0 oy
763 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Eşim bana defalarca kez farklı model arabalar kullandırttı fakat bir türlü su debriyaj işini yapamıyorum. En son bugün eşeğe bile anlatsam anlardı nasıl bir insansın ki eşek kadar olamıyorsun diye bağırdı. Kesin şimdi panik atağın tutar ya da ağlarsın dedi. Küstüm kendisine zoruma gitti açıkçası. Nasıl ayarlayabilirim su debriyaj işini? 

30 Cevaplar

+7 oy
(664 puan) tarafından
Debriajdan önce kocanı ayarla. 

O ne demek öyle ya iğrenç gerçekten. 

Kocadan da hoca olmazzzz
tarafından
Teşekkür ederim
(498 puan) tarafından
Gerçekten kocadan hoca olmaz
tarafından
Aynen öyle
-Reklam-
0 oy
(1,221 puan) tarafından
En iyi yaptiginiz yemegi anlatin ona ve aynisini yapmasini ögrensin bakalim hemen yapabilecek mi 
tarafından
O her şeyi mükemmel yapar ona göre
0 oy
tarafından
Debriyajı avas yavas kaldırdıginizda arabanin sesi degisiyor zaten o zaman kavrama noktasi oluyor afabanin sesi degisince freni birakıp gaza yükleneceksiniz gaza yüklenince araba bağirabilir sorun olmaz gaza doyunca belirli bir devire ulaşınca gazdan hizli bi sekilde ayaginizi kaldırım tekrar debriyaja basıp vites atacaksınız 

Duracakkende önce debriyaj daha sonra fren 
tarafından
Debriyajdan ayaginizi tam kaldırdığinız için o zaman bos musait bi alana gidip tek basiniza calisin esiniz sizi sogutabilir cunku pratik yapa yapa alışırsınız
(2,278 puan) tarafından
Twensmom gözünü seviyim nasıl anlattın bende hiç anlamıyorum bunu okuyunca anlarım diyerek okudum kafam yandı :D araba sürmek bana göre değil yaaaa
tarafından
Aslinda soyle gaz ve debriyaj ayni anda kullanilmıyor sadece kalkista yarım sekilde debriyaja basiliyken gaza yükleniyorsun ve
vites atarken debriyaji kullaniyosun
birde duracağin zaman once debriyaj sonra fren
Siz uyguladikca daha guzel algıliyorsunuz aslinda hata yapa yapa ogreniliyor ama hata yaptikca yaninda es olursa sogursun
tarafından
Teşekkür ederim
tarafından
Rica ederim
0 oy
(2,939 puan) tarafından
Bu yüzden arbas kullanmayı eşimden değil babamdan öğrendim. Daha ben sinirli oluyordum o sakin :D
tarafından
Ehliyetim var ama pratiğim yok. Kimden öğrenebilirim bilmiyorum:/
(2,939 puan) tarafından
İmkan varsa eğitmen ile çalışsan?
tarafından
Mahrumiyet bölgesindeyiz. Eşim dışında kimse yok
0 oy
(6,998 puan) tarafından
Şuan ehliyet için kursa gidiyorum orda bı hoca bana debriyaji çocuğun gibi düşün yeni doğmuş bebek ona kıyar mısın hayır daha dikkatli olursun dimi ona da öyle yavaş yavas usul usul basacaksın çekeceksin dediydi sende öyle yap canım ve kalkipta öküz eşin seni soğutmasın daha çok yapmak için uğraş onun inadına ver lafını hemen susma sustukça tabi ki panik olursun ağlarsın ama cevabı verince rahatlıyosun 
tarafından
Artık merkezî bir yere geçince kursa gidip öğreneyim. Teşekkür ederim
(6,998 puan) tarafından
Mahrumiyet bölgesi ne oluyo canım
tarafından
İmkanları çok ama çok kısıtlı bir ilçe burası.
(6,998 puan) tarafından
Doğrudur canım inşallah tez zamanda öğrenirsin
tarafından
İnşaAllah teşekkür ederim
0 oy
(2,421 puan) tarafından
Aynı problem bende de var vallahi bilmiyorum artık şuan moralim bozuk çünkü bende bugün arabayı surim dedim ***** gibi olmuşum 
tarafından
İnsanda heves kalmıyor gerçekten. Kendini asalak gibi hissediyor insan
(2,421 puan) tarafından
Vallahi öyle kuzu ya kafayı yicem yapamıyorum
tarafından
Umarım siz yapabilirsiniz en azından
0 oy
(313 puan) tarafından
Benimkide bağır çağır kullandıttırıyo geçen pazar burnumdan getirdi
tarafından
Ne güzel destekçi imiş. Artık kendimi asalak olarak görüyorum
0 oy
(5,645 puan) tarafından
Canim oncelikle sorun senin anlamamanda degil esinin anlatamamasinda. Yani sende sorun yok. 

