0 oy
673 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Geç kaldığım için çevremdekiler biraz can sıkıyor bir gün denedim cidden 10 15 dakikada götürdüm asla yapmadı altına yapıyor idrarıyla oynamaya çalışıyor mesela bezi hiç kuru kalmıyor çiş yaparken saklanmıyor hazır olduğunu gösteren maddelerde yazıyordu bunlar geç öğretenler kaç yaşında öğrettiniz 

32 Cevaplar

0 oy
(211 puan) tarafından
2 yaşında öğrendi oğlum ama her çocukta farklılık gösterir.

Çocuğunuz kaç yaşında?
tarafından
2 ay sonra 3 yaş dolacak ben de 2yi planlıyordum ama beklemediğim problemler oldu yapamadım
-Reklam-
0 oy
(956 puan) tarafından
Kaç aylık şuan 
tarafından
2 ay sonra 3 yaş dolacak
(956 puan) tarafından
Geç değil bence tam zamanı sayılır
tarafından
Ya teşekkür ederim o kadar herkes geç lafı etti ki ister istemez kafaya taktım zorlandım biraz
(956 puan) tarafından
Biraz zor bir süreç çok sabırlı olmak gerek ama sonunda öğreniyorlar canım rahat ol
tarafından
Sağ ol canım deneyimsizlik işte Allah razı olsun düzgün bir şey duymak bile ne iyi geliyor
0 oy
(20,634 puan) tarafından
2 buçuk yaşında bende başladım bi haftadır hastaydı bezledim bugün yine çıkardık 
tarafından
Koltukları falan nasıl koruyorsunuz çok kaçırıyor mu altına
(20,634 puan) tarafından
Yok kaçırmıyor lazımlığı var anne çiş diyor oraya gidiyoruz hemen sürekli sor canım hatırlat
tarafından
Teşekkür ederim size de kolay gelsin inşallah
(20,634 puan) tarafından
Çok teşekkürler
0 oy
(146 puan) tarafından
Sen etrafa bakma canım her çocuk farklıdır tam zamanı bence 
tarafından
Teşekkür ederim canım yavaş yavaş denemeye başlıycam
0 oy
(768 puan) tarafından
3 yaş geç değil canm benimkide tam üç yaşında iki günde kendi kendine öğrendi anne bez takma tuvalete gidecm dedi tamm dedim birinci gün çok tuttu ikinci gün tuvalete ben götürünce yapti kendi soylemedi dördüncü gün kendi söyledi bu kadar kolay olacağını hic beklemiyorum ne bı halıya ne yatağa ne koltuğa isedi tertemz öğrendi millet çocuğa erkn öğretecek die hem kendine hem çocuğuna eziyet ediyo hemde ortalığın heryerine çiş yaptiriyo ama çocuk hazr olunca hem ebeveyn hemde çocuk rahat atlatmış oluyor süreci hemde ev temiz kaliyor
tarafından
Ay teşekkür ederim ben de ikimizin hazır olmasını istiyorum stresli yaklaşmamak için inşallah yavaş yavaş deneyeceğim şuan bazen istiyor bazen istemiyor gitmek ve gidince yapmıyor yani sanırım ben sürekli gittiğim için girmek istiyor zorlamak istemiyorum
0 oy
(2,222 puan) tarafından
Geç değil ki. Hazır olmayan çocuğa zorla öğretemezsin ki zaten.
tarafından
Evet öğrenen çocuklar gibi rahatsız da olmuyor şuan sabrım var ama zorlayıp onu da strese sokmak istemiyorum
0 oy
(77 puan) tarafından
Sen ne stres yapıyorsun milletin lafını takıyorsun senin kadar olduğunu kimse tanımıyor ve her şeyden önce senin sakin olman gerekiyor sabırla çocuğunu her tuvalete götürdüğün zaman onun en sevdiği şarkıları çizgi filmlerden bahset oyna şakalar yap tuvaletini yaptığı anda alkışla. Benim Oğlum 2,5 yan Komşumun oğlu 4 yaşına girecek bu hafta ikimiz aynı zamanda tuvalete alıştırdık o ki çocuktan çocuğa değişiyor hiç de geç değil tam zamanı Kışa girmeden yavaş yavaş başla Bence
tarafından
Teşekkür ederim ben de zor bi zamandaydım kafamda stres sebebi yaptım konuyu şuan anlatıyorum arada girmek istiyor dediğiniz gibi başlayınca oyalamaya çalışacağım tuvalette
0 oy
(8,883 puan) tarafından
Bende tepki çok alıyom 3 yaşına girsin öyle baslıcem ama 
tarafından
Sağ olsun burdakiler de normal diyor bak zaten yakın çevre hep boşluk arıyor ve çocuklarda bir ayda bile gelişim olabiliyor inşallah kolaylıkla hallederiz
0 oy
tarafından
Pardonda neyi geçmiş çocuk yeni 3 yaşına girecek bende sandım ki okula falan başladıda geç kaldın
tarafından
