0 oy
397 göst.
Aile kategorisinde (108 puan) tarafından
Kızlar Oğlum bir buçuk yaşında Belki de ben boştan yere kuşkulanıyorum ama bu olay biraz canımı sıkıyor Benim oğlumdan 1 yaş büyük bir kız var Karşı komşumuz oğlumla arkadaşlık yapıyor Yalnız o kız benim oğluma vuruyor oyuncaklarını alıyor geri vermiyor Ya tabii ki bunları her çocuk yapar ama ben oğlumun ezilmesinden korkuyorum Hani böyle gozu acik bir çocuk değil mesela birisi oyuncağını alsa kendi oyuncağını O kişiden alamaz hemen köşeye çekiliyor bu ileriki yaşlarında da devam eder mi okul hayatında devam eder mi bilmiyorum En çok da bundan korkuyorum malum Şimdiki çocuklar çok afacan laf dinlemeyen söz dinlemeyen çocuklar kavgaya meyilli ama benim oğlum da bizde o şekil gördüğü için çok samimi cana yakın sevecen paylaşmayı seven tanımadığı birisini bile görse gidip kucaklayıp öpen birisi bu huyu ileride ona sıkıntı yaşatır mı bilmiyorum Sizce boştan yere mi kuşkulanıyorum

13 Cevaplar

0 oy
tarafından
Daha yaşı çok küçük ileride değişir.Yeni nesil çocukların her gün yeni huy ediniyorlar. 
(108 puan) tarafından
Evet haklisiniz belkide cok abartıyorum
tarafından
5 6 yaşından sonra belli olur bu canım dahaa çok erken
(108 puan) tarafından
Tamam cok tesekkur ederim
tarafından
Rica ederim
-Reklam-
0 oy
(9,616 puan) tarafından
Endişelenmek için çok erken canım diğer cocukta cok buyuk değil bu donemde cocuklarda oyuncak paylasımı sıkıntıdır. O yuzden yanlarına oturup onlara rehberlik etmeniz gerekir.
(108 puan) tarafından
Haklisiniz evet
0 oy
(1,061 puan) tarafından
Canım kızımda öyleydi. Herşeyini paylaşırdı bütün çocuklara bayılırdı. Parkta falan kimse ona oyuncak falan vermezdi. Ondan mı bilmiyorum ama 2 yaşına girince tamamen değişti. Şu an hiçbirseyini paylaşmıyor. Alan olursa kovalayıp alıyor. Kavga etmeye başladı. Ya çevreden öğrendi yada 2 yaşla alakalı bilmiyorum. 
(108 puan) tarafından
Anladim canımm insallah benm oğlumun da gozu açılır biraz kıyamıyorum inanki..
 Cok guzel bir huy ama ezilir diye korkuyorum
(1,061 puan) tarafından
Aynı korkuyu bende yaşadım. Hatta post bile açmıştım burda :) arkadaşımın oğlu kızımı dövüyordu o hiç tepki vermiyordu bende endiselenmistim. Şimdi gözü açıldı ezdirmiyor kendini
(108 puan) tarafından
Demekki zamana bırakmak lazm
0 oy
(23 puan) tarafından

Ayyy benim oğlumda aynı böyle :( aşırı sosyal bir çocuk aşırı iyi niyetli paylaşımcı aynısı işte ... Ben evde provalar yapıyorum artık mesela diyorum: oğlum dışarda çocuklarla oynarsan ve biri sana vurursa mesela önce hayır yapma de yine vurursa yine uyar ama 3 kez sende geri vur.. :) veya biri sormadan oyuncağını alırsa git oyuncağını al ve söyle sormadan alamazsın diye uyar yani... 

