0 oy
281 göst.
Diğer kategorisinde (805 puan) tarafından
Kızlar bugün oğlumu devlet okulunda olan anasınıfa kayıt ettirmek istedim yaşı tuttuğu için ama bende 8500 tl kayıt parası istediler ben şok oldum çünkü para istenmiyor diye biliyordum sonuçta özel kreş değil devlet okulu temizlik şeyi falanmış ki yemek falanda yok çoçuğumu anasınıfına yazdıran ve ücret ödeyen varmı yardım edin lütfen 

12 Cevaplar

0 oy
(2,932 puan) tarafından
Yazdırdım asla öyle bir para talep edilmedi aylık 1 bin tl oda yemek parası için dediler yemekleri orada yıyecej kızında 5 buçuk yaşında 
(805 puan) tarafından
Her ay 1000 liramı vereceksiniz
(2,932 puan) tarafından
Evet öyle söylediler
-Reklam-
0 oy
(1,138 puan) tarafından
Bendende 5bin istediler aylık 750 bide asgarî ücret artınca Bizim aylık ödemede artacakmis personel çalıştırıyorlar bitane onun maaşı bizden karsilanacakmis Ankara 
(805 puan) tarafından
İyide bu yasak değilmi devlet okul öncesinde hiçbir ücret talep edilmiyorlar demişti yani madem bu kadar istiyorlar üstüne 3 daha koyar özel kreşe yollarım en azından içim rahat eder
(516 puan) tarafından
Bizde 1235 tl bağımsız anaokulu ara öğünlü
(1,138 puan) tarafından
Arkadaş gitmiş ilçe milli eğitim e 5 verin etkinlik gezi temizlik malzemesi parası ama aylık vermeyin biz zaten personel veriyoruz demişler ara öğün felan asla yok
(1,583 puan) tarafından
Yasak değil. Okul müdürleri komisyon tarafından belirlenen ücreti talep eder kimse kafasına göre iş yapamaz. Az önce özel kreste çocuğun nasıl dayak yediği ile ilgili bir video izledim. Özel kurumlar zannettiğiniz gibi değil. Oradaki kişilerin çoğu öğretmen bile değil. Devlet 1 yıllığına seçim senesi okullara ödenek yolladı. Geçen sene okuldaki kaloriferi yakacak görevliyi toplanan aidatlarla tuttuk. Aidatlar yetmeyince üzerini öğretmenler kendi maaşından tamamladı. Hiçbir şey dışardan göründüğü gibi değil
(1,138 puan) tarafından
Geçen sene okulda çalıştım kızıma bakan olmadı mudurlerde ana sınıfına aldılar ozamnda personel ücreti ödedim bu sene yollamayı düşünmüyorum halk eytim yakın kursa yazilirim ücretsiz ana sınıfı var oraya gideriz
0 oy
(935 puan) tarafından
Allah Allah şakamı ya çok istemişler bende devlette kaydını yaptrdim sadece aylık 150 TL dedi müdür  ücretli artık dedi
(805 puan) tarafından
Her ay 800 müş ama toplu istiyorlar Allah aşkına hadi bukadar verdim her gün bir etkinlik için dünyanın eşyasını istiyvekler bunlarda ek para yazık günah ya
(935 puan) tarafından
Verme bekle bakalm herkes vereckmi bak bakalm bı bizdede senelik 1.250 yapıyor toplu verirseniz dedi ama geçen senede ucretliymis bhic bı veli vermemiş zorlada almamslar ve kırtasiye ücreti daha var dünya para oda devlet yani özel degl ki o kadar istiyorlar senden iyice araştır kimileri çok kurnaz
0 oy
(11,271 puan) tarafından
normal canım, devlet okulları devletten bu masraflar için para almıyor. okul kendi parasını bulmaya çalışıyor. hademe maaşı devlet ödemez okul öder. okullar kermes, bağış, çay günü, temizlik parasıyla bu giderleri karşılar. zaten kayıt parası olarak almaz onu bağış diye kaydeder
(805 puan) tarafından
Ama bu yasal değil suç diye biliyorum
(11,271 puan) tarafından
valla suç mu orasını bilmiyorum ama okulların ödeneği yok, bu parayı da bulmak zorundalar. Durum bu maalesef. herhangi bir öğretmen, idare sorumlusu varsa onlara sorabilirsin. elektik suyun bile bie kısmını devlet karşılar fazlası hep okulun kasasından
(1,138 puan) tarafından
Ben okulda çalıştım İŞKUR dan istedikleri kadar personel veriliyor devlet tarafından eskidenmis cepten ödeme temizlik malzemesi her ay liste yap işte geliyor ama ana sınıfları bitane bayan tutuyor iskurdan hersene değişik gelmesin diye çocuklardan alınan parayla karsilaniyor
0 oy
(2,139 puan) tarafından
Bizde 6500 verdik istiyolar artık ya veriyoruz mecbur 
(805 puan) tarafından
Hangi şehirdesiniz yani sadece bu büyük şehirlerdemi var merak ettim
(11,271 puan) tarafından
küçük şehirden de istiyorlar canım, daha ben 2004te liseye kaydolurken bile vermişti babam. çook eskiden beri var olan bir şey
(2,139 puan) tarafından
Ankaradayım ,ilk oğlumda da istemişler di yıllardır var yani
0 oy
(12,693 puan) tarafından
Burda da 6 bin istiyorlar 
0 oy
(7,122 puan) tarafından
Bizdende aylık 250 TL istediler 
0 oy
(1,881 puan) tarafından
Cok istemişler canisi cimer e şikayet edin mutlaka. Devlet okulu sayılmıyor çünkü anaokullari devlete bağlı değil o yüzden diledikleri gibi at kosturuyorlar. Zorunlu eğitim değil umarım antabilmisimdir
0 oy
(2,772 puan) tarafından
Bizde dün yaptık kaydını bizden 500 TL bağış adı altında para alındı ve iki A4 kağıdı için 200 TL alındı.

