0 oy
742 göst.
Diğer kategorisinde (115 puan) tarafından
Kızlar ayın 8inde doğum yaptım ikinci çocuğuma 10 günlük bebeğim var. Ablamın ise kınası var bu ayın sonunda. Ama maalesef gidemiycez çünkü iki tane çocuğum var biri daha çok küçük ve farklı şehirde 5 saat yol gitmemiz gerekiyor. Ablama söyledim ama annemin bundan haberi yok ve diger oğluma gelmeniz lazım teyzenin her zaman düğünü olmuyor diyor. Nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum. Söylesem ben suçlu olucam eşime bahane bulucak. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Sizce gidemeyecek olmam normal değil mi? Ben hamileyken tarihin kararı verildi hamile olduğumda olsaydı gidicektik her türlü. İki doğum yaptım iki doğumumda da annemgil gelemedi ilk doğumumda babam hastaneye kaldırıldı 3 günlük lohusayken biz gittik tam tersi apar topar. Bunda da ablamin gelinlik provası var diye gelemediler eşim vardı sadece yanımda kimsem yoktu. Bende her zaman doğum yapmıyorum ki. Haksız mıyım sizce de

28 Cevaplar

+9 oy
(2,982 puan) tarafından
Ablanın gelinlik provası var diyemi gelmediler doğuma gitmem net 
tarafından
Hakikaten prova nedir ya. Bende asla gitmem üvey evlat gibi
(809 puan) tarafından
Otogardan taksı dolmuş vs gecıyor ya dağ basında değil bu otogarlar :) sacmalamıslar
(13,433 puan) tarafından
Bı durumda bende gitmem zaten ben gitmek istesemde eşim asla müsade etmez
(2,770 puan) tarafından
Kız otogar taksi kaynıyor ne demek alacak kimse yoktu gelmek isteyen her türlü yolunu bulur. Gelinlik provasında annende olmayıvereydi ablan giyecek sonuçta
(600 puan) tarafından
Bir artı da benden.  Sakın gitme daha 40 ın bile çıkmamış olacak. Kimse neden gelmedi demez ablan dışında
-Reklam-
+1 oy
(503 puan) tarafından
Gelinlik provası ertelenebilir ileri geri tarihe alınabilir

Günübirlik sizin yanınıza gelinebilirdi ki annenin ne işi var gelinlik provası da o gelebilirdi

