0 oy
156 göst.
Aile kategorisinde (2,071 puan) tarafından

Çok şükür çişi ve kakası ne zaman geliyor farkında ama kakasından korkuyor ya bi türlü tuvalete veya lzımlığa yapmıyor. En sonunda sıkışıp altına yapıyor. Hiçbi zaman altına yaptığı için kızmadım ama neden korkuyor ve ne yapmam lazım bilmiyorum. Önerilerinize açığım :(

9 Cevaplar

0 oy
tarafından
Kolay gelsin bende öğrettim 1.5 günde hemen öğrendi şaşırdım açıkçası benimki de korkar sandım ama korkmadi . Sen yine de ona korkulacak birşey olmadığını anlat  canım 
-Reklam-
0 oy
(4,477 puan) tarafından
Bekleyeyim, 2 gün lazımlığa yaptı büyük tuvaleti sonrası hüsran. İstemiyor ve altına yapıyor maalesef. Ödül, konuşma, tuvalet eğitimi kitabı ve oyuncağı bir çok şey denedim ama yok istemiyor. Çocuklar kakasını vücudun bir parçası olarak görüyormuş, tuvalette vücutlarından parça gittiği hissi yaşıyormuş, korkunun asıl sebebi buymuş. Konu senin tepkin değil aslında. Bilemiyorum ben de nasıl olacak. 
(4,477 puan) tarafından
Geçen arkadaşla konuştuk. Oğlu 1 yıl boyunca kakası için bez istemiş, küçük tuvaleti gidip yapıyormuş, büyük tuvaleti gelince anne bez diyormuş. 1 sene sürmüş ne yapsa ikna edememiş, sonra kendisi bırakmış bezi. Umarım öyle olmaz.
(2,071 puan) tarafından
Bende kitaplar aldım sticker aldım ama yok :( Bahsettiğiniz durumdan bende korkuyorum ya duydum yani kakasını bezine yapanlar
0 oy
(19,241 puan) tarafından
Kaka kitabı varmış onu okuyabilirsiniz. Ve oyuncak kaka var. Onları oynamak da ise yariyormus. 
0 oy
(2,167 puan) tarafından
Korkulacak birşey olmadığını anlatın siz yapabiliyorsanız siz baba yapabiliyorsa baba tuvalete girince büyük tuvaletinizi yaptıktan sonra oda yanınızda olsun ve gösterin "bak bizde yapıyoruz ve korkulcak birşey yok şimdi bu kakalar  balıklarla yüzmeye gidecek  bay bay kakalar" diyerek el sallayıp ve sifonu çekin veyahut sifonu beraber çekmesine yardımcı olun beraber çekin." Kesinlikle kaka için bile olsa bezlemeyin altını gecede bağlamayın. Altına kakasını yaptıgında A aa bir yanlışlık olmuş kakamızı buraya yapmamız gerekiyordu birdahaki sefere buraya yap diyerek nereye yapacaksa orayı gösterin. 
0 oy
(10,185 puan) tarafından
Bizde 1 2ay oluyo tuvalet eğitimine başlayali bir iki kez tuvalete yapmak istemedi bende kakayi annesi cagiriyo annesinin yanına gidecek hadi sen kakani yap birlikte su dökelim annesinin yanına gitsin dedim şimdi her kaka yaptığında kaka annesinin yanına gitti diyo :D komik gelebilir ama çocuk işte :D
(10,185 puan) tarafından
Bazen dışarı çıkıp uzun kalacaksak bez koyuyorum asla bezine yapmıyor annesinin yanına gidemez diye :D
0 oy
(617 puan) tarafından
Buyuj tuvaletine gel baybay yapalim diyin ve gercekten yaptiginda el sallayin sifonu da oglunuz ceksin biz oyle atlatmistik
0 oy
(13,521 puan) tarafından
Kukulinin, pepenin ve bir çok çizgisinin tuvalet eğitimi şarkılarını izletiyordum. Wc ye yapmıyordu altına yapıyordu tuvalete götürüp korkulacak bisi olmadığını Wc ye yaparsa üzerinin böyle kirlenmeyecegini anlattım sürekli kakasını klozete atıp gösterdim sifona basmasina izin verdim arkasından bay bay yaptık derken alıştı 
0 oy
(1,849 puan) tarafından
Benim oğlumda öyleydi çişini hemen öğrendi ama kaka olayımız felaketti üzerine hiç gitmedim bez bağladım kakası geldiğinde 3 ay boyunca bir gün evde bez bitmiş almayı unutmuşum çok ağladı abisiyle birlikte başarabilirsin yapabilirsin diyerek büyük tuvalete oturttum görmesin diye kakasını abisi bir elini ben bir elini tutarak cesaret verdik yaptı çok şükür ondan sonra rahatladık tabi yapana baya bir ağıt yaptı 
0 oy
(24 puan) tarafından
Evet benim oğlumda çok korkuyordu. Sonra dedim ki, oğlum kakalar yüzmek istiyor bu yüzden tuvalete yapman gerekiyor. Tuvalete yap sonra bye bye deriz büyük havuza yollarız dedim :D veee sonuç kakasını da yapabiliyor artık şükür :)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 70 göst.
5 Mayıs 2024 Aile kategorisinde Selinpoyraz (352 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 160 göst.
0 oy
8 cevap 385 göst.
26 Şubat 2023 Diğer kategorisinde DeryaDenizz (1,016 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 139 göst.
19 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu