0 oy
295 göst.
Diğer kategorisinde (109 puan) tarafından
Kızım 3 ay 25 gunlukmsadece bir ay emdi.somra meme reddi yaşadım biberonla sağıp veriordum onu da içmemeye basladi.doktor mama baslatti.onu da içmiyor.baska mamalar denedim.baska başlıklı biberon denedim yok.geceleri meme emiyordu artık onu emmiyor.meme vermeyi bir ay oldu kestim .sütümü sağıp vermeyi de keseli iki haftayı geçiyor.sut ve süt ürünleri alerjisi çıktı.aptamil progemin syneo kullanıyoruz.onu da icmiyor.zar zor iki saatte iciriyorum arrdi sıra kusuyor.heryere götürdüm yakın şehir hastanelerine özel doktorlara .kimse bsey demiyor.kan idrar bakıldı bişey çıkmadı .sadece uyurken mama verebiliyorum o da emzir emer gibi biberona ileti veriyorum.bi kere çekiyor duruyor.bubaralar artık onu da yapmaz oldu .uykusunda bile mama verdigimi anlıyor.vangir vangir agliyor.dort aylık olacak hala çare bulamadım.arrik napacagimi bilmiyorum.psikolojim bozuldu .coksukur eli ayağı sağ diyorum sukretmeye calsiiyorum.ama o kadar yoruldum ki arrik sağlıklı düşünemiyorum.uc aydan beri elimde biberon geziyorum.hicbisey yaptığım yok yinede asla icmiyor.bugun dün gece 12 den bu yana sadece 120 CC içmiş daha da ne içiyor ne bişey.cok bunaldimm.anneligimi yaşayamıyorum.hamd etmeye çalışıyorum ama kendim tükendim.ruhen de fiziken de aşırı yıprandım.bayginlik derecesine geliyorum.depresyona girdim . psikolojik destek almam gerektiğini düşünüyorum.cunku iş artık kendimi öldürmek istemeye kadar gidiyor.lutfen beni kimse yargilamasin.bu düşüncelerin çok saçma boş oldugunun farkindayimm.ama tüm gün elimde biberon bebeğimin kursagina tek damla gitsin diye uğraşırken bir karşılık göremeyince ağlama krizleri ardından saçma sapan düşüncelere giriyorum.gecmiyor hala bı düzelme yok çocukta.devamli onunla alakalı postlar atıyorum.gicbisey ise yaramıyor.gitmedigim yer kalmadı.ama ben kızım duzelene kadar duyurabildigim kadar bu platformda sesimi duyuracagim.belki hiç bilmedigim tanımadığım bir kişiden aldığım tavsiye evladima merhem olur da o kişi benden ömürlük dua alır.cok yoruldum hanımlar.artik analigimi yaşamak ve evladima doya soya sarılmak istiyorum.bu beslenme reddi beni bitirdi.nasil ki bir bebek 17 18 saat aç kalmasina rağmen beslenmek istemez.aclik duyhusu yok gibi davranıyor.aklim almıyor.aklimdan olacam ramak kaldı.

