0 oy
686 göst.
Aile kategorisinde tarafından
Geçen gün kaynanamlarda iken doğum konusu açıldı. Ben görümcem kaynanam vardı görümcem de sezeryan oldu bende.. Genel anestezi ile oldum sezeryanı ben görümcem de spinal anestezi ile. Ben dedim ki genel anestezi oldum ya ben çok zor du nefes alamadım ameliyat hanede beni uyandırmaya çalıştıklarını duydum tekrar hortum attılar nefes alayım die zor kendime geldim dedim çıkınca da ameliyat haneden hemen ağrıları hissediyorsun spinal gibi olmuyor uyuşuk oluyor belden aşağı spinal de dedim o uyuşukluk geçene kadar ağrılarında hafifliyor dedim kaynanam öyle olurmuuu hiç dedi spinal daha zor asıl dedi sırf kızı onu oldu die asıl dedi direk acıyı hisseden spinal anestezi dedi ne uyuşukluğu dedi anne dedim spinal de belden aşağı uyuşturup yapıolar ya nası hissediyor direk dedim genel de öyle değil uyuşukluk olmuyor vücut direk acıyı hissediyor dedim beni yalanladı kendi yaşadığım acıyı bana yalanladı öyle değilmi kızlar ben yanlış mı biliyorum. Ben 6seneden sonra tüp bebek ile yavruma kavuştum bide prematüre doğdu üstüne bide sezeryan oldum beni doğum yapmamış acı çekmemiş gibi görüyor bebeğimi tek bırakıp eve geldiğim de merdivenleri çıkamamıştım bebeğim yok die nefes alamamıştım ağlanacak ne var ortada dedi 

34 Cevaplar

0 oy
(3,345 puan) tarafından
Ama bele vurulan iğne de çok fena can atıyor ağrısı hiçbir zaman geçmiyor normal bir şekilde hapşursam bile sanki felç oluyorum birden ağrı saplanıyor belime 
tarafından
Canım konu acı değil hangisi daha önce hissediyor bu acıyı oydu Bi anlatamadım gitti
-Reklam-
0 oy
(187 puan) tarafından
Ben spinal oldum ve cok konforluydu. Genel anestezi ile olan tanıdıklarım  da var bence kesinlikle genel daha zor cunku full bayiliyosun ve o narkozu atmak cok zor ben spinal ile 3 4 saat belden asagim uyusuktu ve hissetmedim . Uyusukluk gecmeye baslarken de igne vurdular agrinkesiiciler falan oyle hafiflettiler agrimi. Yani bu sekildeydi canim
0 oy
(388 puan) tarafından
Kaynanayi napmali Kaynar kazana atmalı :-) benimki de demişti kızım sezeryan oldu normal suni sanciyi denediler bebegin nabzı düşünce sezeryanla oldu.hemen ameliyat dan çıkar çıkmaz kızını emzirdi of demedi demişti :-) sütü şelale gibi demişti :-) ya neler neler dedi de işte aman Allahım biliyo ya yataklara düşse gelinler i bakacak kızı değil 
0 oy
(10,882 puan) tarafından
Her dogum farklidir kimse kimsenin durumunu bilemez kimisi genel anesteziyle dogururur herseyi hisseder kimisi baygin olur bilmez kimisi sipinal anestezide zorlanir kimisi diyrek ayaklanir kimisi normal dogurur aylarca yatar kimisi dogurur direk kalkar her bunye farklidir benim 35 haftada normal dogum sancim basladi ama hic hissetmiyodum hafif baskilar disinda bisey yoktu bi gece o baskilar birazcik artti sadece zaten sancim ciktigi icin korkup hastaneye gittim herdeyse doguruyomusum adet agrisi gibi bile bi sgri hissetmedim dusun eger oglum ters olmasaydi 5 dkda normal dogururdum 20 saat sanci cekip doguran kadinda normal dogurmus 5 dkda doguranda normal dogurmus oluyo kiyaslamak afedersiniz de s.lakliktan vaska bisey degil 
0 oy
(789 puan) tarafından
Her iki dogumuda tatmış  biri olarak bir birinden hiç bir farkı yoktu aynı ağrıları aynı yanmayı yaşadım hatta sipinalde ekstra olarak feci bir baş ağrısı boyun ağrısı oldu bendemi sorun vardı beni doğum yaptıran doktordami bilmiyorum evet ayaklar uyuşuktu hareket etmiyordu ama doğumun  ilk anindan itibaren o acıyı ağrıyı yaşadım ben sahsen keske diyorum ikinciyide genel anastezi olsaymısim 
0 oy
(1,986 puan) tarafından
Sen de dahil olmak üzere acıları kıyaslamayın. Senin ki sana zorsa onunki de ona zor. Kaynanan da cahillik etmiş sen de bence. Sen de kendi acını daha çok görüp gorumceninki 'ni kucumsuyorsun. Normal doğumla sezeryan kıyaslaması bitti de şimdi de sezeryan yöntemleri mi kıyaslanmaya başlandı. 
