0 oy
350 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (213 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar oğlum 1 ay sonra üç yaşını bitirmiş oluyor oğlum prematüre doğdu yoğum bakimda kaldı alerjik bebekti emmedi beni mamada içmedi midedine hortum takıldı 9 ay öyle baktım sürekli hastanelerdeydik çok çektim şuan üç yaşında her şeyimiz düzeldi coksukur ama biraz aktif ve yaramaz bir oğlum var belkide yanlizliktan öyle yapıyor kimse yok onunla oynayacak çocuk falan yani şimdi düşünüyorum ikinci bebeği ama korkuyorum ya oğlumun bebekligi gibi olursa diye birde oğlum etkilenip hasta falan olur mu onu ihmal edermiyim diye korkuyorum akıl verin bana canlar oğluma yoldaş istiyorum ama korkuyorum da :-(

11 Cevaplar

+1 oy
(3,667 puan) tarafından
Çocuğa kardeş arkadaş gerekli ya ve en az 3 yaş olmalı araları, sütten kesme tuvalet eğitimi gibi bunlar aradan çıkmalı.. senin durum bence ideal çok da yaş girmesin araya ki birlikte büyüsünler 
(213 puan) tarafından
Teşekkürler canım bende öyle düşünüyorum ama korku başa bela
-Reklam-
0 oy
(19,898 puan) tarafından
Bizimkilerin arasında 3 yaş var. Oğlum kardeşini çok seviyor. Bugün başka çocuklar gel seni bize götürelim dedi küçüğüme. Oğlum anne hemen kardeşimi al sakin goturmesinler diye telaslaniyo. Çok seviyo kardeşini. Kardeşi de onu tabi. Büyük 4 küçük 1 yaşında. Bence ideal bı yaş farkı. Ama zorluğu çok. Valla çok yoruluyorum. Ve zorlanıyorum. Orası ayrı mesele. Hiçbir isim yetismiyor. Oğlum tekken yine her işimi yapardım. Bunda hiç yetişmiyor. Biraz da benim uyusuklugum olabilir bilemiyorum. Ama zorlandigim kesin. Ama pişman değilim. Bugün eşimle konusuyoduk hatta bu konuyu. Eşim biz yanlış yaptık ya arası çok az oldu baksana böyle çok zor oluyo dedi. Ben de valla çok doğru yaptık. Hiç de yanlış değil. Böyle harika oldu dedim. Yaş farkı fazla olduğu zaman insan rahata alışıp tekrar zorlanır gibime geliyor bana.  Tabi herkesin kendi görüşü. 
(991 puan) tarafından
Kızımda oynamak ıstemıyo ama mecbur kalıyo ama kardeşine sürekli bir şeyler öğretme çabasında İngilizce 10a kadar sayma öğretiyor sulu boya pastel boya veya etkinlik kitabı var o yaparlar tek sorun oğlum oyuncaklarla oynamak istediğin de kızım sıkılıyo ama yinede oynuyor evde kaydırak var kızımın bacağı kadar kayacak yer zaten ama kardeşi kay diyo diye ordan kayıyor aslında evet araları çok ama uyum sağlamaya çalışıyor kardeşine
(213 puan) tarafından
Oy yerim ben onları rabbim bağışlasın
(991 puan) tarafından
Amin cümlesini inşallah canım iyi insanlarla karşılaştırsın Rabbim hepsini
(3,270 puan) tarafından
Karakterlede alakalı maşallah hep öyle güzel anlaşsınlar
(991 puan) tarafından
AMİN amin inşallah
0 oy
(816 puan) tarafından
Her hamilelik, her bebek farklı oluyor. Öncelikle bunu unutmayın. Daha iyi de olabilir, daha kötü de, ama bu ilki kötü oldu diye olmaz.

İlk çocuğa olan ilgi arada kaç yaş olursa olsun her türlü değişecek çünkü ufak olan daha çok ilgiye ihtiyacı var. 

Önemli olan ikisini bir idare etmek aslında. İlk çocuğunuzun karakteri de önemli. Mesela görümcemin iki çocuk arası 3-4 yaş ama büyük olanın kıskanç bir karakter yapısı var. Daha ufakken de öyleydi. Şuanda da beraber çok oynamazlar. Yani arada 6 yaş da olsa kıskançlık oluyor, ilgi değişiyor vs

Benimkilerin arası tam 2 yaş. Büyüğünün kıskandığı anlar da oluyor, beraber oynadıkları zamanlar da. 

