0 oy
350 göst.
Diğer kategorisinde (1,840 puan) tarafından
Kızlar kızlar bismillah diyerek başladık bugün.  

Daha öncede yaklaşık 3 ay önce başlamıştık ama başaramadık tekrar bugün başladım.  Bezi cikardigigimda yapmaması gerektiğini biliyor altına ama tuvalete gitmekte istemiyor inanın 4 saat tuttu çişini kac defa goturdum gitmek istemiyor biraz zorladım oturuyor ama yapmıyor en sonunda tutamayıp altına yapmış ama öyle bir yapmış ki nasıl tuttu o kadar çişi aklim almıyor.  Sizce başarabilir miyiz lütfen yardımcı olun öneri verin tekrar eğitimi bırakmak istemiyorum 

9 Cevaplar

0 oy
(414 puan) tarafından
Yaş kaç  cnm
(1,840 puan) tarafından
4 canım ya
-Reklam-
0 oy
(2,090 puan) tarafından
Canım tuvaleti renkli hale getir 

yeni eğitime başladınız  ya şimdi çok normal 

Mesela tuvalette balon şirimece oynayın 

Tuvalete otursun mesela kapağına vs fayans varsa stiker yapıştırın 

Bunlar gibi sevecen hale getir zamanla daha iyi oluyor 

Biraz geç öğreniyorlar ama pes etme zamanla öğreniyorlar canım 
(1,840 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım hepsini deniycem zor olacak ama inşallah başarırız
0 oy
(945 puan) tarafından
Cnm erkekse alışana kadar banyo tasina yaptır  alışır gider
(1,840 puan) tarafından
Kendi lazimligi var ona yaptırıyorum canım oturmak istemiyor az önce yine altına yaptı baktım tuvaletin önünde bekliyor kurban olurum :) eliyle altını gösterdi çiş yaptın diye olacak inşallah
(945 puan) tarafından
İşte bende onu diyorum. Ayakta olduğu yerde şişeye yada tas a çiş yapsin
0 oy
(3,049 puan) tarafından
Bence devam et. Yapmis cisini bir daha korkucak birsey olmaz diyip altina yapmaya devam ediceksende o ara tuvalete yapalim diye ara ara goturmeye devam et. Benim oglumda konusmuyordu wc egitimi verirken. Ilk gun 8 saat tutmustu cok sasirmistim. En son dayanamadi tuvalette bana sarilarak kucagima cisini yapti. Sonra ben tutunca wvye yapti.1 ayin sonunda kendi kendine cis dedi
(1,840 puan) tarafından
Az önce yine altına yapmış baktım tuvaletin önünde bekliyor . Eliyle altını gösterdi islak diye olacak inşallah ya pes etmiycem en geç 5 6 yaşına kadar öğrenmesi lazım dedi bir eğitimci
(3,049 puan) tarafından
Islak oldugunun farkinda,rahatsizda olmus boyle boyle alisicak. Bir kere yapti, korkusunu yendi ya devami gelir
0 oy
(134 puan) tarafından
Aynı biz bende bekliyim burda 
(1,840 puan) tarafından
Otizm mi oğlun canım
(134 puan) tarafından
Yok değil canım ama tuvalet eğitimi asla sizin gibi tepki veriyor istemiyo napsam alıştıramadım okula da bu yüzden almazlar sanırım bezli diye
(1,840 puan) tarafından
4 yaş mı canım benimkiler ikiz diğeri geçen sene eğitim aldı.  Onda çiş konusunda hiç sorun yaşamadım hemen öğrendi kakadan çok korkmuştu aylarca uğraştım kaka ile . Bir kitap var güle güle kakalar diye onu öneririm.  Tuv . Yaparken kitaptaki karakterle yarış halinde olup yapıyordu çişini kakasını öyle öğrendi
(134 puan) tarafından
Yok Kasım'da 3.olcak daha korkuyo anliyo ama istemiyo bakalım nolcak görcez ilerleyen zamanlarda
0 oy
(3,896 puan) tarafından
O kadar çişi tutuyorsa yapabilirsiniz.Kararli olmalısın.

