0 oy
338 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Anneler beni anlayacağınız düşünüyorum.Ya ben her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünürüm.Yani bir karar vereceksem her şeyini düşünürüm.Oglum 6 aylık oldu neyse ben ilk doğduğu andan bu yana sünneti düşünüyorum bazen gece aklıma geliyor uykum kaçıyor.Oglum gazlı bir bebekti eşim 12 saat çalışıyor iş e git gel 14 saati buluyor memlekette kimsemiz yok.Neyse ben 4 ayına kadar hep gazı ile uğraştım birde kucak isteyen bir bebekti 7 8 saat hiç indirmeden kucağımda tasiyordum.Herkes iste sünnet ettir ilerleyen zamanlarda çok zorlanırsin dedi.Bende ettirmedim kimsem yok çocuk gazlı surekki ağlıyordu bir kendini toparlasin falan diye bekledim. 4 aylık oldu komşum sünnet ettirdi 4 aylıkken çocuk gecelere kadar ağladı sürekli ben çok korktum yine ettirmekten vaz geçtim.Her gün bunu düşünüyorum ve canım sıkılıyor .Herkes neden ettirmiyorsun falan diyor ağızlarının üstüne vurasım geliyor artık ya sanki ben ettirmeyi bilmiyorum bu çocuğa bakacak olan benim şuan yaz sıcak diye de erteliyorum.Dun 6 aylık asi oldu ikindiye kadar masum masum yattı o an bile kötü oldum.Ben nasıl sünnet ettireceğim ,kış ayina doğru ettirelim diyorum bu sefer de hareketlenir daha çok zorlanır miyim acaba düşün düşün kafayı yiyeceğim.Bana bir akıl verin uzun oldu hakkinizi helal edin 

17 Cevaplar

0 oy
(1,477 puan) tarafından
Ben ikinci oğlumu daha bugün sünnet ettirdim 6 ay 22 günlük. İlk oğlumu 8.5 aylıkken ettirmistim emeklemeyi öğrendiği için o kadar zor olmuştu ki anlatamam bu ikinci oğlum emekleyemiyo daha sadece yüz üstü dönebiliyor o zaman da canı yanıyor ama ne kadar küçüklen yapılırsa o kadar iyi diye düşünüyorum. Bizde kimseyle gitmedik eşimle gittik geldik. Sünnet tabi sancılı geciyo ama biraz vakit geçince sadece çiş yaparken ağlıyor bakalım inşallah kolay atlatırız. Bebeğin için en iyi kararı sen verirsin başkalarının dediklerini umursama bana da çok erken yaptırdın acimiyo musun çocuğa falan dediler boşver gitsin 
tarafından
Ya çok korkuyorum oğlumda yüz üstü dönüyor.Ya bebekligi falan hep gazlı geçti yeni yeni böyle etrafa gülücükler saçıyor.Korkuyorum işte ben hiç yaptırmak istemiyorum ya:))
-Reklam-
0 oy
tarafından
Geç yaptırmamalısın bence, ben 4 aylıkken yaptırdım daha hareketsizdi çünkü o yüzden her şey daha kolay oldu.

Ayrıca 3 güne iyileşti, 1 haftaya tamamen eski haline döndü. Dokunsan sızlamıyordu bile.

Şu an 7.5 aylık ve çok çok çok hareketli. Şu an yaptırdığımı düşünüyorum da kabus gibi bir şey olur.

