0 oy
88 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (148 puan) tarafından
Sezeryan dikişlerimin sağ kısmında içten ağrı oluyor 3 ay oldu dün dr gittim baktı ciddi bir sıvı birikmesi görünmüyor dedi kan ver dedi perşembe sabahı gel dedi yarın gidicem kan sonuçlarımda sadece ALT değerim yüksek cıktı bu değeri daha önce yüksek olan var mı bide dikiş kısmında böyle bişey olan

2 Cevaplar

+1 oy
(387 puan) tarafından
Alt değeri karaciğer sorununu işaret eder benım ıkı senedır alt ve ast değerim yüksek çıkıyordu biyopsi yaptırdım hepatit b hastası oldugum ortaya çıktı. Sizin ilk kez yüksek çıkmıssa ilaç tedavisi sonucu olabilir. Çünkü içilen ağrı kesıcıler bile sonucu anlık etkiliyor. Vücut kitlenizde oluşan artış da yağlanma yapmıs olabilir o da etkilidir. Sonuc ne kadar yüksek bılmıyorum ama hbv dna isteyebilirsiniz doktorunuzdan riske atmamak ıcın 
(148 puan) tarafından
50 çıktı sonucum ben zaten doğuştan hepatit B taşıyıcım anne karnından daha önce alt ve ast yüksek çıkmıştı ama oda ilaç kullanmıştım ağır gelmişti o ilaçlar yükseltmişti şimdi öyle bir ilaç söz konusu değil
(387 puan) tarafından
Ben de babadan kaynaklı hepatit b taşıyıcısıydım aktif hale gelmıs o nedenle yükselmiş karaciğerim yüzde elli hasar almıs. Taşıyıcılık varsa mutlaka hbv dna isteyin bence zaten kan tahlili yine sonucu da 10 gunde belli oluyor. 50 çok yüksek değil belki ama yine de takip etmekten zarar gelmez. Benım gıbı ihmal etmeyin derim.
(148 puan) tarafından
Annem dahiliye ye gitmişti bugün beni de sormuş çok yüksek değil demiş
-Reklam-
0 oy
(13,304 puan) tarafından
Alt değeri karaciğerle ilgili onla ilgili olmayabilir
(148 puan) tarafından
Evet onu biliyorum işte böyle alt değerinin yüksek olması başına gelen acaba karaciğerde yağlanmamı var acaba tek başına bu değerin önemi var mı beta testi ki de istemiş oda 2 çıkmış
(13,304 puan) tarafından
Olabilir kolesterol ne durumda
(148 puan) tarafından
Onu istememiş tetkikte ama genelde yüksek çıkıyor
(13,304 puan) tarafından
Benimde aynı yağlanma fazla tekrar ver de ilaca başlayacağım ona göre dedi
(148 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun bakalım ne dicek bize

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 63 göst.
0 oy