tarafından
Bacım iyimisin sen yada ben kendimi anlatamıyorum asla ve asla görümcemin olduğumu doğumu küçümsemiyorum her doğum için çok emek vermek gerekiyor benim amacım hangisinde daha önce hissediyor acıyı onu merak ediyorum sana cahillik gelebilir benşm bunu merak etmem benim yerimde o konuşmada olsaydın acaba bu tepki verebilrmydşn
0 oy
(1,137 puan) tarafından
Valla kim ne derse desin doğum her türlüsü zor.
0 oy
(800 puan) tarafından
Kaynanan haksız o kesin ama spinal savunduğun kadar kolay değil uyuşukluk geçene kadar ağrıların geçiyor kanısına nerden vardın??? Spinal daha zor çünkü uyanık olunca stresli oluyor ve çoğu kişi hissediyor yapılan işlemleri ayrıca herkesten farklı etkiler oluşuyor ben spinal oldum ilk gün ayağa kalkamadım 2 hafta desteksiz kalkamadım yerimden hani kolaydı spinal ??? 
tarafından
Kolay demiyorum zaten ben hiçbir doğumu basite almam
tarafından
Her doğum yapan kadın da sizin gibi acılı doğum yaşıcak değil bana ne hesap soruyor sun ben mi acı çektirdim sana
tarafından
Herkesin acı eşiğine göre değişiyor demekki hem spinal hem genel olan arkadaş yazmış alt tarafta bak ne demiş
(800 puan) tarafından
Varsayımına göre yorum yaptım ben spinal yaşamadan daha kolay dediğin için doğumun hepsi zor o kesin
tarafından
He bacım he
0 oy
(1,214 puan) tarafından
Kesinlikle ben hem spinal hemde genel oldum genel daha zor gozunu açar açmaz ağrı oluyor ama spinalda öyle değil  
0 oy
(4,405 puan) tarafından
Hem spinali yaşadım hemde genel anesteziyi. Yani şöyle oldu oğlumu görmek için spinal oldum ama psikolojik mi ya da karnımı kestiklerini bildiğim için mi bilmiyorum ama ameliyathaneyi ayağa kaldırdım beni uyutun dayanamıyorum diye. Sonra genel anesteziye geçtim. Bana göre genel anestezi kolaydı hiç bir şeyin farkında olmuyorsun ve o belden vurulan iğne yüzünden bel ağrılarım başladı. Yani herkesin acı eşiği farklıdır ama ikisini de yaşamış biri olarak söylüyorum ölsem bir daha spinal olmam genel anestezi gibi rahatlık varken 
tarafından
Bilemiyorum artık herkesin yaşadığı kendine zor demek ki
(4,405 puan) tarafından
Tabiki öyle herkesin acı eşiği farklıdır ben bu kıyaslamalara girmem genelde zaten 3 doğumu da yaşadım bir de normal doğumum oldu 3ünü yaşamış biri olarak kesinlikle kendi acı eşiğim olarak genel anestezi tercih ederim ama dediğim gibi başkasına da bu doğum zor gelir spinal ya da normal doğum kolay gelir o yüzden he he de geç bir daha konusu açılınca :)
tarafından
Çok bilmiş insanlar ile münakaşa ya bile girmeyeceksin aslında
0 oy
(1,622 puan) tarafından
