0 oy
357 göst.
Diğer kategorisinde (126 puan) tarafından
Kızlar merhaba doğumun yaklaştıkça aklımı kemiren bir sorun var yardımcı olur musunuz? Çok şükür müslümanız ve kadere inanan insanım (10 ay önce babamı ani kalp krizinden kaybettim ondan sonra kadere çok inanmaya başladım) oğlumun adını çınar koyacağım göbek adını da ismail koymak istiyorum babamın adı ismaildi hemde kuranda geçiyor. 

Kendi babam diye söylemiyorum dünyanın en iyi en merhametli insanıydı birini bin yapmasını çok severdi ama hep sıkıntılar çekti parasal anlamda yüzü gülmedi yani. Şimdi ben oğlumun göbek adını ismail koymak istitorum ya oda aynı sıkıntıları yaşar mi bana bilgi verir misiniz ne yapayım 

12 Cevaplar

0 oy
(7,680 puan) tarafından
Kaderinde ne varsa onu yaşar bacım.  Aynısını yaşayacak diye bir kural yoktur 
(126 puan) tarafından
Gerçi doğru dedin haklisin ama insan işte isminin anlamını yaşıyor ya ondan sormak istedim
(7,680 puan) tarafından
Hayırlı dogumlar dilerim
(126 puan) tarafından
Teşekkürler canım sagolasin
-Reklam-
0 oy
(17,938 puan) tarafından
Mesela babanın ismi olduğu niyetiyle koyma canm hersey niyete bağlı bana hocamız o niyetle koymayın sevdiğiniz beğendiğiniz için koyun ismini demişti.
(126 puan) tarafından
Hadi ya o niyetle koyayım o zaman çok teşekkür ettim canım sagolasin
0 oy
tarafından
Çocuğun kaderin de ne varsa onu yaşar canım babanla durumun alakası yok Allah rahmet eylesin bu arada sağlıkla doğur bir nefeste
(126 puan) tarafından
Amin canım amin inşallah
0 oy
(2,455 puan) tarafından
Ben anne baba ismini koymayı şiddetle reddediyorum. Neden benim çocuğuma yaşanmış bir hikayenin adı koyuluyor ki? Rahmetli kayınpederim bize yasaklamıştı, sakın ola adımı koymayın onun bembeyaz tertemiz bir hayatı olacak yaşanmışlık olmasın üzerinde sakın demişti. Öte yandan koyacağınız ismin Kuran'da geçmesi şart değil, peygamber efendimizin de bazı çocuklarının adı Kuran'da yok. 
(126 puan) tarafından
Göbek adını babamın ismi koymak istitorum  kendi ismine babamın adını vermeyeceğim yani bilmiyorum çok kararsızım ben kendi ismi kuranda geçsin diye diretmiyorum en azından göbek adı kuranda geçsin sonuçta ölünce o isimle çağıralacağız
(2,455 puan) tarafından
Ana adı göbek adı fark etmez ki, şart yok. Babanızın ismi de kalsın kalbinizde, yerinizde olsam ben çocuğuma bambaşka bir isim veririm yaşanmışlık yüklemek yerine.
0 oy
tarafından
Alın yazısında ne varsa onu yaşar isimden kader geçere ben inanmam ama büyük ismini de çocuğa koymayı doğru düşünmüyorum örnek veriyorum mesela çocuğunuz bir hata yaptı İsmail diye bagirabilecek misiniz aklınıza o an babanız gelmez mi
(126 puan) tarafından
Ben çocuğumun adını çınar koyacağım sadece göbek adını ismail koymak istiyorum.
Göbek adıyla mi seslenmek gerekiyor çocuğa bilmiyorum adını cinar koydum göbek adı ismail diye ismail diye seslenmek gerekiyor
0 oy
(3,397 puan) tarafından
Biz eşimle sevgiliyken hep bir kızımız olursa ismini Damla koyacağız diye hayal ediyorduk evlendim hamile kaldım kız olduğunu öğrendim Damla koyarım dedim gelin gittiğim köyde daha önce ufak bir kız çocuğu varmış ismi Damla üstüne su tankeri devrilip altında ezilip ölmüş koyma onun kaderini Yaşar dediler Kumsal koydu etkilendim yani bile bile koymak istemedim
(126 puan) tarafından
Işte bilmiyorum canım bütün damla ismindeki kişiler aynı olayı yaşamıyo aynı şey başlarına gelecek diye bişey de yok
(3,397 puan) tarafından
Ya evet ama yıllarca hayalini kurduğum isimden o anda soğudum iste
(126 puan) tarafından
Benim kafam zaten karışıktı iyice karıştı
0 oy
(519 puan) tarafından
İsmini koymak bence huyunu suyunu etkiliyor aynı kaderi yaşar mı bilemem ama kendi huyu benziyor. Bizde oğlumun adini kayınpederin adını koyduk bazı huyları benziyor 
(126 puan) tarafından
Işte sormak istediğim buydu babamda çok ağır başlıydı işlerini yapardı ama hep ağırdan alırdı kendini hep erteleye erteleye yapardı
(519 puan) tarafından
Kayınbabam çok duygusaldır dizi film izlerken duygusal bir sahne olsun hemen ağlar, boğazına düşkündür yemeyi sever (sevdiği şeyleri tabi)  oğlumda bu huyları var.  Ama şöyle de bir durum var dedesi olduğu için zaten huyların benzeme ihtimali var :) isim koysan da koymasan da. Adını koyunca sanki adı koydugun için benziyor algısı daha fazla oluşuyor. Yoksa benim babama benzeyen huyları da vsr mesela oğlumun.
0 oy
(18,105 puan) tarafından
Yani çok çok rahat hayatlar yaşayan İsmaillerde vardır ismi ondan aldı diye kaderini yaşamaz bence her birimize ayrı kader yazıyor Rabbim sonuçta 
0 oy
(345 puan) tarafından
Eşimin ismi Hayrullah ondan önce ölen bir kardeşi olmuş 1 buçuk yaşında falan Emrullah mıs adı eşime Emrullah diye çağırıyor lar 25 yaşında eşim herkes aynı olcak diye bir şey yok koymak istiyorsan tabiki köy ama seni uzcekse koyma derim
(126 puan) tarafından
Kimlikteki ismi çınar olacak sadece göbek adını ismail koymak istiyorum
(345 puan) tarafından
Yani güzel bir şey koyman canım koyabilirsiniz tabiki herkesin kaderi farklıdır
0 oy
(3,054 puan) tarafından
Benim babamin adida ismail di ve cookk comertti yetim ve oksuz buyumustu tek basina disi tirnagini kaziyarak yuva ev kurdu hep cok calismak zorundaydi cocuklufundan beri hep mucadele icinde yasadi dedem ogretmenmis 5 yasinda kaybetmis babasinu annesini de 20 yaslarinda falan 

