0 oy
775 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Bu sefer ciddi anlamda boşanmak istiyorum kafaya koydum. Neden derseniz zaten çok birikmişlik var içimde ve mutsuzluk var . Eşimle çok farklı insanlarız yoruldum. O benim her hayatıma müdahele ediyor düşünün pazara gitmeme bile karışan bir adam var? Kızlar ben evlenmeden önce normal açıklıkta giyinen bir insandım göbek açık giydiğim zamanlarda oluyordu Bir yıl öyle sevgili olduğumuz zamanlarda kendi de gördü ve hiçbir şekilde bana karışmazdı. Evlendikten sonra değişti ben böyle olacağını bilmiyordum o beni sevgili olarak beğendiğinde ben zaten kapalı değildim ama o beni hep kapatmaya çalıştı. Bana sürekli şart koştu bazı pantolonlarımı yırttı. Sürekli uzun giyeceksin uzun giyeceksin üstüne hırka giyeceksin 4 yılım böyle geçti. Çarşıya asla çıkamıyorum her şeyime karışıyor arkadaş ortamıma bile karışıyor arkadaşım beni bi yere davet edince gidemiyorum bana diyo gidemezsin. Anneme gitmeme gelmeme bile karışıyor ya boğuldum artık. Biz evliyiz diye bana bu kadar karışmaya hakkı yok. Beni kendine köle almiş resmen. Inanın o istiyor diye 4 yıldır hep üstüme uzun şeyler giymeye dikkat ediyorum hiçbir zaman kısa şeyler giymedim ama yine yaranamıyorum ben o işteyken öyle giyinmiyormuşum vs pazara çıktım bana diyo gelince kemiklerini kırıcam senin. Yarı yoldan eve geldim çok sinirlendim. Ben böyle hayat süremem. Bu zamana kadar nasıl gelmişim onuda bilmiyorum uzun oldu kusura bakmayın ama böyle işte. Boşanmaya karar verdim bundan sonra nasıl olur bilmiyorum :(

16 Cevaplar

+1 oy
(3,092 puan) tarafından
Bi şizofrenle evlisin sanırsam 
tarafından
Bende ne olduğunu bilmiyorum. Ama iyice psikolojimi bozdu onu biliyorum.
-Reklam-
+1 oy
(310 puan) tarafından
Anladığım kadarıyla çocuk da yok. Bu adam için kaybettiğiniz 1 dakikanızı bile kimse veremez size geri, al bunu yeniden yaşa kendin için diye. Kararınız hayırlı uğurlu olsun, Allah kolaylık versin.
tarafından
Var var. 3 yaşına giricek 5 gün sonra. Bana diyor çocuğu bırak git. Bende ona çocuk bırakmam bakalım ne olucak bilmiyorum ama çok üzgünüm hiç mutlu değilim..
(310 puan) tarafından
Olsun, çocuğun velayeti anne kendisi istemiyorum demediği sürece veya annenin ahlak dışı bir iş yaptığı kanıtlanmadığı sürece anneye verilir. Çocukla korkutmasına kanmayın.
tarafından
Bunu ben de biliyorum Ama beni çok uğraştıracak buna eminim. Ben şimdi anneme gitsem kapıda bitecek. Anneminde şuan misafirleri var. Of of keşke gidicek başka kapım olsaydı.
(310 puan) tarafından
Bundan sonra kapı sizsiniz. Bir yerlere sığınacak kişi değil ayakta birine tutunmadan durabilecek biri olacaksınız, kararlı olursanız. Birilerine güvenerek yeni hayat kurulamaz. Tabii ki ilk zaman ailenizden yardım alın ama tamamen kendinizi teslim etmeyin. Yoksa kendi çocukları da olsanız insan eti ağırdır iki gün sonra pişman olursunuz. Kendi hayatınızı kurmaya bakın. Misafir varsa misafire açıklamak zorunda değilsiniz, evin kızısınız sonuçta  gidene kadar kimseye bir şey demeyin gerekirse.
Allah kolaylık versin yolunuzu açık etsin.
tarafından
Annem biraz rezilliği sevmez şimdi onun da kocasının kardeşi var. Kendini düşünür biliyorum kimse benim açımdan bakmaz
Zaten bir müddet ailemin yanında olucam ondan sonra çalışmayı düşünücem bakalım.