Birde lazimlik al ve en sevdiği yere koy hangi odaysa oraya yani .Once lazimliga yapmayı öğrensin.sonrasi daha kolay olur.
(1,840 puan) tarafından
Lazimligi var hep oturma odasında camın kenarına yapıyor sjsjsj çiş temizlemekten helak oldum hiç yapmadı daha tuvalete
(3,896 puan) tarafından
Olsun hiç birsey olmaz. Minnoş hazir öğrenir, sende hazırsan karalı durmaya devam et.O kadar çişi tutuyorsa muhakkak yapar.Ama oyuna cevir sevgi dolu neşeli.Evdeki bebek oyuncak ne varsa aaa çişin mi geldi de götür hayal ettir aferin sana de sarıl sev oyuncagi sonra kizjnla birlikte oynayın.oyuncaga çiş yaptırmaca 2 -3 gün kendi evladını hiç zorlama 4. Günaydın gel sende otur de lazimlik içine biraz su sık aferin sana gerçekten tuvaletinni yaptın mı de ve çok sevgi dolu saril yapmamış olsa bile o anı o mutlu anj yaşat ve gerisini akışa bırak.

Korkma başaracaksın...
0 oy
(5,297 puan) tarafından
Otizmli mi cocugun ogretmenler ilgileniyor 
(1,840 puan) tarafından
Bu konuyu konuştum egitmenlerle eymen için erken dediler . Nasıl ilgileniyorlar 40 dk derste nasıl eğitim adına yardımcı olacaklar
(5,297 puan) tarafından
Bizim bireysel ogretmenimiz eve geldi hafta sonu yapilacaklari tek tek anlatti yarim saat e bir masali beraber götürdük tuvalete orda nasil oyalayabileceklerimi anlatti sizinki ilgisizse bilemiyorum
0 oy
(1,893 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Başarabilirsiniz canım Allah ın izniyle <3 görümcemin kızı otizmli 7 yaşına girecek 2 senedir bezi bıraktılar.İlkte lazımlık almıştı çişi geldimi ya onu getirirdi yada lazımlığın yanına giderdi annesi oturturdu sonraları tuvalete koşuyor direk kuzucuk ☺️ ilk başlarda tuvalete girmiyor korkuyordu onu yendi 1 sene sonra falan..Hiç merak etme sizde üstesinden geleceksiniz ilk başlarda çocukların hepsi tutuyor kaçırıyor oyuna telefona birşeylere dalıyor yani olabilir bunlar

0 oy
(1,467 puan) tarafından
Ciceğim oğlum 24 aylıktı otizim tanısını öğrenmeden 5 ay önce yani iletisim yoktu ama tekli kelimeler vardı.

Inat ettim cikarttim bezini 20 sakikada bir kucaklayıp tuvalete götürdüm tuvalette oturttum uzun süre çiş yaptiginda cok abartili tepkiler verdim sevinc tepkileri boyle hoplayarak ziplayarak cigliklarla 

Ilk 2 hafta hem cis hem kaka kacirdi surekli tuvalette yapmaz cikinca 5 dakika sonra yapar arkasindan da hiiiiiiiii derdi farkindaydi kotu bisey yaptigini 

Sonrasinda sevinc tepkileri gibi altina kacirdiginda aaaaaa naptinnnnn ayyyyyy vahhhh vahhhhh eyvahhhh buraya mi yaptinnnnnn tuvalete koşşş diye cok abarti tepkiler verdim. Sonra kacirmamaya basladi ama tutuyordu cişini 1 bucuk sene hep ben goturdum sen dusun söylemezdi tutardi ben goturunce yapardi ama kaçırmazdı da. Kendi kendime sonra iyiki tanisini ogrenmeden once direnip alistirmisim tanisini bilsem belki müsamma tanirdim fatkinda degil zor ogrenis vs derdim birakirdim sakin basladiysan birakma herseyi farkinda tanisi olmadan 3 ay kaçıran cocuklari bile gördüm tekrar bezi bağlarsan cok daha zorlastirirsin isini yasi da gelmis geciyor tam zamani su an biraz sık dişini bizim cocuklarimiz herseyi farkinda ve bu durumlarini kullanmayi cok iyi biliyorlar parmaklarinda oynatiyorlar bizi sukur tanimiz degisti darisi tez vakitte basiniza cicegim ❤️

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 57 göst.
21 saat önce Aile kategorisinde Cedric (510 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 105 göst.
+1 oy
10 cevap 310 göst.
0 oy
6 cevap 109 göst.

405,938 soru

12,167,702 cevap