0 oy
303 göst.
Diğer kategorisinde (621 puan) tarafından
Bebek için 

4 tane hastane çıkışı takım her birine zıbın koydum. Bir tane de yedek zıbın aldım. 3 tane battaniye. Biri müslin. Diğeri doğunca sarsınlar diye (çabuk kirlendiği için öyle yaptım) bir tane de Nohut battaniye var o da odaya geçince falan kullanırım diye. 30 tane bez. Bir tane ıslak mendil iki alt açma örtüsü. 4-5 tane ağız mendili. Çoraplar.

Takımlar falan fazla gelebilir ama nolur nolmaz diye koydum. Çünkü ilk çocuğumda az koymuşum hastanede lazım oldu. 

Kendim için 

İki tane pijama takımı, biri kısa kollu biri uzun. Tesettürlüyüm bu arada. Yelek, başörtüsü. Hastaneden çıkarken giymeye bir tane elbise, çorap, yetişkin bezi, pet, 3 tane sütyen, 3 tane külott. Terlik alıp almamakta kararsız kaldım. Sandaletim var bileği lastikli. Olmazsa onu kullanırım dedim. Süt sağma makinesini istediler sordum getirirsin dediler. İlk kızımı emziremedim diye.

Çocuğa emzik koymadım çünkü bana alışsın istiyorum aldım kenarda dursun ilerleyen zamanlarda kullanırım dedim. Bir de kendime silikon göğüs ucu aldım. 

Bu kadar hazırladım. Yeterli mi ya da  ne gereksiz 

18 Cevaplar

0 oy
(621 puan) tarafından

En İyi Cevap
Doğum zamanını yazmayı unutmuşum. Normalde eylül ortalarında falan. Daha bir ay var ama erken doğum tehlikesi var o yüzden ben de bilmiyorum ne zaman doğacak. Şu an 33 haftalık ama 35 görünüyor 
(789 puan) tarafından
Tam diyecektim ki 3 tane battaniye fazla değil mi diye, Eylülde serin olabilir evet. Fazla alayım zarar etmez diyorsanız gayet iyi. Ama ağız bezi bana az geldi, yenidoğan fazlaca kusacaktır yere düşer vs. Terliği de alsanız iyi olur. Sandaletin bilekliğini giymeseniz bile ayağınıza falan takılır Allah korusun. İki günde olur mu bilmiyorum, silikon uç da var gerçi ama göğüs ucunuz için krem alabilirsiniz. Allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin.
(621 puan) tarafından
Aminnn inşallah.
Kremi sordum dün eğer olursa biz sana hastanede öneririz dediler o yüzden şimdilik almadım
(789 puan) tarafından
O zaman tamam bence
-Reklam-
0 oy
(14,675 puan) tarafından
2 adet hastane cikisi koydum battaniyeleriyle beraber 1 muslin ortu koydum bez islak mendil bu kadar :) ben mi az koydum kiz 4 takim bana fazla geldi 
(14,675 puan) tarafından
ha bir de sandalet yerine terlik alsan daha iyi olur surekli giy cikar ugrasmazsin
(621 puan) tarafından
Doğru ya en iyisi Terlik olur. Bir de dediğim gibi ilkinde normal olacak bir gün kalıcam diye az aldım ama maalesef 2 günü geçti. Aksiliklsr oldu. Nolur nolmaz diye fazla koydum bu sefer
(14,675 puan) tarafından
haklisin tabi canim yasamayan bilmez en dogrusu kendi bildigin
(556 puan) tarafından
Aynı seninki gibi koydum çok ne gerek var
0 oy
(487 puan) tarafından
Bunlar yeterli fazla dursun önemli değil kağıt havlu peçete sadece eksik herşey tamam sağlıkla gelsin inş bide fısfıslı kolonya olsa 
(621 puan) tarafından
Doğru kız onu da koyayım sağ olasın.
0 oy
(4,186 puan) tarafından
Yeter de artar canim. Saglicakla kucağına al. Bosver bisey çıkarma senle gidip gelir ne olacak. 
(621 puan) tarafından
Amin canım. Aynen ya dimi sonra pişman olmam en azından
(4,186 puan) tarafından
Sadece ben de pijama takımı goturdum ama giynedim  lohusa geceligi giydim düğmeli filan o iyi oluyo altına canped giydim sadece tuvalete gidince kolay oluyo
0 oy
(28,789 puan) tarafından

