+1 oy
921 göst.
Diğer kategorisinde (1,126 puan) tarafından
10 bin isteyen var bizimki 5 bin yatır kaydedelim dedi resmen bu yasal mı cimere yazdım cevap yok 

Bakanlığı aradim  bakan yok

Ben zaten aidata karşı değilim ve aidat veriyordum ayriyeten bu para neyin nesi ben halihazırda beşbin nasıl vereyim bulana kadar kayıt dolacak çocuk ortada kalacak

28 Cevaplar

0 oy
(282 puan) tarafından
Mugladayiz canım oğlum 5 yaşında ve anasinifi artık 4 bin bizim buralarda gecen sene 2 binmiş çocuğa dair doldurulacak kağıtlar verdi ve iban verdi ilk para yatacak ondan sonra dekontu gelin kaydınızı oluşturalım dediler bize tabi biz sorduk araştırdık genel bütün okullarda varmış ve milli eğitimin getirdiği birşey mis şikayet etmeyin elinize birşey gecemz dediler bize kaymakamlığı aradık araya birilerini soktuk şok olduk yani dahada gitmedik okula mecbur yatıracağız artık 
(1,126 puan) tarafından
Valla benim kendi memleketimde yok
-Reklam-
0 oy
(1,292 puan) tarafından
Bizim kızımızın okulunda yardımcı abla olduğu için biz veliler onun maaşını veriyorduk her veli 100 TL yatıyordu maaş+ sigorta 
(1,126 puan) tarafından
Bizde veriyorduk geçen sene
(1,292 puan) tarafından
Tmm verdiğinixi yazmışsın zaten bizde neden verdiğimizi açıkladım yardımcı abla için sizde yardımcı abla yok ise şikayet edin tabi
(1,126 puan) tarafından
Canim abla var ablanın parasını zaten veliler veriyor onu diyorum biz geçen sene her ay ucyuz verirdik artı masraf da ama kayıt parası nedir onunla alakası yok gene aidata baglayacaklar bizi bak gor
(1,292 puan) tarafından
Haaa kayıt parası istiyorlar hayır canım bu yasal değil suç duyurusunda bulunmaya devam edin
0 oy
(1,203 puan) tarafından
Kayıt parası yasal değil canım bende okul idarecisiyim ilkokulda .ama şöyle bir durum var anasınıfı zorunlu eğitime girmez her ilde değişmek üzere benim ilimde izmirde aylik 900 TL aidatı var .yıllık 8100 .bizde peşin alıyoruz çünkü 3. Ay dan sonra velilerin yarıdan fazlası vermiyor kurnazlar .bizde baştan aliyoruz .evet zorlanıyorlar ama yaptıkları uyanikliga karşı böyle çözüm bulduk bu sene .cebimizden yaptıracak değiliz kirilani dokuleni .veya tuvalet alışkanlığı altını temizleme alışkanlığı olmayan çocuklarını tek tek tuvalete götüren yardımcı ablalarin ve yere döke saça yedikleri yemekleri temizleyen hizmetlileri parasını okul idarecileri cepten ödeyecek değil .çocuklara 5 saat bakıcılık yapılıyor eğitim öğretimin yanında orada üstelik zorunlu eğitim çağında değiller .sizin olaya gelirsek siz zaten geçen sene aynı okulun anasinifina çocuğunuzu gondermissiniz.tekrar göndermek istiyorsunuz ama.bu sene o anasınıfı kontenjanani yeni gelen öğrencilere ait sizinki fazla oluyor kontenjan dışı kalıyor çünkü 1.sinif yaşı gelmiş haliyle aday kayıtta bekleyen o kadar öğrenci varken tekrar siiznkini almak için bağış veya kayıt parası talep etmiştir idare muhtemelen .bence illa anasinifina göndermek istiyorum diyorsanız bir şekilde verin parayı .bizim okulda anasınıfı ile ben ilginerim kayitla. 