0 oy
434 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (710 puan) tarafından
Artik kendimi hic iyi hissetmiyorum 4 cocugum var her an kavga bagirma birbirlerine laf sokusturma pesindeler esimle şükür  bir sorunum yok huzurumuz keyfimiz yerinde maddi sorun da yok sukur ama cocuklarim beni cok bunaltti gezmek diyorlar gezmeye yemek diyorlar yemege aktivite diyorlar aktiviteye gidiliyor ne isteseler aliniyor gücümüz  yettigi kadar ama yine de yok ne istiyorlar ne olsun istiyorlar anlamiyorum döven  bagiran bir anne degilim herseyi guzellikle çözmeye  çalışıyorum  tatli dille anlatiyorum olmuyor ufak cezalar veriyorum  anlamiyorlar ozellikle 7 yasindaki kizim çığrından çıktı  zapt olmuyor devamli bagirarak konusma herseye aglama yerinde durmama dagitma dokme kirletme halinde gun icerisinde laftan almiyor aslinda akilli cok zeki bir kiz cocugu normalde dr a gotur  cok hiperaktif diyenler var ama bu sene 1. Sinifa gidecek toparlar diye umit ediyorum 10 aylik bebegim var inaninki bebegin beni yormasi gerekirken buyukler daha cok yoruyor maf haldeyim mutsuz huzursuz bitkin hayattan bikmis bir kisilige burundum ne yapsam mutlu olmuyorlar ailem ve esimin ailesi ile zaten yillardir konusmayiz o yuzden konusacak dertlescek birilerinw ihtiyacim var aceba piskolok ise yararmi dersiniz

12 Cevaplar

0 oy
(7,777 puan) tarafından
Her istediklerini yaptığınız için bu haldeler cnm 
(710 puan) tarafından
Yapmak derkem soyle soyleyim hani gerektigi kadar yapiliyor bizim gozetimimiz altinda birde ben cok yokluk cekerek buyudum onlarin gozu biseyde kalmasin istiyorum nerde hata yapiyorum anlamiyorum ama once benim kafami toplamam sart yoksa hicbiseyle ilgilenemeyecem artik
-Reklam-
0 oy
(1,479 puan) tarafından

Tabii ki işe yarar psikologlar bunun için var zaten kendini iyi hissetmen için var <3 Allah yardımcın olsun. Çocuklarına da hidayet versin. Aynı şekilde benim de çocuğum daha 6 yaşında çok asi. Bu çocukların yediğinden içtiğinden mi anlamıyorum. Allah hepimizin çocuklarına hidayet versin. Onları bize göz aydınlığı eylesin. <3

(710 puan) tarafından
Aminnnnn amin insallah cumlemizin evladina
0 oy
(2,940 puan) tarafından
Ben tek çocukla kendimi psikiyatride buldum. Senin yerinde olsam direk yatış alırdım :) 
(710 puan) tarafından
Galiba yapcam:)) esime diyorum gitcem rapor cikartalim sana diye benimle dalga geciyo gıcıkkk:))
(2,940 puan) tarafından
Valla çok zor :) Allah sabır versin.
0 oy
(993 puan) tarafından
Kiz 4 tane cocukla psikologa gitsen ne olacak maddi gucun varsa bence bir bakici tut sana gun icinde yardim etsin ya da eve yardimci personel tutun tek kisi ile mumkun degil 4 cocukla kres kurulur 
(710 puan) tarafından
Calisan bi anne degilim o yuzden heo evdeyim orta derece diyelim duruma sukur ama bakiciyla imkani yok yapamam ben temizlik hastasi gibi biseyim kadin bana is yapsa begenmez tekrar yaparim:))
0 oy
(321 puan) tarafından
Canım özel pskiloğa git gidebilirsen ama uzman olsun ben gidiyorum 1 saat konuşuyoruz çok rahatlıyorum beni bu hayatta anlayan biri var diyorum gerçekten
(710 puan) tarafından
Arastiriyorum suan canim bakalim
(321 puan) tarafından
Gerçekten çok faydasını görürsün
0 oy
(1,124 puan) tarafından
Psikolog da olabilir aile danışmanı da olabilir. Çocuklarınızı aile danışmanı ile görüştürebilirsiniz. 
(710 puan) tarafından
Valla bisekilde biyerden baslicam ama once kendi kafami toplamam sart kimo ergen kimi cocuk kimi bebek arada denge kurana kadar mahvoluyoru.
0 oy
(3,315 puan) tarafından
2 yaşında oğlum var biraz inat hırslı sabırsız. Ben bile gitmeyi düşünüyorum psikoloğa. 4 çocukla iyi sabrediyorsun maşallah canım 
(710 puan) tarafından
Kafamda huni elimde mizrak afrikaya tasinip zebra avlicam yakinda:)) o derece delirdim gerisini sen düşün
0 oy
(6,853 puan) tarafından
Vllh cnm bnm de en büyüğü 4 yaşında 3 çocuğum var bende sürekli senin gibi kafayı yemek üzereyken oturtup ağlıyorum öyle rahatlıyorum:D
(710 puan) tarafından
15 13 7 ve 10 aylik tam 4 tane kimi ergen kimi cocuk kimi bebek sen dusun arada nasil bir denge kurmaya çalışıyorum  ama yok bana piskolok sart bana cunku kafayi siyirmak uzareyim
(1,022 puan) tarafından
15 için yorum yapayım allah yardımcın olsun bu nesilde ergenlik dedikleri zıkkım berbat bişe
(710 puan) tarafından
Hemde  nasilllll cildirmamak elde drgil
(1,022 puan) tarafından
Kesinlikle yaaaa bende de var Allâh dinginlik versin hepsine
0 oy
(1,545 puan) tarafından
1. Istekleri bekletme. Olmasi gerektigi kadar demissin olmasi gerektigi kadarı da beklet.

