0 oy
458 göst.
Diğer kategorisinde (144 puan) tarafından
Kızlar iyi akşamlar. Aslında bana birkaç yıl önce bakıcı muhabbeti açılsa direkt yargılardım. Kendim çalışıyorum, meslekte ilk yılım ve kendimi geliştirmek için ilk 5 yıl gerçekten işi bırakmadan çalışmam gerekli. Ben mimarım eşim serbest avukat. Eşim bana göre daha boş vakti var. 

Ben 24 eşim 28 yaşında. Artık çocuk sahibi olmak istiyoruz ama evde hem yardımcı hem bakıcı arıyoruz. Öncesinde part time yardımcı abla geliyordu sadece ev işlerine ama bebekten sorumlu bir 3. Kişi olması bebeğin gelişimini olumsuz etkiler mi ? İleride anne babasının onu sevmediğini düşünüp bizi suçlar mı misal travma kalır mı ? 

11 Cevaplar

+2 oy
(310 puan) tarafından
Ben bi çocuk gelişimci olarak ilk iki yılı doğru bulmuyprum bakıcı ile nacizane fikrim. Ama tavsiye olarak şöyle diyebilirim mimarlık ofisiniz size aitse orda bebeğe bi oda ayırarak yanınıza bi yardımcı alırsınız hem sizinle olur hem işinizi yapmış olurusnuz
(648 puan) tarafından
O iş yürümez o şekilde. Çocuk annenin olduğu ortamda rahat vermiyor
-Reklam-
0 oy
(11,797 puan) tarafından
bakıcı ile büyüdüm böyle bir düşüncem olmadı. ha annemin çalışmasını istemezdim, özlerdim ama sonra akıl kemale erince annenin çalışmasının çok güzel olduğunu anladım. önemli olan senin çocuğa vereceğin sevgi, onunla geçireceğin vaktin ne kadar verimli olduğu. 
0 oy
(648 puan) tarafından
 İşinden istifa edemeyen memur anneler ne yapacak? Bizim yakınımızda ailelerimiz de yok ve kızımıza mecbur bakıcı bakıyor.  Çok aşırı küçükken bırakmanız zor olabilir ama. Buraya sorarsanız sizi annelikten bile aforoz ederler. Buradaki herkes mükemmel anne ama ne hikmetse de çoğunun çocuğu TV telefon bağımlısı. 
(144 puan) tarafından
Doğru söylüyorsun ben de onu düşünüyorum evde bakanlar da ne kadar zaman geçiriyor ki sonuçta önemli olan verim
(5,471 puan) tarafından
Bildiğim kadarıyla baya bi uzun süre ücretsiz izin alabiliyorsunuz??
(648 puan) tarafından
2 yıl ücretsiz izin hakkı ama o zaman bile işe başlayınca neden bıraktın ki çocuğunu diyen oluyor. Kendileri olsa istifa edebilecekmis gibi
(13,316 puan) tarafından
Vallahi her kelimesine harfine kadar katılıyorum hamileliğim dahil 5 yıldır evdeyim. Anne sevgisi illaki almıştır ama bazen oynayasım gelmiyor. İşe gıden arkadaşlar biz işte dinleniyoruz sen nasıl yapıyorsun diyorlar
(648 puan) tarafından
Anne de bir yerden sonra daralıyor ama bir kesim var ki çalışan anneler berbat tek kendileri mükemmel gibi sürekli eleştirmeye yer arıyorlar
(13,316 puan) tarafından
Kim takar yalova kaymakamını beğenmeyen kendi analığına baksın
(3,572 puan) tarafından
Aynen öyle bir kesim var çalışan anneye kötü anne gözüyle bakan ya da çalışan annenin iş yerinde dinlendiğini düşünen sanki herkes kendi dört dörtlük anneymiş gibi
0 oy
(1,627 puan) tarafından
Kocam değil mi kaşda yapar, gözde yapar, öpücük de atar kaynanaaaaaa diyemedin mi...
(3,368 puan) tarafından
Birde 2 kez aynı yorumu yapmış :D nasıl bir azimse artık
(522 puan) tarafından
Çok güldüm
(1,627 puan) tarafından
Kocam bana kaş göz yaptı kaynanam laf etti diye bir post vardı ona cevap yazacakken senin posta yazmışım, Allah beni ne etmesin emi:))))
(3,368 puan) tarafından
Gülşah akşam akşam bizi güldürdün ya Allah da seni güldürsün:D
(1,627 puan) tarafından
Aminnnn :))))
0 oy
(5,353 puan) tarafından
Yasiniz daha cok genc. Madem 5 yil calismak istiyosunuz calisin. 28-29 yasinda hamile kalirsiniz. En az 2 sene kendiniz bakmanizi oneririm. 

Ben 30 yasinda dogurdum 2 sene kendim baktim. Sonra krese verdim. 
0 oy
(993 puan) tarafından
Sana tavsiyem en az 3 yil cocuk yapma yasin cok genc esine hic uyma erkek adamin 100 yasinda da cocugu olur kendin bakamayacagin cocugu yapma zor olur bakici kotu ciksa ne olacak neler duyuyoruz neler bence yasin cok kucuk 24  diyorsun 28 de yap gitsin 
(993 puan) tarafından
Travmaya gelince evet olur malesef sadece anneyle buyumus cocukla digerleri arasinda cok fark var  ilk 3 yil kritik donem
0 oy
(2,037 puan) tarafından
Her an sana ihtiyacı olan bi bebek..