Ayrıca ben de kimseyle değil tek baktım, eşim bile yardımcı olmadı, olamadı. Korkunun ecele faydası yok demişler. Öyle ya da böyle bu çocuk sünnet olacak mı? Olacak. Bence hemen bu ay yaptırmalısın, sıcak diye de çok üzülme. Sıkı sıkıya sarmıyorlar, bir bez sadece. Şimdiden geçmiş olsun. :)
tarafından
Teşekkür ederim Alaska eşimle akşam konuşayım o zaman bu ay yaptırmaya çalışayım
tarafından
Rica ederim güzelim Rabbim kolaylık versin şimdiden
tarafından
Çok sağol
0 oy
(1,001 puan) tarafından
Canım.ben ilk oğlumda aayni senin dediğin gibi çok zor bir bebekti korktuk yaptirmadik ilkokula başlamadan yaptırdım hiç zararı olmadı bana:)))ikinciyi 2 aylıkken yaptırdım ilkinin aksine ikinci oğlum hiç aglamayan sessiz bir bebekti o zaman da çok aglamadi...yaptiracaksan yaptirmalisin yoksa okul çağını beklemelisin
tarafından
Ben diyorum 6 7 yaşındayken yaptıralım diye bunu duyan o öyle şeymi olur.Falan filan diyor daha çok canımı sıkıyor.Ya zaten 2 yaşına kadar çocuk her gün yeni bir sıkıntı ile karşılaşacak,aşı, dış,uyku sorunu ,emekleme,yürüme vb gibi
(1,001 puan) tarafından
Bebeğe bakacak olan sensin canım.kimseyi duyma görme buyrun o zaman siz de benimle.bakin diyeceksin..benim çocuğum kimseyi ilgilendirmiyor
tarafından
Anlamıyorlar ya.Yok ben şu zaman yaptırdım yok bu zaman valla kendimi suçlar oldum zaten.Aksam eşim gelsin konuşacağım ya bu ay yada 6 7 yaşında olsun diye
0 oy
(936 puan) tarafından
Cnm inan hiç korkulacak birşey deil. Hemen götür bu hafta yaptır vakit geçtikçe çocuk anlıyor korkuyor ağlıyor. İlk cocugumu 7 aylıkken yaptırdım zor tuttuk uapilirken sürekli ağladı. Diğerini 3 aylıkken yaptirdik. Biberondan mamasını içerken oldu hiç aglamadi. İğneyi vurduktan sonra uyuşuyor ağrı olmuyormus. Ama benim çocuk yabancı insandan ve öyle durduğu için çok ağladı muhtemelen. 1 haftada da iyilesti hiç sorun olmadı. Hiç büyütme kafanda
tarafından
Benim oğlum da yabancı insanları görünce ağlıyor.kimsenin kucağında durmuyor şuan
0 oy
(10,495 puan) tarafından
Sünnet ettirmeyi düşünüyorsan havalar sıcak şimdilerde sünnet et arada açık bırakman gerekecek şimdi yapmaya müsait değilsrnin seneydi ilkbahar sonlarında yaptırabilirsiniz  çok aceleden olması gereken bişey değil brn ilk oğlumu 3 yaşında yaptırdım 2.oğlumu 10 aylık yaptırdım 3 oğlumda 4 yaşında yaptırdım yani yaşı yok sünnetin okula başlamadan önce yapılabilir 
tarafından
Ben 6 7 yaşında yaptırmak istiyorum ama bunu dediğim zaman çok büyük tepki veriyorlar
(298 puan) tarafından
Canım çok enfeksiyon oluyor haberin olsun doktorlarda hemen sünneti öneriyor
tarafından
Herkes erken olsun diye önermiş.Ben bu ay içinde randevu alayım o zaman
0 oy
(7,480 puan) tarafından
Canım valla kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Anne babası olarak siz nasıl isterseniz öyle. Sırf millet tepki verdi diye isteme. Ben 22 aylık yaptırdım 1 yasinda olacaktı su fıtığı falan cikti onu bekledik 22 aya anca oldu. Hep daha erken olsun istemiştim nasip olmadı. Bence ne kadar küçük okadae iyi. Bide büyük olunca daha kolay olacak mantığı var ama çocuktan çocuğa degisiyor:)) 6 yas daha hareketli. Dikişler olacak bize 3 gun yurutmemeye çalış fazla hareket etmesin dedi. Zaten krem sürüyorsun sürekli 1 hafta 10 güne tamamen geçiyor. İlk 3 4 gun çok zordu ama inan bu buyuk olsada zor olur. Daha nazlı olurlar;)
tarafından
Kafam çok karışık ya ne yapacağım bilmiyorum
0 oy
(298 puan) tarafından
2 bucuk aylıkken yaptırdım çok kolay oldu hareketlil değildi şimdi 4 bucuk aylık şimdi bile ayağını sürekli ağzına falan götürüyor zor olurdu yani iyiki yaptırdım kurtuldum 
tarafından
Ben 2 aylıkken yaptırmadım pişman değilim çünkü çok ağlayan bir bebekti
0 oy
(1,858 puan) tarafından
