0 oy
312 göst.
Diğer kategorisinde (1,121 puan) tarafından
Gebeliğimin, başından beri çay, kahve ve gazlı içeceklerle mesafeliyim. İlk aylar karaciğer enzinlerim yükseliyordu. Bu yüzden doktor yasakladı. Türk kahvesini haftada bir fincan tüketiyordum ama bu ara canım acayip Türk kahvesi istiyor. Telvesini bile yiyesim geliyor. Diğerlerini hala tüketmiyorum sayılır. 

18 Cevaplar

0 oy
(13,688 puan) tarafından
haftada 2 kere falan içtim, sonlara doğru her gün de içmiş olabilirim :) 
(1,121 puan) tarafından
Bende sonlara yaklaştım ve sürekli aklımda kahve var :))
-Reklam-
0 oy
(844 puan) tarafından

Haftalardır içmiyorum   canım istiyor ama yapmıyorum :)

(1,121 puan) tarafından
Tebrikler :))
0 oy
(725 puan) tarafından
Haftada 2 kere izin vermişti doktorum, sonlara doğru canım istediği zaman içtim aöa. Kafein bebeği strese sokuyormuş o yüzden abartmamak lazım canın istiyorsa az az nefsini körle 
(1,121 puan) tarafından
Bebişime zarar verecekse içmesem de olur ne yapayım.
(2,715 puan) tarafından
Kızım ondan mı kolik oldu diye bazen aklıma gelmiyor değil:))
0 oy
(301 puan) tarafından
Her gün içiyordum bir fincan kahvede olan kafein miktarını araştırdım bir de gebenin bir günde max alması gereken kafein miktarını. Açık bir bardak çay bir fincan türk kahvesi içiyordum günde. Yine de canım çok istemeye devam ederse kafeinsiz granül kahve almıştım ondan soğuk kahve yapıyordum. Ama benim ekstra bir problemim yoktu 
(1,121 puan) tarafından
Anladım canım. Dikkatli olmakta fayda var.
(301 puan) tarafından
Evet bende de tansiyon vardı sıfır tuz beslenmek zorunda kalmıştım inanılmaz şişmişti her yerim doğursam da rahatlasam diyordum :) çok şükür 2 yaş ettik
0 oy
(5,455 puan) tarafından
Kafein siz Türk kahvesi alıp sınırsızca içebilirsiniz
(1,121 puan) tarafından
Nereden bulabilirim?
(5,455 puan) tarafından
Migroslarda falan vardı en son
0 oy
(2,715 puan) tarafından
Kaç haftalık canım, gebeliğin son ayları kaşık kaşık kahve yerdim , pişirirdim o telvesi için fincanı yalardim resmen:)) 
(1,121 puan) tarafından
Şu an tam böyle hissediyorum. 33 olduk :)
(2,715 puan) tarafından
Demir eksikliğinden sanırım canım sen yine de çok yeme ben yedim kız baya arsız çıktı:))
(1,121 puan) tarafından
Hahaha :))
0 oy
(4,644 puan) tarafından

İlk gebeliklerimde sayısı belirsiz her kahveyi içtim 

Şuanki gebelikte kadın doğum günde 2 kere icmeme müsade etti ama genel cerrahi Dr sadece Nescafe içebilirsin dedi o yüzden günde 1.2 kere o anda psikolojime bağlı olarak Nescafe içiyorum 

