0 oy
455 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,995 puan) tarafından
Yaptırdınız mi ne gibi sıkıntıları var aşının eşim cumartesi gelecek tatile gidecez eşim biran önce yaptır belki dus falan yasak olur dedi kararsiz kaldım 4 yas aşısı ne ise yarıyor 

15 Cevaplar

+1 oy
(764 puan) tarafından
Çokta bir acelesi yok normalde bu aşı 1.sinfta yapılan bir aşı ama ülkemizde kızamık kızamıkçık okul zamanı çok salgın olduğu için 4 yasa indrdiler .illa 4 yaşına bastigi gün olacak diye bsey yok tatil dönüşü yaptırırsın.benm oğlum 7 buçuk yasinda oldu.cunku oğlum.1.sinifa giderken bu aşı 4 yasa indi.kardesini aşıya goturmustuk.ona da yaptı hemşire.
-Reklam-
0 oy
(3,318 puan) tarafından
Hiçbir şeye yaramıyor 
(402 puan) tarafından
Bence herkes kendi bildiğini yapsın  aşı yaptırsınlar   kımse kimsenin özgür iradesıyle dalga geçmesin. Bır saglıkcı olarak söylüyorum lafıda bence çok klişe muhtemelen bir saglıkcı olarak diyenler  hemşireler  .  Tıp doktoruna  hocam aşılar hakkında şöyle böyle diyorlar dedıgımde dahi  kesın bır bılgı yok diyor veyahut  çocuk doktoruna otızm yapıyormuş dediğimde bunu çocuk psikiyatriye sorun diyor yanı aynı kıtabı okumuş olsalar dahi   başkasının uzmanlık alanı hakkında asla yorum yapmıyorlar  tıp etiğine aykırı çünkü. ... Ama sağlık memurları hemsıreler   neden bilir kişi gıbı konuşuyor   hemşireler üniversitede  hangı dersleri alıyorsunuz anatomi fizyoloji vs vs bu derslerin hıc bırınde aşılar hakıında bılgı yok  meslek hayatınızda  zaten gelen gıdene iğne yapıyorsunuz acilde veya amelıyathanede çalısıyorsunuz . Yanı neye dayanarak ben sağlikcıyım bilmem ne ıvır zıvır  . Bende bsiyim ama gerçekten burda bunu söylemem bile
(3,318 puan) tarafından
Neyla katılıyorum sana
(3,572 puan) tarafından
Gelen gidene iğne mi yapıyoruz kusura bakma da bu üsluba ne desem boş gerek de yok sen yaptırma zaten asi falan :)
(402 puan) tarafından
Ya bak yemın ederım her çocuk doktoruna gıttıgmde her sehırde gıtmısızdır hepsıne soruyorum  hıcbırı net bır bılgı vermedı  onu bılemeyız  genetık olabılır aşıdan olabılır sonradan olabılır dıyor  ama bu ben saglıkcıyım diyen kısıler  yanı allah için  neden bu bu cumleyı kuruyorsunuz  hep  bakın gerçekten benımde meslegım var  ama ben bunu burda yazmam ki asla kimliğimi hep gizli tutarım    onemlı bır kurum çünkü  kolay mı o seviyeye gelıyoruz  neden ıvır zıvıra bende şuyum diyim  ...
(3,572 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bu senin kendi tercihin ne sin bilmiyorum çok da umrumda değil açıkçası bunu aciklamak ya da aciklamamak kendi tercihinde benim tercihimi sorgulamak da özellikle meselgimi gelen geçene iğne yapıyorsunuz şeklinde küçük görerek bu yapmak da sana düşmez dediğim gibi bu şekilde bir üsluba sahip bir insanla daha fazla muhattap olmayı kednime ve seviyeme yakıştırmıyorum iyi günler
0 oy
(6,762 puan) tarafından
Hiçbirsey olmadı bizde duş frlanda yasak değildi ben sadece ne olur ne olmaz diye bir gün yaptırmadım yıkayıp götürdüydüm 
0 oy
(2,526 puan) tarafından
Yaptırdım ateşi çıktı kusma felan oldu üç güne iğleşti
0 oy
(2,753 puan) tarafından
Evet tatile gitmeden birkaç gün önce yaptır yinede. Ateş falan olursa geçer en azından. İnşallah olmazda.. Bizim gelmedi daha 4 yaş bilmiyorum 
0 oy
(12,145 puan) tarafından
Brnce bikac gune doneceksen donunce yaptir derim
0 oy
(18,700 puan) tarafından
Duş yasak degil ama bizimki biraz şişti. Kızardı. O bölge ateşli gibi oldu.. doktor üzerine bol kolonya dökülmüş pamuk bastırın günde 2 kez 10 dk dedi. Ağrısı açısı da oldu bir kaç gün. Eşin dogri diyo aslinda. Gitmeden halletsen iyi olur. Ya da donuste. Gerçi herkesin aynı olacak diye bişey de yok. Belki sizin hicbisey olmaz 
0 oy
(7,480 puan) tarafından
Kızımda bir sorun yasamamistik hiç bir reaksiyon göstermedi şükür. Darısı oglusuma. Esin haklı bencede yaptır hem kafan rahat eder hemde ateş falan okulda gitmeden geçsin canim
