0 oy
415 göst.
Diğer kategorisinde (2,688 puan) tarafından
Benim kızım 9 aralık 2019 doğumlu anaokulu çıkmış ben cıkmaz sanıyordum çünkü resmen 2020li çünkğ aralığın sonunda 2020de doğmuş gibi ve kızımın gelişimi biraz geride kalmıştı Kenidini çok ifade edemiyor geç konuştu yaşıtlarından bir tık bozuk konuşması benden başkası zor anlıyor tabi telefon tablet vermiyorum ama şimdi düşünüyorum ana okuluna başlasa sanırım kendi tuvaletini filan yapması gerekecek kızım evde klozete oturuyor ben oturtuyorum ve indirip poposunu filan temizliyorum birde kızımda 7 aydır kabızlık problemi var büyük tuvaletini tutuyor söylemiyor kısır döngüye girdik ben takip ediyorum baktım sıkışıyor tuvaleti geliyor fark edince tuvalete oturtup zorla yaptırıyorum yapmak istemiyor ağlıyor ben zorla yaptırıyorum okula başlayınca eminim tutacak tutmakdan bir müddet sonra hafifden kaçırmaya başlıyor günler sonra birde yemek yerken çok yavaş yiyor bir lokmayı uzun uzun çiğniyor kimse orda onun keyfinide beklemez cokda yemek seçiyor onlarıda evde ben zorla yediriyorum vitaminini alsın diye şimdi anaokuluna göndersem bi dert göndermesem bi dert ne yapıcam ben şimdi bana bi akıl verin

13 Cevaplar

+1 oy
(6,124 puan) tarafından

anaokuluna gondermessen dert asil.:) 

. emin ol orada okadar degisip gelisiyor ki sen bile sok olursun. evrim geciriyor cocuklar . bu saydiklarin hallolur ustune ek insan gibi insan olur artik cocuk demezsin yani.emin ol asiri buyuk katkisi olur gelisimine
(2,688 puan) tarafından
Ya inşallah çok ezilir gibime geliyor daha önce kreşe gönderdim özele hep aç geliyordu eve kimse saatlerce oturup yemek yedirmeye uğraştırmıyordu tabi
(6,124 puan) tarafından
yok yok bo tik daha buyudu artik ayak uydurur. benim oglan da haziran dgumlu . 39 aylik olbca ozele baslatcam bi sene oyle gder ertesi sene devlete. nekadar erkn okadar iyi:) kizim ocak digumluydu   pandemi senesi vermedim. sinraki sene de eylulde  56 aylik oldu direk devlttn baskattim iki sene ust yste gitti 1 de bitti suan ikiye gecti.
(2,688 puan) tarafından
Peki tuvaleti filan nasıl olucak şimdi
(6,124 puan) tarafından
zaten 4 yasta artik ogrenmeli kendisi. merdiven basamakli tabure al koy kendi indirsin ust bas kenid cikain oturaun bitince ilk zaman tabiki tam yikama taharet temizleme olmuyir ama silebildigi kadar tuvalet kagidiyla en azindan silsin tenizlenip toparlansin. onu zaten evde de olsa okadar yapmasi gerekiyor.  kabizligi okuldaki ogretmen ve yardimciyi uyarirsin bir sure dikkat ederler ama tabi sen kadar ozen gosteremezler.mesela bizim vardi ogretmen hic mi goatermediniz hicmi cocuga musade etmediniz diye anne babaya kiziyordu. firsat vermemissinizki ogrensin cocuk diye kiziyordu annelere.kisiyir derken uyariyirdu yani. ustunu giyemeyen yedek kiyafet oluo ya yapamayan bile oluyordu 50 ay sinrasi icin cok buyuk eksik. fermuar ac kapamasini  montunun iki
kolunu sokup germuari kapatip cantayi sirtlanip asagi inmesi ozellikle . kisin yani. cogu cocuk montunu eline alip canta yari acik ayri kapali cikiyrdu yagmur kar altinda uat bas giydiriyordu anneler. benim kizim kendi giyinip arkadaslarini da hazirliyordu mesela:))  bunlari ogrenmesi gerek. yedek kiyafet gdio ya onlari kendisi ust degisip kirlileri posete kiyup cantasinda sahip cikip eve getirmesi gerek. zamanla oturtor bunlar
(2,688 puan) tarafından
Ay bizimki kendi üstünü başınıda giyinip çıkaramıyor işimiz çok zor çok
-Reklam-
0 oy
(7,082 puan) tarafından

