0 oy
180 göst.
Diğer kategorisinde (1,070 puan) tarafından
Kizlar benm görümce iki yiĺlik (%25 bursla)medipolde fizyoterapist  kazanmış ve yıllık ücreti 84bin.

Eşimde kızdı dedi kızım.m.al misin düzgünce  çalışıp devlet üniversitesine gitseydin bu kadat para verilmez bunun kitabı yemesi içmesi yolu derken 100 bin tl yi bulur nasıl ödeneceksin diyor..? Gorumcem 

Eşime diyorki bende senin kız kardeşinin bana destek olursun. 

Anası arabayı sat beni haça gönder 

Arabanı sat merdiven yaptır  der. Danası ise gider iphone alır ama okula gelince abim versin der. Diğer yerden yine kaynanam

Baban çalışamıyor bize destek çık ( çalışmadan aylık gelen miktar 40 bin ama kaynanama yetmiyor. ) der. Evlendim evi ayırsın keseyi ayırsın der amamnn

Bu miktara değer mi ya üniveriste sizin düşünceleriniz ney 

9 Cevaplar

0 oy
(1,987 puan) tarafından
Deger bence ve fiyat uygun bence bi anaokullari olmus aylik 15 20 bin ve medipolde iyi universite
tarafından
Abisine guneiyorsa değmez kimsede kusura bakmasın ben görümcem için 5 kuruş vermem
(1,070 puan) tarafından
Valla bacı maddiyat olur gidersin veya gitmezsin ama elinde avcunda  yok  yarın daralınca bizim burnumuzda gelecek o yüzden de eşim istemiyor çok diyor
(1,987 puan) tarafından
Ona bisey diyemem ben fiyat olarak dedim evet abisi vermek zorunda degil
-Reklam-
0 oy
(7,836 puan) tarafından
Kendi kıçına güveniyorsa gitsin. Siz yardım etmek zorunda değilsiniz. Zaten böyle alıştırmayin. Herkesin kendine göre harcaması var. Onlara para vereceğinize çocuğunuza hesap açar birikim yaparsınız 
(1,070 puan) tarafından
Işte yarın kaynanam baslar biraz para ver gel mutfak gor babam rahatsız yapamaz.
Merdiven yaptır
Bacinaa harçlık gönder
Eşim yapmayı nca da kavgalar gürültüler
(7,836 puan) tarafından
Eşini borca sok kimseye verecek parası kalmasın. Bizimki bize yetiyor diyin. Saygısızlık yani senin ailen istese kaynanan hemen kavga çıkarır
0 oy
(7,119 puan) tarafından
Yardım konusuna bişey diyemem ama ma.l demeye hakkınız yok 
(1,070 puan) tarafından
Niye öyle diyor açıklayayım bacım.
Imkansız olanaklara rağmen gitti 15 bin verdiler dershaneye gitti.  30 bin verdiler burnumu yaptirdirlar ama bunlar yapılırken de eşimin burnunda getirdi kaynanam.  Şimdide çalışıyor kendisi işte ama iphone almaya eşimde sinirleniyor ben enayi miyim diyor ondan öyle tepki veriyor
0 oy
tarafından
Ne münasebet ya herkesin evi barki ayrı. Ha yetmez 3 5 destek olursun da onu sat bunu sat öde falan olmaz yani. Gotune güvenmeyen gitmesin.
(1,070 puan) tarafından
Yine olunca bor yani yok bizden çok gelirleri var ama bizden açlar
0 oy
tarafından
Özel üniversiteye herkes girer parayı bastır diplomayı al sistemidir devlet üniversitesine sadece bilek hakkiyla girilip bilek hakkiyla mezun olunur her tarafta mantar gibi türeyen özel üniversiteler sayesinde eğitimin kalitesi düştü her mahallede üniversite var artık 
(1,070 puan) tarafından
Bu yoruma sonuna  denk  katılıyorum
(2,321 puan) tarafından
Bacım sana katılmadağım çok nadir anlardan biri :) öyle dediğin gibi bastır parayı al diplomayı olayı olmuyor. En azından biZe denk gelmedi. Eşim Beykent hukuk mezunu. Sırf benim yakınımda okuyabilmek için tercih etti. Adamın canı çıktı ders çalışmaktan. 3.5 yıl sürdü okulu. Üstten ders ala ala. Niyeti okumak olan her yerde okur özel yada devlet
