0 oy
482 göst.
Aile kategorisinde (1,125 puan) tarafından
Kızlar benim bi k.validem var kızlarına gelince gelin kız gibi hizmet eder bana gelince bardak kaldırmaz. Geçen kış geldiler aylarca kaldılar 1 gün olsun çay bile demlemedi eşim ağzıyla söyler bi gün de senin yemeğini yesek şu evde anne diye ben hastayım yapamam der. Kışa doğum yapıcam iki çocuklu olucam yine gelip kalacaklarmış kafayı yemek üzereyim ben çocuk mu bakıcam hizmetçilik mi yapıcam. Bıktım artik ya gitsin kızlarında kalsin onlarda 1 hafta duruyo bende 2 ay. Kilometrelerce uzağa gittim yine kurtulamadım elinden gelse bana yerleşecek. Anne bugün yemeği sen yap çocuk durmuyo diyorum misafirim ben kızım hastayım da deyip yatıyo buna yenidoğmuş bebekle nasıl katlanılır bilmiyorum.

10 Cevaplar

+1 oy
(160 puan) tarafından
Yapma sende çocuğunla ilgilen birşey isterse bebeğim var benim hastayım yapamıyorum de 
(1,125 puan) tarafından
Ben yapmayınca herkes aç kalıyo ev sahibi olarak yine mecbur kalıyorum
(160 puan) tarafından
Ev sahibi olarak bakma olaya kendine ne yapıyorsan yapabiliyorsan oda ayak uydurmak zorunda kendini sıkıntıya sokma onun için ekstra birşey yapmayı bırak
-Reklam-
+1 oy
(153 puan) tarafından
Çocugun bağışıklığı düşükmüş salgın var Dr misafiri yasakladı de yallah kabul etme. Ne demek 1 ay kalıp suya sabuna dokunmamak bı faydası olmamak hastaysa hastaneye yatsın 
(1,125 puan) tarafından
Onu bende düşündüm bunu bile yaparım yeter ki gelmesinler
(153 puan) tarafından
Yap zaten. Doğrusu da bu Yenidoğan çocuklu eve misafir mi gelir
+1 oy
(1,567 puan) tarafından
Benimki de kızının kapısından girdiği an üstünü çıkarmadan iş yapmaya başlar. Benim annem vefat etti Türkiye'nin bir ucundayim evime geldi ben akşama kadar 20 çocukla uğraşıp işten geliyorum gelince de çocugun akşam yemegi ertesi günkü yemeğini hazırlıyordum. Bir de müfettiş gelecek diye okul işlerini hazirliyordum. Kadın gidip bize hizmet etmedi demiş. Bu arada çok genç yani.küstük biz de 7 ay oldu 
(1,125 puan) tarafından
Ah canım sorma vallahi  kızına gidince bulaşıkları elinde yıkar makinaya koymaz bana gelimce ayılıp bayılır laf da vuruyorum ama nafile
+1 oy
(356 puan) tarafından
Kaynanamı pek sevmem laf sokmalarında gelin yarıştırmalarından evlat ayrımcılığından dolayı ama Allah var hayatta evime gelip kalmaz mecbur kalmadıkça 5 yıllık evliyim 70 yaşında kendisi 3 yıl önce kızıma 2 aylık hamileydim kayınpederle ayrılma aşamasına geldiler 15 gün bizde kaldı ben yemek yaptıysam o bulaşık yıkadı yapma anne ben yaparım desende yaptı hiç bişey yapamasa öğlen gidip oğlumu okuldan aldı asla sevmez kızının yada oğlunun evinde kalmayı 
+1 oy
tarafından
Misafirin müddeti 3 gündür, 3.günden sonra artık misafir olmaz. Ya evden gitmeli ya da yardım etmeli. İslam bunu söylüyor.
0 oy
(2,186 puan) tarafından
Ayrımcılık yapıyorsa evime koymam öyle kayınvalideyi ben yallah kızının yanına derim kocam da anasına destek çıkarsa hadi yallah sende kardeşlerinin yanına derim.. 
(1,125 puan) tarafından
Olmuyo işte canım hayatımdaki tek sorun bu kadın. Cahil hiçbirşeyden anlamıyo
0 oy
tarafından
Çekemezdim valla böyle birini en azindan bebege bakayım sen yap bari desın benimki valla kendi bebegime bakar ben yemek yerim en son o yer tek kalmayim diye kendisi tek yiyo 
(1,125 puan) tarafından
Oğlum zaten k.validemi hiç sevmiyo canım asla onunla oynamaz. Biraz saf bi kadın güvenip yenidğonı da emanet edemem
tarafından
Benimde büyük kizim babannesini hic sevmiyo annemin yoluna ölür ☺ safsada en azindan bakar susturur sallar bee
(389 puan) tarafından
Ya benimkide benim kucagimda olunca kaynanam cagirir sirt cevirir gitmez ama annem cagirdimi uca uca giderde annemden bana gelmez bazen:D işte bebeklerde hiss eder annesini kim seviyorsa onlari sever
tarafından
Aynilar yeminle aynilar bak kaynanam alt katimda hergün görür çağırsin gel öpeyim diye gitmez biz anama gideriz annem nereye o oraya tuvalete bile girerdi yeni yeni biraktirdik akli erince jsjssjsjs
0 oy
(1,673 puan) tarafından
Onların geleceği zaman ailenize gitseniz doğum yapınca insan kendini cekemiyor başkasını hiç cekemez
(1,125 puan) tarafından
Onuda düşündüm ayrı kalmaya da eşim dayanamıyo. Valla inşallah delirmem diyorum
(1,673 puan) tarafından
O zman eşiniz soyleyecek anne misafirligin kısası makbuldür hem doğum yapmış kadına yük olmamak lazım falan desin anlamiyorlarsa
(1,125 puan) tarafından
Canım eşimde söylüyo hatta işe gitmesine rağmen bana yardım etmeye çalışıyo ama karşıdaki laftan anlamıyo ben dünyalar kadar iş yapsam ne iş var sanki yavrum diyo kendi bi yumurta soysa yoruldum öldüm bittim geline yardım ettim diyo öyle cahil öyle uğraşması zor
(1,673 puan) tarafından
Ay canım o zaman geldiklerinde odandan çıkma sadece çocuklarınla ilgilen yemek falan yapma mecbur kalır gitmeye sen acikirsan da bi yumurta kır ye
0 oy
(1,898 puan) tarafından
Gelme istemiyorum de. Kocanda desin gelmeyin diye. Niye geliyorlar ki her kış. 
0 oy
(61 puan) tarafından
Hepsi aynı demekki benm kaynanamda öle görümcelerimde camları halıları siler birinin evi müstakil catıdan bodruma kadar merdivenleri süpürür yıkar bahceyi pırıl pırıl yapar benm eve gelince hastayım hastayım der sobaya devirir poposunu yatar önünde eltimde de yapar ama benmki bnm de canım sıkılır o kadar uzun kalmadı allahdan bizdede insanın yine canı sıkılıyor orda yapıyorda bnm evde hastalanıyor diye onlar var diyede hergün cocukları yani eşimn kardesleri gelir gündüz aksam dolu olur ev ne pişircegini sastıgın gibi yorgunlukdan ölüyrsun evi toplayamıyorsun degişik bi düzenleri var kaynanam nere gittiyse bütün cocukları öglenden gider aksama kadar gitmem ben bazen esimi ararlar niye gelmez gibi sonra esimle kavga ederiz niye gitmn diye tabi akşamına mutlaka zorlada olsa götrr 

İlgili bir soru bulunamadı

403,976 soru

12,101,995 cevap

36,418 kullanıcı

...