Temmuz 2020 li 4 yaş gurubuna yazdırdık başlayacak inşallah 

Bence iyi olacak yemesi beninkinin sıkıntı çok seçici ama teyzemin oğlu anaokulunda herşeyi yemeye başladı gelişimine katkısı olacağına inanıyorum 
(2,688 puan) tarafından
İnşallah ya
0 oy
(5,486 puan) tarafından
Ahh canım benım Allah yardımcın olsun benımde oğlum 19 doğumlu ekım dediğin gibi ay sonuna denk geliyor anaokula vermedim ama kuran kursunda gitcek nasipse bende en çok tuvaletten korkuyorum kendı başına da gidiyo tuvalete öğettim ama asla ayakta yaptırmadım kendisi de oturarak yapar işte uzun pantolon giyince onu yapabılecekmi bilmiyorum ama bır yerden başlaması lazım sende gönder ordakılerden görerek yapar kabızlıktan geçen sene çoook çektim dediğin gibi bıraz kacırıyodu hep çok şükür onu atlattık sende inşaAllah korktuğun gibi olmaz
(2,688 puan) tarafından
İnşallah canım ya Allah yardımcımız olsun
0 oy
(640 puan) tarafından
Ekim 2019 lu kızım anaokuluna kayıt ettirdim benimki çok girişken konuşkan bir çocuk artık yetemiyorum tek çocuk. arkadaş istiyo çok sıkılıyo binanın önüne kim gelse konuşuyor eve çağırıyo okul açılsın rahatlasın
(2,688 puan) tarafından
İnşallah ya
(420 puan) tarafından
Benim oğlum da aynı yıl diğer sene birinci sınıfmi oluyorlar
(640 puan) tarafından
Evet birinci sınıf oluyo
0 oy
(10,086 puan) tarafından
Benim 17 Ekim 2019 doğumlu geçen senede gönderdim bu senede gidecek benim yılın sonu doğdu. Ve benimde dili geride konuşması bozuk tam anlasilmuyo ne dediği sırf bu yüzden geçen sene gönderdim kesinlik gönder derim 
(10,086 puan) tarafından
Aynen aklıma geldikçe stres tutuyo 2019 ocak Şubat martla 2019 ekim kasım aralık aynı olur mu nasıl birinci sınıf olacak seneye ya
(3,668 puan) tarafından
Seneye göndermek zorunda değilsiniz 1 yıl daha anasınıfı hakkı var. Benimki Ocak 2019 tekrar anasınıfına gitçek bu yıl
(10,086 puan) tarafından
Biliyorum sonuçta sizin ocakta olsa 2019 ztn anasınıfli bu sene sistemde Ocak aralık aynı sene kayıtları sisteme düşüyor..yani siz dilekçe olmadan bu sene çocuğunuzu ilkokula ztn ginderemezdiniz. Sistem Ocak aralık aynı olsada arada 1 yıl fark var ocakta doğan Aralık'ta nerdeyse 1 yaş oluyo Aralık'taki yeni doğmuş oluyor ama okul sisteminde aynilar yani seneye oğlum Ekim doğumlu olmasına rağmen birinci sınıf hanfedininde Aralık olmasına rağmen birinci sınıf ve sizin ocaktaki çocuğunuzda birinci sınıf
(3,668 puan) tarafından
Bizim bu yıl hem devlet dilekçe olmadan birinci sınıfa kabul ediyor hem de anasınıfı, tercihe bağlı kabul ediyor ikisi de e devlet sistemde var şu an..

