0 oy
328 göst.
Diğer kategorisinde (75 puan) tarafından
Arkadaşlar merhaba kızım 2019 Mart 7 doğumlu isteğe bağlı 1 sinif çıktı. Okula gidebilcek kapasitesi var erken gönderme heveslisi olarak düşünmeyin. Anasinifina bir kez daha gonderirsem sıkılıcak ve aylık ücreti 1000 lira. Büyük kızımda iki sene anasinifina gitti ama ağlıyordu artık istemiyordu. Okula gittim müdür kaydimizi yapmadı bende gozuimuyor falan muhabbeti yaptı ama e devlette kaydı var. Bizim gibi olan var mi ne olur bana akıl verin ben ne yapicam. Yarın bir daha gidicem okula. Şikayet mi etsem MEB i mi arasam ne yapsam acava

15 Cevaplar

0 oy
(1,265 puan) tarafından
Benim oglumda mart 5 4.5 yaşındaki bir çocuk 1. Sınıf olmaz bence cidden çok yanlış planlamanızı bana kalırsa önceden yapmalıydiniz 2 sene anaokulu tabi sıkar ne gerek varki ben seneye anaokuluna birdahaki sene 1. Sınıfa vereceğim çocuğum çok zeki olmasına rağmen yazık çocuklar çocukluğunu yaşasın 
(75 puan) tarafından
Çok güzel izah edip anlatmışsınız teşekkür ederim ❤️
(1,265 puan) tarafından
Oğlum 77 aylıkken baslicak okula
(5,986 puan) tarafından
canim ay olarak bak hesabini yas olarak yapma.  ozaman net oturur kafanda. ilkokul 1 sinifta 68 aylik olan cocuk ta var 78 aylik olan cocuk da var .  sinifin en kucukleri arasinda olmus olur. senin oglan hangi ay yil dogdu .
(5,986 puan) tarafından
tamm iste ozaman seninki de sinif icinde  ortalamada buyukler kesimden olacak . ozaman sen anasinifina  48 ay sonrasi anasinifina vermeyeceksin. 60 aydan sonra vereceksin anasinifina bir sene gidecek sinrasi ilkokul. . oyle zaten senin istegin kararin. devlet 48 ay ve sonrasini aliyor ya pisti acan arkadas hem 48 ay sonrasi hemde aonraki sene iki sene ust uste verecek anasinifina. bende oyle yaptim.
(1,265 puan) tarafından
Aynen benin oğlan büyükler kısmında oluyor ben kardeşi olduğu için zaten çokta aktif sosyal bir çocuk olduğu için 1 sene vereceğim oda önümüzdeki sene bu sene değil sonrada 1. Sınıf biz yırttık yani
-Reklam-
0 oy
tarafından
Benm kizminda çıktı ama isteğe bağlı diyor daha küçük bana göre yaa anasınıfina kaydını yaptrdim 
(75 puan) tarafından
Hangi ay acaba. Yani tabi isteğe bağlı olunca insan acaba mi diyor ama şöyle bir şey var seneye kızım diğer arkadaşlarından da 1 yaş kadar büyük olucak :) sene başı doğan çocukların genel sorunu bu sanırım ya
tarafından
4 Şubat 2019 doğumlu kızım aynn o skntida var ama şuan beş buçuk bile degl küçük daha seninki de öyle Mart 2019 1 ay var aralarında ama daha küçükler anasınıfı öğretmeni de öyle diyor oyun çocukları daha dye
0 oy
(4,253 puan) tarafından
Benim oglumda 13 mart dogumlu. Gecen sene istege bagli cikiyodu ama ben gondermedim. Ders olarak onde ama duygusal olarak 7 yasinda olan cocuklara yetisemezdi. 5,5 yasinda oluyodu cunku. Anasinifina gitti. Bu sene 6,5 yasinda baslayacak ilkokula. Yani bence kucuk. Hatta bu sene kayit yaparken okula biri soruyodu mudur dedi ki 1 ve 2. sinifta anlamaz ama 3 ve 4te anlasiliyo o arada fark ve zorlanir ddi. Arada 1-1,5 yas az degil ben gondermenizi onermem. 
(75 puan) tarafından
Benim anlamadığım geçen sene arkadaşımda isteğe bağlı gönderdi aldılar ama bizi niye almiyorlar. Artık gondermekten ziyade müdürün bize yalan soylemesi gibi bir şüphem var. Birde devlet anasınıfı olduğu halde niçin ücret bu kadar çok 1000 lira az bir para değil ki içinde hiç bir şey yok
(1,265 puan) tarafından
7 yaşında nasıl veriyorlar onu anlamadım ben buna müsade ediyorlarmi
(4,253 puan) tarafından
Kadriye hanim mesela bu seneden ornek veriyim. 2018 ocakta dogan 6,5 yasinda suan basliyo. 2019 ocak subat mart imza ile basliyo. Mecbur baslayan sene ortasinda 7 yasina girmis oluyo diger cocuk 6 yasina anlatabildm umarim.