Ben olsam cocugumun fotoğraf çekimi var gelemem derdim 
(79 puan) tarafından
Kesinlikle fotoğraf çekiminin provası var demelisin :)))
(115 puan) tarafından
İşte eşimde böyle diyor hadi ablan gelemedi annen neden gelmedi diyor. Yine istiyorsan götüreyim diyor ama bizim için daha zor olacak diyor. Bende her şeyi düşünüp taşındım ve gitmemin bir seye yaramayacağı kararına vardım. Bi şey olsa yine eşim ve ben cekicez her şeyi kimsenin ruhu duymayacak
(76 puan) tarafından
Sana değer veren olmamış. Sende küçücük yavrucakla keyfini bozupta yollara düşme
(503 puan) tarafından
Yani gelinlik daha önemliyse dediğim gibi bende fotoğraf çekimi var derdim ozaman az anlarlardi baktı anlamadilar iptal et vs diyorlar eski yaptıklarını hatırlatırım küçük çocukla aman ayıp olacak aman şöyle diye hiç yollara duzmezdim
0 oy
(79 puan) tarafından
Ablanın düğünü nezman canım 
(115 puan) tarafından
31 inde
(79 puan) tarafından
Sen haklısın kesinlikle biraz bencillik ediyorlar
(115 puan) tarafından
Valla tek duymak istediğim canın sağolsun denmesi şu zamanda daha bi zoruna gidiyor insanın
(79 puan) tarafından
Düşüncesiz davranmislar sen istemezmiydin gitmeyi sonuçta suphelerimi var bu durumdan demi
0 oy
(6,060 puan) tarafından
Bebegin daha çok küçük.  Emiyorsa rahat edemezsin göze gelir. Be. Olsam gitmem yaaa
(115 puan) tarafından
Emiyor canım ve sürekli emzirmek zorunda kalıyorum sarılık olmasın diye yakın bir yer olsa hic durmam ama 5 saatte yolum var ve benim dikislerim yeni yeni iyilesmeye başlıyor
(6,060 puan) tarafından
Gitmem ben olsam . Zaten evlenecekler.
Rahat uyutamazsın sesten rahatsız olur.  Yol uzun . Gazı olur . Nazara gelir.
(115 puan) tarafından
Evet zaten çok gazlı canım yolda da iki çocukla cok zor olur benim icin
(6,060 puan) tarafından
Aynen hayırlısı olsun . Bebek az daha büyüyünce ablana ziyarete gidersin
0 oy
(2,728 puan) tarafından
Senin ablanla olan samimiyetine ve durumuna bağlı bence. İyi hissetmiyorsan gitmezsin ,kınada da çok ses oluyor yüksek sesten çok etkileniyor çocuklar. düğüne gidecekmisin?
(115 puan) tarafından
Çok samimiyiz. Ama daha dikislerim de yeni yeni iyilesiyor ve bebegim sürekli emmek istiyor. Düğün de farklı şehirde canım kına kendi memleketimizde düğün ise nişanlısının memleketinde olacak orasi da 8 saat sürüyor
0 oy
tarafından
Gelinlik provasının sizin doğumunuzdan daha önemli olmasına şaşırdım ben. Gelinliği prova etsen ne, etmesen ne? Doğum bir kez gerçekleşen bir şey. Buna neden bir tepki vermediniz veya verdiyseniz karşılığında nasıl bir tepki aldınız?
(115 puan) tarafından
Canım zaten onları otogardan alacak kimse yoktu gelselerdi eşim perişan olacaktı doğumda sadece eşim vardı yanımda refakatçı olarak eşim durdu diğer gün gelsek bizi alabilecek biri var mı dediler bizde yok dedik ses etmedik ondan dolayı
tarafından
Taksi diye bir şey var güzelim illa eşin mi almalı? Sen doğum yapıyorsun ya bu ufak bir şey mi? Bir zahmet taksiyle geliversinler benim doğumumda annem gecenin 3ünde taksi olmayan yerde taksi buldu da 10 dkya geldi, kusura bakma ama bana umursamazlık gibi geldi :(
(115 puan) tarafından
İşte ben hiç bir sey demedim eşimde demedi canınız sağolsun dedik geçtik ama bu konuda benim tek beklediğim cümle canın sağolsundu annem oğluma öyle diyince daha zoruma gitti
0 oy
(461 puan) tarafından
Doğumunun sezeryan mı oldu dikişlerim var demişsin. Eğer sezeryansa planlıdır ve gelinlik provası önceki güne alınabilir yada bir gün sonraya atılabilirdi. Evet ablan her zaman evlenmiyor ama sizde doğum yapıyorsunuz. Dikişli ameliyatlı bir insanın beş saatlik yola gelmesini beklemek zaten saçma. Ki hamile olduğunuz belli tahmini doğum zamanı belli neden 15-20 gün sonrasına yada bir ay sonrasına  düğünü belirlemediler ki. Benim halamın kızı hamileydi nişanımın olacağı zaman ben ona kaç kere sordum abla doğum ne zaman olur ona göre ayarlayalım diye. Yine de tam denk getiremedik iyileşmesini 20 günlük lohusaydı gelmese darılmazdım ama gelebildi. Biz aynı sehirdeydik ama.
(115 puan) tarafından
Hayır canım normal doğum ama alttan cok dikisim var kesi ve yırtık olduğu için rahat oturamiyorum. Ama gece sancilandigim da ablama mesaj atmıştım ablamın haberi vardı sabah 10 da da doğum yaptım
0 oy
(1,409 puan) tarafından
Sen haklısın gitme küçücük bebekle ne işin var orda onlarda dusunsun biraz seni
(115 puan) tarafından
İşte annem öyle demiyor gelmen lazım diyor eminim ki o gün gecistirse bile yeniden söyleyecek gelmediniz felan diye
0 oy
(1,567 puan) tarafından
Peki doğuma giderken büyük çocuguna kim baktı canım 
(115 puan) tarafından
Kayınvalidem baktı canım
0 oy
(1,382 puan) tarafından
Benim arkadaşlarım bile ben hamileyken bana göre düğün tarihi aldılar... Gitmek zorunda değilsin. 
(115 puan) tarafından
Bunu bende dedim keşke hamileyken olsaydı diye ama onlar anne tarafım gelebilsin diye bu zamanı seçtiler
0 oy
tarafından
Gelinlik provası senin doğumundan cokmu önemliymis 2 3 gün sonra yapsalarmis nolurmus. Asla gitmem bunuda baslarima kalkarım...
(115 puan) tarafından
Benim huyum değildir canım. Kimsenin yüzüne vurmam kendi ailemde dahil ama annem kolay kolay unutmaz ve yıllarca söyleyebilir
0 oy
(3,817 puan) tarafından
O oldu şu oldu gelmediler,geldiler vs kısmına takılma bosver. Senin için öncelikli olmaları, seninde onlar için öncelikli olacağın anlamına gelmez, sen daha fazla değer veriyor gibi hissediyorsan aynısı onlardan beklemek yerine dengeye gelmelisin demek ki .Neyse bu konu önemli değil.

