0 oy
743 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (608 puan) tarafından

Kızlar annem yatalak yatak yarası oldu malesef ne iyi gelir acaba doktor tanıdığı olan sorabilir mi tesekkur ederim 

image

21 Cevaplar

+3 oy
(442 puan) tarafından
Canım hakiki kantaron yağı varsa sür 
(608 puan) tarafından
Yok ama alirim yeterki geçsin
(442 puan) tarafından
Ben bunun üstüne bilmem merhem falan ki doktor tarafından söylendiğini de duydum ki genellikle biz onu kullanırız evden eksik olmaz herşeye kullanırız yara pişik vb Osmanlı döneminde askerlerin yaralarına antibiyotik niyetine kullanilirmış diye de duydum
(1,972 puan) tarafından
Kesinlikle. Çok kez denedik
-Reklam-
0 oy
(6,623 puan) tarafından

Eşimin babaannesininde basina geldi . Kremler fayda etmedi.  Delindi çürüdü.  Galiba cqresi yok :(

(608 puan) tarafından
Bizimkide aynı durumda konuşamıyor ama herşeyi biliyor çok zor
(586 puan) tarafından
Nesi var annenin cnmm yaşida gençmis niye yatalak oldu rabbim şifa versin insallh:(
(6,623 puan) tarafından
Bizimki bitkisel hqyatta gibiydi. Alzhammer diye unutkanlık hastaligi vardı.  Ama seninki gencmis üzüldüm
(608 puan) tarafından
Rahim kanseri oldu o da beynine pıhtı attı onu aldirirken felç oldu
(6,623 puan) tarafından
Geçmiş olsun. Çok zordur
0 oy
(3,337 puan) tarafından
Rabbim şifa versin çok kötü olmuş hastaneye götürsen daha iyi olur 
(608 puan) tarafından
Canım yatalak malesef hastaneye götürmek eziyet oluyor ama yarın evde bakımı ariycam
(6,623 puan) tarafından
Ambulans götürür
0 oy
(1,036 puan) tarafından
Tedavisi var mı bilmiyorum ama ilelememesi için yataginda düzenli çevirmeniz gerekiyor 
(608 puan) tarafından
Canım yatağı havalı yatak ama tabi ki pozisyon veriyoruz banyo yaptırmak için tekerlik sandalyeye bindirdik o da çekerken az soyuldu sonra da daha beter oldu 7 yılda ilk defa oldu
(1,036 puan) tarafından
Anladim canim sagolsun kizlar bircok oneride bulunmus insallah faydasi olur Allah şifa versin
0 oy
tarafından
Rahmetli ananemin kalçasında olmuştu bu tarz açık bir yara. Bir sürü krem kullandılar hametan madecasol sudocrem aklınıza gelebilecek her türlü ilaç denendi. Hiçbir tanesi tam anlamıyla geçirmediği için en sonunda dermatoloji doktoru bir krem hazırlattı ve onu verdi. Onunla geçti. Havalı yatak kullanıyorsunuzdur muhtemelen. 
(608 puan) tarafından
Evet kullanıyoruz canım bizimde 7 yıl oldu annem yatalak olalı malesef ilk defa başımıza geldi
0 oy
(235 puan) tarafından
Merhaba benim kayınvalidem yatalak geçen ramazan sonu aynen bu şekilde yatak yarası oluştu evde sağlığı çağırdım ama bayram arası olduğu için hemen gelmediler ben de kendi bildiğim şekilde tedavi uyguladım günde üç defa batikonla temizleyip fito krem sürdüm ve hava almasını sağladım Dr lar geldiğinde çok iyi baktığımı aynen devam etmemi söyledi iki haftanın sonunda yara kapandı inşallah Allah şifa versin sizinde geçer
(608 puan) tarafından
Batikonda fitoda var akşam öyle pansuman yapım canım tesekkur ederim
0 oy
(1,591 puan) tarafından
Sarı kantaron yağı canım yanikta bile acısını hemen alıyor 
(608 puan) tarafından
Bı arkadaş daha demiş canım alcam teşekkür ederim
0 oy
(4 puan) tarafından
size cevap yazmak için üye oldum uzun zamandır takip ediyordum uygulamayı.Rahmetli annemde de vardı RİF ampül var onu eczaneden alın şırınga yardımı ile yarısını yarısını sabah yarısını akşam yaranın üzerine döküp bekliyordum önce sonrasında Fito-medicasol -hametan 3 ünü bir kapta karıştırıp sürüp gazlı bez üzerine örtüp bantlıyordum ama iki kere yapın günde sabah akşam ve devamlı bi sağa bi sola bi surt üstü şeklinde döndürün.Ve bunları uygulamadan önce biraz havalandırın. İmkanınız varsa havalı yatak da temin edebilirseniz daha iyi olur edemezsenizde sık sık döndürün ki yara ilerlemesin. Çok Çok geçmiş olsun
(608 puan) tarafından
Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim annenize Allah tan rahmet diliyorum inşallah mekanı cennet olur bende rif ve hamezinc karıştırıp kullandım fakat tam fayda etmedi hametan sürüyorum birazdan bezinj degistircem dediğiniz gibi kremleri karistirp surcem
(4 puan) tarafından
teşekkür ederim sağolun inşallah kısa sürede geçer
0 oy
(18,917 puan) tarafından
Dostum tahinin yağı olur ya o yaralara iyi geliyor. Rahmetli dedemin de yatak yarası olurmuş. Annannem surunce geçermiş. 
