0 oy
535 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2 puan) tarafından
Kızlar ben kayınpederim ile oturuyorum, eşi ile boşanmış durumda uzun süredir, oğlu ile kendisi oturuyordu maddiyat nedeni ile babasının yanına geldik yani kayınpederim eşim ben ve 2 aylık bebeğim ile oturuyoruz ama ben aşırı yoruldum artık, sizce de abartıyor muyum sormak istiyorum benim yerimde siz olsanız ne yapardınız lütfen söyleyin.

Öncelikle kendisi gece bile sürekli yemek yiyor sabah kalkar hemen önceden yapılmış tenceredeki yemeği yer, ya da kendine iki bir şey yapmaya üşenir ayaküstü yer, lavabo kullanımı çok kötü sümük, balgam her şeyi görüyorum kaç kere eşime söyledim uyarsın diye, ben afedersiniz sümük balgam temizlemek için mi en güzel yıllarımı geri dönüşü olmayacak şekilde harcıyorum, dış kapıyı aniden açıyor, iki tıklayıp saniyede kilidi açıp eve giriyor, zaten kapı tıklamana gerek yok kapıyı açıyorsun ne alaka insan uygunsuz olsa üstü müsait olmasa 2 saniye de mi çeki düzen verecek kendine, ee yaz ayındayız çocuk doğdu zaten uzun giye giye bir hal oldum, çocuk uyuyunca temizlik mi yapayım yemek mi yetiştireyim ne yapayım şaşırdım eşimin işe geliş gidiş saati belli kayınpederin işi öğlen bitiyor sabah bitiyor değişiyor saati eve geri geliyor evde belli bir saate kadar yalnız kalmakta yok, tek bir odada çocuk ben eşim geceleri zor oluyor sıcaktan bunalıyoruz emzirmek zaten zulüm artık çok yoruldum eşime söyleyince babamın yanındayken para konusunda daha iyi diyor ayrılsak gezip edemeyiz kendimizi kısıtlamak zorunda kalırız diyor Allah aşkına siz kabul eder miydiniz, yani afedersiniz ama ben kirli sepetine bile aynı kıyafetlerimiz atılınca tiksiniyorum, bide düşünsenize yani iç çamaşırını bile yıkamak zorunda kalıyorsunuz hoş mu, bide kendisi aşırı sigara içiyor çocuğuma temas etmesinden nefret ediyorum. Kokusundan dolayı 

