0 oy
702 göst.
Aile kategorisinde tarafından
Merhaba kızlar..Merka ettim sadece ..Azerbaycanlılar hakkinde fikirleriniz neler..Ve Azerbaycanlı kullanicilar ses edin ❤️

28 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap
İki gelinimiz var Azeri, çok severim köy hayatına gelin geldiler. Bir çok eziyet görmelerine rağmen bırakıp gitmediler. Ben seviyorum herhangi bir ön yargim yok.
-Reklam-
+11 oy
(5,471 puan) tarafından
Bir ananın iki oğlu, oda ulu bu da ulu... 
tarafından
+1 benden
(5,471 puan) tarafından
Yayla09 kuzum bir ananın iki oğlu, bir agacın iki qolu diye geçiyor şiir. Bəxtiyar Vahabzadə nin şiiri bakabilirsin kuzum :)
(310 puan) tarafından
Bahtiyar Vahapzade'nin 1998'de yayınlanan Bir Ömür Yuxu adlı kitabında bulunur bu şiir sevgili Doğa, bilirim. Azerbaycan-Türkiye başlıklı şiirin ilk dizesi sizin de yazdığınız gibidir devamı benimki gibi.
"Bir ananın iki oğlu,
Bir amalın (amacın) iki kolu
O da ulu, bu da ulu
Azerbaycan-Türkiye."
Her şekilde en doğru anlatan dizelerdendir bu iki ülkenin arasındaki bağı :)
(5,471 puan) tarafından
Benim kaynağımda ve bulduğum kaynaklarda diğer türlü :/ neyse anaaam. Niyet belli. :))
(310 puan) tarafından
Elbette :)
+1 oy
(310 puan) tarafından
Azeri yerine Azerbaycanlı dediğiniz için muhtemelen müteşekkir olacaklardır. Ana baba bir kardeş olmamıza rağmen sonradan uydurulan bu Azeri ifadesi ile yabancı gibi gösterilmeye çalışılsalar da yurdum insanı kadar özümüzdür kendileri. İyisi de kötüsü de bizimkilerin iyi kötüsü olduğu gibidir. 

Deprem zamanında eski arabasına yorganları doldurup yolunuza düşen insanlardan bahsediyoruz, ne diyelim. 
(24 puan) tarafından
Cox yasa canim ne gozel anlatdin. O hemin an her kesin icinden gelen bir sey idi her evde bir huzun vardi goz yaslari ile en yaxunlarimiz o depremdeymis kimi hiss etdik. Helede o acini unutmadiq Allah bir daha o gunleri yasatmasin
tarafından
Turkiyedeki deprem oldugunda marketde calisiyordum..her gün Turkiyeye yardım için Arabalar cikiyordu yola ..erzak aliniyordu
(24 puan) tarafından
Evet haqqimiz halal olsun Allah bir daha yasatmasin
0 oy
(15,473 puan) tarafından
Önceden çok severdim ama Azeri bir arkadaşimdan kazık yiyene kadar. Şuan olumlu olarak yaklaşamiyorum maalesef. 
tarafından
Yapma yaa ..bende Azerbaycanliyim.. kötüleri mutlaka vardir..Ama 1 kisi yuzunden baskalarindan soguma lutfen :)
(15,473 puan) tarafından
İster istemez önyargı oluyor maalesef. O arkadaşımla aramız iyiykende hep olumlu düşünüyordum ama sonradan onun yüzünden böyle oldu.
(6,840 puan) tarafından
Bizim turklerde de var kazikci hemde âlâsı:)
0 oy
(1,827 puan) tarafından
Arkadaş olarak iyiler, ama evlenilir mi bilmiyorum. Bir Azeri arkadaşım eşinin annesinden kira istemişti Azerilerde böyle diye. Eşinin annesi de doğum sonrası yardıma gelmişti. Başka bir sürü farklılık yaşanınca boşandılar. 
0 oy
(6,840 puan) tarafından
Bizim mahalleye gelin geldi azeri bir kız cok iyiydi güler yüzlü idi
tarafından
Elif bak buraya
(6,840 puan) tarafından
Baktim
tarafından
Acamadim ozelden mesajini
(6,840 puan) tarafından
Evet ayarlar bozuk
tarafından
Gecen vardi zemzem isimli kullanici diyordular..erkek ozelden yaziyordu galiba ..esimin penisi kaklmiyo falan ..hatirliyonmu
(6,840 puan) tarafından
Yok gormedim . Ama bnm posta bisi yazmıştı galiba
tarafından
Off ya kimsi.acaba taniyan ..bana ozelden ic giyim linkin varmi yazdi ..erkek gibi sanki gunahda almak istemiyom ..post acmis nasil sifreli yollarla bula biliriz erkekmi kadjnmi diye sejce
(6,840 puan) tarafından
Bilemiyorum cnm
 Ama bnce muhatap olma.  Burda kimin ne olduğu belli değil
tarafından
Sinirim bozuldu ..kendisine yazdim sen erkeksin galiba .
Ne alakaya delimi ne yazmis :)
Neyse bos ver  buraya normal soru da soramiyor insan artik
(6,840 puan) tarafından
Aynen öyle
0 oy
(1,121 puan) tarafından
Kardeş komşumuz severim eskiden ordan bizm köye azebycanilar çalışmaya gelirdi Azeri diyorlardı çok sıcak insanlardı Azeri terkme hemen hemen aynı sanrm ablmda terkmelerde evli iyi insanlar yani
0 oy
(1,381 puan) tarafından

