0 oy
372 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,251 puan) tarafından

Gerçekten kafayı yiycem zaten hava sıcak muhakkak her gün duş aldırdım tertemiz tararim kendim de öyle evdeyiz de çoğunlukla dairede şehrin içinde haftada iki gün kızımin okulu var Özel oraya gideriz kızlarım biri 3 yaşında diğeri 6 aylık büyük kızım sarışın bugün saçını oksarken rastgele denk geldim beyninden vurmuş a döndüm tekrar duş aldırdım Bit tarağı ile taranduk hepsi kocaman kocaman :sick:gerçekten yazarken bile kaşıntı tuttu. Eşime bile diyemedim ama büyük ihtimalle eltimin çocuklarından bulaştı onlar sürekli dışarda oynayan çocuklar :( büyüğü tekrar duş aldırdım uyuttum hala sirke ayrkılıyorum  nerde yanlış yapıyorum anlamıyorum daha önce de bir iki defa başıma geldi of of yarın tekrar taricam hala varsa bit şampuanı kullanacam evde var :'(

14 Cevaplar

+2 oy
(15,887 puan) tarafından
Belki okuldan bulaşti niye hemen eltinin çocuklarini suçluyorsun. 
(2,251 puan) tarafından
Bu hafta okul tatildi bir de iki saat okul sadece beraber gidiyoruz hafta başında kaynimlara gittik bugün de farkettim bilmiyorum ama başka seçenek yok yani cuma gittim en son okula illa farkederdum
(15,887 puan) tarafından
Temizledikten sonra büyük kızıni okula götürurken yada kuzenleriyle buluştururken saçlarını örebilirsin ve lavanta yaği sür. Örgülü saça da bit gelmez diyorlar.
-Reklam-
+2 oy
(5,477 puan) tarafından
Sokakta oynayan çocuklarda bitmi oluyormuş ? Okuldan bulaşmış olamaz mı ? Bit ilaci alın temizlemince gaz yağı alıp su dolu kavanoza biraz koyun taraklarini islahin bit gelmez 
(2,251 puan) tarafından
Evet çünkü sokakta kimin çocuğu ile oynadığı belli değil bir çok çocukla içli dislilar buluşma riski daha yüksek okula ise özel ders alıyor zaten öyle kalabalık bir ortam yok bide bu hafta okulu da yoktu sadece kaynimlara gittik yine de bilmiyorum başka nereden gelmiş olabilir
0 oy
(7,274 puan) tarafından
Temizledikten sonra lavanta yağı kullan ense kısmına sür yada suya kayıp tarama spreyi olarak kullan canım 
0 oy
tarafından
Yikanmakla alakalı değil ki çok fazla göçmen var bulaşıcı hastalıklar ve bitlerin yayilmasi normal.
0 oy
(837 puan) tarafından
Vşşhı benım büyük kız ayda bır bıtlenıyor anlamadım gitti
(5,614 puan) tarafından
Kıyafetlerin yaka kısmına saklanıyordur
(837 puan) tarafından
Varmı öyle bısey kıZ
(5,614 puan) tarafından
Ee bak yaka dikişlerine atletin tshirtlerin yaka dikişlerine
0 oy
(4,224 puan) tarafından
Bit zaten temize daha çabuk gelir dert etme.Ama heryerden gelebilir kimsenin günahını alma boşuna.
(4,224 puan) tarafından
Bu arada eltine haber ver ,benim kiz bitlenmis bugün fark ettim diye ,sende seninkilere bir bak de.Yoksa her hafta sırayla bitlenirsiniz
(2,251 puan) tarafından
Yanlış anlayabilir direk söylemem ama bir daha ki sefere daha dikkatli giderim zaten çok yakın oturmuyoruZ
(4,224 puan) tarafından
Yok ya ne yalnis anlayacak sen direk benim kiz Bitlenmis bugun fark ettim ne zaman oldu bilmiyorum sizi  çocuğa da geçmiş olmasın de ne var bunda.
