+1 oy
871 göst.
Diğer kategorisinde (823 puan) tarafından
10 bin isteyen var bizimki 5 bin yatır kaydedelim dedi resmen bu yasal mı cimere yazdım cevap yok 

Bakanlığı aradim  bakan yok

Ben zaten aidata karşı değilim ve aidat veriyordum ayriyeten bu para neyin nesi ben halihazırda beşbin nasıl vereyim bulana kadar kayıt dolacak çocuk ortada kalacak

28 Cevaplar

+1 oy
(7,154 puan) tarafından
Kayıt parası asla yasal değil edebildiğin her yere şikayet et hatta milli eğitim e şikayet edebilirsin 

Bende oğlumu kaydettirdim anaokuluna sadece hervay 350 tl aidat istediler o kadar 
(823 puan) tarafından
Aidata normal diyorum ama kayıt parası dedi bu bildiğin
(5,986 puan) tarafından
2021 de 500 500 iki donemde yatirmistik toplu kayit parasi 120 tl aidatti sonraki sene de 1000 1000 odedim kayit parasi sonra180 aylik aidatti.  yari ozel yari devlet anaokulu kizimi ginderdigim yer. seneye oglum ozele gidecek yas kucuk 39 ay oluyor eylulde. ama birsonraki sene oraya yas tutacak 48 ay sonrasini kabul ediyorlar cunku. bakalim ozaman ne olur kayit ve aidat
(7,154 puan) tarafından
Yarı ozelse tabi bı kar elde edebilmek için isterler ama ben araştırdım bunu devlet okullarında kayıt parası diye bir sistem kesinlikle yok
(504 puan) tarafından
istanbulda 650 aylik istiyoruz diyolar ama herkes vermio o yüzden donem.basinda toplu istiyolar
-Reklam-
0 oy
(3,572 puan) tarafından
Maalesef bağış aidat ya da kayıt parası adı altında artık yasal olarak bir kılıfa uydurulmuş durumda bu paralar devlet hiçbir şey yapmıyor istediğiniz kadar yazın BİMER'e cimer'e zaten oradan cevap gelene kadar çoktan kayıtlı dolmuş olur ya bulup vereceksin parayı ya da göndermeyeceksin çocuğun artık devir o hale gelmiş durumda sözde sosyal devlet var ama bir tek Suriyelilere işliyor niyeyse
(3,572 puan) tarafından
Senin yerinde olsam asla ilkokula göndermezdim 3 tane öğretmen arkadaşımdan görüş aldım ben bu konuda erken başlayan çocuklardan hiçbir şekilde verim alamıyoruz şeklinde yorum yaptı üçü de ilkokul öğretmeni ben 7 yaşından önce göndermeyi düşünmüyorum etrafımdaki hiç kimsede göndermiyor çocuğu erkenden başlatıp bunaltmaya da gerek yok Allah yardımcın olsun ne diyeyim keşke devlet bu işlere imkan sağlasa el atsa ama olmuyor maalesef
(823 puan) tarafından
Ya işte bak ya çocuk kaldı ortada
(7,638 puan) tarafından
O parayı verceme özel'e yollarım en azından  kaliteli eğitim alır
(3,572 puan) tarafından
Ben öyle yaptım 30 kişilik sınıfta olacağına beş kişilik sınıfta adam gibi eğitim alsın ilgi görsün diye düşündüm
(7,638 puan) tarafından
Aynen öyle yapıcam  bende
0 oy
(3,528 puan) tarafından
Kaçıncı sınıf canım bizdende isterler mi acaba kayıt yaparken bişi istemediler
(823 puan) tarafından
Anasınıfı ikinci kez göndermek istedim normalde birinci sınıf başlaması gerek
Birden kayıt parası almıyor bence
(3,528 puan) tarafından
Çokmuş canım dediğin gbi olmayan nasıl verecek yazık günah
(823 puan) tarafından
Tabi canım şuan çocuk bire küçük geliyor sene sonu isteğe bağlı cikiyor
0 oy
(75 puan) tarafından
Sizde benim geçen sene yaptığım gibi direk cimere şikayet edin 
(823 puan) tarafından
Ettim ongun oldu hala cevap yok
(75 puan) tarafından
Aaa bende hemen dönüş yapmışlardi
0 oy
(12,611 puan) tarafından
okullara ödenek olmadığı okullar bu şekilde kendilerine gelir sağlıyor maalesef 
(823 puan) tarafından
Valla hiç hademe görmedik temizlik görmedik tuvaletler leş gibi
(12,611 puan) tarafından
hademesiz okul olmaz da temizlik için şikayetini dile getirmelisin tabii ki
(823 puan) tarafından
Hademe yok müdürun ayakcisi var boş canım.nereleri aramadik mecbur olmak çok zor bazen
(12,611 puan) tarafından
ya isyanında haklısın zaten devlet okulu ücretsiz olmalı ama maalesef onlar da böyle çözüm buluyor. Devlet okulu ama sadece öğretmen maaşını devlet veriyor gerş kalan her şeyi okul çözmek zorunda
(823 puan) tarafından
Yani yapacak bisim yok param olsa çocuğumu böyle madur edermiydim.hic
0 oy
(585 puan) tarafından
Özelse alıyorlar cnm burdada 3 bin istiyorlar bide bütün esyalarinida alın diyorlar devlet te sade eşya istiyor 
(823 puan) tarafından
Kiz özel olsa yazarmiyim ilkokulun altinda olan bir anaokulu devlet
0 oy
(856 puan) tarafından
Bizden de dönem başı 2.000 istedi yasal değil dedim zaten milli eğitim bakanlığı beliriyor fiyatı dedi ana sınıfı mecburi değilmiş o yüzden ücretliymiş yersen tabi ya bakanlar bizi kandıyor yada okullar
(823 puan) tarafından
Ya zaten milli eğitim belirliyo diye iyduruyor herkes inanıyor
0 oy
(51,334 puan) tarafından
yasal olmamasi lazim okullar mudurler aç kurt gibi hele kermesleri gör para icin agaca çıkıyorlar 
(823 puan) tarafından
Ana ben geçen sene denk geldim şok oldum
0 oy
(14,487 puan) tarafından
Biz de ilk dönem için 3250 