12 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Meyve vermeyi denedin mi? Biliyorum henüz çok erken, bebeğin çok küçük ama anladığım kadarıyla çok da bi seçeneğin kalmamış. Şeftaliyi ezip azar azar yada kavunu yada üzümün suyunu ne bileyim işte erişebileceğin yumuşak ve sulu meyveleri denedin mi?
(109 puan) tarafından
O şekilde deneyecem yarın.dediginiz gibi yapacak çokta biseyim kalmadı malesef.belki meyvelerin suyunu icier
tarafından
Gönül ister olması gerektiği gibi 2 yaşına kadar anne sütü emsin ama olmayınca olmuyo bazen verilebilecek en masum şeyler arasında sanırım meyve ve sebze püreleri. Tercihen gerçek meyve ve sebze püreleri ama hazırlarından değil
-Reklam-
0 oy
(11,368 puan) tarafından
Canım çok çektim ne meme ne mama ne biberon almazdı çareyi uyuttuğum an biberon vermekte buldum. 8 ay uykuda besledim 
(109 puan) tarafından
Beslenmiyor hiçbir seklde.uykuda da almaz oldu uykudayken tam tamına 60 CC içmesi iki saat sürüyordu ve ben o şekilde bekliyordum.onu da almıyor artikk.napacam.cok çaresizim.
(109 puan) tarafından
Şuan düzeldi mi peki ne yaptınız da düzeldi nasıl yaptjniz ne yaptinizz
(11,368 puan) tarafından
Canım emzik emiyorsa emziği al biberon ver çaktırmadan. Benimki düzelmedi zaten ittire kaktıra 1 yaşına kadar içirdim sonra bıraktım yemek yiyor şuan
(109 puan) tarafından
Öyle yapiyorum zaten.arrik kanmiyor ona da emziği cikardigimi hissetmese de biberondan ağzına mama aktığı gibi çıldırıyor
(11,368 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun gerçekten zor.
0 oy
(1,864 puan) tarafından
Çok fazla aç kalıyor ya kıyamam ona neden böyle yapiyo acaba çay kaşığıyla falan vermeyi deneyin yada gidin konuşun yani böyle olmazsa en azından belki ek gıdaya falan başlatırlar çocuk bu şekilde buyuyemez ki Allah yardımcıniz olsun çok zor ya bı bebek kolsy büyümüyor işte 
0 oy
(4,350 puan) tarafından
Cay kasigiyla filan denesen hatta emzik emiyosa kenardan versen. Aa ya da emzik emiyosa hani su serum gibi memeye yapistirilan biberonlar var ya çocuk anneyi emiyo ama ekstradan sut iciyo memeden. Onun gibi bisey yapsan. Aklima bunlar geldi
(109 puan) tarafından
Meme emer pozisyona gelmiyor malesef.olur da mememi veriirim diye cildirarak agliyor
0 oy
(642 puan) tarafından
Şırınkayla dene direk aşağı insin bide havalar çok sıcak su vermeyi deneyin 
(109 puan) tarafından
Ağzında bekletiyor yutmuyor tukuruyor .siringayla denedim
(109 puan) tarafından
Şu da verdim bikac kez sonra doktor su vermene gerek yok dedi
(642 puan) tarafından
Bence ver zaten birşey yemiyor belki çok susamistir
0 oy
(1,426 puan) tarafından
Canım öncelikle allah sabır versin, sakin kalmayı dene telkin et kendini. Mamanın tadını beğenmiyorsa içine biraz vanilya şurubu koyup dene. Duşta suyun altında emzirmeyi ya da mama vermeyi dene. Boynuna uzun renkli bir kolye tak o dikkatini çeker belki.
(109 puan) tarafından
Bunların hepsini yaptım innaki canım.dusta emziriyim dedim zaten ağlıyor daha da ağladı.mamaya pekmez koydum yine içmiyor kafama oyuncak bağladım dikkatini çeksin diye yine de icmiyor
0 oy
(441 puan) tarafından
Hepsini okumadım ama benim oğlumda tam 3. Ayda meme reddi yasadik. 1 ay uğraştım. Ayakta gezerek emzirdim beyaz gürültü ile emzirdim bazen babası kapıya tiktjk diye vururdu o ses çıkarmasına hemen bana sokulurdu öyle emzirirdim. 4 bucuk ayda normale döndü çok şükür zor oldu. Mamaya baslatmadi doktor tamamen memeyi bırakır diye.
(109 puan) tarafından
Ayy canım ben neler neler yaptım.nala koşturur gibi kosturuyordum emzirirken.bitek o sekil emiyor diye.ama tamamen bıraktı ne meme ne biberon şimdi.mecbur mamaya başladım onu da icmiyor iste
0 oy
(21 puan) tarafından
Arkadasımında çocuğu 3 aylıkken ne mama ne anne sütü içti hiçbir şey kabul etmiyordu aç olmasına rağmen.bütün mamaları denedi olmadı. En son bir eczaneci ek gıdaya geç bir şey olmaz demiş bu da mecburen geçti zaten mecburdu başka çaresi yoktu. Geçtikten sonra rahat etti. Oğlu şuan 6 yaşına girecek maşallah gayrette sağlıklı Zeki bir çocuk oldu. Belki sizinki de öyle birşeydir.