0 oy
(626 puan) tarafından
Doğru bilinen yanlış; bitler temiz saçı daha çok sever 
0 oy
(674 puan) tarafından
Öncelikle eltinin çocuklarına ve sokakta oynayan çocukların olmayan günahlarını aldığın için tebrik ediyorum sizi ve ardından eklemek istiyorum sadece taramak yetmiyor Şampuan varmış evinizde onunla yıkadıktan sonra taramanız lazım eczanelerde bir tokası var lavanta yağı var tokayı tak yağı sür  gider  
(2,251 puan) tarafından
Teşekkür ederimSokakta oynayan çocuktan eltimin çocuklarından yada okuldan gelmediyse  nereden geldi tarlaya da gitmiyoruz hani günah almak olduğunu düşünmüyorum yine herşeye muhalefet bir tayfanin olduğunu hatırlattığn için bende seni tebrik ediyorum
0 oy
(31 puan) tarafından
Emin olmadan kimseyi suçlamayın bit illa birinden bulaşarak saça gelmez temiz saça da geliyor 
(2,251 puan) tarafından
Birinden bulaşmadiysa nasıl geldi saç a kendi kenidne oluşmasi imkansız
(31 puan) tarafından
Hiçte imkansız değil bit temiz saçta da oluşuyor illa birisinden gelmesine gerek yok birilerini suçlamak için kabul etmemezlik yapmayın bence
0 oy
(1,121 puan) tarafından
Kınamak istemiyorum ama bu zamanda ne biti ya? Her türlü temizlik ve hijyen imkanı varken neden dikkat etmezler? Milletin çocuğunun sa hakkına giriyorlar. 
(2,251 puan) tarafından
Vala gece uyku gözüme girmedi nasıl olur nasıl çıkar diye :(
(1,121 puan) tarafından
İlaç kullanırsanız birkaç güne biter diye umuyorum
0 oy
(2,591 puan) tarafından
Bit saçta kendiliğinden oluşmaz canım yani temizlige bakmaz temas yoluyla geçer yani eğer kızına kullandığın tarakta varsa yada başkasının şapkasını giydiyse o yolla da bulaşır saçlarini yikadiktan sonra kullandınız bütün malzemeleri yıkar mesela kızlarının nevresimlerini kullandığı havluları herşeyi kaldır ve dezenfekte et yoksa geçmez geçen sene nerden geldiğini bilemedim banada geldi hala bilmiyorum bir şey daha var okuldan da gelmiş olabilir onların canlanması zaman alır sen demişsin ya bu hafta okul tatildi diye o yüzden dedim 
0 oy
(7,483 puan) tarafından
Canım onlar öyle kocaman olana kadar sürekli kasinmasi lazım hiç mi farketmedin. Sarışın da bide daha çabuk belli olur. ALLAH IM gecen yaz bizede geldi neler çektik. Ama bunun temizlikte alakası yok kesinlikle hiç ummadığın ortamda geçiyor yani. Saçın uzunsa kendine de bak. Okadar büyük bitler sanada geçer. Hemen ilaç al sirkeleri temizle yoksa kurtulaman
0 oy
(3,085 puan) tarafından
Bitin yıkanmayla hiçbir ilgisi yok. Sirke başına bulaşınca şampuan ve su onu temizlemiyor ki
0 oy
(1,025 puan) tarafından
Ben kreş de staj görürken eczaneler de iğneli stickerlar oluyordu bit için koku yayıyor ve üzerinize gelmiyor ya ılmıyorsam onların tokaları var bir de kreş şartların da kimi özbakımını yapıyor kimi yapmıyor ebeveynler siz de bitleri hallettikten sonra eczaneden danışın kokusunu çocuğunuz almıyor zaten 

İlgili bir soru bulunamadı

412,051 soru

12,404,406 cevap

44,556 kullanıcı

Kategoriler

...