16 Cevaplar

0 oy
(3,981 puan) tarafından
E şimdi gezebiliyor musunuz? 
(2 puan) tarafından
Ya gezmek dediği de ben sanki lüks restoranlarda yemek mi istiyorum bi sahil bi kafe şu an herkes bir kafeye gidince 500 600 TL yemeğe para veriyor biz ayrı da otursak bundan kaçamayız daha kolay birikim yapılır diyor ha şöyle ki kayınpederim de para konusunda yardım ediyor ama inan ki ben çok yoruldum çünkü misafirleri gelse kayınpederimi arıyorlar büyük o diye ben gidip yemeklerini yapıyorum hizmet ediyorum, her şeyim kısıtlı, bakım bile yapamıyorum insan bacağını bile alamaz mı ya aman ağda yaparken bant sesi gider diye bacağımı bile alamaz oldum yemek yapmazsam ayıp olur aman gidip şuralar temiz olsun görürse içinden ne pis der vs der diye düşünüyorum eşimle tek olsak eşim yemek ve temizlik yapmak zorunda değilsin der mesela ama 3 gün yemek verme önlerine hiç çocuk var demeye kalmaz sorarlar niye yok diye
(14,128 puan) tarafından
Ben de bunu soracaktim...hastalik olur neyse de bence hepsi eksik kalsin sagligin huzurun olsun dort dortluk degil yani her sey...insanin kendi evindeki rahati huzuru olur mu
-Reklam-
0 oy
(7,154 puan) tarafından
Gerekirse gezmeyin hergğn kuru ekmek yiyin ama bi huzurunuz olsun özel alanınız olsun böyle hayat mı geçer 
(2 puan) tarafından
Ay zaten öyle gezen eden de değilim ki işte beni oyalıyor gibi hissediyorum o kadar sıkıldım ki duş alırken bile önce duşakabini temizliyorum ya her şeyden sıkıldım vallahi mesela dışarı çıkmadan önce her yeri tertemiz yaptım misafir gelecek yatılı şehir dışından eve bir geldim ki yine bulaşık dolmuş odada bir şey yiyor onu bile içeri götürmüyor hadi yıkama yıka diyen yok da insan bi sodayı bitiriyorsa çöpünü atar öyle salonda durmasına ne gerek var şimdi bide çocuk uyuduktan sonra işin yoksa mutfağı temizle
(7,154 puan) tarafından
O zaman eşinin işine gelmiyor da ondan gezmeyi maddiyatı bahane ediyor nasılsa tüm yük senin omuzlarında oda senden öne babasıyla yaşıyordu onun için olumsuz bir değişiklik yok artı hizmet eden Gül gibi bakan biri var parasal açıdan da karda o konforu bırakıp da gider mi hiç
(2 puan) tarafından
Seçim yapması lazım benim kurulu düzenim yok kendime ait misafirim yok giyinişim bile değişti kadın gibi hissetmiyorum varsa yoksa onların akrabaları geliyor, sürekli temizlik, ve yemek hayatım sadece bundan ibaret bide şu an doğum yapmış halim bu hamileyken kaç saat banyoyu temizlerdim ki aniden doğurursam böyle pis görmesinler diye kendi evim olsa bu kadar temizliğe ev akça pakça gözükürdü her gün toz alıyorum her gün klozet lavabo temizliyorum artık sinir hastası olacağım psikolojik destek almayı bile düşündüm
(7,154 puan) tarafından
Peki neden evlenmeden önce o şekilde kabul ettin . Hadi biz yaşamadan bilemiyoruz hani cahil oluyoruz belki o heyecenla. Büyüklerin de mi birşey demedi. Biz kızımızı hizmetçi olsun diye evlendirmiyoruz demediler mi evinin ayrı olmasını talep etmediler mi
(2 puan) tarafından
Annem dedi ki otur birikim yaparsın şu an bile hala anneme diyorum ki keşke seni dinlemeseydim, ama hala bana çıksan ne yapacaksınız geçim zor diyor
0 oy
(2,429 puan) tarafından
Büyük konuşmak istemiyorum ama varsın gezmem tozmam olmasın kendi evimde oturayım 
(2 puan) tarafından
Cidden ben nereden kalmayı kabul ettim ya insan evlilikten soğuyor kaç kere boşanmayı düşündüm eşimi sevdiğim halde kayınpederim bir şey yapınca eşime karşı nefret doluyorum o kadar çok şeyi var ki bir kere çıktığı yerin ışığını bile kapatmıyor her yerin ışığı açık, sürekli sigara kokuyor, gece bile kalkıp yemek yiyor, yani şu an yemek yese yarım saat sonra eşim gelsin yemek koyayım önüne o zaman da yer ben kendi yaptığım yemeği yemiyorum kaç kere tadına bakmadığı yemekler oldu benden önce bitirmiş
(2,429 puan) tarafından
Ayy bilmiyorum valla sen anlatınca az çok ne hissettiğini anladım ama çekilecek dert degil valla canım, evde kocalarımıza tahammül edemiyoruz değil ki 3 erkek ve anlayışsız çok zor
(2,429 puan) tarafından
Ha bi de şunu demeden geçemeyecem asla kıyafetlerini beraber yıkama ya :) ayrı ayrı olsun kızının ayrı, eşinle senin ayrı, onlarınki ayrı
(2 puan) tarafından
Bebeğim erkek kuzum çocuğumunkini ayrı yıkıyorum ama odamızda yer yok kendimize kirli sepeti koyalım desek odada yer yok ama başka bir erkeğin girdiği duşakabine girmek, aynı çamaşır makinesinden yıkanmak beni sinirlendiriyor hamileyken öğüre öğüre yapardım bu işleri ki bide düşün hamileyken bir de çalışıyordum eve gelince haldır huldur hemen önlerine yemek çamaşır bulaşık bunlarla uğraşırdım ayağımı uzatıp dinlenmedim bile
0 oy
(106 puan) tarafından
Valla canım çeken bilir ben olsam kuru ekmek yerim yine ayrı otururum.En azından kendi evimde rahat olurum.Rabbjm yardımcın olsun çok zordur tabi
(2 puan) tarafından