(2,266 puan) tarafından
Yaya09 bende eşimle kavga etmiştim bir ara boşanma şeyine geldik çocuğu almaya bile geldi annemlere sen ne yaparsan yap dedi.nedir bu erkeklerin çocukla tehdit etmesi, blöf mü yapıyorlar acaba?
tarafından
Aynı benimkide öyle diyor sen ne yaptın bu konuda? Geri barıştınız galiba. Benimkide öyle diyor çocuğu ver ne yaparsan yap dediği laf bu
+1 oy
(2,925 puan) tarafından
Kararın hayırlı olsun inşallah kardeşim bu hayat sana böyle zulüm gelir zaten anlamıyorum bu olayı aldığında nasıl giyindiğini biliyordu ve kabulde etmiş amaç ne ? Inşallah doğruca ayrılır  bu adam senden kurtulursun bir an önce 
tarafından
Ya işte sevgiliyken hiçbir şey söylemeyen insan evlendikten sonra değişti hayır o zaman söyleseydi Ben senin giyindiğinden memnun değilim Ben böyle böyle olmanı istiyorum ben zaten o zaman derdim ki Yol yakınken ayrılalım. Bir tek o değil herşeyime karışıyor. Arkadaş çevreme. Çarşıya çıkmama bu ne böyle hayat yaşancak gibi değil . Arkadaşım bana diyo gel cafeye gidelim gidemiyorum bana karışıyor gidemezsin diye. Arkadaşim diyoki kocanmı karışıyor diyo. Artık kimseye bi'şey diyemiyorum.
(2,925 puan) tarafından
Annenlerin haberi varmı böyle durumlardan ? Hiç korkma uzaklaştırma alırsın seni rahatsız edemez ya düzelecek yada yol orda malesef kimse hasta ruhlu bir insanla yapamaz yapmamalı hele birde çocuk var diyorsun o çocuğu yazık her zaman evde sinirli olan bir baba var olucak
tarafından
Annemin zaten haberi var böyle huyların olduğunu biliyor zaten konuşmuyorlar. En son yine boşanmayı kafama koymuştum. Çıktım gittim geldi peşimden ama sözlerinin hiç birini tutmadı. Ona inanıp güvenen aklımı çok pişmanım. 1 yıldır annemle konuşmuyo nerdeyse sırf bana destek çıktı diye.
0 oy
(722 puan) tarafından
Çocuğun falan yoksa bosanmayacaksan bile çocuk yapma valla. Çocuk olunca iyice zivanadan çıkıyorlar daha da macbur görüyorlar. Ruh hastaları
0 oy
(708 puan) tarafından
Eşin hasta tedavi olmalı 
0 oy
tarafından
Kendin bilirsin.  Madem mutsuzsun bosan kurtul
tarafından
Keşke kurtulabilsem çocuk var ortada bir de işte bana diyor ki çocuğumu bırakıp gidebilirsin. Bende bırakmam onuda biliyor . Ne yapcam bilmiyorum anneme gitsem kapıda bitip Huzursuzluk çıkarıcak. Anneminde misafirleri var ne yapcam bilmiyorum.
tarafından
Sığınma evine git bir müddet
0 oy
tarafından
Çok zor bende çok şey yaşadım ama arkanda kimsen yoksa hele bide çocuğun varsa en azından çocuk büyüyünceyr kadar az daha sabret derim ben iki çocukla tek başıma kaldım hemde kirada ne destek olan var ne arkamda kimse çocuğum süt diye ağladı günler var  burdan birkaç kere yardım istedim sağolsun birkaç kişi alışveriş yaptı evime gönderdi destek oldu ama çok linç yedim yalan dediler birsuru şey dediler Allah kimseye muhtaç etmesin çok zor iki cocugumfa küçük calisamiom bakan yok eve işle merdiven siliom oda yetmio yoruldum artık iyi düşün karar ver birikim yap 
tarafından
Allah yardımcın olsun   ailen destek olmuyo mu?
tarafından
Yok canım babam annem çoktan vefat etti kimsem yok
0 oy
(3,206 puan) tarafından
Kişi kendinden bilir işi demişler. Kendi kısa açık giyinen kadınlara bakıyor ki sen giyincede bakacaklar sanıyor. Böyle cahiliye devrinde kalma adamlarda ömür gecmez tedavi olması lazim bu türlerin. 
tarafından
Aynen öyle bende öyle düşünüyorum. Sevgilinken sesi çıkmazdı evlendikten sonra ne olduysa oldu belliki oda milletin karısına kızına bakıyorki beni kısıtlıyo.