Neyse cnm babamda 58 yasinda hayatini kaybetti bende ismaol ismi bana hep buruk geliyo
(126 puan) tarafından
Benim babamda 57 yaşında ani kalp krizinden hayatını kaybetti. Rabbim mekanını cennet eylesin inşallah babanızın
(3,054 puan) tarafından
Amin sizinde insAllah cnm benim burada zorluk cektiler ahiretl3erini Rabbim kolaylastirsin cnm bnn
0 oy
(3,338 puan) tarafından
Bence yaşamaz içinden geçiyorsa köy bu arada benim oğlumun adıda çınar babamın adıda ismail adamlar ismiyle büyüsün inşallah
(126 puan) tarafından
Amin canım inşallah
0 oy
tarafından
Eğer İsmail koydunuz diye illa birinin kaderini yaşayacaksa o babanız değil, peygamber olan İsmail (as) kaderi olur. Yani böyle bir şey mümkün değil. Oldu ki yaşadı, buna da ancak tevafuk deriz.

Kader çalmak veya bir başkasının kaderini yaşamak diye bir şey yoktur. Düşünceniz çok iyi ve güzel. Benim de babam öldü, ismi anlamlı bir şey olsaydı bile ben pek koyma yanlısı değilim. Yıllarca babamla özdeşleştirdiğim ismi oğluma seslenirken kullanmak edebi terk etmişim gibi hissettirir.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 99 göst.
31 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde bendemistim (756 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 170 göst.
12 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Özlemm ❤ (926 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 412 göst.
28 Nisan 2024 Diğer kategorisinde 1bebekannesi (36 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 547 göst.

409,104 soru

12,295,551 cevap

38,316 kullanıcı

Kategoriler

...