0 oy
320 göst.
Diğer kategorisinde (306 puan) tarafından
Arada bahsediyorum oğlum 3,5 yaşında daha önce pedagog ve çocuk doktorlarınada götürdüm.çocuk normal çok zeki diyorlar. Konuşmasında gerilik var cümleler az yarım yamalak. Herşeyin genelde ilk iki harfini söyler. Evde parkta heyecanlandığında birşeye takılıp sürekli zıplıyor ellerini çırpıyor hıı hıı diye sürekli ses çıkarıyor. Takıntıları var küçük objelere karşı. Hafızası çok güçlü hiçbirşeyi unutmuyor. Mesela 2,5 yaşında taşınmıştık. Geçenlerde eski evimizi hatırlıyor musun dedim. Elimden tutup ara sokaklardan geçip evi buldu.çok hızlı puzzle yapar. Duyusal olarak iletişimide güçlü.. Ama bu zıplama el çırpma çıkardığı ses sürekli böyle birşeye takılıp kalıyor.. Neyapmam lazım bilmiyorum. 

8 Cevaplar

+1 oy
(213 puan) tarafından
Çok hassas bir konu bence buraya sorup kafanızı karıştırmayın birkaç uzman araştırın birçok doktora gösterin. 
-Reklam-
0 oy
(137 puan) tarafından
Canım gittiğimiz kurumda aynı senin dediğin gibi bı çocuk var annesi aynılarını söyledi kaç doktor gezdik normal dedi anasinifinda ki öğretmeni bu çocuğu iyi bı doktora götürün otizmli demiş başka şehire götürmüş ordaki doktor otizm sınırda demiş bir yıldan beri eğitim alıyor şuanda ama çocuk diğer çocuklarla oyun oynamak istemiyor ek olarak tek takılıyor 
(306 puan) tarafından
Benim oğlum çocuklarla oynamayı çok istiyor. Fakat konuşma olayından dolayı iletişime geçemiyor. Almıyorlar aralarına pek ozaman hırçınlaşıyor vuruyor.Sosyal olarak herkesle iletişimde kendini hemen sevdirir. Ama konuşma olayı ve hareketleri nasıl çözelecek bilmiyorum
0 oy
(1,134 puan) tarafından
Zeki cocuk ile otizm cok karistiriliyor.Benim bilgisayar muhendisi cok akilli bir kuzenim var emre abim.Gayet normal biri cocukke  oda oyleymis kumamdayi sökup yeniden birlestirirmis fln.Cocuk hareketi ile zeki davranislar karisinca insana degisik gorunuyor.Siz zaten doktora goturmussunhz otizmin temel bazi seyleri var onlar yoksa direkr ayirt ermislerdir ki etmislerde zaten

Daha cocukluk daha dogrusu bebek cocukluk doneminden cikarsa cunku 3.5 yas bebek bir cocukluk donemi.Buyudugunde ayirt edersiniz normal mi degil mi ama sizin cocugunuz anlattiginiza göre zeki cocuklardan bence.Netflix de sheldon doye bir dizi var dogdugundna bu yana cok zeki olan bir cocugun hikayesi izlemenizi tavsiye ederim
(306 puan) tarafından
Çok pratik farklı bir zekası var. Bazen benden daha zeki olduğunu düşünüyorum. Bir farklılık var ama yaptığı hareketler çözüme ulaşamıyor. Bitmek bilmeyen bir enerji var.
tarafından
Zeka ile dil gelişimi doğru paralellik gösterir. Yani üstün zekalı bir bireyin dil gelişiminde gecikme gözükmez genelde.
0 oy
tarafından
Merhaba, anlattıklarınız otizme benziyor ama tabii ki buradan tanı koyamayız. Otizmin birden fazla çeşiti var. Örneğin bir çeşit otizmde, çocuğun dar bir alanda üstün başarısı olabilir. Genellikle halk infantil otizmi bilir, ona göre yorum yapar. 

Sosyal davranışları nasıl? 

Mesela bir parka gittiğinizde arkadaşlık kurar mı ? Takıntılı davranışlarını biraz daha anlatabilir misiniz..
(306 puan) tarafından
Çocukları çok seviyor. Parka çocuklar diyerek gidiyor. Kendini anlatamadığında hırçınlaşıp vuruyor. Kendinden büyük çocukları çok seviyor. Bazen onalrın söylediği kelimeleri çok net söylüyor kulaklarıma inanamıyorum. Onların yaptığını yapar. Çok fazla sosyal herkesle öyle yada böyle iletişim kurar yetişkin insanlar dahil.
tarafından
Özelden yazıyorum.
0 oy
(409 puan) tarafından
Burda kafanız daha çok karışır bnce uzman bir doktora danışın
(306 puan) tarafından
Eylülde oyun grubuna başlayacak. Öğretmenin ne izlenimi olacak. Ona göre hareket edeceğim. İnşallah bir uzmana daha gerek kalmadan çözeceğiz
(409 puan) tarafından
İnşallah gerek kalmadan çözersiniz. Bnmde çocuğum arkadaşlarina göre farklı, kaç doktor gezdik hiç biri daha adam akıllı teşhis  koymadı.. son bir yıldır genetik baktırıyoruz her ,3 ayda farkı bişey istiyorlar en son kromozom analizi istediler 3 gün önce onu verdik bakalım Allah'ım bütün yavrularımixi korusun sağlıkla büyüsünler
0 oy
(4,043 puan) tarafından
Konusma kisminda benim kuzenimin kizi vardi ilk sessiz hafleri soylemezdi. Ben yerine en napiyosun yerine apiyosun gibi. Ama masallah gayet normal bi genc kiz oldu canim. Anneler hisseder boyle seyleri ama bazen vesveseye kacabiliyoruz. Birden fazla doktora gosterdiysen ve guvenilir donanimli kisilerse zamana birak bence
0 oy
(1,522 puan) tarafından
Üstün zekalı otizm grubu da var adı Asperger sendromu diye biliyorum otizmin yelpazesi çok geniş çünkü, ama net bilgim yok isim yapmış iyi doktorlara da goturun bence bir kac doktor daha gorsun inşallah kötü birseyi yoktur hersey yolundadır ama yine de temkinli olmakta fayda var
0 oy
(3,797 puan) tarafından
Tv telefon çok izliyor mu? Benim kızım 1.5yaşta öyle ilk iki harfini söylerdi genelde. Dr ekrandan olabilir ekran yoksa geçicidir destekleyin falan demişti.

3.5 yaşta değişik değişik takıntıları oluyor çocukların. İnsanlarla iletişimi iyiyse tanıdıklarıyla en azından, korkmayın. 

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 440 göst.
16 Kasım 2021 Aile kategorisinde Sahraatay3 (188 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 332 göst.
23 Aralık 2020 Diğer kategorisinde Ümmühan (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
42 cevap 2,567 göst.
0 oy
8 cevap 340 göst.
31 Ocak 2022 Aile kategorisinde Busemlih (132 puan) tarafından soruldu