Zaten sezeryani bu Kaynanalar doğumdan saymıyor zaten acı cekmiyorlar bı ameliyatla oluyor bitiyor. Normal doğum olsa daha iyi o acıyı çekmek mükafat olarak geri döner sana bebekle dahaa iyi bı bağ olur aranda bilmem ne benim ki de böyle der hep. Benim 2. Bebek sezeryan oldu tersti siyum geldi doğum başlayınca acil sezeryana alındım belden aşağı uyusturdular spinal o oluyor heralde. İş ameliyat sonrasında.4 gün hastanede yattım tansiyonum çok yüksekti nabzim cok yüksekti sondayi bile cikarttirmadim ayağa kalkamıyorum çünkü 
tarafından
Ay sennde çok acılı geçmiş
0 oy
(590 puan) tarafından
Canım ben de normalde belden uyuşturma oldum ama inan ki 2 Sezar yanımda nefes alamadım böyle nefesim falan kesildi hatta akciğerlerimi falan söndüğünü söylemişlerdi a
(1,459 puan) tarafından
Aynısı bende de oldu nefes al diyorlar ağzıma aliyorum ama içeri alamıyorum nefesi
Bir kaç dakika böyle kaldım oksijen verdiler 5 tane iğne yapıldı öyle biraz rahatladım
(590 puan) tarafından
Yok ben başka hastanelere sevk edildim 4 gün hastane hastane dolaştım şimdi 35.4 hamileyim ve 3 üncü olcak sezeryan belden uyuşma yine korkuyorum ama
(1,459 puan) tarafından
Rabb'im kolay doğum nasip etsin inşallah canım
0 oy
(291 puan) tarafından
Bende spinal oldum belden ama herkes genel anestezi de uyanir uyanmaz hemen ilk acı hissediliyor diyor benim altı saat uyuşukluk zor geçti daha geçmeden hemen ağrı kesici falan yaptılar Allah'a şükür öyle acı hissetmedim, kaynana işte boşver canım 
tarafından
Beklediğim cevap lardan biri de buydu biliyorum her doğum çok acı verici zahmetli amaudemek istediğim buydu
(291 puan) tarafından
Spinalde de bazen aşırı ağrı hisseden oluyormuş ama genel anestezi de hemen o acıyı hissetmek tahmin bile edemiyorum, Allah herkese kolaylıkla dogurmayi nasıp etsin
tarafından
Amin canım
0 oy
(435 puan) tarafından
Ben ikisinide aynı doğumda yaşadım ilk belden uyuşturdular keserken acıyı hisettim çığlık çığlıga bağırınca beni tamamen uyuştular 1 ay kendime gelemedim ne kalkıp yürüyebildim çok kötü bir deneyimdi 
(291 puan) tarafından
Bende spinal oldum en korktuğum buydu benim de ya hissedersem diye aklım çıkıyordu sakinleştirici yapıp sonra başladılar panik oldum ben uyumuşum sakinleştirici yapınca, uyandım son dikişler yapılıyordu, ama sizde iğne mi etki etmedi
(435 puan) tarafından
Bacağımı falan hisetmiyordum ama kesilmeye başlayınca ağrıyı hisettim çok kötüydü beni hemen bayıltılar bende son dikişlerde uyandım
(291 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun düşüncesi bile korkunç
(435 puan) tarafından
Sağol canım

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 567 göst.
18 Temmuz 2024 Aile kategorisinde nur120302 (51 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 435 göst.
1 Nisan 2024 Aile kategorisinde GnlRenat (11 puan) tarafından soruldu
+3 oy