0 oy
174 göst.
Diğer kategorisinde (4,431 puan) tarafından

Bebegim dokuz aylik. Sütlü muhallebi sütlaç veya sütlü bi corba verebilir miyim? Koydeyiz zaten kendi inegimiz mis gibi süt. Direkt vermem beni emiyo da tatlandirmak amaciyla katsam nasil olur 

Vermemeye karar verdim :)) cevaplariniz icin teşekkür ederim bacımsular

9 Cevaplar

0 oy
(5,261 puan) tarafından
Seni emiyorsa inek sütüne hiç gerek yok canım 
(4,431 puan) tarafından
Doysun diye degil zaten de degisik bisey yesin die sutlac filan ya da mesela sütlü kabak corbasi gibi. İncir muhallebisi yapıyorum mesela ama suyla.onun yerine sut koysam bi kepce.
-Reklam-
0 oy
(1,193 puan) tarafından
bebek derken kaç aylık mesele o bence. ben ek gıda döneminden itibaren tanıdık inek olmak şartıyla sütlaçtır muhallebidir bişeylere katmaya başladım. 1 yaştan sonra da içsinler diye sundum ama tadını beğenmediler içse verecektim
(4,431 puan) tarafından
Dokuz aylik canim
(1,193 puan) tarafından
bence direk verme içmesi için. doktor 1 yaş demişti bana. ama bişeyler yapabilirsin. yoğurt mayala, muhallebi vs yap. zaten seni emiyormuş içmesine gerek yok
(4,431 puan) tarafından
Yok yok direkt icirmem zaten. Gerek yok ama sulandirip kullanabilirim sanirim
0 oy
(4,926 puan) tarafından
Benim eşimde büyükbaş hayvancılık yapıyor süt  işi de yapıyor ona rağmen 2,5 yaşında süt vermem süt yerine ayran içip   yoğurt yemesi daha sağlıklı  sütlaç benim oğlum yemedi hiç ama organik süt çok ağır oluyor bebeğin sindiremez o yüzden sütü sulandırarak  sütlaç yapabilirsiniz 
(4,431 puan) tarafından
Sulandirayim ya mantikli geldi. Teşekkür ederim
0 oy
(152 puan) tarafından
1yasindan önce verilmemeli çorbayı yoğurtlu yapabilirsin
(4,431 puan) tarafından
Direkt vermem tabiki. Yoğurtlu yapiyorum canim onu seviyo. Ben kullanirsam da sulandirip kullanayim en iyisi :)
(152 puan) tarafından
Yoğurt şeklinde verebilirsin demişti Dr 6.aydan itibaren direkt süt olarak sulandırarak fln zararlı diye biliyorum
0 oy
(3,721 puan) tarafından
1 yaşından sonra verebilirsin canım 

Alerjik potansiyeli yüksek olduğu için 1 yaş öncesi inek sütü çilek kivi vermeni onermiyor doktorlar
0 oy
(1,121 puan) tarafından
Gebe okulunda tecrübeli bir ebe 2 yaşından önce verilmemesi gerektiğini söyledi. Onların buzağısı sütü emip hemen ayaklanıyor dedi, sizin yavrunuz süt içer içmez ayaklanıyor mu? Demişti :) her canlının sütü kendi yavrusuna göre :) inek sütü bence de ağır gelir canım. 
0 oy
(1,154 puan) tarafından
Veremezsin bebeklgin bağırsağı inek sütünü sindiremez..gaz yapar şişkinlik yapar kabız yapar kemikleri gelismez
0 oy
(13,421 puan) tarafından
Şöyle söyleyeyim Dr um inek sütü için buzağı ile bebeğinin alması gereken kalori aynı mı sence demişti bana. Yani belki çorbaya bir tencerede yarım çay bardağı falan ama sütlaç muhallebi bence erken.
0 oy
(20,665 puan) tarafından
Hayır bal ve inek sütü bir yaştan önce önerilmez

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 136 göst.
14 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ebrarkusum (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 142 göst.
20 Kasım 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Azkaban (2,746 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 181 göst.
15 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 78 göst.
17 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Kubra- (894 puan) tarafından soruldu

412,096 soru

12,405,860 cevap

44,602 kullanıcı

Kategoriler

...