Dediğiniz gibi kimi büyük kimi küçük o yüzden isteyen gönderir, hem bazı çocuklar fiziken büyük bazıları erken olgunlaşıyor bazıları da minyon
 gönderip göndermemek artık bize kalmış, Seçenek hakkımızın olması da güzel yani
(10,086 puan) tarafından
Öyle tabi ama ne bileyim mesela benim oğlum dili geride hafta 3 ders dil terapisti görüyor dili geride olduğu için gelişiminde gerideb geldi.
Yani daha tam yaşıtlarına yetişemedi.
Şimdi ben seneye göndersem olmaz göndermesem 3 sene anaokuluna gitmiş olacak daha şimdiden bıktı gitmem diyo. Bakalım seneye Rabbim ömür verirse duruma göre değerlendirecez qma aklima geldikçe stres tutuyo beni
0 oy
(7,791 puan) tarafından
Ana okuluna göndermezsen seneye bire başlama zorunluluğu var nı onu hesapla canım yaşıda küçük değil yarım gün bir okulla başla ama kayıtta biraz geç kalmış olabilirsin
(2,688 puan) tarafından
Nasıl ya iki sene ana okuluna gidemezmi
(3,668 puan) tarafından
Gidebilir
0 oy
(2,521 puan) tarafından
Nasl çıkmış zaten yaşından kaynaklı 2019 doğumlular bu sene anaokuluna gidecek siz neteye göndermeyi düşünüyordunuz? Seneye de ilkokul Allah izin verirse .
(2,688 puan) tarafından
İki sene ana okuluna gidemezmi
(2,521 puan) tarafından
Gelişimsel rapor alırsan gider 7 yaşını doldurup gider belki sıkıntı yaşar ilkokulda 7yasini geçerse
0 oy
(19,936 puan) tarafından
Anaokulu bu zamanda bu yaştaki bir çocuk için ekmek su gibi bir ihtiyaç bence. Çünkü sosyallesebilecegi hayatı deneyimleyebilecegi başka bir ortamlari olmuyor. Ve bence tuvalete zorlama konusunda yanlış yapıyorsun. Daha kalıcı hale gelmesin bu sekilde kabızlığı 
(2,688 puan) tarafından
Ne tapabilirim ğeki tuvalet konusunda 7 aydır düzelmedi yapmadığım kalmadı
(19,936 puan) tarafından
Bilemiyorum dostum. Bı uzmanla gorusmelisin bence.
0 oy
(388 puan) tarafından
Çok hastalanmalari dışında anaokulu gerçekten gelişim açısından şart.oglum konuşmuyordu çok az gel git hayır evet anne baba vs.3 yaş grubuna gönderdim kelime dağarcığı gelişti.sosyallestu.kimi görse laf atar konusurz :+) yemek konusunda da bı tarafımız i yirtardik yesin diye şimdi çok şükür yemesi de düzeldi 
(2,688 puan) tarafından
İnşallah benimkide öyle olur ya
0 oy
(1,929 puan) tarafından
Kızım 24 Ekim 2019 doğumlu. Anasınıfı çıktı fakat göndermeyeceğim. Çok büyük çocuklar var içinde kızım küçük kalıyor ve her daim ezerler. Seneye yollayacağım anasınıfına. Bir sene de kalsın benimle. Biraz daha oyun oynasın uyusun. Sonra zaten istese de yapamaz sürekli okul olacağı için .
(2,688 puan) tarafından
Ana okuluna gitmezsse seneye birinci mecburi yazmışlar yorumlarda
(1,929 puan) tarafından
Yok öyle bir şey canım seneye mecburi değil. Git okulla görüş iyice. Bu sene hatta 2018 doğumlu Ekim Kasım Aralık anasınıfına kayıt oldular veli imzası ile. Bana da seneye böyle yapabilirsiniz dedi müdür. Bende öyle yapıcam
0 oy
(3,668 puan) tarafından

Bnce gönder  benimki de sizin gibiydi okula 1 ay kala tuvalet işini kendin yap bitir diye kapıda bekledim antrenman yaptık yani :) tek başına olunca böyle böyle yapcan dedim 1 haftada öğrendi. Emin olun çocuklar herseye uyum sağlıyor onların tek engeli bizim duygusallığımız  ve çocukların tuvaleti onların boyuna göre hersey pratik yani

Yemek konusunda da çok mıy mıy yerdi , sağolsun çok anlayışlı bi öğretmenimiz vardı birazcık yemek konusunda üzerine düşmesini söyledim, çocuk eve gelip derdi anne öğretmenin bazen yediriyo:) çok dua etmiştim yani birazda insan sevdiğinden kıyamaz sahip çıkıyorlar 

0 oy
(566 puan) tarafından
Aynısı benim oğlumdu Mart 2019 doğumlu konuşmasını bizden başkası anlamıyor, yemek yemiyor, yavaş yiyor tuvaleti ben yaptırıyordum. Ama yine de okula gönderdim geçen sene 4 yaşındaydı. Okulda öğretmenler kendilerini temizleyecekler dedi inan hemen öğrendi tuvaletini. Daha sonra rehber öğretmen bizi konuşması için rehberlik araştırma merkezine gönderdi dil terapistine ücretsiz ilgilendiler. Onların vesilesi ile rapor çıkartıp rehabilitasyon merkezinde dil terapisine başladı. Yemeğine gelince okuldan çoğu zaman aç geliyordu ama birşey olmadı evde yediriyordum gelince. Meyve koyuyordum yanına onu bile yiyemiyordu. Bence gönder herşey birşeye vesile oluyor belki kızının ilerleme kaydetmesine vesile olur. 
0 oy
(990 puan) tarafından
Okulla görüş 4 yaş grubuna kaydet cnm. Herkes öyle yapıyor. Seneyede 5 yasa gider bu sonraki senede 1.sinifa

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 137 göst.
20 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (1,024 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 221 göst.
31 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Ylz.mery (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 343 göst.
26 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Hayaller (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 223 göst.
18 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Zuhalll (735 puan) tarafından soruldu

410,226 soru

12,336,630 cevap

39,399 kullanıcı