Sabahçı olursa aylık 500 öğlenci olursa aylık 600 tl verecekmişiz.Ayrıca bu aylık verdiğimiz para içinde gezi veya farklı bir etkinlik parası yok onları ekstra alınaca.

Sözleşme de bir madde okudum aşırı saçma geldi yıl sonunda alacağımız kırtasiye malzemelerini almak istersek ücret ödeyip alacakmışız acayip saçma 

Milli eğitimi aradım durumu anlattım her ay verilen para var dedi napalm el mecbur kaydını yaptık
0 oy
(771 puan) tarafından
Bizimde her  ay 600 istiyorlar , tüm masraflarda bize ait . Bende şaşırdım. Hem masrafları hemde ücret istemeleri garip . Bide 2 aylık ücreti şimdi istiyorlsr
0 oy
(441 puan) tarafından
Bağımsız anaokulu ise ister. Yemek ara öğün vs. Hep orada veriliyor. Öğretmenin yanında yardımcı personelde oluyor. İlkokulda bir anasinifina verirseniz 100 200 gibi aylık bir aidat ister sadece
(805 puan) tarafından
Devletin ilk okulun içinde ayrı bir bina bile değil imamatip orta okulu içinde anasıfı
(441 puan) tarafından
O zaman istememesi gerekiyor. Dediğim gibi ortaokulun kendi bunyesinde ise 100 200 aidat parası ister sene başında da malzeme aldırır tamam. Ben ilkokuldayim 100 lira zor topladım velilerden bu dönem. Zaten milli egitim yazıda gondermisti
0 oy
tarafından
İstedikleri para çok bence şikayet edin
(805 puan) tarafından
1 sende peşin istiyorlar

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 83 göst.
14 Şubat 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 215 göst.
12 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde 2801 (621 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 53 göst.
22 Kasım 2023 Aile kategorisinde Kafanereyebizoraya (131 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 87 göst.
6 Aralık 2022 Aile kategorisinde Yanlizbirkul (59 puan) tarafından soruldu

404,804 soru

12,126,343 cevap

36,488 kullanıcı

...