Şuanki aklım olsa doğduktan sonra ennn kısa sürede ettirirdim biz 4.5 yaşımda yaptırdık yaklaşık 10 gün la havle çekmekten bi hal olduk eşimle tuvaleti geldiği halde saatlerce tuttu ağladı 3 saat klozette oturduk yalvardık acımayacak yap diye. O kadar zordu ki haturladıkça geriliyorum doktor iki ayrı kremden 2 şer tane yazdı günde 3 kez sürün dedi sadece bi kez sürdük ondada 1.5 saat ağladı kan ter içinde kaldı. Abimler 40-50 günlüklen yaptırdı bi kez ağlamış yeğenim ondada çiş yaparken. Senin bebeğinde tam yüz üstü dönme zamanı aslnda ama bezliyken 2-3 günde iyileşir. Kararını etkilemek istemem ama ne kadar küçük o kadar iyi. Bekleyeceksende 6 yaşını bekle. Oğlumun psikolojisi çok bozuldu 
tarafından
Ya 6 aylığın içinde yada 6 yaşında yaptırmak istiyorum
(1,858 puan) tarafından
Kesinlikle öyle yap 2-5 yaş çok ara yaş sünnet için  çocuk çok etkileniyor . Sana tavsiyem küçükken yaptır bezliyken 2-3 güne iyileşir
tarafından
Herkes küçükken yaptır diye önermiş ben randevu alayım bu aya o zaman ya
0 oy
(674 puan) tarafından
Bende öyle çok düşündüm oğlum 3.5 aylikti artık babası yaptıralım dedi evde lazerle sünnet yaptırdık doktor eve gelene kadar yüreğim ağzımda bekledim sünnet olurken ağladı ama açıdan falan değil uykusuzluktan ağladı hemen bitince kucağıma verdikleri gibi uyudu sonrasında da zaten bakim falan yaparken hiç ağlamıyordu  çok şükür iyileştik bile hareketlenmeden  yaptırmak gerçekten mantıklı oğlum 3.5 aylikti ama dönmeye başlamıştı simdi daha fazla hareketli iyi  ki küçükken oldu diyorum simdide 
tarafından
Yüz üstü falan dönüyor oğlum acaba sıkıntı olur mu
(674 puan) tarafından
Olmaz zaten ilk gün uyur sonra da 3 gün falan dikkat ediyorsun dönmemesi için zaten 3 gün sonra  dönsede bise olmuyor bu gibi soruları doktoruzada sorsanız onlar daha iyi bilgi verir
tarafından
Sorarım insallah doktora,gidince ama evde yaptırmak istiyoruz bakalım,ne olacak
(674 puan) tarafından
Biz evde yaptırdık
tarafından
Ne iyi yapmissiniz
0 oy
(209 puan) tarafından
Ne kadar erken o kadar iyi. Biz 2 aylıkken ettirdik. Şuan bebeğim 3 aylık. İlk gün zor oluyor sadece. 3 gin carpol ilaç kullandım sabah öğle akşam 2 şer çay kaşığı. Ağrısı gidiyor.... Büyüyünce hatırlar travma olur diye düşündü eşim.. Memnun da kaldık. Hem enfeksiyon olmasın diye de gerekli bence. Çünkü idrar orda kalıyor bekleyen idrar enfeksiyonlara açık hale getiriyor. 
tarafından
Haklısın ben bu ay içinde randevu bakayım o zaman ya
(209 puan) tarafından
Bide sünger bardak alın her alt değişiminde tepesini kesip koyarsınız, pipi beze temas etmesin diye. Biz dikişli yaptırdık bide klipsli yöntemle yapanlarda var ama dikişli istedik biz. Doktor antibiyotikli krem aldırdı sünnetten önce. Sünnet etti kendi sürdü bana da sürmeyi öğretti. Geçiyor ilk gün bi zorluğu olur. Bende istemedim başta. Sonra mantıklı oldupuna karar verdim. Hatırlamıcak en azından. Bebeklerde acı, eşiği az oluyor meme verince unutuyor. İlk gün biraz ağlıcak bunu göze alın ama. Ne zaman ağlıcak derseniz lokal anestezi 1 saat sonra geçiyor hissetmeye başlayınca. Sonra emzik verin meme verin sakinler bi 15 dk şiddetli ağladı sonra ağrı kesici şurup etkisini gösterince sustu uyudu. Klinik ortamında yaptırmadık ama güvendiğimiz bi sünnetçiydi eve gelip yaptı. Ankarada yaşıyorsanız önerebilirim numarasını da verebilirim.
tarafından
Çok teşekkür ederim çok aydınlatıcı olmuş uzun uzun yazmışsın Allah Razi olsun .Sakarya geyvede oturuyorum
(209 puan) tarafından
Rica ederım :)
0 oy
(310 puan) tarafından
Benim oğlum da kolik bir bebekti. 2 buçuk aylıkken sünnet ettirdik. İlk gün sünnetten sonra ilk çişini yapınca çok ağladı. Ama sonra altını açtığımda ben telaş yaptığımdan ağladı biraz. 2-3 gün kadar huzursuz oldu sadece. O zaman da aslında cesaret edip kucağıma alabilseydim o kadar da ağlamazdı. 4.gün hiçbir şeyi yoktu çünkü kucağıma alıp sarılabildim. O da sakinledi ben de.

