0 oy
387 göst.
Diğer kategorisinde (934 puan) tarafından
Komşularda yokmuş benim de tamamen bitti hazir yoğurt var onla da mayalamak istemedim doğalıni bozduktan sonra niye açık süt alıyorum ki e napicam bu durumda 

13 Cevaplar

0 oy
(934 puan) tarafından

En İyi Cevap

Mayaladim arkadaşlar dün 4 saat kaldı dışarıda ayran şeklinde yapıp Mayaladim biraz daha soğuğa yakın ılık mayaladim çok güzel tutmuş tadı da mükemmel gerçekten çok beğendim sadece maraş dondurma gibi hafif uzuyor tek hoşuma gitmeyen buydu 

(153 puan) tarafından
Soğuğa yakın mayalayınca uzuyo bende de oldu bir iki defa tadı güzel oluyo ama
(934 puan) tarafından
Burda yorumlarda sıcağa yakın ilik yaptım uzadı hoc güzel olmuyor yazmış biri aşırı uzamiyor ama bi tık var yine de
-Reklam-
+1 oy
(5,009 puan) tarafından
Sut bozulmasın mecbur mayalayacan..

Biz azbiisi buzluğa saklamaya kabiyla mayalik birakiyoz. Süt alınca çıkarıp mayaliyoz. Sonra tekrar o yogurttan koyuyoz
(934 puan) tarafından
İlk defa duydum valla bende öyle yapim artık hep mayalik sorunu cekiyorum ayırıyorum süt gelmiyor ayırmıyorum süt kapımda
+1 oy
(1,279 puan) tarafından
Canım ben hep buzluğa koyarım olmadığı zamanlar onla mayalarım aklında bulunsun 
(934 puan) tarafından
İlk defa duydum kiz öyle de oluyorsa niye yapmim hep sıkıntı oluyor öyle yapim ben
(1,279 puan) tarafından
Canım bende hep sıkıntı cekiyodum annemden öğrendim hep öyle yaparım valla
0 oy
(2,018 puan) tarafından
Evinizin oralar da sütçü yok mu gidip alabilirsiniz damızlık 
(934 puan) tarafından
Sütçü getirdi sütü zaten ama onların maya verdiğini bilmediğim için o da geçti anlican
(2,018 puan) tarafından
Anladım canım dışarı çıkıp süt satan yerlerden alıcan damızlık
(934 puan) tarafından
Bildiğim sütçü yok ya bi tane vardı kapandı bakalım sütü pisirdim duruyor öyle
0 oy
(12,346 puan) tarafından
Migros var mı yakında yogurt mayası var toz halinde. 
(1,455 puan) tarafından
Ben onunla yapmıştım bı defa sümük sümük oldu ya
(12,346 puan) tarafından
Şaşırdım şu an çünkü hep onla mayalarım peynir gibi olur kız
(1,455 puan) tarafından
Arkasında dediği gibi yaptım herşeyi ama öyle oldu
(934 puan) tarafından
Şokta gördüm denemek lazım hazir yoğurt da uzuyor demişler bi tık cesaret edemedim ya
0 oy
(538 puan) tarafından
Ben şoktan probiyotik toz yoğurt mayası alıp mayalıyorum ama hafif tatlımsı oluyor beğenmeyebilirsiniz
(538 puan) tarafından
anlamadım
(934 puan) tarafından
Gördüm hatta dün şokta ama almadım keşke alsaydım en azından denemiş olurdum
(477 puan) tarafından
Hey Allahım klavye nasıl değiştirmiş :D
Probiyotik yoğurt mayası lezzetli oluyor epeydir yoktu şokta görürsem staklarım 3 _4 tane
(538 puan) tarafından
Hahah aynen ben beğeniyorum da herkes beğenmiyor yine de
(477 puan) tarafından
Probiyotiği için en çok alıyorum ama yoğurdum zaten o mayanın devamı damızlık yaptım
0 oy
(2,388 puan) tarafından
Komşulardaki bulunan mayaları almamanızı tavsiye ederim her evin kendine ait bir florası vardır. Mayalarken sıcaklığa bakmak adına elini soktuğu parmağı bu flora için yeterlidir. Tavsiyem arta kalan mayanız yoksa hazır yoğurtla mayalamak. 
(934 puan) tarafından
Doğru diyon valla en son çare hazir yoğurt ama birisi uzuyor falan demiş bi gözüm korktu hiç yapmadım daha once
(2,388 puan) tarafından
Eğer çok sıcak mayalarsan ve uzun süre dılarda bekletirsen hem ekşi olur hem süner ben bir gün de dolapta ağzı açık bekletiyordum taş gibi olurdu
0 oy
(852 puan) tarafından
Hazır yoğurtla mayaladığın yoğurt böyle uzuyo değişik bişey oluyo hani yoğurt denecek bişey olmuyo bence, internetten mi araştırsan bi ara biberle mayalama türü bişeyler duymuştum 
(934 puan) tarafından
Deme ya hazir yogurtla mayalicaktim en son çare napicam ya
0 oy
(477 puan) tarafından
Marketlerde ptobiyotik yoğurt mayası var çok lezzetli oluyor talimatlara uyarak yaparsan. Şokta yayla probiyotik maya vardı baktım yok inşallah yine gelir
(934 puan) tarafından
Dün aslında görmüştüm o mayayi şokta ama almadım keşke alsaydım tadı nasıl oluyor hiç onu kullanmadim
0 oy
(158 puan) tarafından
Ayran var ise onlara mayalanabilir
(934 puan) tarafından
Yok ya kalmadi
0 oy
(12,862 puan) tarafından
Ben her zaman ayranla mayalarim
(934 puan) tarafından
Ayran vardı bozulmuş inanır mısın evren bana yoğurt yapma diyor
(12,862 puan) tarafından
Kız 1 güden bisi olmaz sut soğusun at dolaba
0 oy
(10,483 puan) tarafından
tereyağ ile mayala
0 oy
(651 puan) tarafından
Hicbir secenek kalmadiysa marketlerde aktiviya probiyotik yogurt kullanın daha guzel tutuyor hazir yogurtlara nazaran 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 110 göst.
27 Nisan 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Cansu880 (211 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 155 göst.
1 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Yasmengungor (1,281 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 94 göst.
6 Mayıs 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde &dunyali& (840 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 182 göst.
1 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

401,059 soru

12,002,750 cevap

36,186 kullanıcı

...