0 oy
265 göst.
Diğer kategorisinde (3,118 puan) tarafından
Toxoplazma pozitif çıktı bı test daha aldılar 15 günde çıkarmış ama daha çok var bugün de ozeldeki doktorum eğer o test pozitifse ilaç tedavisine başlanacak duruma gore 16-17. Haftalarda amniyosentez sıvısı alacaklarmis. Ama amniyosentezte düşük riski var o yüzden korkuyorum. 14 haftalığım su an

7 Cevaplar

0 oy
(843 puan) tarafından
O ne oluyordu tam olarak 
(4,097 puan) tarafından
Sizde bağışıklık olanı negatif çıkmıştır bende de öyle oldu doğuma kadar aşısı olmayan hayvanlardan uzak dur dendi :) pozitif çıkması zaten hayvanlardan bulaşı olmuş demektir
(843 puan) tarafından
Ay pardon evet şimdi baktım negatifmis aklımda pozitif diye kalmış yanlısı yönlendirmeyim diye sildim yorumu :)
(4,097 puan) tarafından
:) sorun yok olabiliyor
(3,118 puan) tarafından
İgm ve igg ikisi de yüksek çıktığı için doktorlar önceden mi geçirdim yoksa hala var mı bukmiyorlae adivite testi yaptılar duruma göre perinatolojiye gonderecekler ona göre tedavi yapılacakmış
(4,097 puan) tarafından
İnşallah öncedendir
-Reklam-
0 oy
(364 puan) tarafından
Ya çok geçmiş olsun. Toxoplazma testinde adını unuttuğum bir değer daha var. O değer gebelikten önceyi işaret ediyorsa gebelikten önce toxoplazma olmuşsunuzdur ve gebeliğe sorun çıkarmaz diye biliyorum. İnşAllah güzel gelir sonucunuz bu arada hayır sıvı aldırmadım aldıranıda duymadım. Tekrar geçmiş olsun
(3,118 puan) tarafından
İgm ve igg yüksek çıktığı için doktorlar hala var mı yoksa önceden mi geçirdim bilmiyorlar adivite testi yaptılar sonuç daha çıkmadı ona göre perinatolojiye gonderecekler tedavi yapılacakmis.
0 oy
(1,309 puan) tarafından
Avidite testi istendi sanırım yüksek çıkarsa sıkıntı olmuyor bende de çıkmıştı gebelikten önce geçirmişim inşallah sizin de öyledir gebelik esnasında olursa tedaviye başlanıyor ama tedavisi nedir ne değildir bilgim yok maalesef 
(3,118 puan) tarafından
İnşallah benim de öyledir bu çocukta çok sıkıntılar yaşadım hala da yaşıyorum inşallah bu testte olumlu sonuçlar alirim
0 oy
tarafından
Tek başına toxoplazma vücudunda antikor olduğu anlamına geliyor, önemli olan değer IgM igg değerleri 

Avidite testi yaptıysalar değer 50 üzeri ise amniyosentez yaptırmaya gerek olmuyor. Bu hastalık kadın doğum alanı olmadığı için size en kötü olasılığı söylüyorlar . Enfeksiyon bölümüne gidersen sana çok daha detaylı bilgi verirler
(3,118 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
İgm ve igg yüksek çıktığı için doktorlar hala var mı yoksa önceden mi geçirdim bilmiyorlar avitide testi yaptılar sonuç daha çıkmadı ona göre perinatolojiye gonderecekler tedavi yapılacakmış
tarafından
Sonuçlarını atma şansın var mı canım ? Biz bu durumdan çok çektik 8 doktor gezdik artık uzmanlık alanım diyebilirim
(3,118 puan) tarafından
Sonuc çıkmış düşük avidite 0.19 yazıyor
tarafından
Çok düşük
(3,118 puan) tarafından
Yani var mı bişeyler tedavi olacak miyim
tarafından
Evet ilaca başlatırlar bu değerle
(3,118 puan) tarafından
Peki amniyosentez aldılar mi sizden
tarafından
İstediler ama ben kabul etmedim kızım sapa sağlam yanımda şuan
(3,118 puan) tarafından
Ben de yaptirmiyim o zaman
0 oy
(2,814 puan) tarafından
Qmniyosentez alıp ekstra tedavi onermeyeceklerse aldirma bence. Sadexe hasta mı değil mi emin olmak için istiyorlar ama hasta diye çocuğunu oldurmeyeceksen aldirmana da gerek yok. Doğunca belli olur zaten o zaman da tedavisi uygulanır. Özel durumlar hariç 
(3,118 puan) tarafından
İşte sonra perinatolojiye gonderecekler o ne diyecek bilmiyorum. Yok asla aldırmam ama en azından varsa biseyler kendimi ona göre hazırlarım dedim.
tarafından
Böyle durum olduğu durumda çocuk %99 engelli ve yaşama şansı çok düşük oluyor, genel olarak anne karnında ölüm durumuda yüksek oluyor ama şöyle de bir durum var bu olasılık %1000 de 1 oluyor gebelikte kapma durumu
0 oy
(5,748 puan) tarafından
Benim ilk pozitif çıktı sonra bidaha ölçtü negatif geldi gebelikten önce gecirmisim. Doktor eğer gebelik içinde olsaydı bebeği alacaktık dedi. Geçmiş olsun Allah korktuğun yere ugratmasin inşallah. Sağlıcakla kucağına alırsın umarım.
(3,118 puan) tarafından
Benim iki kere yapıldı ikilisi de aynı çıktı pozitif. Bugün de doktorum 3. Aydan sonra bulasmissa bişey olmaz dedi ama amniyosentez korkuttu
0 oy
(2,192 puan) tarafından
Panik yapma binde bir ihtimal hamileyken geçiriyor olmak banada öyle dediler 4 labatuvarda 7 kez tekrarlandı bir tanesinde sadece negatif çıkmıştı avidete testi çok önemli bunda pozitifse bile avidete testi yüksekse korkacak birşey yok 
(3,118 puan) tarafından
Peki senin nasıl çıktı testin normal miydu

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 165 göst.
26 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Kubra.10 (73 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 93 göst.
3 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Selin mom (785 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 161 göst.
14 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Dileksdilek (31 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 15 göst.
25 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Aylinece (180 puan) tarafından soruldu

408,430 soru

12,271,574 cevap

37,606 kullanıcı

Kategoriler

...