0 oy
398 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (162 puan) tarafından
Sorum yukarıda 

15 Cevaplar

0 oy
(6,957 puan) tarafından
Tarhana 

Turşu 

Domates konserve 

Bunları yaptım biber patlıcan kurusu ve salça kaldı buzluğa pek bişey atasım yok 
(162 puan) tarafından
Domates konserve erken değil mi ki
(1,105 puan) tarafından
Turşu için de sıcak bence bozulmasın.
(6,957 puan) tarafından
Valla kuzum 8 TL'ye domates bulunca aldım yaptım geçen senede temmuz ayında yapmıştım turşu içinde süs biber ve biberiye yapıyorum onların zamanı 1 ay geçtimi daha verim olmuyor bulunmuyor o biberler hıtta ve salatalık turşusunu havalar serinleyince kurcam sirkesini tuzunu iyi koyarsan bozulma yapmaz
(162 puan) tarafından
Çok iyi yapmışsın o fiyata domates yok şuan
-Reklam-
0 oy
(4,096 puan) tarafından
Daha başlamadım genelde menemen acı sos turşu kuru sebze çocuklara renkli erişte ve buzlukta yer olursa taze fasulye filan
(162 puan) tarafından
Menemen nası yapıyorsun
(4,096 puan) tarafından
Yağda Biber kavuruyorum üzerine soyup doğradığım domatesleri koyuyorum tuzunu atıyorum pişirip sıcak sıcak kavanozluyorum
0 oy
(15,634 puan) tarafından
Ben patlıcan koydum dolaba. Közledim , karnıyarık yaptım , islim kebabj yapmak için kızartıp koydum. Birazda kuruttum. Meyvelerden koydum biraz dolaba , birazda kuruttum. Domates zamanı gelsin melemen yaparım , kahvaltılık sos yaparım. Taze fasulye alırsam kurutup koyacağım onuda. 
(680 puan) tarafından
Ellerine sağlık canım. Meyve olarak ne koydun? bana da fikir olur
(15,634 puan) tarafından
Vişne , kiraz , şeftali , böğürtlen koydum canım.
(680 puan) tarafından
Çocuklarım seftalili meyve suyunu çok seviyorlar. Bugün de yaptım hatta. Buzluğa da koyayım.Teşekkür ederim fikir için ❤️
(162 puan) tarafından
Şeftaliyi dolaba nasıl koyuyorsun canım buzdolabı poşetlere doğrayıp mı atıyorsun
(162 puan) tarafından
Meyve suyunu nasıl yapıyorsun ben sadece vişne yapıyordum
(680 puan) tarafından
Meyve suyu için şeftalinin kabuklarını soyup dilimliyorum . Üstüne su ekliyorum , şeker ekliyorum (isteğe bağlı) 1 tane limon tuzu, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dk pişiriyorum. Soğuduktan sonra blenderdan geçirip süzüyorum. Sonra şişelere koyup dolaba koyuyorum
(162 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım ben de oğluma yapayım
0 oy
(1,105 puan) tarafından
Patlican ve biber közleyip koyucam yarın. Birazda taze fasulye ve haşlanmış nohut koyarım. Kurutmalik dolma, salça ve pul biberim var. Benimki daha çok doğumdan sonrası için. Becerebilirsem acılı ezme yaparım. 
0 oy
(1,732 puan) tarafından
Hiçbir şey yapmıyorum valla herşeyi satın alıyorum 
(162 puan) tarafından
İyiymiş seninki en güzeli :))
0 oy
(680 puan) tarafından
Dün acur turşusu yaptık. Bugün kornişon, jalapeno biberi ve süs biber turşusu yaptım. 