2. Dönem için 2600 küsur.

Geçen seneden bildiğim için şok olmadom ama geçen sene o şokla müdür yardımcısıyla gerilmiştim

Sonra da paşa paşa vermiştim parayı

Diyanetin 4-6 yaş arasi camiye vercektim bu sene.

Aylık 2500 deyince okula verdim gene
(3,665 puan) tarafından
Diyanetin kurslarını bir ben bulamadım müracaat için nereye gitmek gerekli
(14,487 puan) tarafından
En yakın camiye sor kuzum onlar söylüyorlar.
Bize en yakın camiye sordum ben burda oluyor mu diye, hayır dedi olan camiyi tarif etti ben zaten biliyodum orda olduğunu yakın diye oraya da bir sorayım demistim
(3,665 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Yasal olan sadece aidat olarak verilen ücret. O da bjnyil 1235 TL olarak belirlendi her ay sadece onu veriyorsunuz onun dışında bağış ödenek adı altında maalesef yasal olmayan ücretleri isteyen okullar var karşı çıkınca ister ver ister verme vermezsen başka çocuğu kaydederim benim kaybim yok diyor

(823 puan) tarafından
Aynen birde kayıt batıyor yer kalmiyo
0 oy
(9,925 puan) tarafından
Bende kayıt etmesi için 300 TL yatırdım parayı vermeden kayıt etmedi. 
(823 puan) tarafından
300 TL istese keske
(9,925 puan) tarafından
300 kayıt parası aidata her ay 300 kırtasiye eşyaları ivirlari zivirlari hariç
0 oy
(3,665 puan) tarafından
anaokulu mu istedi yoksa devlet okulun içindeki anasınıfı mı, Biz de anasınıfına gideceğiz bu yıl ikinci kere bizden para talep edilmedi sadece aidat 500
(823 puan) tarafından
Devlet okulu içinde anasinifi
0 oy
tarafından
Bısey yapmıyolar ben mıllı egıtıme gıttım 
(823 puan) tarafından
Yapmiyorlar
0 oy
(1,853 puan) tarafından
Okul öncesi eğitim zorunlu değil ve devlet okul giderlerini karşılamıyor. Okula alınacak personel, kırılan oyuncakların yenilenmesi gibi gibi aklınıza gelmeyen her şey bu paralardan karşılanıyor. Geçen sene bilgisayar bozuldu mesela servis 5 bin istedi. Projeksiyon aleti bozuluyor, okulun çatisinda sorun oluyor. Bizim müdür para olmadığı için her şeyi kendi kredi kartindan halletmek zorunda kalmıştı. Milli eğitim de velilerden toplayın diyor 
(1,853 puan) tarafından
Bir de veremeyecek durumda olanlardan belirli kontenjan öğrenciyi müdür bedavaya kaydeder. Mesela eviniz falan yoktur durumunuz iyi değildir. Sosyal yardım alıyorsanız falan bedava kayıt olur
(823 puan) tarafından
Yani bizim okul beş istedi sabahçı öğlenci 300 sadece anasınıfı