1.sinif yaşı tutan ama ertelemek isteyenleri direk hiç bizim okulun anasinifina kaydetmiyorum isterse 100 bin bağış yapsin.biizm.kontenjanimiz 100 kişi 4 sınıf için .her sınıfta 25 kişi en fazla olur .26.yi asla almam .zaten yeni  gelen öğrenci sayısı 100 u geçiyor .100 u geçtiği anda kayıtlar durur .yani ertleme yapayım bir sene daha anasinifina gideyim derse veli başka bir okulun anasınıfına götürüyor .bizim okulda yer bulamıyor .yine sizinkini alabiliyorlar en azından .bu arada benim okulum merkez okul ve veliler kaydolabilmek için her yolu. Deniyor bağış yapmak araya siyaset koymak falan ama bzde erteleme yapana anasinifi yok kesin bir şekilde .haksızlık oluyor çünkü yeni gelen öğrenciyi alamazsam onun yüzünden.bu arada aidatları da milli eğitim okullara resmi yazı ile gönderir .ben o yazıyı çıktı alıp asarım odaya itiraz eden olursa baksın diye .öyle bir resmi dayanak olmasa sizden neye dayanarak aidat istenebilir .
(1,203 puan) tarafından
Kontenjan sorunu yoksa alınır yani.bizde sorun olduğu için almıyoruz fazladan .sizi biraz zora koşmak istemiş anlaşılan idare .şikayet etsenizde birşey çıkmaz belirteyim size .çünkü milli eğitim size para vermeyin der bize ne alabilirseniz okulun karı der .
(1,126 puan) tarafından
Hayır kayıt bitiyormus sistem kapaniuormus ondan çekiniyorm yoksa net alır çünkü sistem açılmadı die kayıt günleri var dedi
(1,126 puan) tarafından
Hayırlısı olsun canım tşk ederim
(1,203 puan) tarafından
Sistem kapanması diye bir şey yok canım ya kontejan  dolarsa belki ama Aralık'ta bile kayıt alinr anasinifina yer varsa eger
(1,126 puan) tarafından
Bizi kandırıyor demek:)
0 oy
(261 puan) tarafından
Yani bu aidat işi de takip edilmeli bence her okul bambaşka şeyler aliyor geçen sene anaokulu için bağış adı altında okula yazdırma parası yatırdık 1500 lira miktar çok değildi çocuğun da yaşı 4.5 du o yas grubu alan çevremizde başka okul yok diye yazdırdım. Bu sene yine anaokuluna gidecek aynı anaokuluna . Aylık aidat ücreti yarım gün 1450 lira çocuğun okulda toplam kaldığı 4 saat yani . Neyse ama bu sene yazdırma parası almadılar sadece eylul ve haziran aidatini pesin pesin aldilar gecen sene haziran yatırmayan cok veli var diye .tabi bizden almadılar belki ikinci senemiz diye bilmiyorum ama çevremden duydum 20 bin istedikleri veliler bile varmış yani çok enteresan hiç bir denetimi yok yani milli eğitim bakanı falan da hicbisey yapmıyor 
0 oy
(3,115 puan) tarafından
Bizdende devlet okulu 900 tle ibana atın dekont getirin öğlenci yapalim dedi 
0 oy
(13,618 puan) tarafından
Bizim burda ilköğretim yeni kayıt için 25.000 istiyor okul bende oğlum için 1500 tl verdim o kadar istediler 
0 oy
(88 puan) tarafından
Öncelikle özel anaokulu mu yoksa devlet anaokulu mu arada fark var özel use isteyebilir normal ama devlet isteyemez yaninyasak
(1,126 puan) tarafından
Devlet özele. niçin tepki veriyim canim
0 oy
(58 puan) tarafından
Bizde geçen hafta kayıt için gittik kayıt parası istemediler ama ikinci güvenlik alacağız destek amaçlı 5 bin TL yatirabilirseniz çok iyi olur dediler zorunlu değilmiş söylediklerine göre 

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 633 göst.
19 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde 3prensannesi (1,517 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 128 göst.
17 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Hirammm (67 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 188 göst.
28 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde zeynepcelik (2,460 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 178 göst.
18 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Eymen kuşum (7,127 puan) tarafından soruldu

413,165 soru

12,439,343 cevap

45,924 kullanıcı