Biber ve patlıcan dolması yapıcam kurutmalık, domates konservesi yapıcam. Azıcık bamya ve taze fasulye koyucam buzluğa, kapya biber ve patlıcan közleyip koyucam, karnıyarık için patlıcan koyucam. Oyy oy çok işim var 
0 oy
(886 puan) tarafından
Bezelye Madımak vişne attım 

Çilek ve vişne reçeli yaptım

Patlıcan közledim şimdilik bu kadar
(309 puan) tarafından
Merhaba çilek ve vişne reçeli nasıl yapıyorsunuz tarif verir misiniz bende yapmak istiyorum ama daha önce hiç yapmadım güzel oluyor mu
(886 puan) tarafından
Merhaba vişneleri yıkayıp çekırdeklerını aldıktan sonra 1 kılo vişneye 1 kilo şeker koyuluyor ama ben çok sekerlı sevmedıgımden sekerını yarı yarıya katıyorum sadece sekerı az katınca daha sulu oluyor
Akşamdan şeker koyup uzerını bi tepsıyle kapatıyorum sabaha kadar ıyıce suyu çıkıyor sabah koyuyorum ocağa bı yarım saat 45 dakika kaynadıktan. Sonra limon tuzu ekliyorum 10 dakika da öyle kaynatıp kapatırım ocağı kavanozlara koyup ters cevırıp kapatırım
Çilek ise çilekler çok küçük ise hiç bıçak vurmadan temızlerım onunda sekerını koyup 2 saat sonra ocağa koyarım ama pişirirken çok çok az karıştırırım aynı şekilde pişir kapat
(309 puan) tarafından
Teşekkür ederim 1 kilo vişne den kaç kavanoz çıkıyor bide limon tuzunu ne kadar koyuyorsunuz
0 oy
(410 puan) tarafından
Başlamadım daha, başlamaya da hiç niyetim yok gibi 
0 oy
tarafından
Daha erken bizim Ağustos sonunda Eylül başında başlarlar
0 oy
(13,105 puan) tarafından
Taşınma ihtimalim var daha el vurmadım hiçbir şeye domates yaparım köz patlıcan biber atarım. Tarhana vs annem sağolsun
0 oy
(19 puan) tarafından
Daha başlamadım ama dometes atıcam ıspanak atıcam geçen gün nohut haşladım attım mücverlik kabak rendeleyip atıyorum taze fasulye kırmızı biber atıyorum ama dediğim gibi birz daha ağustos ortalarında okul başlamadan  yapıcam
0 oy
(3,068 puan) tarafından

Akşam 20 kg domates alcam konserve yapcam 

Yarında biber patlıcan kurutmak için patlıcan alcam ama nasıl olması lazım patlıcanın bilmiyom canım tombul mu olması iyi nasıl seçim kurutmalık 

Vişne koydum dolaba 
0 oy
(2,944 puan) tarafından
Herkesin dondurucusu var sanırım bunca yapılan şeye :D ben hiçbirşey yapmiyorum 
0 oy
(3,134 puan) tarafından
Kışlık baya vişne koydum bezelye bamya barbunya koydum bugün güzel maraş biberi buldum onu yapıcam 
(309 puan) tarafından
Kışlık vişne niye atıyorsunuz pastalar için mi
(3,134 puan) tarafından
Eşim yaz kış sürekli evde içeçek olsun istiyor bir vişne kompostosu yapıyorum bir limonata 20 kilo vişne koyarım oyüzden pasta içinde kullanılırım çilek frambuaz falanda koyarım pasta için
(309 puan) tarafından
Teşekkür ederim afiyet olsun şimdiden rabbim yemeyi nasip etsin
0 oy
(1,659 puan) tarafından
Çok sey yapiyorum da bu sene daha hicbir sey yapmadım pazar sınavım var onu atlatayım yavaştan yapmaya başlarım, bana dua et olur mu ve hatta yorumumu gören tüm arkadaslar el birliğiyle bana dua edelim sınavımın iyi geçmesi icin☺️☺️☺️

İlgili sorular

+1 oy
18 cevap 455 göst.
17 Ağustos 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde terslale (3,186 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 378 göst.
22 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,633 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 680 göst.
22 Haziran 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Merve33soyturk (191 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 357 göst.
7 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,408 soru

12,270,409 cevap

37,574 kullanıcı

Kategoriler

...