Başkası mamasını verir altını değiştirir uyutur ama bebek bambaşka sakinleşmek için anne kokusu arar örnek alır konuşma tarzından  davranislarina hele ki ilk yaslar. Tabiki kariyer çok çok çok önemli size sonsuz hak veriyorum ama babaannesine bırakıp kuaföre 3 saat git gel yapınca bile kızımın suratındaki o masumluk beni mahvediyor ben yapamazdım demek istediğim bebek tek değil anne olarak sizde de travma yaratır bebekten uzak kalmak
0 oy
(1,645 puan) tarafından
10 aylıktı bıraktım. Yarım gün ben çalışıyordum eşim de rahat çalışıyordu o zaman. Tüm gün evde olmaktan daha iyiydi benim için. Okulda nefes alıp eve gelince bebeğimle daha güzel ilgileniyordum. Şimdi 20 aylık ve 2.bebegim olacağı için 2 yıl çalışmayacagim bir de böyle deneyecegim :)
0 oy
(950 puan) tarafından
Yani çocuğu ne kadar etkiler bilinmez ama seninle çocuğunun bağını ne kadar etkiler düşünmek lazım. Örneğin ne zamandan sonra bakiciya vermek istiyorsun? Ek gıdaya geçmeyen bebek için baba bile ne yapabilir ki. Sütümü sağıp eve bırakırım gibi çözümler olabilir tabii ki fakat manevi bağ ne denli güçlü olur bilinmez. Zaten çocuk yapmak , doğurmak evresini ortalama 1 yıl olarak hesaplasan,  doğumdan sonra annelige ve yeni hayata alışmak derken 1,5 yıl geçecek. Bu zaman zarfında işine istediğin şekilde odaklanıp verim alabilecek misin? Bakıcı konusunda da çok iyi donanımlı bakıcılar vardır muhakkak ama anne baba kadar içten şefkat gösterebilir mi , çocuk bunu hissedebilir mi ? Mesela benim yeğenim için yaptıklarımın çeyreğini kardeşim yapmamıştır. Kardeşimin bir sarılması tüm yaptıklarımı unutturuyordu. Biz burada kendimize göre yorumluyoruz ne kadar doğru düşünüyoruz muamma. İsterseniz bir çocuk gelisimci veya çocuk psikoloğu ile görüşebilirsiniz. 
0 oy
(3,572 puan) tarafından
En azından 1 yaşına gelene kadar kendin bakıp büyütebilirsin bence ben de devlet memuruyum bırakabileceğim bir işim olmadığı için çocuğun bir buçuk yaşındayken geri döndüm işime benim oğluma da bakıcı baktı hiçbir zaman annem babam beni sevmiyor bakıcıya bırakıyor travması yaşamadı çocuğum 

Sevgini anneliğine pek tabii eve geldiğin zaman hafta sonları da hissettirebilirsin sen buradakilere bakma buradakiler mükemmel anne her şeyi dört dörtlük yapıyorlar çoğu ev hanımı çalışan kadına kötü gözle bakan tipler zaten sana sadece tavsiyem en azından 1 yaşına kadar kendin bak
(144 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
0 oy
(1,023 puan) tarafından

En son şantiyede çalışıyorum postunuz vardı çalışma şartlarınız  o şekilde olacaksa hamilelik surecini de zor gecirebilirsiniz .bebek büyük sorumluluk çok iyi düşünmek lazım .

Naçizane tavsiyem yaşınız çok çok genç hani masa başı memur olsanız beklemeyin derim ama özel sektör çalışma şartlarında sizin biraz daha stabil ofis işine geçmeden çocuk bakmanız biraz zor . 3 4 yıl daha çalışıp ondan sonra olması daha iyi çünkü bütün topu bakıcıya atamazsınız. Özellikle ilk 6 ay sadece size ihtiyacı oluyor sonra 1 yaşına kadar da keza öyle .İşten izin almakta sorun olacaksa mesela daha zor olur işiniz .ben okul idarecisiyim mesela bebeğim var şuan 1 yaşında .5.ayi bitince işe başladım bakicimiz var evime geliyor .benim okul müdürüm beni idare ettiği için bebeğim yaşına girene kadar günde 4 saat çalıştım ve ne zaman istediysem.izin aldım hic sorun olmadı .eğer çalıştığım yer sorun etseydi mesai konusunu baslamayacaktim ise ücretsiz ayrılacaktım.gunde 4 saat gitmek benim için çok iyi oldu evden çıkmak iyi geldi.eve gelince daha kaliteli zaman gecirdim bebeğimle .tabi asıl önemli olan bakıcı meselesi benim bakıcım çok sukurki eskiden tanıdığım birisi ve çocuğum çok seviyor görünce üzerine atlıyor bana gelmek istemiyor bile seviyorlar birbirlerini . sizinde düzgün birini bulmanız gerekiyor öncelikle iyi çıkmazsa çok zor oluyor .ha tüm bu olumlu şeylere rağmen yaşım 34 şuanda ve çocuk için 3 4 yıl daha bekleyip öyle yapsaydım diyorum 37 de falan .çünkü ağır geldi bana sorumluluk hiç kolay değil bebek bakmak .kimileri doğuştan annelik yüklüdür 3 4 çocuk bakar ama benim fitratm gereği bir tane bile bakmak yetti yani birde bunu sorun kendinize annelik gerçekten istiyormuyum yoksa evliliğin misyonu tamamlansin diyemi çocuk yapmak istiyorum .hakkınızda hayırlısı olsun karar tabiki sizde sevgiler ...
(144 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 77 göst.
27 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Eymen kuşum (7,131 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 89 göst.
3 saat önce Diğer kategorisinde Nehirrr (942 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 24 göst.
28 Kasım 2024 Diğer kategorisinde yigitmira (89 puan) tarafından soruldu