Yeterli oluyor dört gün önce doğum yaptı eltim hastanede kaldık iki gün zıbın lazım oluyor havale sıcak olduğu için çok battaniye gerekli olmuyor kalın battaniye fln muslin battaniye iyi 

Emzikte ilk başta alissa zaten alışıyor sonrası tutmaz bı hastaneue götürdük akşama doğru verdik tuttu rahat oldu sürekli memede uyumak istiyordu çünkü. Tercih meselwsi tabi

Sütyen kullanılmıyor terlik giyilmesi kolay  pijama yedeğe yine koyun derim kanama olunca batıyor heleki sezeryan fln da

(621 puan) tarafından
İşte doğum bu ay sonuna gelirse dediğin gibi öyle kalın fazla şeylere gerek olmaz da eylüle kalırsa ki inşallah kalır o zaman hava serin oluyor burda.
Emziği de şunun için veresim yok aslında. Göğüs ucum yok o yüzden beni tutsun istiyorum
(16,904 puan) tarafından
Göğüs ucu için silikon göğüs uçları var hem ucunu çıkartıyor hem bebek emebiliyor tavsiye ederim ben kullanmıştım yoksa bebeğim tutmuyordu
(621 puan) tarafından
Bir tane aldım inşallah tutar ya
0 oy
(1,567 puan) tarafından
Normal doğum bekleniyorsa Meryem Ana otu da al yanına bir de onu sicak suda bekletmek için kap al yanına canım sancılarla beraber otu sıcak suya koymak icin bence aldıkların yeterli gayet sen sandalet yerine terlik götür ama giyip çıkarması kolay olsun diye
(621 puan) tarafından
O belli değil canım maalesef ya. Böyle giderse de sezaryen gibi duruyor.
Teşekkür ederim Terlik alayım en iyisi
0 oy
tarafından
Havlu al canım iki tane. Bebişin poposunu yıkayınca kullanmaya .
(621 puan) tarafından
Tamamdır canım onu da eklerim
tarafından
Gayette iyi almışsın takım sayısı. Çünkü hemen batiriyolar yedekli iyi olur. Seninde kanaman filan olur o yönden de iyi yapmışsın. Yalnız terlik daha rahat olmaz mı.
Emziği de bebişin memene iyice Alıştıktan sonra ver derim meme reddi yapmasın diye. Biz 15-20 gün arasında alistirdik. Gece karanlıkta sessiz ortamda emzirirken doyunca agzina verdim biraz öyle durduk. 1-2 attı. Sürekli böyle denedim. Uyurken emzikle uyudu. Alıştı. Şimdi damaklı bütün emzikleri alıyor marka fark etmiyor hatta yuvarlak uçlu bile alıyor ama onu uzun süre tutmuyor
(621 puan) tarafından
Doğru söylüyorsun en iyisi Terlik alayım ya. Ayaklarım da şiş olacak kesin o yüzden rahat ederim. Ve dediğim gibi emzik sonraki iş Bi beni tutsun da
tarafından
Allah yardımcın olsun Canim. Bide burda postta gördüm meşhur memeleri patlatan çay tarifi vardı. Ona ek olarak incir hurma kınakina otu çubuk tarçın karanfil koyarak yapmıştım. Yaparsan doğumdan bir gün önce basla derim. Sütünü artırır. Mutlaka böyle yararlı sıvı içecek olsun çantanda ve toz kimyon koyup orda sıcak su imkanın olursa kimyon çayı yap canım. Doğumdan önce başladım ben çok şükür en az şekilde yaşadık gaz olayıni ve sonra bitti rahattık
(621 puan) tarafından
Çok çok teşekkür ederim o postu arayayım bulursam denerim yine.
0 oy
(896 puan) tarafından
Normal doğum mu , sezaryen mi? Ekstra Pişik kremi , nemlendirici , göğüs ucu kremi koyabilirsin. 
(621 puan) tarafından