Sağ olun valla normalde takmam da konu çocuk olunca sanki geç kaldım yapamadım gibi stres olmuştum
0 oy
tarafından
2 yaşında hala eğitim vermedim 
0 oy
(7,630 puan) tarafından
 Kimseye dedi ne değil sen  kendine bak  banada ooo gec kalmışsın  öğret diyenler oldu 2 buçuk yaşına gelince bı sabah hadi oğlum bezı atalım artik dedim 2 günde öğrendi 
tarafından
Ya maşallah darısı bana
0 oy
(67 puan) tarafından
Benim oğlumda geç bıraktı bezi kabızlık sorunu yaşadığı icin uzun dönem tedavi gordu ilaçla kendine gelincede eskisi gibi olmasın diye bezi bıraktırmaya korktum. ** çok şükür büyük olduğu için altına bile kaçırmadan 2 günde öğrendi. 2 yaşında başlayan arkadaşlarım sinir krizine girdiler çocuklarına kızdılar hep çiş temizlediler çok şükür öyle derdim olmadı 3.5 4 e yakında biraktigimizda
(67 puan) tarafından
Ve insanlar konuşur umursamayın bir anneden daha iyi bilemezler evladının iyiliğini
tarafından
Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için geçmiş olsun inşallah tekrar yaşamazsınız fikir oldu ben de zorlamıycam eğer yapmamaya devam ederse
0 oy
(13,611 puan) tarafından
Öncelikle her çocuk farklıdır küçük oğlum 24 aylıkken bıraktı kardeşimin oğlu 37 aylıkken öğrendi bu zor bi süreç hem çocuk hem anne için bence biraz daha bekleyin
tarafından
Teşekkür ederim evet öyle diğer çocuklardaki gibi belirti de yok zaten bezden rahatsız olma gibi falan
(13,611 puan) tarafından
Bir de çişini altına yaptığında hemen üzerini değiştirmeyin rahatsız olmasını bekleyin bunun da etkisi oluyor öğrenmesinde
0 oy
(2,546 puan) tarafından
Milletin ağzı torba değil ki buzesin herşeye herşey derler 
tarafından
Öyle cidden basit bir şey gibi ama benim için önemli çünkü 2 yaş dönemi sıkıntılar yaşadım daha yeni toparlıyorum söyleyenlerin çoğu da biliyor bunu dost eledim
(2,546 puan) tarafından
Boşver canim ikinizinde hazır olması lazım yoksa zor oluyor
0 oy
(1,050 puan) tarafından
Valla benim bebiş galiba tuvalete gitmek istiyor. 16 aylık bezi çıkartıyor bağlatmıyor bez yokken daha rahat yapıyor . Başlasam erken mi olur ? Araştırma yaparken senin posta denk geldim 
tarafından
Bence istemeyip tuvaletine yapıyorsa yaptır öyle erken öğrenen de oluyormuş ama bir zorluğu var mı yok mu bilmiyorum
0 oy
tarafından
Yoo şuan hemen hemen herkes o civarda öğretiyor iki kuzenim 3 yaşında alıştırdı biri 3 e girecek önümüzde ki yaza alıştıracam diyo mesela kendinizi kötü hissetmeyin etraftakiler herşeyi söylüyor boşver in 
tarafından
Teşekkür ederim ne hikmetse hepsi iki yaş öncesi öğretmiş evet güzel bir şey ama banane bundan yani çocuk istiyor da ben öğretemiyomuşum gibi biraz canım sıkılmıştı
tarafından
Kendilerini iyi göstermek için uydurma çoğu bence. Benim kaynanam da 1 yaşında öğret ben bütün çocuklarıma 1 yaşında öğrettim diyo dedim ben öğretmiyorum sen götür kendi evine orda öğret. S.ıçsında her yere görsün bakalım :)))
tarafından
Ben de artık öyle bi günde öğrettim falan diyenlere benimkine de öğret diyorum tabiki öğretim diyen yok :D geçen sene eşim kaynanama gittiğinde kaynanam bezi çıkarmış ve dediğin gibi yapmış bebem
tarafından
Ahahahah ne güzel de yapmış valla. Aynen çok bilene ver eline al götür öğret de çok biliyosan
0 oy
(3,666 puan) tarafından
Geç değil bence normal zaman
0 oy
(13,809 puan) tarafından
Canim er cocuk bir değil ki benim kızım 25 aylikti ne saklaniyordu ne belki ediyordu ne de altı işlendiğini rahatsız oluyordu ne zaman çıkardım attım zamanla kavramı dün ilk defa kakası için eve gelmek istedi (koydeyiz evin arkasında inekler ve oynayacağı alan var oraya lazimligini koydum) şuan 27 aylık öyle 2 günde olacak bisi degil 1 ayda zor oturuyor 
tarafından
Teşekkür ederim canım süreci bilmemekte olumsuz etkiliyormuş tavsiyeleriniz süreçlerinzii bilmek iyi oldu eksikleri alıp başlayacağım inşallah
0 oy
(2,068 puan) tarafından
N