(78 puan) tarafından
Nescafe boykot kardesim
(1,731 puan) tarafından
Markayı kastetmiyor bence, granül kahveyi kastediyor. Bazı şeyler ilk çıkan markanın adıyla anılır ya oyle
(4,644 puan) tarafından
Marka olarak belirtmedim keşke gerçekten bu kadar dikkat edilse telefon bile kullanmamanız gerekiyor
(1,121 puan) tarafından
Nescafe hepsinden zararlı diye biliyorum ama. Granül kahve olarak mı?
(4,644 puan) tarafından
Biliyorum ama yapacak bir şeyim yok aşırı derecede baş ağrısı yaşıyorum birazda sinirlerim alt üst olmuş durumda kahve baş ağrımi hafifletiyor sakinleştiriyor sigarayı bile bıraktım ama kahvemi içiyorum
0 oy
tarafından
Ben zaten kahve sevmem zaten çay kahve kola yasakti bana
(1,121 puan) tarafından
Kolay olmuştur işiniz :)
0 oy
(9,728 puan) tarafından
Bir bardak içebilirsin canım. Karacıger enzımleri önemli aman dikkat 
(1,121 puan) tarafından
Gebeliğin ilk ayları öyleydi ama şimdi düzeldi inşallah
0 oy
(417 puan) tarafından
Ben her gün içerdim acayip canım çok istiyordu aklımdan hiç çıkmazdı içtikten sonra rahatlardım.. 
(1,121 puan) tarafından
Şifa olsun :)
(417 puan) tarafından
Teşekkür ederim ❤️
0 oy
(3,596 puan) tarafından
Ben günde 1 fincan içiyordum. Nadiren 2. Fincanlarim ufaktı biraz. Kahve bağımlısıyım önceden 3 4 fincanı bulurdu hamilelikte azaltmıştim canım 
(1,121 puan) tarafından
Ben o kadar içmiyorum aslında. Normalde de o kadar içmiyorum ama bu ara kaşıkla telvesini yiyesim geliyor.
0 oy
(13,401 puan) tarafından
Her gün bir fincan
(1,121 puan) tarafından
Teşekkürler :)
0 oy
tarafından
Yani aklıma geldikçe yapıp içiyorum:) 
(1,121 puan) tarafından
Gebelikte böyle rahat olamıyorum ki :)
tarafından
Ben ilk oğlumda kahvenin telvesini yiyordum herkes bana bu cocuk kararacak içerde diyordu :)) bişeyde olmadı bundada hemen hemen haftanın 3 günü içerim kahveyi çok severim
0 oy
(242 puan) tarafından
Ben hamileyken herhangi bir rahatsızlığım vs yoktu değerler normal olduğundan günde 2türk kahvesine izin vardı ama ben hiç içmedim diyebilirim 9ay kustum 
(1,121 puan) tarafından
Çok çok geçmiş olsun. Ben ilk 5 ay çektim maalesef.
0 oy
(1,598 puan) tarafından
Gunde 1 fincan Türk kahvesi , 3 veya 4 bardak acik cay iciyorum
(1,121 puan) tarafından
Hiç çay içmiyorum neredeyse.
0 oy
(1,904 puan) tarafından
Günde 2 defa içiyordum ben ama.benim gebelikte sıkıntım yoktu herseyim normaldi o yüzden tüketiyorum.  Mesela yarım fincan falan yap günlük istersen 
(1,121 puan) tarafından
Teşekkürler :)
0 oy
(436 puan) tarafından
Hergün aralıksız kahve içen ben hamileliğimi ögrendiğimden beri kestim. Buna sıcak havalarda sebep oldu tabiki. Ama asitli içeceklere meylim çok. 
(1,121 puan) tarafından
Asitli içecekler daha tehlikeli yaa dikkatli olun yine de
0 oy
(20,658 puan) tarafından
Doktora sormadan tüketme canım gazlı bi bebek olabilir bende kalp çarpıntısı yapıyordu ortanca oğlumda hiç içmedim yinede gazlı oldu 
(1,121 puan) tarafından
Doğru söylüyorsunuz

İlgili sorular

+1 oy
36 cevap 444 göst.
23 Mart 2022 Diğer kategorisinde Umutherzamanvar (193 puan) tarafından soruldu
+1 oy
23 cevap 383 göst.
27 Kasım 2021 Diğer kategorisinde ❤Hanifela ❤ (4,721 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 501 göst.
11 Nisan 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Siiiiiiiii (436 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,185 göst.
20 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Sofiye.zgn (446 puan) tarafından soruldu

411,754 soru

12,395,266 cevap

44,124 kullanıcı

Kategoriler

...