Doğum şekli kesin değil. Eğer kilosunda artış olmazsa ve kalp ritmi normale dönerse normal doğum olacak. Ama aksi durumda sezaryen.
Kremleri unutmuşum valla ya sağ olasın
0 oy
tarafından
Nescafe(sade), emzirme örtüsü (hasta olarak yanınızda başka biri olabilir), havlu kağıt, çorap, plastik bardak, kaşık-çatal, kuruyemiş, el havlusu
0 oy
(358 puan) tarafından
 kız 4 tane battaniyeyi napcan Eylül ayında bende 35 haftalığım şuan normalde Eylül 20 gibi olacak ama sezeryan olacağım için 3200 olunca alırım dedi oda bu ayın 23 de gitcem o zamana kadar olmuş olacak Allah'ın izniyle ben 15 bez 2 hastane çıkışı 2 kundak 2 takım çorap ağız mendili kendim içinde bir lohusa geceliği bir alt üst eşofman takımı 1 er yedek alt üst iç çamaşırı 2 tane hasta bezi sadece bunları koydum kızımda da aynı şekilde hazırlamıştım yeterli gelmişti zaten 1 gece kalıyoruz diye kendime yük etmedim seninkini okuyunca kendimin ki yok gibi geldi 
(358 puan) tarafından
Birde yazmayı unuttum küçük cezve tipi kahve Makinesi ve şekersiz necafe gaz çıkarmaya birebir ıslak mendil peçete havlu
(621 puan) tarafından
Valla bacım ilkinde ben de seninki gibi yaptım. Düşün bir tane çantaya hem kendi eşyamı hem de kızımınkini koymuştum. Şimdi ayrı ayrı yapıcam çünkü o zaman da bir gün kalıcam zaten deyip öyle yaptım ama normal doğum olmasına rağmen aksilikler oldu yatış süresi 2 günü geçmişti o yüzden tedbirli olayım dedim. Bir de battaniye 3 tane çünkü ilk doğduğunda ebeler temiz kalmasına özen göstermiyor hemen kirleniyor. O yüzden yedek aldım.
(358 puan) tarafından
Devlet Hastanesi'nde mi doğum yaptın eğer öyleyse gayet normal ben sezeryan oldum o ağrı acıyla kimsenin sezeryan olan doğurmuyo gibi saçma ***** safsatalarını dinlemek istemediğim  
 için kimseye haber vermedik birde ben kalp hastasıyım devlette riske atmak istemediğim den ve başımda eşim kalacağı için özelde doğum yaptım bebeğimi doğunca yıkayıp temizleyip öyle verdiler bize o kunuda sıkıntı olmadı hasta bezi de aynı şekilde oradan veriliyo o yüzden fazla yük almak istemedim ekstra bi durum olursa evim çok yakın zaten eşim getirir yine bu doğumda da kimseye haber vermeyeceğiz o kadar büyük rahatlık ki kimsenin olmaması anlatamam
(621 puan) tarafından
Evet devlette yaptım. Orda da ilk akıl edemedim suyum geldiğinde bez takmayı falan orda bir tane verdiler. Sonra doğum oldu Bi tane de öyle taktılar ve eşine söyle de hasta bezi alsın dediler. Şimdi tedbirli olayım dedim
0 oy
(877 puan) tarafından
Doğum şekline göre değişir sezaryenmi normalmi normalde 1 gece kalıyorsun extrem bi durum olmadıkca ama bence fazla götür sırtındamı taşıyacaksın sanki dünyanın bin türlü hali var 
(621 puan) tarafından
Doğum şekli henüz belli değil ama sezaryen gibi duruyor. İlki normaldi ama dediğin gibi dünyanın binbir türlü hali var. Normal olmasına rağmen 2 günü geçti kalmam. Sıkıntılı durumlar oldu falan. O yüzden fazla fazla aldım her şeyden
0 oy
tarafından
Ağız mendilini şöyle 10 15e kadar çoğalt bence, azı sıkıntı da fazlasında zarar gelmez. Yer de kaplamaz hem, çok kusuyorlar.
0 oy