Sınıflar 30 kişilik olur
(823 puan) tarafından
Valla veremem dedim kayıt edemem dedi
(1,853 puan) tarafından
Cimer değil de siz ilçe milli eğitime gidip görüşün mutlaka
(823 puan) tarafından
Aradım açmadilar havalar çok sıcak gidemiyorum
0 oy
tarafından
Benden de istendi aylık 150 TL senelik verirsem 1.250 TL kırtasiye parası haric 
(823 puan) tarafından
Keşke okadar istense
tarafından
Aynn canm baya pahalı önceden böyle bişey yoktu ki devlet okulu bu yani çocuklarımizi bile zor bela okutuyoruz ya herşeye paraya döküyorlar
0 oy
(17,752 puan) tarafından
Bu ne yaa şikayet et canm bu kadar da olmaz bize yakın okulda ana sinifi var müdürle görüştük aylık para almıyoruz dedi buradaki ailelerin durumları çok iyi değil sosyal yardim alıyor çoğu bu yüzden sadece aylık 200tl tuvalet kağıdı vs almak için verirse aileler odur o bile zorunlu değil demişti olması gerekende bu yani ama 5000 TL verin yoksa kayıt yaptırmayız demek insanları zor duruma sokmaktan başka bjsey degil.
(823 puan) tarafından
Ettim canım cevap yok valla napalim bilmiyom
0 oy
(1,102 puan) tarafından
Biz Kocaeli Darıca dayız , anaokuluna kaydettik çocuğumuzu, sadece anasını olan bir okul .. yıllık bizden 8.200₺ Vakıfbanka direk peşin olarak ödedik ve kaydı öyle onaylandı!!! Okul öncesi zorunlu eğitim sistemine girmediği için giderlerini kendileri karşılıyor 
(823 puan) tarafından
Tamam da her sene okul öncesi vardı şimdi bu moda oldu geçen aene de gitmisti
(1,102 puan) tarafından
Çünkü insanlar okulun son ayı olunca son ayları ödemiyorlar, ödeyenlere haksızlık ve çoğunlukla maddi durumu öne sürüyorlar... Not; biz de zorlanarak verdik keşke dönemlik olsaydı
(823 puan) tarafından
Her ayını bizzat ödedim
0 oy
(466 puan) tarafından
Bizimki her kişiden farklı rakamlar istiyor
0 oy
(4,253 puan) tarafından
Bize de verdiler desteginizi bekliyoruz diye ama sart kosmadilar. Bi veli durumum yok vs dedi bisey demediler. Sadece ihtiyac sahibiysen yazi getir dediler beklerken duydum. Baska bir arkadasin kizini yazdirdiklari okul 40bin istemis. Onlarda tanidik vs bi sekilde halletti. Eski okulumuzda mesela hic almamislar. Malesef bazi okullar cilkini cikardi.
0 oy
(1,276 puan) tarafından
Bızım anaokulu da 1500 aıdat alacak aylık 500 tl okula gırıs kartı için tek seferlik ve ilk ay 2000 tl kırtasiye masrafı 

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 551 göst.
19 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde 3prensannesi (1,518 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 182 göst.
28 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde zeynepcelik (2,458 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 169 göst.
18 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Eymen kuşum (7,134 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 112 göst.

408,404 soru

12,270,207 cevap

37,573 kullanıcı

Kategoriler