0 oy
78 göst.
Diğer kategorisinde (238 puan) tarafından
Kızlar en son doğumundan 5 yıl geçti yine hamileyim şimdi yine de bu hamileliğim de tetanoz aşısı yaptırmalı mıyım

3 Cevaplar

+1 oy
(687 puan) tarafından
Yaptırmayın, bebek için zararlı bu aşı , hemde düşük riski oluşturuyor bi gereği de yok, zaten steril ortamda doğum yapacaksınız . Ben yaptıramamıştım rahim ağzı kısalığım vardı doktor bu aşı daha da etkiler yapmayalım demişti çok şükür olmadım daha sonradan öğrendim tehlikesini, böyle bir sorunum olmasa olacaktım aşıyı
-Reklam-
0 oy
(400 puan) tarafından
Eğer isterseniz yapıyorlar benim iki doğumumun arası 3 yıldı yaptılar. Doğumu steril bir ortamda yapsanız dahi başınıza başka şeyler gelebilir mesela elinize paslı bir çivi batsa dahi bu aşı yapılıyor tabi yaptırıp yaptırmamak yine size bağlı
0 oy
(310 puan) tarafından
Yaptırın. Ben yaptırdım hamileyken. Doğum steril ortamda olsa da doğum öncesi sizin bu bakteriyi kapmayacağınızın bir garantisi yok. Olmaz olmaz hamilelikte başınıza gelir ve bu durumda sizi de bebeğinizi de onarılamaz şekilde kötü etkiler. Çünkü tetanoz bakterisi sanılanın aksine sadece paslı çivi veya makastan bulaşmaz. Mutfak bıçağının kestiği yerin enfeksiyon kapmasıyla da olabilir, topraktan ve hatta kıymık batmasından bile olabilir.

Ayrıca bebeğiniz göbek bağının yeri iyileşene kadar bu bakteriyi kapma konusunda daha savunmasızdır çünkü açık yaranın enfeksiyon kapma riski daha fazladır ama siz hamilelikte aşı olursanız antikorlar ona da geçer ve koruma sağlar.

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 223 göst.
15 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Humakus (209 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 95 göst.
0 oy
2 cevap 103 göst.
20 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Sendeee (280 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 174 göst.

405,649 soru