Bana kalsa keşke canım bende inan bu moddayım ya ne kadar kötü olabilir hadi kötü olsun en azından kendi derdimizden kavga ederiz ben sürekli babası için kavga edeceksem ne yapayım, sanki babası çocuğumuz gibi davranıyor ayrılsak bile babama yakın oturalım işten gelir kim yemek yapacak diyor ben babasını çocuğum olarak mı aldım?
(106 puan) tarafından
Haklısın canım ne diyeyim burdan konuşmak kolay geliyor bize evinin huzuru bozulsun istemez kimse.Rabbim feraha çıkartsın imslah seni koşa zamanda gönlüne göre versin
(2 puan) tarafından
Amin çok teşekkür ederim
0 oy
(3,528 puan) tarafından
Valla haklısın kocan işte bişey görmüo etmio çeken sensin 
(2 puan) tarafından
Tabi ki geliyor her şey yerinde ev temizleniyor, yemek var babasının keyfi yerinde tamam babası olabilir ama sadece tek babası boşanan tek başına yaşayan o değil, ben de evlenince ailemi geride bıraktım kız olduğum halde ben kendi ailem ile bu kadar görüşmüyorum bekarken kendi aileme bu kadar hizmet etmedim çoğu zaman bunun vicdan azabını bile çekiyorum millete ediyorum diye
(3,528 puan) tarafından
Benim iki çocuğum var şükür tuvaletim sidik kokmuo kayınbabam 10 gün kaldı yeminle wc ye giremiyordum sidik kokusundan sanırım paspaslara sıçratıodu hasta falanda değl Allah affetsin zor dayandım
0 oy
(6,892 puan) tarafından
Maddi olarak düşünülürse tabi ki rahat oluyo bende bir oturuyorum ama özel alan konusu yok rahatlik yok ve bunu erkekler anlamıyo çünkü kendi ailesi rahatlar 
(2 puan) tarafından
Sen neler yapıyorsun, kaç senedir oturuyorsun, mesela yaz geldi bunalmıyor musun evin içinde giyim konusunda:( benimle aynı duyguları yaşayan birinin de yaşadıklarını söylemesine şu an o kadar ihtiyacım var ki bekar kız arkadaşlarımın kendi evi var onlar bile benden daha kurulu düzenli hayal ettiğim hayatı onlar bekar olarak yaşıyor insanın kendine ait bir düzeninin olmasını istemesi ne kadar kötü ya, kendi evimde severek yapacağım her şeyi birlik oturarak yapınca eziyete dönüyor mecburiyet hissediyorum
(6,892 puan) tarafından
Ben 7 senedir oturuyorum ilk 3 sene kaynana kayınpeder görümce oturduk sonra görümce evlendi 1 sene sonra başka görümcem geldi kızıyla o daha sıkıntılıydı iki küçük çocuk var yemek temizlik herşey bana bakiyodu küçük kızım birde o sıra hastalandı hastanede felan yattık sıkıntılı bir süreçti 3 senedir de kaynana kayınpeder biz oturuyoruz tabi ki rahat değilim kaynana evdeyken biraz rahat oluyorum ama kayınpeder akşam eve gelince sıkıntı sıcakta çekilmiyor birde eşime bende çok dedim ama annesi babası yaşlı birde kaynanam bu sene çok hastalanıyo ayrı ev iyice hayal oldu dediğin gibi bı düzenim yok onların düzeni onlarin eşyaları çok istiyorum kendi eşyam kendi düzenim olsun ama inşallah oda olur diye kendimi avutuyorum çocuklarımın yatağı oturma odasında mesela tek banyo ve bizim oda oturma odası ve çocuk odasının arasında bı tarafımda kaynana bı tarafımda kayınpeder yatıyo kaynana çocukların yanında yatıyo şuan köydeler o kadar rahatım ki istediğimi istediğim zaman yapıyorum canım ne isterse onu yapıyorum bazen çay bulaşıkları sabaha kalıyor birşey dicek biri yok bazen sabah kahvaltısını 12 de bazen 9 da yapıyoruz kendimize göre erkenmiş geçmiş birşey diyen yok şuan diyorum ki onlar gelince nasıl olacak Rabbim bizlere tez zamanda hayırlı ev nasip etsin içinde mutlu huzurlu sağlıklı ömürlü oturabileceğimiz
0 oy
(2,192 puan) tarafından
Ben baştan kabul etmem ona göre ayağımızı yorganimiza göre uzatıp yaşayacağız bunun başka yolu yok derim gezmekten önce evimde rahat rahat giyinmek durmak istiyorum daha önemli temel ihtiyac bu farkindaydan derim ve hiç beni ilgilendirmes gerisi hayirmi diyor bir temzilikci gelsin haftada 3 gün anlaşalım biriyle yemekte yapsın temizlikte ben yetişemiyorum madem rahat etmek için buradayız para böyle yetiyor yeten parayla böyle olur derim daha elimi sürmem birşeye yapmamda 
(2 puan) tarafından
Ay öyle desem o zaman der ki zaten birikim için burada yaşıyoruz  bahaneler işte
(2,192 puan) tarafından
Ben durmak istemiyorum bitti diyeceksin üzerine konusulmayacak konuşuyorsan hadi beni bırak ailemin evine babanla yaşayın beraber bazı şeylerde resti cekmek gerek erkeklere bakarsan ne biliyorlar ise git gel evde duran kadın ve onun rahatı önemli
0 oy
(9,916 puan) tarafından
İntihar etmek isteyen birlik otursun resmen ölüm 
0 oy
(254 puan) tarafından
Vallahi kendi hayatımı okudum gibime geldi.benim de iki kaynım bizde kalıyor.ayni dediğin gibi dezgahta sıra sıra bardak ,soda şişeleri, sabah salonda bir ton battaniye. kanepe var yere serip öyle uyuyor,kıyafet konusuna gelince vallahi çekinerek yazıyorum belki mideniz bullanir ben hamileyken elektrikte sorun vardı. makinayı çalıştırınca sigorta atıyordu.en üç ay hamile halimle elimde çamaşır yıkadım.sonra benim israrimla elektrik yapıldı.korktum enfeksiyon kaparım diye.ama şimdi şükür biri nişanlı bir kaç aya gidecek o .diğeri de Allah kerim bakalım.ama bıktım.Allah ikimizin de yardımcısi olsun .iyi tarafından bak sendee bir tane var bende iki tane var..