Ne kadar küçük yaptırırsanız o kadar rahat ve hızlı olur. Yazı, kışı, aşıyı kendiniz korktuğunuz için gerekçe gösteriyor gibisiniz, haklısınız da anne yüreği. Ama tek seferde olup bitecek. Ne kadar geç kalırsanız o kadar zor olacak.

Allah kolaylık versin ve keyifle büyütmeyi nasip etsin.
tarafından
Çok teşekkür ederim ben bu ay içinde randevu bakayim
0 oy
(3,935 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Iki oglumu da bebekken ettirdim. Buyuk oglum 7 aylikti kucuk oglum 9 aylikti. Tavsiyemde bebekken yaptirman olur. Inan hic zor bi surec degil. Eger iyi bi doktorda yaptirir ve sunnet sonrasinda gerekli bakimi ve mudahaleyi yaparsan 1 haftaya iyilesiyolar.

Donuyo vs diye endisen varsa sunnet bezi kullanabilirsin, ilk oglumda yoktu bu bezlerden bardak koymustum zaten donmuyodu. Ikinci oglumda 2 hafta kadar kullandim. Sunnetten cikar cikmaz doktorumuz hem agri kesici krem hem antibiyotikli krem hemde ilk 3 4 gun icin fitil verdi. Ilk cis dahil hic aglamadi cocuklarim. Huzursuzluklari da olmadi. Dedigim gibi sunnet sonrasi bakim onemli. Zaten 2 yasina kadar yaptirmazsan ilkokul zamanina kadar onermiyolar, benim doktorum yapmiyor o aralikta mesela.

Yani ozetle senin tercihin ama fazla pinpiriklisin gibi geldi. Kendini bu kadar strese sokma derim :)
tarafından
Öleceğim stresten ya  gazı var. Sabah ettik yine
0 oy
(1,796 puan) tarafından
İlk oğlum kolikti sabaha kadar arabayla gezdirirdik ağladığı için yanımda kimse yokken çarşafın bi tarafı ı kapı koluna bağlardım diğer taraftan tutup salardım o yüzden boyun kemiğim eğrildi boynum sırtım omzum tutamıyorum şuan sabahtan akşama kadar kucakta evi turluyordum yemek bile yiyemiyordum eşim gelene kadar sürekli fön sesi açıktı sakinlediği için ağlaması azaldığı için komşular ağlamasından şikayetçi kapıya gelirlerdi biri taşındı sırf o yüzden sen düşün artık ne kadar zor olduğunu 