Düğün icin bebegin çok küçük, kendi düğünün olsa gitmemekte haklısın(mecaz yapiyorum)
(115 puan) tarafından
Doğru diyorsun gerçekten canım
0 oy
(2,174 puan) tarafından
Pat diye söyle gelemem iki çocukla siz bir gelinlik provası için gelmediniz dogumuma ben nasıl geleyim iki çocukla de geç 
0 oy
(3,249 puan) tarafından
Gitmezdim kimseyede hesap vermezdim 
0 oy
(16,566 puan) tarafından
Yani düğün planlı bir şey olduğuna göre senin doğumunda hesaplanıp ona göre karar verilebilirdi pekala. Ayrıca ablamda gelinlik provasına tek başına gidebilirdi. Yani düğünü değil kınası değil altı üstü prova 
0 oy
(1,122 puan) tarafından
Tamamen senin, eşimin ve bebeğinizin durumuna bağlı kararınız. Bebeğiniz çok küçük, anlayışlı olmaları gerekir. 
0 oy
(2,546 puan) tarafından
Bnm kız kardeşimin düğünü oldu şahsen gitmedim bnm de bebeğim küçüktü daa lohusaydim ben olsam gitmem snr herkes gidecek kendi evine sende gidecen kendi haline
0 oy
(29 puan) tarafından
Ablanin gelinlik provası ve senin doğumun. Bu iki olay arasında daha önemli olan prova mıymış. Diyecek bir şey bulamıyorum.
0 oy
(16,816 puan) tarafından
Ben lohusa halimle asla düğüne gitmezdim birde ailemin düğün tarihini benim durumuma göre de belirlenmesini beklerdim bu zor birsey değil 
0 oy
(1,202 puan) tarafından
Kz kirkin çıkmamış lohusasin nereye gidiyorsun gtme bnce küçük bebek enfeksiyon kapar valahi

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 186 göst.
29 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Vidividi (1,537 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 397 göst.
13 Aralık 2019 Aile kategorisinde Beyaz Gül (654 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 163 göst.
30 Ekim 2022 Aile kategorisinde Ceylinbebekk (1 puan) tarafından soruldu
+1 oy
21 cevap 622 göst.