0 oy
174 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (281 puan) tarafından
Merhaba. 1 hafta önce sezaryen doğumum oldu. Evde camasir yemek bulaşık gibi rutin işler var. İlk 3-4 gün ablamlar yengeler yardimci oldu ben dinlendim zaten ilk 3 gün baya kötüydüm.iki gündür ağrılarım gecti şükür. sadece ameliyat yerim aciyor sızlıyor cok rahat yürüyemiyorum eğilmek kalkmak zor oluyor, bunun dışında iyiyim.Nihayetinde benim de kizimin da beslenmesi sağlığı icin evin düzeninin de sağlanması gerekiyor eşim elinden geldiğince yapıyor ama 2.5 yaşında hareketli ilgi bekleyen bebeğe zarar verme ihtimali olan kızım da oldugu için yetişemiyor. Ki Pazartesi de işe başlayacak. Birikmeden yavaş yavaş ev işleri yapsam sorun olur mu, dikislerim zarar görür mü? Makineye camasir atmak camasirlari katlamak, bulaşıkları makineye yerleştirmek yemek yapmak gibi bunlarin disinda olanları ağır olan isleri eşim yapar. Sizler ne zaman evinizde iş güç yapabildiniz? Abimin eşi, ayaga kalktigim an bana kiziyor mesela dün bir sey almaya mutfaga gittim niye kalkiyorsun diyor. Kizim napiyor diye balkona ciktim niye kalkiyorsun git uzan diye kiziyor, bir ay falan yat, hareket etme, iş yapma 1 sene kendini koru, ağır kaldırma, agir isler yapma, patiksiz dolaşma gibi şeyler söylüyor. Bu biraz fazla gibi geliyor.

7 Cevaplar

0 oy
(2,020 puan) tarafından

2 hafta sonra falan :Dsezeryan doğumdan 4 gün sonra taksiye koştuğumu bilirim :woot: ben bile bu kadar çabuk toparladığma şaşırmıştım :) arkadaşım benden 1 ay önce normal doğum yapmıştı ben ayaklanmıştım o halâ birşeye elini sürmüyor yürümeye korkuyordu belki 2 ay anası kaldı yanında herşeyini o yaptı :) bünye meselesi sanırım 

(281 puan) tarafından
Ben normalde de oturup yatan gündüz uyuyan bir insan değilimdir hareketliyimdir sürekli evde bir şeyler yaparım. sadece hastanedeyken ablam kalmıştı eşimle.  evimde kalan olmadi yengeler 5 gün yemek getirdi evin islerini yaptilar. Artik iş basa düştü herkesin isi var gelen olmaz artik.Suan içim içimi yiyor bulaşıklar çamaşırlar orada duruyor diye
-Reklam-
0 oy
(2,544 puan) tarafından
Kişiye, yaşa göre değişiyor toparlanma süreci. Hatta ameliyata göre değişiyor. Benim ikinci sezeryanim şuan 10 gün oldu. Ilkinde ufak ufak yardim ediyordum eşime, 10 gün sonra kendim yaptım. Bu ikincide çok şükür daha iyiydim. Dediğiniz gibi benimde 3 yaşında bir evladim olunca eve gelir gelmez ufaktan başladım. Şuan yemek, ev duzeni bende, bulaşık dışarı işler eşimde. Bebek bakimi ayri zor, sezeryan ayri, diğer sorumluluklar ayri zor. Ama evlatlarima bakınca değer diyorum. Hergün ayni olmaz ve elbet büyüyecekler. Ne her yükün altına girme zamani nede prenses gibi köşeye çekilme zamani :) orta karar. Dikisim acıdıkça ara veriyorum 
(281 puan) tarafından
Anladım ben de böyle düşünüyorum teşekkür ederim
0 oy
(3,996 puan) tarafından
17 gun once dogum yaptim ben de sezaryen ile . 1 hafta sonra is yapmaya basladim  ufak ufak . ayakta durmak bana daha iyi geldi niyeyse :) 
(281 puan) tarafından
Evet yattıkça her yerim daha da ağrıyor gibi hissettim. Evde hareketlenmeye başlayınca kendimi daha iyi hissediyorum ağrılarım gecti tabi ilaçlar da var onlar da etki ediyordur
0 oy
tarafından
Benim kendi kronik hastalığım da vardı o yüzden toparlanmam geç oldu
0 oy
tarafından
Doğumun ertesi günü hastane odamı temizleyip toplamaya başladım eve geldiğimde hafif yanma hissim vardı umursamayip işlerimi yapmaya devam ettim hareket etmezsek daha geç iyileşiyoruz
tarafından
İlkinde 15 gün yatıp agrıdan sızıdan doğrulamayan ben, ikincide aynen dedıgın gıbı hastanede ayaklandım eve gelır gelmıs valızı bosalttım makınaya camasır attım vs ayak ustundeydım hep ve çok çok çok çabuk toparlandım tavsıyemdır ayaklanın, yatmayın :D yürüdükçe iyileşiyor bence insan agır kaldırmamak kafi
tarafından
Aynen bak bu doğru ağır kaldirmamak kosuluyla hareket etmek yatmamak çok önemli yoksa gerçekten iyilesmiyor daha geç toparlaniyor insanlar
tarafından
Bızzat deneyımledım sımdı dıyorum ilkınde de keşke kalksaymısım hemen korkup yattım yattıkca kötü oldum 1 ayı buldu toparlanmam
tarafından
Olsun hersey tecrübedir cnm ben hazirliksizdim sezeryan için hatta bilgim.bile yoktu sezeryan ve sonrası için evlat sevgim ve ona dokunma isteğimle 3.saatin sonunda destek istemeden ayağa firladim iyiki o evlat sevgisi ayağa kaldırmış beni yoksa bilgisizligimle ağrım var şu bu diye bende yatardim:)))
(281 puan) tarafından
Ben de böyle düşünüyorum abimin eşi beni neredeyse yatağa bağlayacak kalkma hareket etme deyip duruyor iyi niyetinden iyilesemem diye söylüyor ama bunalıma sokuyor beni.  Hareket ettikçe daha iyi hissediyorum.
0 oy
(13,050 puan) tarafından
Aksine ağır kaldırmadan hareket et. Yatarsan iyileşme gecikir
(281 puan) tarafından
Ben de böyle düşünüyorum teşekkür ederim
0 oy
(7,464 puan) tarafından
1 hafta sonra çamaşır vs başladım  
(281 puan) tarafından
Ben de başladım artık bugün. Teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 184 göst.
20 Ağustos 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Cngls (899 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 136 göst.
24 Ocak 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 111 göst.
16 Kasım 2023 Diğer kategorisinde &KAHVESEVERANNNEE& (2,063 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 350 göst.
18 Ekim 2022 Diğer kategorisinde hayal14 (2,096 puan) tarafından soruldu

408,435 soru

12,271,354 cevap

37,599 kullanıcı

Kategoriler

...