0 oy
tarafından
Canım elinden geldiği  kadarıyla yapabiliyorsan  ailen yanında ise ondan kurtulmaya çalış aynı hayatı bende yaşadım ve maalesef hala  da yaşıyorum ben cogu kez kurtulmaya çalıştım çoğu kez boşanma davası açtım ama töre bölgesi olduğu için kurtulamadım benimde senin gibi psikoljim bozuldu tedavi görmeye başladım eğer tedavi görmeye ikna etmeseydim artık intihar etmeyi düşünüyordum düşün tedavi olmak icin bile izin aldım  o hayatı kabusu çok iyi biliyorum dusun tuvalete giderken bile haber verirdim öyle giderdim ben kurtulamadım ama sen kendini düşün ailen yanında arkanda ise kurtul eşim şuan eskisi gibi baskılı değil aka emin ol icimdeki bütün umudu mutluluğu neşeyi aldi
tarafından
Sanada çok üzüldüm. Allah yardımcın olsun. Nerden denk geldik böyle insanlara bilmiyorum. Hayatımızı zehir ediyolar resmen.
tarafından
Amin amin suç aslında bizde değil sadece onlar kendi iğrenç hal ve hareketlerini çok iyi saklıyip o imzayı atana kadar oyun oynuyorlar boşuna dememişler köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceksin diye onlar da nilah kıyana kadar geçici bir role büründüler
tarafından
Aynen öyle. Siz görücü usülümü
0 oy
(482 puan) tarafından
Kapalı biri olarak şunu söylüyorum her zaman, erkekler eşinin nasıl giyinmesini istiyorsa o şekilde giyinen biriyle evlenecekler. Açık beğen, evlenince zorla eşinin bi yerlerini kapatmaya çalış. Oldu canım. Günah mı, evet günah. Ama o sadece senin günahın. İster açık giyinirsin istersen kapalı. Eşinin derdi de bu değil zaten. Hastalık derecesinde bi kıskançlık var. Seni eşya gibi sahiplenmiş resmen. 
tarafından
Aynen öyle açıkken laf söylemeyen insan evlendikten sonra beni kapatmaya çalıştı ve bunu baskılayarak zorla yapıyor. Bir de Evlendiğimiz ilk aylarda laf söylemedi 2 ay sonra başladi söylenmeye. Götün göbeğini acıp gezceksen git boşan çocuğumuda ver diyo. Şimdi boşanma sebebi götü başı açık gezmek istediği için dicek aileme rezil edicek beni eminim buna. Ama genel olarak bakmaz asla.
(482 puan) tarafından
Madem öyle düşünüyor niye kapalı biriyle evlenmemiş? Canım cicim ayları bitince mi kapat oranı buranı demeye başlıyor. Evlenmeden önce niye hiç bahsetmedi bunlardan? Onunla evlenmekten vazgeçersin diye korktu çünkü. Evlendikten sonra, bir de çocuk olunca onu bırakamazsın diye düşünüyor bu pislik bence. Bir anneyi çocuğuyla mı tehdit ediyor bi de?? Boşanmaya kalkışman belki onu kendine getirir. Kendisini vazgeçilmez zannetmesin. Çocuğunu elinden alacağını da zannetmesin. Hatta manevi tazminat davası da aç. Görsün gününü.
tarafından
Bahsetmedi valla yanında çok açık giyindiğim zamanlar oldu göbeğimde acıktı bazen omuzlarımda açıktı . Erkek kuzenin yanında bile öyle oturmuştum sevgilinken sesi çıkmadı. Bazen çok dar pantolon gıyiyon sen benim kardeşlerim bu kadar dar giymez diyordu evlendikten sonra baktım maşaallah onlarda dar giyiniyor kilot izleri belli oluyor ta. Ben yine elimden geldikçe dikkat ettim 4 yıldır hep istediği gibi giyindim ama hala yaranamadım hala baskıları bitmedi beni üzen tamamen bu.
(482 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım. Allah gönlüne göre versin inşallah. Bu adam iyi bir dersi hak ediyor.
0 oy
(7,863 puan) tarafından
En doğru kararı vermişsin. İnsanın özgürlüğü elinden alındı mı yaşam enerjisi olmaz ki zaten. Eşin dediğin gibi kendine eş değil, köle almış. Boyun eğme. Güzelce konuş sen çalışıyorsun çocuğa bakma durumun olamaz de. Annesi kadar kimse güzel bakamaz de. Ailen de arkanda dursun taviz vermesin. Boşandıktan bir süre sonra da çalışırsın zaten. 
tarafından
Beni baskılayarak zorla tehdit ederek değiştirmeye çalışıyor. Yaş 25 ama sanki 40 gibiyim için geçmiş ruhum bitik hissediyorum. Evlendiğime çok pişmanım şimdide ha diye bitiremiyorum. Ben hep diyorum benden başka kimse ona bakamaz diyorum yok vermem vermem diyo adamsan alırsın sürekli böyle tehditler çocuk için bir birimizi öldürücez diye korkuyorum.