Ben gündüz öğretim gece tişi geç öğrettim yanlış yaptım bir ogretmedim şuan üstüne duşmuş kalkıp demiyor ama her gece iki kez kendim kaldırıp götürüyorum 

Sende hep götür altına yapar kolaya alişmiş normaldir sabret sen hep götür kendin gittiğinde de götür bak anne yapıyor sende yap diye diye alışır inşallah başta kızımda istemedi öyle böyle öğrendi 
tarafından
Çok teşekkür ederim lazımlık kıyafet falan olarakta hazır değilmişim ondan da sabredemedim sanırım acemilik oldu
(2,068 puan) tarafından
Hayır tersine sabırlı olacaksın ilk zmn benm kızım tersine tuvalete yapmazdı arkamı dondugum gibi salona mutfağa yapardı öyle böyle tatlı dille her 15 /20 dk da bir goturdum kendim gittim götürdüm alıştı sonra herkes söylene soypene tuvaleti bilen kızım altına yaptı göze geldiği için tekrar başa döndük daha zorlandım ama pes etmedim kızım biraz inatçı 2 ayda öğrendi şükür

Gece altını bagliyordum annem artık öğret dedi onuda şuan öğretiyorum 1 ay olacak ilk zmn yapmazdı yine döşeğr yapardı şuan yapmıyor ben kaldırıyorum kaldırmadan belki yine yapar ama zmnla alişir
Vede tatlı dille söyle korkmasın hep ben aferin kızım öğrendi bak artık buyumus arkadaşlarıyla birlikte öğrendi altına yapmiyo gibi şeyler diyince hoşuna gidiyordu anne bak yaptım derdi şuan lazimliga yapsa bile anne bak yaptım altıma yapmıyorum der

O yüzden sabret sabrın sonu selamet korkutmazsan tatlı dille göster alışır çocuktur zatn
tarafından
Teşekkür ederim canım anlattığın için dikkate alacağım haklısın sabretmek lazım güzelce öğrensin istiyorum tabiki pes etmemek lazım şu etraf enerji sömürüyor artık uzaklaştım inşallah yaz bitmeden sadece çocuğuma odaklanıp öğretebilirim
0 oy
(2,939 puan) tarafından
32 aylıkken verdim. 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 181 göst.
0 oy
1 cevap 97 göst.
0 oy
9 cevap 441 göst.
11 Mart 2023 Diğer kategorisinde 00Melikeee (684 puan) tarafından soruldu
0 oy