İnan işe yaradı bunlar. Sende evde dene. Gerçi senin oğlun daha com küçük ama şimdiden alıştır anlat bence. Benim oğlum 3 yaşına yeni girdi. Ve bütün söylediklerimi uyguluyor artık. 
(108 puan) tarafından
Bende benim dediklerimi anladigi yasa geline bu şekil yapmalıyım  .. Faydasi eminim olur teşekkür ederim
0 oy
(612 puan) tarafından
Kıskançlık dönemleri ileride basliycak sen anlatrsjn zaten anlayacağı yaşa geldiğinde insanlarla mesafesini, şimdilik gözetimin altında olsun surekli
(108 puan) tarafından
Tamam teşekkürler
0 oy
(2,927 puan) tarafından
Bu durum ileride değişiyor benim oplumda sizin oğlunuz gibiydi şuan 3 yaşında hakkını savunur oyuncağını alandan geri alır itiraz eder herkese gitmez 
(108 puan) tarafından
Zamanla  degisiyor demekki huylari
(2,927 puan) tarafından
Aynen bende sizin gibi tereddüt ediyordum sonradan değişmeye başladı
0 oy
(456 puan) tarafından
Daha yaşı küçük m.etme akılları ermeye baslayinca degisiyorlar mesela karşıdaki çocuk nasıl davranıyorsa aynı şekilde karşılık veriyorlar.bazi çocuklar eziliyor mesela oğlum öyleydi vururlardi karşılık vermezdi bu durum cok canımı sıkıyordu sana vurana sende vur diye alıştırdim yaptığım yanlis ama başka çare bırakmıyorlar çocuk sessiz kaldıkça baktım daha çok vuruyorlar uyarsanda laftan anlamıyorlar 
0 oy
(646 puan) tarafından
Benim kızımda küçükken öyleydi şuan 9 yaşında hala kendini doğru düzgün savunamaz. 3 yaşında kardeşi çatır çatır kavga eder ablası icin. Ablamın oyungagini verin. Sıra ablamda. Ablama niye ters baktin. Çatır çatır korur. Nasıl başlarsa öyle gidiyo bence. 
0 oy
(11,208 puan) tarafından
1 yaşındaki çocuk anlamaz ki canım. Benimki de 1 yaş elinden oyuncağını alsa ablası kıyameti koparır ama farkında olmadan alınırsa ruhu duymaz. Henüz o benim oyuncağım diyecek yaşta değil
0 oy
(1,635 puan) tarafından
Merak etme hiç değişiyor kızımda öyleydi verir paylaşır kavga etmez sorun etmez ağlamaz uyumluydu hiperaktif lik dışında bişey yoktu iki yaşı bitti şuan 27 aylık bir anda değişti tamamen paylaşmayan asla vermeyen evi bizi herkesi kıskanan bir çocuğa döndü tuttuğunu koparan birine dönüştü kimseye gitmemeye başladı falan bence eskisi daha iyiydi
0 oy
(10,043 puan) tarafından
Benim büyük oğlum da öyle bende üzülüyodum ama büyüdükçe öğreniyor hayatın acı gerçeklerini. Biri ona vurmadam asla vurmaz ama ona vuran olursa olur. Kimsenin elinden çekip bişey almaz ister elinden birşey alininca önceden öylece bakardı şimdi vermiyo alsalarda geri almaya çalışıyor bu yıl okula vermeyi düşünüyorum ama ezilir kendini savunaMaz diye de çok üzülüyorum korkuyorum 
0 oy
(28,819 puan) tarafından

Daha çok küçük 10 yaşında değil daha bir buçuk yaşında fazla bekleti içerisindeyiz annelik hormonlarından olsa gerek takılmayın 

0 oy
(415 puan) tarafından
Oğlum 10yasinda bebekliginden belki böyleydi malesef duzelmiyor

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 465 göst.
9 Aralık 2018 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Gülpembeee (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 153 göst.
18 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Happymommy (1,985 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 144 göst.
22 Mayıs 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ftmkyra (123 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 318 göst.
21 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Sibel akarrr (626 puan) tarafından soruldu

405,935 soru

12,167,547 cevap

36,631 kullanıcı

...