(608 puan) tarafından
Gecirene kadar bütün herşeyi deniycem canım tesekkur ederim
(18,917 puan) tarafından
Annannem.dedeme surduğunda ertesi gün geçmişti dedi dene inşallah fayda eder
0 oy
(9,616 puan) tarafından
Dekübit de derler bu yarayı hakiki kantaron yağı geçirebilir ama sürekli aynı pozisyonda yattıgı sürece yatak yarası kaçınılmazdır canım. Ara ara haftayı çevirmek gereklidir destekleyerek. 
(9,616 puan) tarafından
Yaptıgınızı gördüm dediklerimi. Sarı kantaron yağını kullanmanızda fayda var diyeyim günde 2 3 kez sürmekte fayda var. Geçmiş olsun
(608 puan) tarafından
Canım yatağı havalı yatak günde 5 kez pozisyon veriyorum ama malesef banyo yaptircaz diye tekerliklk sandalyede oldu 7 yıldır yatalak bu yüzden derisi artık çok narin ufacık bir hatada yara oluştu
0 oy
(2,202 puan) tarafından
Merhaba ben  bir ara yara bakım hemşire liği yaptım bu tarz yatak yaralarına bactigras yara örtüsü kapatıyorduk yada maddi imkanınız varsa vac tedavisi yaptırabilirsiniz hastanede doktorunuz önerirse, gümüş iyonlu su alın medikalden bulabilirsiniz dezenfekte edin sürekli saat başı pozisyon değiştirin bası yastıkları vardır bu tarz yaralar için bunlarla destekle bilir siniz 
(608 puan) tarafından
Bastigrac sanki duymuştum yarın eczaneden gerekli malzemeleri aldiririm çok teşekkür ederim kalçasına sürekli yastık koyuyorum yatagida havalı yatak umarım en yakın zamanda düzelir
(2,202 puan) tarafından
Yara gördüğüm kadarıyla derine inmemiş bu iyi birşey iyileşmesi zaman alacak sonuçta bez vs üstüne yatıyor yatarken yarayı kapatmayın hava alsın üstüne yatarken kapatıb sıkı sıkı değil ama bez kontrolü yapın en ufak bez sızıntısısı ilerletir bezinin yapısınada dikkat edin bu arada dediklerim eczanede değilde medikalde bulmanız daha olasılık ve eczanede 2 katı olabilir fiyatlar internetten sipariş verebilirsiniz aklımda bir kaç krem ve sprey var kuvvetli ama isimleri aklıma gelmiyor bir türlü hatırlarsam kesinlikle yazarım
(2,202 puan) tarafından
Ay sonunda ya dilimin ucunda gelmedi bir türlü farmisol dezenfektan sprey al oraya sık beklet açık şekilde yatarken de batigrasla pansuman yapıp kapat zaten etkisi olmuyorsa dipnot bu tedaviler hemen şıp geçmez sabır gerektir kötüleşiyor düzelme hiç kaydedemiyorusnuz malesef vac tedavisi almalı en hızlı çözümdür şimdi amacınız yarayı kapatmaktan çok ilerlemesini durdurmak olsun ilerlemenin önüne geçerseniz kapanması kolay olur
0 oy
(45 puan) tarafından
Benim anneannemde yatalakti ve derin aciklar olurdu teyzemannemgil gaviscon sürerdi 
0 oy
(5,365 puan) tarafından
Bol bol pozisyon verin, çarşafı gergin olsun, kuru olsun cildi beslenmesine dikkat edin. Bunun için ilaç var bulabilirsem atayım. 
(5,365 puan) tarafından
Frmactive silver yara bakım seti kullanın ve bol bol oksijen alsın.
0 oy
(1,893 puan) tarafından
Rabbim Ya Şafi ismi şerifiyle acil şifalar versin inşallah biran önce geçer canım kantaron yağı iyi geliyor genelde yara yanık vesaire için.Mavi hametanda kullanabilirsiniz günde 2 kere 
0 oy
(205 puan) tarafından
Comfeel yara örtüsü var medikalde yada eczanede satılıyor bant bu yapıştırıyorsun 2 gün açmıyorsun o yarayı akıtıp iyileştiriyor ama önce pansumanla temizlemen lazım küçük daha büyümeden müdahale edilmesi şart
(205 puan) tarafından
Ve canım sabit yatırmayın yan yatırmaya özen gösterin çünkü yatalak hastaların ciltleri çok hassaslaşıyor
0 oy
(518 puan) tarafından
çaresi yok ancak çevirme ihtimaliniz varsa sağa sola yatırın anca o şekilde gecer yoksa zor gittikce kotulesir 
0 oy
(2,029 puan) tarafından
Çok emin değilim ama hastanede temizliyorlar sanırım ilerlemesin diye canım sağlık ocağı doktorunuza sorarsaniz veya eve ilgilenmeye gelen hemşireleri falan varsa. ağrı oluyorsa hatta direk acile git hiç bekleme illaki bi müdahale ederler 
0 oy
(1,470 puan) tarafından
Aynı Sefa kremi iyi gelir
0 oy
(3,164 puan) tarafından
Sarı kantoron yağı iyi gelebilir. Çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin. 
0 oy
(4,854 puan) tarafından
Yara bakım hemşiresi arkadaşıma sorup dönüyorum 

İlgili sorular

+2 oy
10 cevap 386 göst.
1 Eylül 2024 Aile kategorisinde BUSRA& (3,969 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 72 göst.
26 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Ashshhshs (996 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 87 göst.