(109 puan) tarafından
Ne verdi peki acaba.cunku 3 ay aşırı küçük ek gıda icin
(21 puan) tarafından
Meyve pürelerinden başladı . Kaşık maması sonra , pirinç unu , çay ekmek içi , yemek suyuna ekmek içi batırıp verdi, yoğurt , muz gibi. O psikolojiyi anlayabiliyorum benmde kızımda oldu . 4 aylıkken  ek gıdaya başladım doktora sormadan çünkü artık psikolojim çökmüştü . Çok şükür şimdi gayet sağlıklı
(109 puan) tarafından
Meyve püresi falan versem yutabilir mi .boğazında kalır diye çok korkuyorum
(21 puan) tarafından
Yoğurtla başlayabilirsiniz. 4 aylık olmak üzere kaşık maması da kullanabilirsiniz .çay kaşığıyla yavaş yavaş yutkunma da gelişir zaten . Bebek beslenmiyorsa yapacak birşey yok . Siz daha iyi bilirsiniz tabi
(21 puan) tarafından
Alerji varmış orayı kaçırdım kusura bakmayın . Kaşık maması ile başlayın bence. Ben kızımda vermiştim direkt mecburen
0 oy
(642 puan) tarafından
Çocuğu hastaneye yatırın bu kadar uzun süre aç kalması hiç normal değil...mamayi kusuyor diğer mamaları deneyin....bebelac lf mama var hatta raporlu bırakma doktor yazınca ücretsiz alıyorsun hafif bir mama laktozsuz.bebegin sindiremiyorum olabilirbu mamayi dene birde.ucretli olacaksa satilir
(109 puan) tarafından
Bebelac marka hiç denemedim laksozsuz da bilmiyorum.suan Aptamil kullanıyoruz süt alerjisi olan onu da çok kusuyor.ac susuz geziyor çok üzülüyorum.doktorlar bı şekilde besle diyip duruyor bir hal çare bulamadım.ek gıda vermeye de korkuyorum çok küçük olduğu için.yutkunma refleksi henüz geliediginden
(642 puan) tarafından
Bebelac lf yada laktozsuz mamalardan dene.sindirimi daha kolay
0 oy
(1,646 puan) tarafından
Canım 4 aylık bebeklere verilebilen kaşık mamaları varya ondan denesene belki onu reddetmez  aç kalmasından iyidir yarın dene bakalim inşallah hoşuna gider azar azar yer en azından midesine bişey gider 
0 oy
(2,196 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun. Benim de ikizlerim sen biri 3 aylıkken memeyi 4 aylıkken mamayı reddetti. Öyle meme delisiydi ki aklına vurunca evi yıkardı. Çocuğa birşey oldu asla almadı. Kaç doktora sordum. Mama değiştir dedi. Zaten en iyi mamayı kullanıyordu. O şekilde aşağıya doğru kaç marka değiştim. Sonra doktor kaşık maması dedi. İğrenç birşey ,bn bile sevmedim çocuk nasıl sevsin. Peşinden ebemiz kavanoz mama , meyveye geçin belki işe yarar dedi. O da yok. Millet linçleyecek ama mamanın içine şeker bile ilave ettim. Yeterki içsin o da yok. Bide reflü.mama yemeği için tedaviside yarım kaldı. Karadeniz de yaşıyorum. Buradaki kişiler bizim bildiğimiz un helvasnı sıvı şekilde yapıp çocukları öyle besliyorlar. Bana da demişlerdi ama yapmamıştım. Son çare onu yaptım ve çocuk içti biberonla. inanır mısın bir uyudu bizde rahat ettik. Sonra pirinç unlu yaptım sıvı şekilde biberon. Onu da içti. Şimdi 33 aylık. Pirinç ununu hâlâ kesemedim. Gece veriyorum. Yemeyen çocuk çok zor. Yap demem yaptığımı,ama seçenek senin
(109 puan) tarafından
Bende yapsammi piricn ununu.su saat oldu halaaaa yemedi cildiracam
(2,196 puan) tarafından
Denemekten başka çaren yok gibi. Ama sakın sütle yapma çok küçük seninki. Az bi suyla çok az bi dene. Allah yardımcın olsun
0 oy
(657 puan) tarafından
Kaynamış soğumuş su vermelisin. Yorumlarda gördüm gerek yok vermiyorm yazmışsn ama anne sütü su ihtiyacıni karşılar. Ama mama karşılamaz kaldı ki mama da.meme de almıyor ciğerleri kurur çocuğun :(
(109 puan) tarafından
Vermeye başladım doktor gerek yok verme dedi.yani aslında veriyordum .hiç gerek yok verme dedi.ama ben vermeye devam edecem

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 112 göst.
9 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde emir 19! (242 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 219 göst.
4 Mart 2024 Diğer kategorisinde Ayse77 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 462 göst.
0 oy
7 cevap 361 göst.
27 Aralık 2020 Aile & Aşk kategorisinde Damlasafis (111 puan) tarafından soruldu

408,341 soru

12,267,769 cevap

37,517 kullanıcı

Kategoriler

...