2 aylıkken yaptırdım onun için ekstra bir ağlaması ilk gün dışında olmadı inan o kadar rahat oluyor ki daha canını bilmediği için kesinlikle yaptır çünkü büyüdükçe zor oluyor 2. Oğlum 1 aylık şimdi eşime randevu al götürelim dedim canlarını bilmedikleri için ne kadar küçük o kadar iyi cnm evet kıyamıyoruz ama büyüdükçe daha çok zor olacak eşim yaptırdı ilk oğluma ben karşı çıktım ama sonra büyükleri ne kadar zor olduğunu görünce eşime iyiki dedim 
tarafından
Bur cesaret geldi bu ay randevu alayım ben ya
0 oy
tarafından
Bana kalsa doğar doğmaz sünnet ettirecektim fakat yenidogan sünneti yapmıyorlarmis 40 çıkmasını bekledim doktorum ya 4 aylık olmadan once yaptır yada 2 yaş üzerini bekle dedi iyikide erkenden yaptirmisim sadece ilk çişini yaparken ağladı akşamına gülücükler saciyordu 1 gunde iyilesti çocuk donmeye başlamadan yaptırmak hem anne hem bebek icin büyük kolaylık buyuyunce acıyı hissediyor ve korkuyor cocuklar
tarafından
Bu ay için randevu alacağım insallah ya çok zormuş valla her gün her gün stres yapıyorum
tarafından
Stres yapacak bisey yok cnm aksine erteledikce buyuyunce yaparız dediğinde daha çok stres olursun inanki acı verici huzursuz olcak bisey yok ne kadar küçükken yaptırırsan acısını hissetmiyor bile
0 oy
(14,355 puan) tarafından
6 aylıkken sünnet ettirdim sünnet edilirken zor oyaladık oyuncaklar şarkılar vs şuan oğlum 27 aylık asla yaptırmaz mılız diyorum hiç yerinde durmuyor geç olmadan yaptır 
tarafından
Lokal mi yaptılar anestezi mi verdiler acaba
0 oy
(1,463 puan) tarafından
İlk oğlumuda 3 aylıkken yaptırdım bu ikinci oğlumu da 3 aylık falandı yaptırdım ve sonuç tam bir haftada toparlandı benim oğlum ilk gece yani iğnenin etkisi geçince çok ağladı o gece altını açık bıraktık anestol krem var onu sürdük ağrı kesici verdik ve bacaklarımda uyuttum ki ayaklarını tuttum çok oynatıyordu çünkü neyse sabah çişini yaptı baktım ağlamadı altını kapattım o zaman ama sünnet külodu var aparatlı onunla pipiyi koruduk üstüne bez geçirdik sizde öyle yapabilirsiniz bardak koyanda var bilmiyorum ben onu kullanmadım neyse ilk gece dışında hiç ağlamadı bir hafta da tam toparlandı ben de korkuyordum ama korkunun ecele faydası yok bence yaptırun çocuk da rahat eder yazın altını açık bırakırsın ben arada açık bırakırdım 
(1,463 puan) tarafından
Allah yardım etsin ilk gün veya gece zor ama ondan sonra inanın rahat geçiyor
tarafından
Cok teşekkür ederim herkes burada yardımcı olmaya çalıştı.Simdi sünnetçi bulup evde yaptırmak istiyorum insallah
(1,463 puan) tarafından
Biz evde yaptık eşimin halasının oğlu sünnetçi sağolsun iki çocuğumu da evde yaptı yani dediğim gibi aslında ilk gün zor ondan sonrası rahat şimdiden hayırlı olsun Rabbim damatlığını göstermeyi nasip etsin inşallah
tarafından
Insallah çok teşekkür ederim
(1,463 puan) tarafından
Rica ederim canım
0 oy
(2,965 puan) tarafından
Canım valla 3. Gününde hastaneden çıkmadan sünnet ettirip çıktım. Çokta çabuk iyileşti. Ne kadar erken o kadar iyi
tarafından
Herkes öyle diyor bulabilirsem randevu alacağım bu ay icin

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 92 göst.
27 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Gelzamansiz (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 75 göst.
12 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yenianne_tugce (1,468 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 109 göst.
10 Haziran 2023 Aile kategorisinde Roj_can (65 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 106 göst.
6 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Cemiley (182 puan) tarafından soruldu

404,870 soru

12,128,543 cevap

36,492 kullanıcı

...