Kendinizi kötü sonuçlara şartlandırmayın. 
(213 puan) tarafından
Bir ay sonra tam üçünü doldurup dordunden gün Alicak oğlum yani tam zamanı mı sizce kardeş yapmanın
(816 puan) tarafından
Benim için geç bile :) Ama Türkiye şartlarında ideal. Hem büyük olan anaokuluna gider, siz küçükle daha rahat ilgilenirsin iz.
(213 puan) tarafından
Ayn doğru söylüyorsun canm
0 oy
(3,270 puan) tarafından
Bende 2. çocuk için endişeleniyorum fakat 2. düşünüyorsan çok ara verme diyor ablam. Onun 8 yaş arası daha zor olduğunu söylüyor. Allah hayırlı vakitte hayırlı evlatlar nasip etsin 
(213 puan) tarafından
Amin inşallah canım
0 oy
(417 puan) tarafından
Bence erken hala sana cok ihtyaci var.en azindan 5yasina gelsin cok zorlanirsin.benim kizimda premature dogdu 7 yil bekledim oyle 2.yi yaptim cokta rahat ettim
(213 puan) tarafından
Anladım canım teşekkür ederim
0 oy
(4,025 puan) tarafından
Bence anasınıfı ya da kreşe gidecek yaşa gelsin. Eltimin öyle enerjik bi oğlu var, büyük 3 yaş 4 aylık küçük 1 yaşında, sonradan doğan şükür sakin duruyor ama küçüğü de rahat bırakmıyor. En azından okula gitse gün içinde sen de küçük olan da rahat edersiniz. 
(213 puan) tarafından
Haklısınız ama bizim babanın kendi iş yeri olduğu için yanında ise götürebiliyor şimdi bile
0 oy
(7,953 puan) tarafından
Her bebek bir değil bacım.  Arkadaşımın oglu 6 aylik doğdu. 3 ay kaldı kuvozde. Sonra yine hamile kaldı 9 aylik doğdu.  Her zamn bir olmaz . 
(213 puan) tarafından
Haklısın canım ama korkuyorum
(7,953 puan) tarafından
Korkman normal
0 oy
(8,022 puan) tarafından
Benimkilerin arası 2,5 yaş ben de çok korkuyordum ama hiç korktuğum gibi olmadı ikinci bebeğim daha sakin çıktı tabi şimdi biraz büyüdü oyuncak kavgaları başladı ama o kadar olur ha bir de ilk çocuğumu sütten kesip tuvalet eğitimini vermiştim bu önemli bence.
(213 puan) tarafından
Tuvalet eğitimi veriyorum sütten üç aylikken kesildi
0 oy
(5,750 puan) tarafından
3 yaşında imiş bunun hamile kalma süresi artı hamilelik derken 4 yaşı biter canım bence ideal yaş. Benim 5. Yolda 18,14,12 ve 4 yaşındalar .
(213 puan) tarafından
Maşallah canım benim
0 oy
(39 puan) tarafından
Arkadasim korkunun ecele faydası yok malesef =) benim büyük oğlum 4 yaşına girecek küçüğüm 1.5 aylık...

Benim oğlumda çok arkadaş canlısı biridir.. aralarındaki yas farkı çok olmadan 1 tane daha yap dediler bana oğlumda çok sıkılınca mantıklı gelmişti tek kalmasın kardeş bu hayatta çok önemli diye neyse küçük oğlum dünyaya geldi.. 

Gazlı kolik durmayan sürekli ağlayan bir bebisim var durum böyle olunca büyük oğluma yetemedim ne yemek koyabildim ne de ilgilenebildim tabii kendimin uykusuz yorgun bitkin lohusa halimi hiç söylemiyorum bile.. oğlum kiskancliktan dolayı bambaşka biri oldu laf söz dinlemeyen.. bebeği uyutuyorum bende biraz yatiyim oğlum Sen sessiz olur musun diyorum.. tamam diyor.5.dk.gecmeden ya bebeği uyandırıyor ya benim yanımda.duduk çalıyor.. çıkmaz bir hal aldi bizim durum bende anneme geldim orda kalıyorum o.buyuge.bakiyor bende küçüğe belki bebisim sakin uyuyan uslu bir çocuk olsaydı hersey daha.kolay olabilirdi.. iki gün önce 8 saat salladigimi bilirim mesela gazı old için uykuya dalamadi..

Ama şöyle bir gerçekte var yaş ilerledikçe bebege

Bakmak da daha zor oluyor..
(213 puan) tarafından
Oyyyy gözüm dahada korktu rabbim sana sabır versin
0 oy
tarafından
Ben istedim çok istedim ikinci olsun bakıyorum ikisinide sen çocuk için çok titizseb pimpirikli isen inanki yapma ben öyleyim heceleri kabuslar görüyorum artık bir yerden düşüyor iki cocugum bişey kırıyor bmyaoma annecim diyorum kalkıyorum mutfağa gidiyorum bakıyorum rüya olduğunu anlıyorum hiç iyi hissetmiyorum kendimi sabah hergun,5 kalkıyorlar oğlum 3.5 yaş kızım 6 aylık 
(213 puan) tarafından
Çocuk için pinpirik değilim ama temizlik takıntım var
tarafından
Buda onun içinde ya salacaksij ya da benim gibi olursun bende öyleyim.temizlik takıntım var
(213 puan) tarafından
Valah nasip kısmet artık

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 461 göst.
+1 oy
15 cevap 202 göst.
26 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Perihan 42 (11 puan) tarafından soruldu
+1 oy
17 cevap 167 göst.
0 oy
10 cevap 214 göst.