0 oy
130 göst.
Diğer kategorisinde (56 puan) tarafından
Kızlar eşim kapıcılık yapıyor 2 tane cocuğum var asla yetmiyor para ay başını göremiyoruz eşim bu işi yapmadan önce inşaata calışıyordu 

İnşaat ustası şimdi kiraya çıkıp inşaata başlıyacak ama çok korkuyorum ya yine yetişemezsek diye şuan asgari ücret alıyoruz inşaata başlarsa 36 bin falan alıcak bana akıl verin ya siz olsanız ne yapardınız kiralar burda pahalı ama uyguna evlerde var 10 bin falan siz olsanız ne yapardınız

2 Cevaplar

0 oy
(112 puan) tarafından
Maalesef buna biraz başımızdakiler biraz da insanların vicdanları belirliyor. Maaşa zam geliyor daha zam haberini duyarı duymaz herkes her şeyde zam yapmaya başlıyor. Bizim gibilere ise ayağını yorganına göre uzatmaktan başka bir çare kalmıyor. Yani kapıcılık yapıp üstüne asgari ücret almaktansa 36 bim alıp 10-11 e ev tutmak daha mantıklı en azından 26 bini size kalıyor. Belki siz de çalışırsımız çocuklara bakacak biri olursa. Mesela ben iki üniversite bitirdim hem memurum da ama çocuğuma bakacak kimsem yok çalışamıyorum. 
(56 puan) tarafından
Bende şuan memurluk sınavına hazırlanıyorum çocuklarım okul cağında onları okula gönderip calışmayı düşünüyorum gerçekten çok zor asla gecinemiyoruz büyük kızımın rahatsızlığı var onun için tedavisi için araba almak zorunda kaldık bir ton borcun altına girdik o burçlardan asgari ücretle ödenmiyor malesef
(112 puan) tarafından
Evet asgari ücret ile çok zor maalesef çünkü söylediğim gibi ona zam geliyor ama onun iki katı başka şeylere zam yapıyorlar yani asgari ücret 50 bin olsa bile bir işe yaramıyor ev kirasını da hemen 55 yaparlar. Rabbim yardımcımız olsun inşallah ben geçinebilmek için internetten alışveriş yapmaya çalışıyorum kuponlar falan oluyor denk geliyor o şekilde veya alacağım şeyleri aylık liste yapıyorum ilk faturaları falan ödemeye çalışıyoruz o şekilde idare etmeye çalışıyorun
(56 puan) tarafından
Allah yardımcımız olsun inşallah
-Reklam-
0 oy
(2,174 puan) tarafından
Kapıcılık yaparken kira ve fatura odemiyorsanız eğer ayniya gelir inşaat işi daha zor bide kışında aynı şekilde iş garantisi varmı kar yağdı yağmur yağdı işe gidemeyecekse maaşı düşer bunların hepsi bir etken seçim yaparken
(56 puan) tarafından
Faturalarımızı biz ödüyoruz sadece kira yok o kadar

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 689 göst.
13 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Ecrin-Busra (2,388 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 105 göst.
31 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Nehirrr (886 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 423 göst.
13 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Semos (386 puan) tarafından soruldu