0 oy
146 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (892 puan) tarafından
Kizlar 30 yaşındayım ama gözümde sorun var yani bazen aramızda az mesafe olan birine bakıyorum bana bakıp bakmadığını anlamıyorum ve gözüm çok çabuk yoruluyor doktora gitsem napar bilemiyorum da gözlük verirse (kendime hiç yakistirmiyorum) nasıl oluyor reçete mi ediyor devlet mi karşılıyor en önemlisi de kendim seçip alabilir miyim ? Gözlük dışında ne yapabilir hiç gitmedim 

4 Cevaplar

0 oy
(503 puan) tarafından
Gözlük verirse 80 TL gibi bir rakam karşılıyor oda devletin karsiladigi çerçevelerde secersen diğerlerini kendin ödüyorsun ucuzuda da var pahalisida modeline markasına göre

Cami tamamini devletin karsiladigi var onu tam bilemicem cunki benimki aşırı yüksek olduğu için özel yaptırıyorum ben ben tamamını kendim karşılıyorum 

Yakın da sıkıntı yaşıyor olabilirsin yada astigmatin artmış olabilir 

Yada gözlerinde kuruluk yorgunluk alerji tarzı bişey de olabilir oda bulaniklastirir 
(892 puan) tarafından
Cevabın için çok teşekkür ederim canım bişey daha soracağım peki mesela kaliteli ve ya sık bişey sevsem (devletin karşılamadığı) yaklaşık ne kadara tekabül eder fiyat olarak?
(503 puan) tarafından
Markadan markaya değişiyor ben yeni trendlerden alıyorum mesela şuan yuvarlak tarzı ama tam yuvarlak değil
Ben cerceveme 1000 TL vermistim bide ozellikleri var bilgisayar koruması UV ışını koruması renk degistirme özelliği güneş gözlüğü olabilme özelliği vs vs onlarda camın fiyatında artışa neden oluyor
Ama bı minumum cam çerçeve hepsi 3 4 tutar bence
Ha şöyle atasun optik var mesela orda camda çerçevede uyguna oluyor garantisi vs de oluyor ben kırılma yamulma vs atasundan aldığım gözlüğü 3 kere kolayca değiştirmiştim ucundede sıfır gözlük yollamislardi mesela fiyatuda uygundu ordanda bakabilirsin
(892 puan) tarafından
Detaylı bilgi için çok teşekkür ederim canım
-Reklam-
0 oy
(4,538 puan) tarafından
Göz numarası ile ilgili astigmat vs varsa gözlük veya lens verir. Eğer çok ileriyse, gözlük ve lens kullanmak istemiyorsan ve göz yapın uygunsa lazer operasyonu yaptırabilirsin. 
(892 puan) tarafından
Teşekkürler canım çok ileri değil ama yani dediğim gibi  10 15 Metre uzaklıkta sorun yaşıyorum
0 oy
(3,074 puan) tarafından
Eşim kendi seçti beğendiğini 5 bucuk ödedik özel yaptirdik
(892 puan) tarafından
Bir gözlük için pahalı
(3,074 puan) tarafından
Evet ama güneş ışığını araba ışığını kesen camlar taktirdik özel bir gözlük maalesef
(892 puan) tarafından
Anladım yani okadarina ihtiyaç duymam diye düşünüyorum
0 oy
(5,345 puan) tarafından
7400 e aldik ama ben camlarimi organik yaptirdim gunes isiginda rrnki falan degisiyor ozel yaptirdik dev dandik oluyor 
(503 puan) tarafından
Bunu anlamıyorum mesela benim kayınvalidem de 21 bin TL gibi vi rakam vermiş senin dediğin gibi bir gözlüğe benim numaralaim 5 5.30 lens yasak inceltme uv ışınları bilgisayar ioruma ve bı kaç özellik daha artı normal güneş gözlüğü ve kendi numaralimla yani numarali güneş gözlüğü iki gözlüğe toplamda 5 bile yoktur odedigim nasıl gözlük aliyorsunuz böyle ben mi çok uçuşlara gidiyorum anlamadim
(892 puan) tarafından
Ya canim ben hayatımda gözlük kullanmadım oyuzden sen bana bakma bir an gözlük için pahalı geldi ama öyle gerekiyorsa iyi yapmışsın benim hiç gozuk piyasasından haberim yok
(503 puan) tarafından
Kız sana demiyorum 7.5 veren arkadaşa dedim bence de çok pahali
(892 puan) tarafından
Ha anladım canim
(5,345 puan) tarafından
Bence pahali degil tercih meselesi ;)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 125 göst.
29 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Aysenurr1 (264 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 37 göst.
30 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Pnrmtl (4,589 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 43 göst.
20 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Canan can (236 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 47 göst.
28 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ukonetsret (4,687 puan) tarafından soruldu

410,725 soru

12,358,373 cevap

41,258 kullanıcı

Kategoriler

...