0 oy
(327 puan) tarafından
Böyle bir adamdan koca olmaz 
0 oy
(16 puan) tarafından
Seni çok iyi anlıyorum yol yakinken dön bu insan asla düzelmez hayat böle mutsuz yaşanmaz cnmm niye o olduğu zamanda gidiyon ki o evde yokken topla pilini pirtini al çocuğu git siketci ol gelsinde alsın çocuğu akıllı ol düşünerek haraket et bizim gelin eşi kavga ediyor gitmiyor eşi ise gidince rahatça altınları alıyor cocuguda alıyor karakola sikeyet edip annesi gile kaynım atıp tutuyordu yok cocugu vermem yok altinlari alırım gotunun üstüne oturdu aylarca yalvardı TM düzelecem diye biz kadınlar çok güçlüyüz biz yoksak onlar bı hiç 
tarafından
Aslında çok haklısın. O evde yokken çekip gitmek lazım ki aklı başına gelsin. Ben çok yoruldum gerçekten ben düzelcem gel dese bile istemem artık çünkü onun sözüne güvenmem bir daha.
0 oy
(832 puan) tarafından
Bence annesi dolduruyor onu bu kadin çok açik giyiniyor diye bu ihtimali hiç dusundunuz mu
tarafından
Yok canım onla ilgisi yok. Kaynanam öyle bir insan değil öyle bişey yapmaz. Kendi iki tane kızıda var onlarda açık
0 oy
tarafından
Canım eşinin bu denli takıntılı olması psikolojik bir sorunun olduğu belirtisidir ve seni tebrik ediyorum 4 yıl nasıl dayanmışsın sanırım sevginden kaynaklı ama bir ömür böyle bir insanla geçmez ya tedavi olsun ya da dediğin gibi ayrıl hakkında hayırlısı olsun canım üzüldüm adına Allah yardımcın olsun
tarafından
Evet sevgidendi bide çocuk var diye ama yoruldum katlanamıyorum. Şimdi oğlum 3 yaş oldu çalışabilirim kreşe veririm bişeyler olur diye düşünüyorum ama bu adam bana sana çocuğu vermem diyor. Birbirimizi öldürcez diye korkuyorum artık.
0 oy
(4,223 puan) tarafından
Esin malesef boşanmayi kabul etmez.Sen kesin kararlı olduğun bir gün sabah davayı açıp öğlen eve gelip eşyalarını toplayıp gitmelisin ,yada davayi acar açmaz uzaklaştırma almalısın.Cogumuz normal.siradan insanlarız neyi ne kadar giyebileceksin ki ,bodrumda pazara gitmiyorsunuz sonucta ne giymiş olabilirsiniz yada aileniz ile görüşmeniz yani bu kadar takıntılı olması çok sağlıklı karar alamadığınin göstergesi, kendinize dikkat edin.
tarafından
Giydiğim bi t-shirt bir pantolon onuda uzun giydim ona rağmen sen ben işteyken göbek açık giyiyorsun diye bana iftira atıyo halbuki öyle bişey cidden yok. Evet boşanmayı kabul etmicek gibi her şeyde cocuğu bahane ediyor vermem alırım vs. Birbirimizi öldürücez diye korkuyorum artık çocuk yüzünden.
(4,223 puan) tarafından
Cocuk onun zerre umrunda değil, o senin için öyle diyor.Cocuk diyince gidemeyen milyonlar var..
Minnoş 6 yaş altında ise velayet etik dışı yasa dışı birsey olmadığı sürece annededir.Sen o kısmı dert etme.Ama ne zaman arkana bakmadan gidebiliyorsan vakit o zamandır.Bu herifin sağı solu belli olmaz.gittim olmadı döneyim dersen de bu adam daha sıkıntılı olur.O yüzden kesin karar vermeden bir hamle yapma.
tarafından
3 yaşına yeni girdi canım. Evet kesin karar vermem lazım bidaha dönmek istemiyorum ona zaten.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 415 göst.
26 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde seda merey (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 934 göst.
6 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Oykulku (1,117 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 914 göst.
4 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,516 göst.
7 Nisan 2020 Diğer kategorisinde Aselasel1 (14 puan) tarafından soruldu

411,408 soru

12,384,463 cevap

43,422 kullanıcı