Yalan soylemiyodur ama sistemsel biseydir belki e devlette cikti diye soyleseydiniz. Onlarda liste oluyo cunku.
(1,265 puan) tarafından
Benim çocuğumda öyle olcak mart 5 6.5 ta baslicak dedigin gibi sene ortasında 7 olcak
0 oy
(606 puan) tarafından
Benimki ekim doğumlu bu sene anaokuluna gidecek geçen sene gitmedi
(75 puan) tarafından
Ekim daha küçük sene sonu olduğu için normal. Ama biz sene basiyiz. Sene 1 sınıfa başladığında arkadaşlarından 1 yaş kadar buyuj olucak bu seferde
0 oy
(3,528 puan) tarafından
Benim kızda 2019 mart 5 doğumlu yaptım kaydını dilekçe verdim canım
(75 puan) tarafından
Müdür bana yalan söylüyor demek ki kesinlikle onu şikayet edicem. Ne hakla beni kandırmaya çalışıyor ya böyle bir saçmalık olabilir mi
(3,528 puan) tarafından
Olmaz canım e devletteki yazıyı gösterin benim kızım geçen sene kreşe gtti öğretmenimiz  iyi kötü hazırladı 1. Sınıfa okulda eve yakın ilgilenirim Allahın izniyle sende bida gt baklm
(75 puan) tarafından
Tamda öyle yaptım canım. E devletimi açtım gösterdim bende yok diye tutturdu ***** adam
(3,528 puan) tarafından
Eşin gitsin bide canım
0 oy
(498 puan) tarafından
Oğlum 27 Mart 2019 doğumlu geçen sene sürekli hasta oldu anaokuiunda duzgun devam edemedi ikinci dönemde sıkılmasın diye eşim gondermedi zaten. O yüzden bu sene de anaokuluna göndericem ben. Yaşı daha küçük 1.sinifa başlamak için diye düşünüyorum. 
0 oy
(7,452 puan) tarafından
Çok küçük daha yaa vermeyin derim . 
0 oy
(12,761 puan) tarafından
Benim kızım 2019.  25 Aralık doğumlu. Bu sene anaokulu çıktı s neye de ilkokul çıkacak oda 5.5 yaşında olacak. Ben seneye ilkokula göndermeyi düşünmüyorum. Çok küçük oluyorlar daha bana göre o yüzden bu sene anaokulu na vermedim seneye vericem inşallah. Bence sende acele etme küçük gitmesindense biraz büyük iken gitsin daha iyi 
0 oy
(2,389 puan) tarafından
Kızzz senin ki çok çok erken benim kızım 2018 Aralık doğumlu benim kıza bile herkes çok erken diyor anasınıfına ver diyorlar bende yarın gidip müdüre soracağım ne önerirsiniz anasınıfı mı 1.sınıf mı diye sorucam müdür hangi yolu gösterirse bana ben öyle yapacağım kızım aralıkta 6 olacak şuan 5 buçuk yaşında 
(510 puan) tarafından
Benim kızımda Şubat 2019 bende bu sene anasınıfına vercem inşallah
0 oy
(95 puan) tarafından
Aynı hatayı yapan biri olarak yazıyorum sana. Büyük kızımada isteğe baglı 1.sınıf cıkmıştı ve ben imza atıp vermiştim kızımı. İki kere göndermeyin anasınıfına diye kendide 1.sınıfa çok hevesliydı. Ama keşke vermeseydim ilk yıl pek birşey yaşamadık ama bu sene 4 geçti. İstemiyor gitmek zor ögreniyor. Ve o bazı şeyleri anlayıp yapamayınca kendime yükleniyorum keşke vermeseydim diye. Vijdan yapıyorum üzülüyorum. Keşke bir sene evde dursaydı ama keşke vermeseydim erkenden. Herşey zamanında güzel
0 oy
(7,714 puan) tarafından
2019 Kasım dogumlu ben iki sene sonra gonderecegim 1.sinifa  zaten ömür boyu bir eğitim hayatına girecek gerek yok erkenden atılmaya ... 
(510 puan) tarafından
Katılıyorum canım
0 oy
(3,004 puan) tarafından
Kızım temmuz 2019 doğumlu anasınıfı çıktı eltimin kızı Şubat 2019 doğumlu ona da anasınıfı çıktı sizde yanlışlık olmasın 
(75 puan) tarafından
Hyr e devlet üzerinden teyit ediyoruz zaten bence kendisi yanlış bakmış :)
0 oy
(268 puan) tarafından
Benim çocuğum Eylül 2018li ben yine de tereddütteyim acaba nasıl olacak diye seninki de 5 buçuk çok küçük bence 
0 oy
(510 puan) tarafından
Benim kızımda Şubat 2019 doğumlu geçen sene anasınıfı çıktı almadikar. Bu sene anasınıfı çıktı ve 1. Sınıf isteğe bağlı diyir 
0 oy
(261 puan) tarafından
Gönderme canım ilkokula benim de oğlan mayıs 2019 doğumlu boyu posu arkadaşlarından iri geçen sene anaokuluna gönderdim herseyi biliyor yapıyor harfleri benden öğrenmek istedi ogretmedim bilerek kendi kendine ogrendi vs. Konuşmaya zaten çok erken başladı ona rağmen ilkokula gondermiyorum daha bu sene beş buçuk yaşında olacaklar çok küçükler yani aynı sınıfta yedi buçuk yaşında çocuklar da olacak kaynasamazlar mi kaynasirlar elbet ama çocuğun ileri ki sosyal hayatı için hep zor olacak çok araştırdım öğretmenleriyle konuştum herkes aynı görüşte.  Aslında geçen sene anaokuluna başlatırken niyetim bu sene okula baslatmakti ama vazgeçtim bir sene daha anaokuluna gidecek zaten yarım gün gidiyor yani ne kadar bikabilir ki arkadaşlarıyla oyun oynycak yastlariyla vakit gecirecek 

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 514 göst.
29 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Ipekreha (105 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 336 göst.
13 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Sevgii-iyilestirir-8 (224 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 151 göst.
1 Haziran 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Ftm1907 (541 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 191 göst.
12 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Pimpirik anne (133 puan) tarafından soruldu

408,406 soru

12,270,338 cevap

37,574 kullanıcı

Kategoriler

...