0 oy
181 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (25 puan) tarafından
Kızlar sorum başlıktaki ile aynı insülin kullanıyorum yeni başladım bırakıp iyileşen var mı

6 Cevaplar

0 oy
(1,113 puan) tarafından
Bende şurada bekliyim erkek kardeşimde kullanmaya başladı çok üzülüyorum daha küçük inşaallah oda sende bırakırsınız oda çok istiyor bırakmak seninki tip1 mi tip2 mi canım bide kaç cikiyo şekerin insülin vurulunca 
(1,113 puan) tarafından
RSA1994 teşekkür ederim kuzum Rabbım sana da şifa versin inşallah
Fkolgun kardeşim de 4 defa vuruluyor canım annemlere anlattım bugün Antep'e endokrin bölümüne gidiyorlar bunun bölümü ne acaba bide kuzum annemler sormami istediler özel hastane mi
(5,492 puan) tarafından
Özel akademi hastanesi, Mersin de canım Dr dahiliye uzmanı
(1,113 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim kuzum Allah razı olsun
(5,492 puan) tarafından
Cümlemizden canım bilirim insülinin zorluğunu ama gerekirse hayat kalitesi için kullanacak
(1,113 puan) tarafından
Evet ve daha 13 yaşında arkadaşları toplanıyo yemek yiyorlar kendi eve geliyo vurulmadan yiyemedigi için yada yanında onun yememesi gereken şeyi yiyorlar kendi yiyemiyor çok üzülüyorum daha çocuk:(
-Reklam-
0 oy
(5,492 puan) tarafından
Babam tip 2 diyabet hastası, neredeyse 20 yıl insülin kullandı sonra Mersin akademi hastanesi Dr Mehmet uçmak hoca sayesinde insülini bıraktı. 
(25 puan) tarafından
Ne güzel nasıl bir yol izlendi peki bide küçük bebeğim var zorlanıyorum epey
(5,492 puan) tarafından
1 gece hastanede yattı. Serum tedavisi sonrası tablete geçtiler. Çok rahatladı ama babam tip 2. Eğer siz tip 1 iseniz insülinsiz yaşam kaliteniz çok düşer.
(25 puan) tarafından
Bakalım tanı konulduktan sonra bende bir yol izlerim inşallah iyileşirim sizede çok geçmiş olsun
(5,492 puan) tarafından
ÇOk geçmiş olsun. Canım bak ben göz yaşı bezim ameliyat ile alındı sürekli gözyaşı damlası kullanmak zorundayım. Yani ömür boyu bazen hayatın bize kattığı mecburiyetler bunlar. Allah’a şükür tedavisi var bir de olmasa.
(25 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun ilk defa duydum böyle bişey ama çok haklısın Allah'a şükür tedavisi var şükretmek lazım
0 oy
(4,981 puan) tarafından
Tanı tip 1 diyabet ise maalesef insülin tedavisi ile kan şekerinizi dengede tutmanız mümkün olacaktır dozları ayarlanır yükselir düşer ama bırakma söz konusu değildir
(1,113 puan) tarafından
Tip2 bırakabilir mi canım kardeşim tip2
(25 puan) tarafından
Tanı henüz belli değil canım inşallah iyileşirim
0 oy
(132 puan) tarafından
Benim amcamın karısı sneelerce kullandı snra kendini sağlıklı yaşama adadı otlar falan bahçe de bulduğu her otun tadına bakardı limon sıkıp yerdi :)))) kadın da şuan nd şeker kaldı ne tansiyon ne de kolesterol ve yası da 64 benden genç 
(25 puan) tarafından
Maşallah çok sevindim bende dikkat ediyorum yediğime ama düşmüyor şekerim stres çok etki ediyor
(132 puan) tarafından
Yedikler ayrı bence yengemi kurtaran h bilmediğimiz otlar yerdş
(25 puan) tarafından
Bende araştırıyorum umarım işe yarar sizede çok geçmiş olsun
0 oy
(127 puan) tarafından
Eşim çok sıkı bir diyet sayesinde bıraktı sonrasında şekerli şeyleri yavaş yavaş yemeye devam etti. İnsülini de hapı da bıraktı tip 1di. Yani şeker vücuttan gitmez hiçbir zaman ama mesela bir porsiyon tatlı yiyecekse yarım yiyor şu an 
(25 puan) tarafından
Çok sevindim canım inşallah bende iyileşirim dikkat ediyorum epeydir ama düşmüyor yani hem genetik bende hemde stresle ortaya çıktı bu hastalık
(127 puan) tarafından
Eşimin de depremi yaşayınca çıktı deprem sonrası bir de hastaneyle uğraştık sürekli. Stres çok etkili olabiliyor Can sıkıntısı. Yorucu bir süreç ama ben aşırı dikkat ettim alarm kuruyordum hapı iğnesi diyeti derken doktor ilk insülini bıraktırdı sonra da hapı şu an da sadece kontrole gidiyor
(25 puan) tarafından
Geç cevap yazfığım için öncelikle kusura bakmayın uzun zamandır giremedim. Bende komple mutfağımı değiştirdim epey sıkı bir diyetteyim umarım bende bırakabilirim tip 1 olanlar için insülinsiz devam edemez derler hep ama sanırım böyle bir kesinlik yok sizi ve eşinizi tebrik ederim inşallah bende bırakabilirim insülini peki bırakma süreci ne kadarlik bir zaman dilimi ve en çok neyden fayda gördünüz
0 oy
(4,173 puan) tarafından
Öyle ilaci bıraktım hominigirtak ile iyileşen yok tip 2 de.