Ama kapıya ben çare buldum içerden kitliyorum anahtar üstünde kalıyor.onlar gelince kapıyı ben açarım.onlar zaten anahtar götürmez.ben hep evdeyim diye.ama anahtar her zaman kapı kitli ve üstündedir 
0 oy
(2,390 puan) tarafından
Esra Erol da bir olay olmuştu direkt aklıma o geldi onlar da senin gibi kayınpederle yaşıyordu 
0 oy
(17,897 puan) tarafından
Biz eder miydik önemli mi sen etmişsin işte. Önce evlenip sonra birlik oturmaya başlamışsın az çok tanımışsındır önceden ne olduğunu bilmiyor muydun hangi çağdayız hangi devirdeyiz insan yeri geliyor kendi anne babasına kendi evladına tahammül edemiyor. Maddiyat eşine cazip gelmiş ama sen baştan yok demeliydin bu saatten sonra zor ayrılırsınız. Soruya dönecek olursak ben etmezdim bence kimsede etmemeli 
0 oy
(1,246 puan) tarafından
Başından nasıl kabul ettiniz ben olsam asla  istemezdım   ya. 
0 oy
(1,113 puan) tarafından
Seni şu an o kadar iyi anlıyorum ki bende birlik oturuyorum önce evim ayrıydı deprem olunca evler yıkılınca birleştirdik evleri çok zorlanıyorum ama senin isin daha zormuş bizim odada banyo var kirli sepeti falan odam da onların kıyafetine karışmıyorum birlikte atmıyorum temizliği falan da biz kaynanmla yapiyoz yemeği de birlikte yaparız ama bende ayrı evim olsun ayrı düzenim olsun istiyorum hiç istemiyorum birlikte oturmak azap gibi geliyo bana birlikte oturma lafı bile artık midemi bulandırıyor psikolojim bozulacak diye korkuyorum hiç birseyden tat almıyorum bunalımdayım resmen eşime çok kızıyorum beni böyle birseye mecbur ettiği için oda az daha sabır et diyor Kasım gibu ayiracaz evleri bakalım 
0 oy
(3,843 puan) tarafından
Okurken içim bı tuhaf oldu Allah sabır versin kaynana bı ihtimal ama kayınpeder gerçekten zor bı kadın için hele bu kişi düşüncesiz bı ök,üzse
0 oy
(13,559 puan) tarafından
Aynj ev olması zor ama ben şuan aynı ev olsa keşke diyorum. K.vakidem vefat etti şuan 2 ev benim üstümde yemesi içmesi kıyafetleri asla asla bana yük değil ama çocuğum küçük kendi sürekli evde onun evine bakamıyorum o evde olduğu için yani bilmiyorum ben sorun etmezdim ki tabi bu k.pederin huyuyla da alakali
0 oy
(692 puan) tarafından
Tabiki zor olur ama evi ayırsanız işlerini yine siz yapmayacak mısınız, adama yemeği kim yapacak temizliğini çamaşırını kim yıkayacak gerçi bunları ara ara gelip yaparsınız sürekli olmasından iyidir ama 

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 342 göst.
0 oy
10 cevap 188 göst.
+2 oy
12 cevap 221 göst.
18 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ipek6161 (96 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 193 göst.

408,354 soru

12,268,310 cevap