Bazi kisiler hemen öğrenir bazisinin ogrenmesi zaman alir. Hazirbulunusluk duzeyi onemlidir.

Ben ozel ders aldim. Ders veren hoca herkes ogrenbilir bazisi 3 derste bazisi 10 derste dedi. Daha fazla bile ders alan varmis yani. Ayrica eş veya baba araba kullanmayi ogretemez herkes kendi isini yapar dedi. 

Esim bana 2 kez gosterdi bidaha istemedim ozel ders aldim. 

İmkanin varsa otomatik vites kullan. Yoksa digerini de bi sekilde kullanirsin. Yani kisacasi kursa git ve ozel ders al :) arada ki farki goreceksin. Araba kullanmaya baslayinca da esine sorun bende degil sendeymis ogretmeyi bilmiyomussun dersin :D
tarafından
Ya ehliyetim var pratiğim yok. Ehliyeti de sadece kursta olan arabayı kullanarak almıştım. İnanın elimden geleni yapıyorum ama asalak gibi olmuyor istop ediyor araba
(5,645 puan) tarafından
Ayy canim lutfen kendine oyle deme. Demek ki daha fazla derse ihtiyacin var.
Benimde ayni sekil ehliyetim vardi. Daha sonra kullanamadim esim de beni iyice soguttu oyle yapilir mi boyle yapilir mi arabayi bozarsin kaza edersin bilmem ne. Bende bi sure ara verdim sonra baktim olmuyo gittim 15 saat ders aldim. Anca ogrendim canim ama ogrendim sukur suan kullaniyorum.
tarafından
Mahrumiyet bölgesindeyiz. Eşim dışında kimse yok öğretebilecek. Akşamdan beri hevesim kırıldı iyice
(5,645 puan) tarafından
Bosver canim ogretmesin. Ertele bu sekilde de ogrenemezsin zaten. Daha sonra merkezi bi yere gecince ogrenirsin.
tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(14,752 puan) tarafından
Kocandan öğrenmeyi bırakırsan rahat öğrenirsin  bence böyle adamla çok zor öğrenirsin 
tarafından
Gurbetteyim mecbur onunla pratik yapacağım
0 oy
(4,226 puan) tarafından
Otomatik vites araba alsın  gönlünü almak istiyorsa 
tarafından
Manuel arabamız var. Otomatik vites şuan için hayal
(4,226 puan) tarafından
Artık degil ,esin bu lafları ettikten sonra ..
tarafından
Anladım canım teşekkür ederim
(4,226 puan) tarafından
Not
Eşine sor bilerek araba kullanmayayim diye mi böyle laflar edip böyle davranıyorsun  diyebilirsin
1. debriyaj kaçırman bu kadar değişik araba kullanırken acemi doneminde çok normal
2. Yeni modeller hariç, sanayi görmüş arabaların pek çoğunun debriyaj kavramasi farklıdır.Kisi aynı arabada pratik yaparak bu durumu aşar.
3.Kocan sanayiye gitsin ,debriyaj kavramayi yukselttirsin yarım debriyaj kadar çektirsin ondan sonra sen ne istop edersin ,ne de vites atarken arabayı ileri geri yaparsın.Kendine güvenin gelir sobra isterseniz normale çevirisiniz
4.tabani ince babet gibi ayakkabi giy,terlik dahi giyme acele etme vites atarken ayağının altını hisset  3 kez ağır ağır tam km hızında vites değiştir o esnada bir odaklan ayrimi daha çok görürsün.
tarafından
Çok teşekkür ederim çok sağolasın
0 oy
(139 puan) tarafından
Sen ben misin acaba :)) ben de ehliyetim var ama ogrenemiyorum yani olmuyor debriyaj i tutturamiyorum diyorum ki ne bisiklet sürmeyi ogrenebildim ne de araba sanırım beynimin bu işlere yatkın olan bölgesi körelmiş malım diyorum malım anlamıyorum suremiyorum 