2.sürekli kavga halindeler demissin bireysel ceza işe yaramadıysa toplu cezalara yönel. 

3.sevdikleri durumları kullan (bu gün şu davranisi yaptiginiz icin ödül olarak gezmeye gidiyoruz) olumlu davranışlari muhakkak pekiştir. Mesela eşinle bir olan yaptınız cikacaksiniz. Ama bunu cocuklarina bu guzel davranista bulundugunuz icin cikiyoruz de.

4.olumsuz davranışları olduğunda mahrum bırakma yöntemini kullan. Bu davranista bulundugun icin bu gün cikmayacagiz. Vb. Toplu cezadan kastim da şu siz bu gün kavga edip aranizdaki sorunu çözmediginiz icin hic biriniz disari cikmayacaksiniz bu gun.

Bunlari istikrarli ve net olacaksan uygula 1 uygula sonra uygulama yaparsan annem nasil olsa vazgececek annemi nasil olsa sindiririz dusuncesine girerseler onune gecemessin 
(710 puan) tarafından
5. Bunlarin hepsini inanki israrla denedim ama sonuc 0 0 0 olmuyor artik denemedigim kalmadi ayri ayri toplu bi sekilde ceza yontemi ödül  yontemi neler yapmadim 2 si ergenlik donemine girdi 1 tanesi daha 1 e gidecek digeri desen bebek arada nasil bir baglanti kurup cozum bulmaya calistigimi sen dusun iste canim
0 oy
(1,457 puan) tarafından
Büyük olan çocuklarını yaz spor kurslarina verebilirsin canım 
(710 puan) tarafından
Onada gidiyorlar biri yuzme kursunda  digeri futbolda ama artik oğlum  sıkıldı  kurstan filan istemiyor gitmek
0 oy
(1,716 puan) tarafından
Hemen hemen senin gibiyim 4 çocuğum var 44 günlük bebeğim var 10,5,ve 4 yaşında kızlarım var emin ol çok yoruluyorum ama herr isteklerini yerine getirmiyorum ha ufak tefek ödüllerim oluyor ama karşılıklı bende yokluk içinde büyüdüm evet zor yaşantımız oldu ama en azından şuan varın değerini biliyoruz ve çocukllarımıza bazeen hayır demeyi öğretmemiz lazım

Diyelim markete mi girdik şart koşarım hepsine param yok tek birşey alma hakkınız var ne alıcaksınız diye 3 de tek bir yiyecek üzerine karar verir ve markette sadece istediklerini alıp çıkarım ağlama yok zıtlaşma yok ısrarla isteemek yok baktım yok ağlıyor direk çıkarım ve birdaha bu hareketleri sergilerde bundan sonra hiçbirşey almam deyip uyarırım ve kuralda kararlı olunursa yerinde olur 

Ev içinde de diyelim didişiyorlar her birinee görev veririm tek tek odalara gönderirim dağıttıkları yerleri toparlarlar ve geliirler otururlar 

Ve tek tavsiyem sabır büyüdüklerinde geçicek ama bizde de artık derman kalmicak ama sadece sabır Allah'ım yar ve yardımcımız olsun inşallah ❤️ 
(710 puan) tarafından
Inanki bu dediklerini israrla denedim ama buyudukce laf geciremiyorsun lise 2 ye giden bir delikanliya bazen bu kurallar islemiyor kucuklerlen bas ediyorsun sustan aliyorlar ama bu ergenlik donemi beni öldürdü  artik
(1,716 puan) tarafından
Evet gerçekten de öyle amaa babanın da desteği önemli sonuçta büyükler ver anlıyorlar
0 oy
(7,155 puan) tarafından
Tek başına 4 çocuk çok zor şöyle bir saat iki saat bakacak kimsen de yokmuş hemde daha zor insan kendine zaman ayırmak kafa dinlemek istiyor bazen. Hepsi isteyerek mi dünyaya geldi yani siz mi öyle tercih ettiniz 
(710 puan) tarafından
Yok canim ikisi isteyerek oldu ikisi kaza ile rabbim yasayacak ömürleri  varmis şükür  verdi ondan sikayetci degilim inanki bugun bile olsa hamilelik asla aldırmam  evet zor mu cok hemde cok zor mahvoluyorum ama rabbimin verdigi bas  göz  ustune

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 368 göst.
17 Şubat 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Lale030507 (271 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 154 göst.
0 oy
2 cevap 204 göst.
27 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Elif_6060 (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 356 göst.
25 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Prensesp (8,825 puan) tarafından soruldu

410,781 soru

12,360,909 cevap

41,503 kullanıcı

Kategoriler