0 oy
148 göst.
Aile kategorisinde tarafından
O kadar doluyum ki anlatıp rahatlamak istiyorum. Artık kendime ait kişisel alanım olsun istiyorum. En basiti Instagram eşimle ortak. Onun kendine ait tiktok, Twitter hesapları var. Kendimi kafese tıkılmış gibi hissediyorum. Eşime bunu dediğimde gönülsüz müsade ediyor. Ve evliliğimizde heyecanımın kalmadığını ondan uzaklaştığımı söylüyor. Bir de eşim ve ailesinin geçmişe dair bana olumsuzlukları var. Onlar aklıma geldikçe daha doğrusu bir şeyler olduğunda eşimden git gide soğuyorum. Örneğin bebek oto koltuğu alacağız Rabbim nasip ederse. Biz ikinci el sitelerinden bakarken eşim halasının aracı bozuldu diye 4 bin nakit gönderdi hatta 10 bin nakit gönderecekti. Eşimin babası sağ, 3 halası var. 2si gayet bu halaya yardım edebilirler babası yardım etmese bile. Ve artık bu durumlar neticesinde eşimden soğuyorum hiçbir şeye hevesim heyecanım kalmadı. Kaçarak evlendim. ( Bir çorap alınmadı, düğün zamanı evlerine almadılar, mehir yok, emanet alyans, düğünde takı yok, düşük riskim de bana bir damla su vermedi vs )

5 Cevaplar

+1 oy
(587 puan) tarafından
Bir yeğen niye halasına para gönderir ki hele arabası bozuldu diye? Tekerlekli sandalye falan değilse, muhtaç değilse çok saçma. Ona bozulmakta çok haklısın.

Kendine ait alana gelince de, bir yarım saat bile yetiyor bazen. Çıkıp bir hava alabilir misin mesela? Yazdıklarından anladığım kadarıyla eşin buna olanak sağlayabilecek birisi. O bile sana iyi gelecektir
tarafından
Sülalesi her şeyi eşimden bekliyor maddi manevi. Biz 1000 km uzağa ev taşıdık hemen para gönder diye arıyorlar. Kızımı bırakıp bir yere gitmek istemiyorum. Onsuz kapının önüne dahi çıkmak sinirimi bozuyor. Çünkü babasına güvenmiyorum
(587 puan) tarafından
Sizden kısıyor mu maddi olarak? Manevi olarak zaten kesin de. Eşine önceliğinin kurduğu aile olduğunu hatırlatman lazım hatta ailesine de. Ona ihtiyacın olduğunu hissettir.
Güvenmiyorum derken tam olarak ne demek istiyorsun? Yarım saat evin en uzak odasına gitsen o bile annelere bir nefes.
tarafından
Haliyle kısmak zorunda kalıyoruz. Planlar, öncelikler değişiyor. Ben ailesine bir şey diyemem eşim demediği müddetçe. Eşim kızımıza bakamaz.
(587 puan) tarafından
Eşinle konuş derim. Hoş ne değişir onu da bilmiyorum ama, en azından rahatsız olduğunu bilsin iki kere düşünerek yapsın yapacağını. Ailesiyle sorunun olmadığını, elinden geleni yine yapabileceğini ama önceliğini size vermesi gerektiğini belirt.
O zaman kızın uyuyunca sen kendine bu alanı açacaksın, soluklanmak zorundasın bu 100 metre koşusu değil ki
tarafından
Teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(205 puan) tarafından
Böyle insanlara çok fekadakarlık gösterme ne kadar fedâkar olursan,o kadar değersiz olursun.Sosyal medyaya gelince orayı fazla kafana takma orada kişisel alan diye birşey yok ki bilakis bütün kişisel alanın ulu ortada.
tarafından
Hiçbirini arayıp sormuyorum. Benden uzak Allah'a yakın olsunlar. Ama eşim maddi manevi sülalesine bakmak zorunda gibi hissediyor.
0 oy
(801 puan) tarafından
Sende hala bende de dayısı var. Bizden 5.000 tl para istedi ve durumumuzu biliyor. Bebeğimizin onlarca eksiği varken eşim 2.000 tl vereyim dedi birden bağırdı dilenciye sadaka verir gibi dedi ve bastırdı. Eve gelince eşime verme ihtiyacımız var dedim ama benim sözlerim eşime zehir gibi geliyor sanırım. Çarşıya gitti geldi vermiş. Kendi oğlu var durumu gayet iyi eşimden istiyor. O paradan bi 300 bi 500 derken b.k etti parayı. Kalan 2.000 tl vermeyecek bu gidişle. Allah yardımcın olsun insan elinde olmadan soğuyor seni çok iyi anlıyorum. Çünkü insan önceliğinin başkaları olduğunu görüyor. 
tarafından
Gerçekten ufacık şeyle mutlu olan ben şimdi içimde hiçbir şey olmuyor. Yüzüm gülmüyor. Ruhumu o kadar öldürdü ki yapacak bir şeyim yok.
0 oy
(801 puan) tarafından
Ha insanın yalnız kalmaya ihtiyacı oluyor tabi. Mesela bazen yalnız dışarı çıkmak isterim eşim beni çok sık boğaz etmez ama yalnız göndermekte istemez. Mesela bugün gittim dışarıda yemek yedim,  gezdim sonrada kafede kahve içtim. Oturduğum yer serindi , esiyordu. Kendime geldim. Sende arada bir kaçamak yap. Arada bir eşim uyurken parka doğru yürür, orada şarkı dinler yarım saat kadar takılıp gelirim. Bazen eşimin hiç haberi bile olmaz , söylemem. 
tarafından
Bebeğimi bırakıp bir yere gidemiyorum. Ki zaten kimseye güvenip de kızımı bırakamam babası olsa dahi. Enerjim, hevesim, heyecanım kalmadı
0 oy
(19,788 puan) tarafından
Kesinlikle haklısın bebeğe ikinci el millete niye hesap yapılmıyo o zaman sende sıfır bak
tarafından
Baktım beğendim ama sonuç başka zamana kaldı

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 224 göst.
5 gün önce Diğer kategorisinde Emineninanesii (4,056 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 403 göst.
3 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Meryemmozer (270 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 448 göst.
26 Temmuz 2024 Aile kategorisinde Hayalseveranne77 (139 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 105 göst.
17 Temmuz 2024 Kültür-Sanat kategorisinde Minikii (591 puan) tarafından soruldu

397,182 soru

11,879,411 cevap

35,995 kullanıcı

...