tarafından
Eşinin dönemine denk gelmemiş olabilir ama son 3 4 yıldır sistem bu ayrıca özel üniversiteye girmek artık çok kolay 180i aşan (son baraj puanlarindan haberim yok kesin 150ye dusurmuslerdir) zaten özel üniversiteye giriyor buda parayla okumak demek hadi senin esinin gerekçesi vardı bu hayata yeni başlayan kızımızın tek işi okumak kimse calis para getir demiyor neden devleti değilde özel tercih etti çünkü puani sadece özele yetiyor biraz kendini sıkıp devlette bu bölümü niye kazanmadida 300 bile olmayan puanla özeli kazandi
(2,321 puan) tarafından
Eşim 11 yıl önce mezun oldu ve inan aynı sözler o zamanda vardı. Kendi gözümle görmesem bende millet gibi derdim hatta. Benimde sistemden haberim yok. O yüzden postta pek birşey diyemiyorum
0 oy
(5,566 puan) tarafından
Yalnız ftr 2 yıllık değil 4 yıllık. İki yıllık bir bölümün zaten iş imkanı yokken bir de özel okumak? O para ile iş yeri açsın yazık bence 
0 oy
(1,692 puan) tarafından
3 5 harçlık verdirirdim sadece öbür türlüsü bizi ilgilendirmez yazdığı gibi ödesin parasını 
(1,070 puan) tarafından
Aynen öyle
0 oy
(7,155 puan) tarafından
Değer değmez bilmiyorum ama imkanı varsa gitain güzel güzel okusun evli barklı abiden de medet ummazsın yani herkesin kendine göre bir geçim sıkıntısı var
(1,070 puan) tarafından
Anlatabilsek bunu
Eşim onların oğlu ya boşuna. Mı doğurmuş muhabbeti var
0 oy
tarafından
Bizim oralarda bi laf vardır, g*tüne güvenen gider mantar dağına diye, varsa yıllık 84 bin ödeyecek imkanı ödesin gitsin, o üniversite okuyacak diye siz zora girmek zorunda değilsiniz. Ha sizin geliriniz aylık 80 90 bin liranın üstündedir yardım etmek koymaz ama asgari ücret yada asgari ücretin çok da üstü olmayan bi geliriniz varsa kimse kusura bakmasın herkes kendi geçiminin derdinde
(1,070 puan) tarafından
Bacı Allah seni inandirsin dolqbimda bir makarnam yokken kaynana çula çabuta vermeyin deyip kapanışı açmayan insandi şükür rabbim herşeyi yola soktu evet ama araba borcu ödüyoruz bir kızım var ve gelir 25 bin bizim.  
3 yerden kira emekli maaşı kendi çalıştığı günlük pata derken değişen min35 max 45 bini bulan gelirinolan kaynanam gecinemiykru bizden meded bekliyor
tarafından
Bi yandan borç öderken hele de kiracıysan sağa sola destek saçılabilecek bi para değil 25 bin lira. Kendi geçimimden biliyorum, maaş geldiği gibi yarısı direkt kredi borcuna gidiyo, geçimimizi sağlıyoruz çok şükür evimizde eksiğimiz yok ama en ufak bi ekstra çıksın ne yapacağımızı şaşırıyoruz, maaş normalde bile ucu ucuna yeterken eksiye girdikçe giriyoruz. Dediğim gibi götüne güvenen gider mantar dağına

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 267 göst.
23 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Beyzanurw (414 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 476 göst.
21 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Bbttnnmm (335 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 313 göst.
21 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde 3bebeklianne (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 277 göst.
23 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

410,999 soru

12,368,953 cevap

42,236 kullanıcı

Kategoriler

...