0 oy
72 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,675 puan) tarafından
Oğlum çok hızlı konuşan bi çocuk sonradan oluşan bi durum değil hep öyleydi. Son 1 aydırda kekeliyor her cümlede değil mesela  5 farklı cümlenin 2 kelimesinde. Bende dil terapistini aradım 20 bin fiyat dedi bugün randevu aldım ön görüşme için. 

Sorum şu ki kendiliğinden geçer mi?

Biz şuan yaşadığımız şehire 3 ay önce geldik anaokuluna falan gitmişti buraya gelmeden önce  hızlı konuşma dışında sorun yoktu. Eylülde yeniden anaokuluna  başlayacak. Okula başladığında düzelir mi terapiste gitmeden?

5 Cevaplar

0 oy
önce (3,260 puan) tarafından
Bazi insanların düzeldiğini görüyorum ama kendiliğinden mi düzeliyor bilmiyorum
-Reklam-
0 oy
önce (4,657 puan) tarafından
Hangi il canım hiç bir dil ve konuşma terapisti 20 bın deyip şu kadar seans alıp düzelecek diyemez önce ilk değerlendirme olur daha sonra haftada kaç kere gideceği planlanır ve sorun çözülene kadar devam eder
önce (1,675 puan) tarafından
Çorum. Zaten doktorda Bi süre vermedi ben paket olarak fiyat veriyorum dedi ilk zamanlar haftada hergün gidicez duruma göre günleri azaltabiliriz dedi.
0 oy
önce (581 puan) tarafından
Yakın zamanda ani bi korkma atak gibi bir şey yaşadı mı 
önce (1,675 puan) tarafından
Yaşamadı
0 oy
önce (1,499 puan) tarafından
En başta korkudan gelen bişe ama fazla unursamayin üzerine düşmeyin geçer kendiliginden zamanla 
0 oy
önce (95 puan) tarafından
Canım büyük ihtimalle kafasından geçen her şeyi söylemeye yetiştiremiyor. Bu nedenle kekeliyor. Bazen benim oğlumda da oluyor 5.5 yaşında. Biz şuan dil terapisi alıyoruz ama artikülasyon için tüm harfleri söyleyemiyordu. Özel dil terapisti ne mi randevu aldınız yoksa özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine bağlı bir yerden mi. Bu durumlar için devletten rapor alıp özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde ücretsiz destek alabiliyorsunuz. 
önce (95 puan) tarafından
O merkezlerde de dil terapistleri çalışıyor. Raporlar konuşma türü hafif şeylerde bir yıllık çıkıyor ve daha sonra kaydı siliniyor karşısına çıkmıyor çocuğun. Bizde hiç istemedik ilk başta önüne çıkar diye ama kendi kendimize düzeltemedik. Nisan sonuydu başladı her hafta bir harfini düzeltti çok hızlı ilerledi şuan son harfteyiz 6 ay olmadı bitmek üzere.
önce (1,675 puan) tarafından
İlk olarak nereye randevu aldınız? Şuan nasıl başlamamız lazım anlatırsan sevinirim. Bizim her harfde sıkıntı yok s,y,n,b gbi bi kaç tane daha harf te takılıyor. Yorumun için teşekkürler bu arada pazarlıkla 18 bine indirmiştik fiyatı sayende para vermeden halledicez sanırım
önce (95 puan) tarafından
Bizi anaokulunun rehber öğretmeni rehberlik araştırma merkezine gönderdi, ilçelerde de oluyor Google a yazıp bakın. Numarasını bulup arayın, olmazsa gidin oradaki dil terapisti ile görüşün. Daha sonra özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi buldu eşim dil terapisti olan. Şehirde bir sürü var ama aklımıza yatan iki taneye indirdik gidip görüştük. Onlarda bizi hastaneye yönlendirdi MHRS den çözger sağlık kurulu için randevu aldık. Hatta onlar aldı randevuyu ve bizimle bir kişi hastaneye geldi rapor için. Kurulda 6 7 doktor geziyorsunuz hepsi zaten tık tık imzalıyor formu. Bir ay kadar sonra çıktı rapor e devlete düşüyor takip etmek gerekli. Rapor çıkınca tekrar rehberlik araştırma merkezine gidiyorsunuz, onlar çocuğun ayda kaç ders alması gerektiği ne üzerine ders alması gerektiği gibi konularda bir rapor hazırlıyor. Sonra da rehabilitasyon merkezinde eğitimi başlıyor. Bizimde 8 harfi vardı
önce (1,675 puan) tarafından
Teşekkür ederim bayağı uzun süren bi süreçmiş aslında raporun çıkması falan bekletiyor. Eylülde okula başlayacak okuldan önce hallolsun istiyordum. Teşekkür ederim bayağı uzun uzun yazmışsın hakkını helal et bende yarın bi kaç yeri arayıp konuşayım :)
önce (95 puan) tarafından
Rica ederim. Yazarken uzun oluyor ama yaşarken çabucak hallediliyor :) kolaylıklar gelsin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 65 göst.
19 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde BetulOpoz (829 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 144 göst.
9 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Fatmasell (4 puan) tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 465 göst.
0 oy
2 cevap 59 göst.
15 Nisan 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde G1183 (9 puan) tarafından soruldu

391,014 soru

11,698,270 cevap

35,576 kullanıcı

...