(1,583 puan) tarafından
Ben yanımdaki refakatçi için nevresim takımı göturmustum ve yastık. Benim doğum yaptığım yerde yoktu. Sezaryen olacaksa kayısı hoşafı çok iyi gelmişti. 
0 oy
(318 puan) tarafından
Bi tane havlu ekle pecete ekle biberon formul mama ekle nolur nolmaz ben koymustum ilk sutum gelmemisti gelene kadar formul mama icti sarılık olmadi bi kucuk siseye kaynamis sogumus su koy formul mama yapilirsa diye bide ben buz dolabi posetlerine ebeye verilicek olani koyup icine ebeye verilicek diye yazdim icine zibin alt ust takım bez corap koymustum bide sapka bi baska takima yedek diye yazdim oyle cok kolay olmustu annemler hemen bulup vermislerdi gogus ucu kremi koy pisik kremi koy hastanede giymeye terlik koy bence cunki egilip kalkmak zor oluyo terlik cabuk oluyo bide adettendir bulabiliyosan az bisi zemzem suyu bul sende icersin bebisinde dudagina surersi iz
0 oy
tarafından
Battaniyesi çok geldi gözüme 
(621 puan) tarafından
Valla bilmiyorum ya. Bir tanesini yeni aldım Nohut battaniye. Mavi renk. Diğerleri vardı zaten. Biri müslin diğeri normal. O normal olanı ilk doğduğunda sarsınlar diye ayırdım çünkü hemen kirleniyor orda. Kızımda öyle olmuştu. Bi de 2 gün falan kaldım lazım oldu açıkçası ama o bu ayda doğdu belki oğlum eylüle kalır
0 oy
(9,565 puan) tarafından
Kendine depend ya da hasta bezi koy
(621 puan) tarafından
Aldım onu canım
0 oy
(329 puan) tarafından
Bir kaç tane daha zıbın köy 30 bez fazla bence ben 15 koydum yetti kızımda bundada aynısı koydum emzik koydum ben ilk zaman alismazsa ilerde alismiyo çok zorlanırsın en ufak sıçramada emzirmek zorunda kalırsın 
(621 puan) tarafından
Ay bacı yeter ki emsin de. İnan başka bir şey istemiyorum. İçimde deriiinnn bir yara kaldı şu emzirmek
(329 puan) tarafından
Ayy benim kız 2 buçuk yaşında bıraktı postum yüzündu gerçekten o yüzden soğudum açıkcasi şimdi 37 haftalık oldum yine başlayacam bilmiyorum ama emzik siz olmuyor ya malesef
(621 puan) tarafından
Doğrudur valla ya. Uzun süreli emzirenler öyle söylüyor hep. Ama bilmiyorum ben hiç emziremediğimden öyle düşünüyorum belki de
(329 puan) tarafından
Göğüsler yara oluyor zamanla eziyet ediyor lar artık emzircem ama bilmiyorum
0 oy
(29 puan) tarafından
Bence gayet iyi bende bebek takımını 5 tane koydum. Dedim değiştirirken kaka yapar kusar vs ben temkinli olayım da. Zaten tek çanta hazırladım lazım olmazsa da gitsin gelsin problem değil. Hepsini ayrı ayrı kilitli poşetlere koydum tertemiz kalır. Sadece bez 30 tane bana fazla geldi. Ben ayrıca havlu da koydum. İlk doğumum normaldi nasipse bunu da öyle istiyorum sıcak su rahatlattigi için duşta sıcak su tutmuştum kendime o yüzden havlu iyi olmuştu. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 88 göst.
0 oy
6 cevap 59 göst.
0 oy
1 cevap 35 göst.
26 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Mevs (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 220 göst.
7 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde 2801 (621 puan) tarafından soruldu

404,758 soru