tarafından
Bende tam olarak öyle düşünüyorum. Elimden geleni yapıyorum ama olmuyor
0 oy
(13,816 puan) tarafından
moralini bozuyor, yapacağın varsa da yapamazsın o böyle dedikçe panik yaparsın. imkanın varsa birkaç saat ders al
tarafından
Mahrumiyet bölgesinde gurbetteyiz. Eşim dışında şansım yok
0 oy
(2,942 puan) tarafından
Bizim araba otomatik vites olduğu içinn Debresjle uğraşmıyorum canım ama kafana takarsan yaparsın canım ben ilk araba sürmeye başladığımda çözdüm
tarafından
Ben bir türlü yapamıyorum ya. Elimden geleni yapıyorum ama yok
0 oy
(393 puan) tarafından
Kocan tüylerimi diken diken etti bacım
tarafından
Neden
(393 puan) tarafından
Neden mi? Yenilir yutulur şeyler dememis oldugu icin olabilir mi acaba
tarafından
Bazı şeyleri düzeltemeyiz
0 oy
(646 puan) tarafından
Kendisi eşek değilse eşi için gitsin de otomatik araba alsın o zaman
tarafından
O hayal şuan bizim için
0 oy
(121 puan) tarafından
Bna eşim o şekilde bağırmasaydı şuan hırs yapıp şöför olamıcaktım hırs yap sende :)))) 
tarafından
Yapıyorum ama yok olmuyor. Koltuk bir tık öne gelse belki yaparım ama ayağım zor yetişiyor
(4,226 puan) tarafından
Şoför koltuğu kendine göre ayarlar ,ayarla ileri çek sanki
tarafından
Maalesef olmuyor.
0 oy
(18,738 puan) tarafından
Kocadan hoca olmaz diye boşuna demiyorlar. Sana eşek olamıyorsun diyerek kendi çok güzel eşeklik etmiş ben senin yerinde olsam ehliyet için başka birinden profesyonel bir eğitim alırdım. Özel ders veren hocalar var. Onlardan al öğren eşine de o lafı yedir 
tarafından
Mahrumiyet bölgesinde bulunuyoruz. Eşim dışında şansım yok
0 oy
(52,022 puan) tarafından
eslerden değil de bir hoca dan daha iyi öğrenirsin bende bir kez öğreneyim dedim yok yeni yaptirdik cok sert basma yok bozcan al dedim kendin kullan
tarafından
Bizimkininde arabası kıymetli çaktırmiyor ama sinirleniyor
0 oy
(1,008 puan) tarafından
Onu satıp otomatik alın cnm mı
tarafından
Otomatik alamayiz şuan canım.
(1,008 puan) tarafından
O zaman kısaca anlatayım. Debriyaj dan hiç korkma vites değiştirirken sonuna kadar bas. Sonra ayağını yavaş yavaş çek. Birden çekme. Debriyaj basiliykende araba gider. O yüzden acele etme.
tarafından
Anladım çok teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Olmadimi olmuyor.  Ben araba sürmeyi hic denemedim korkuyorum:D rüyamda bile kaza oluyor sürekli 
tarafından
Bende aşırı korkardım. Düşünün önde yan koltuğa dahi oturamazdim. Ama şimdi debriyaj beni sinir etti
tarafından
Araba işi şakaya gelmez . Derin nefes al sakın ol . Öyle dene
tarafından
Hevesim mevesim kalmadı inan ki

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 52 göst.
26 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Leila (41 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 110 göst.
9 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Mavi-beyaz (2,421 puan) tarafından soruldu
0 oy