0 oy
(3,572 puan) tarafından
Hiç bir sıkıntı olmuyor lütfen burdakilerin aklıma uyup asiladinizi eksik bırakmayın bir saglikci olarak söylüyorum bunu 
(2,995 puan) tarafından
Bugüne kadar olan bütün aşılarını yaptırdım 4 çocuğumun canım ihmal etmem yaptircamda süresi yoktur dedimi ay sonuna kadarda yaptırsam olur herhalde
0 oy
(12,650 puan) tarafından
1 gün yıkamadım başka da bir yan etki yapmadı iki kola vuruluyor
0 oy
(6,479 puan) tarafından
Hemşire 2 gün yıkama dedi bir kere kolum ağrıyo dedi çok azda ateş oldu o kadar 20 temmuzda 4 yaşına bastı daha yeni yaptırdık 
(2,995 puan) tarafından
28 temmuzda biz 4  yaşına girdik ama biz rota virüsü olduğumuz için ebe biraz geç gelin dedi
(6,479 puan) tarafından
Acele etme o zaman canım çocuk biraz toparlansın yaptırırsın
(2,995 puan) tarafından
Aynen ay sonuna kadar beklemek istedim çok zorlu bi süreçti rota virüsü bizim için
0 oy
(73 puan) tarafından
Geçen haftalarda yaptırdık iki gün banyo yapmayın dedi ağrısı oluyor da çok değil şişiyor her iki kol önce bir kol şişti o geçti sonra diğeri şişti bir sağ sol yatarken ağrı oluyor anne diyordu ama tatile gitmenizi engelleyecek kadar değil yaptırın aradan çıksın kafanız rahat olur benim de bebeğin iki aylık aşı var yarın en korktuğum o kızımda zorlamadı bunda da korkuyorum 
(73 puan) tarafından
Evet canım son birdahaki 13 yaşında oluyormuş ozamana kendi gidip olsun gelsin dedim:))ama benim daha bebe var bir yaş aşısı kızımda kötüydü kıyamet koparıyordu oğlan üzerine uyudu saatlerce :)
(25 puan) tarafından
Ayy bende 2.ay için şuanda çok korkuyorum düşündükçe içim daralıyor yavrum nasıl olacak diye üzülüyorum çok cesaretsizim :(
(73 puan) tarafından
Vala 1 ay zorlamadı da iki ay aşısı biraz zor bir aşı kızımda iki ayda bir şey olmadi hatta kolunda iz falan bile yok arkadaşımın oğlunun iltihap akıyordu inşallah oglumunda kolay geçer ya
(25 puan) tarafından
Beni de hepatit aşısı zorlamadı Ama bu ikinci aşısından korkuyorum 3 aşı  birden olacaklar karma
(73 puan) tarafından
Bakalım yarın neyle karşılaşacam vala çok zor olacak hatta şimdiden ev işi yemek şu bu bitireyim öyle çocukla ugrasacam galiba
0 oy
(334 puan) tarafından
Ben yaptirmistim 4 yas asisini şükür bisey olmadi. İki gun banyo yapmasin demisti ebe sadece
0 oy
(25 puan) tarafından
Ben dün yaptırdım sağlık ocağı aradı 4 yaş aşı için sonra internetten baya araştırdım 6 yaş gereken karma aşıymış interneti çok muzdarip olanlar da vardı ve beni çok etkiledi ateşi çok yükselen daha ileri seviyede yan etki gösteren aşı yaptırdığı için pişman olan bir sürü şey vardı haliyle etkilendim sağlık bakanlığı'nı aradım hani zorunlu mu ya da gerçekten böyle bir yan etkileri var mı diye ama sonucu olarak mecbur götürdüm yaptırdım gün içinde bir şey yoktu ama akşama doğru halsizlik ve ateşlenmeye başladı sabaha kadar üç dört kere Calpol verdim ve Islak bez alnına ensesine koydum Çünkü bayağı Ateşi vardı bir de kolunu hiç oynatamıyordu Benim korkum ikinci ayına giren çocuğum için Aynen şu anda yapılacak ve ben şu an o kadar Tedirginim ki haddi hesabı yok
0 oy
(4,139 puan) tarafından
Bu cumartesiyse az kalmış bence dönünce yaptır nolur nolmaz tatiliniz kötü geçmesin
(2,995 puan) tarafından
Ebeyi ariyacam şimdi
(4,139 puan) tarafından
Bence direk il dışındayız de onlar kendi takvimleri aksamasın diye getirin diyolar

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 104 göst.
0 oy
8 cevap 177 göst.
25 Haziran 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mer-ve35 (501 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 216 göst.
5 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Mehtap Bed (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 80 göst.
27 Haziran 2022 Aile kategorisinde Nrgz (827 puan) tarafından soruldu

404,788 soru

12,125,789 cevap

36,484 kullanıcı

...