(kuzenim 3 yaş itibariyle tip 1 şuan 12 yaşında ömür boyu ilaç kullanacak )

Sağlıklı beslenme spor bol su  ,yeni yaşam felsefeniz olursa sıfır sorunla yaşamınıza ilaçsız devam edersiniz.

Geçmiş olsun. Bence yaşam seklini değiştirmek en doğrusu hayat uzun  kalitesini iyileştirmek lazım yaşamın.
(25 puan) tarafından
Kuzenimize çok geçmiş olsun. Hominigırtlak bir yaşantım yok canım 46 kiloyum ve sebze
ağırlıklı beslenirim ekmek tüketmem bizde genetik tüm sülalede üstüne 6 ay önce doğum yaptım emziriyorum ki emzirme kan şekerini düşürmede çok etkili ama stres ve mutsuz yaşam insana her türlü rahatsızlığı getiriyor maalesef burda merak ettiğim insülin kullanıp kurtulan varsa bana moral olmaları bir ümidimin olması umarım atlatabilirim. Yorumun için sağol
(4,173 puan) tarafından
Annem de sürekli insülin gizli şeker degerlerinde cikiyor ilaç kullanmiyor kaçırdığı zamanları anlıyor beslenme ve yürüyüşe dikkat ederek tekrar dengeleyici tekrar test yaptırıyor
Evet malsesef stress zorlu yaşam koşulları insanları fazlasıyla yoruyor.Bence sen de kendine yeni bir başlangıç yaparak hayata farkli pencerelerden bakmayı deneyerek başarabilirsin yeter ki kendin karar ver kendin içi  birseyler yapmaya.Onunde uzun bir yaşam var kendin için en iyi olanları tercih ederek ilerleyip kendi e kafanı dağıtacak burseyler ilgi alanları oluşturarak beden sağlığını ve ruh sağlığını daha fazla koruyabilirsin
(25 puan) tarafından
Anneniz için de çok geçmiş olsun canım kolay değil ama kendini artık tanımış anneniz ne güzel.
Psikolojik destek almaya başlayacağım çünkü dediğiniz gibi ruh sağlığı çok önemli ve insan vücudu sinir ve stresi kaldıramıyor. Sağlıklı yaşam huzurlu bir kafa yapısı inşallah biran önce toparlarım kendimi küçük bir bebeğim var en çok da onun için endişeleniyorum. Yorumun için teşekkür ederim inşallah şifa buluruz.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 20 göst.
15 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde RSA1994 (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 412 göst.
2 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 268 göst.
0 oy
0 cevap 12 göst.

408,339 soru

12,267,649 cevap

37,512 kullanıcı

Kategoriler

...