Azerbaycanli bir arkadasim var tabiki hepsi bir degildir ama ben seviyorum guzel bir kalbi var<3

0 oy
(109 puan) tarafından
En samimi arkadaşimın yuvası bı azarbeycanli kadın yüzünden daildi iki çocukla kaldı azarbeycanli kadında evli hatta oyuzden pek sıcak bakmıyorum herkez bir olmaya bilir ama işte ön yargı olabiliyor 
(24 puan) tarafından
Menim bir tanidigimda turk  erkeyi aldi apardi amma dolandirib geri gonderdi.heyati mehv oldu amma turklere qarsi fikrimiz deyismedi basqa bir tanidigimda turkle evli cok mutlu yani insandan insana deyisiyo
(109 puan) tarafından
Eğer yazdığımı doğru okusaydiniz herkez bir olmaya bilir dedim sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş en sevdiğim arkadaşım dostum hatta okadin yüzünden 2 senedir agliyo oyuzden sütten dilimi yandı yogurtu ufluyoruz
0 oy
(2,712 puan) tarafından
Annemin ev sahibinin eşi Azeri 20 sene olmuş evleneli çok kibar bir bayan 
0 oy
(291 puan) tarafından
Çok güzel oluyorlar 
0 oy
(14,454 puan) tarafından

Bursa da oturduğumuz semt de çok var bir zararlarını görmedik :)

Ark da onlara evlendi :) Sizde birlik oturma var elti va ark kabul etmedi başta sorun oldu ama sonra alıştırlar :)

0 oy
tarafından
Sus ,pus ,bakım, para harcama gibi boş şeylere aşırı anlam yükleyip ilgileniyorlar cumleye dikkat edin cildirmayin olay ilgili olmalari değil Aşırı görsellik takıntılı olmalari
tarafından
Vauuv..Azerbaycanlı olarak böyle olduğumuzu ilk defa duyuyorum ..:)
tarafından
Genellemek yanlış olur aslinnda benim tanıyıp gördüklerim diyelim :)
(14,454 puan) tarafından
Bizim oradakilerin hep altı. Dişi var :) genel de 50 yal üstü kesimin :)
0 oy
tarafından
Dillerini çok seviyorum, bana kızsa bile saatlerce dinlerim.
tarafından
Ay bax bu cox gözəl yorum..mən də türk dilini çox sevirəm:)
tarafından
Özbekistanda da bulundum, oradaki öztürkçeyi eğer Azeri diline sevdam olmasa zor algılardım. Azeriler ve özbekler benzer konuşuyor.
0 oy
(24 puan) tarafından
Men azerbaycanliyam tebii her turk bizi sevmez sevmiyenlerde vardir. Bizim ise bir sevmediyimiz millet var ermeni.Turkiyede olan depremi helede unutmadim gunlerle aglamisdim yardim bele gonderdik ailece. 
0 oy
tarafından
Hiç tanıdığım yok bilmiyorum 
0 oy
(338 puan) tarafından

Ayy ben çok seviyorum yaa heleki konuşmaları cok hoşuma gidiyor <3

0 oy
(3 puan) tarafından
Çok severim ayni evde yasamayan ama ayni kandan olan kardes gibiler bize nerde olursa olsun düşünce ilk kaldiranlardir Azeri bi arkadaşım vardı komşum du her anımda yanımdaydı kotu günde de iyi günde de çok acı çile çekti kaynindan ve gorumcesinden defalarca tacize uğradı hakarete uğradı ama asla kalitesinden ödün vermedi ve bigun ölümden kaçıp bana sığındı gece 3 de hava alanına bıraktım onu hayatımın en çaresiz günlerinden biriydi neyi varsa verdim ona 'anlatırken bile içim sizliyo' sağ salim memleketine gitti ve kocası asla sahip çıkmadı hala evlenmedi ve kendi ayaklarının üstüme duruyo en büyük hayalimiz bi gün yeniden buluşmak dertleşmek söz verdik çocuklarımızla bigun buluşacaz Azeriler candır kandır benim en iyi dostum 10 sene oldu hala konuşuruz dertleşirz 
tarafından
Ne kadar güzel..Bizde siz Türkleri cok severiz.. inşallah bir gün yediden görüşe bilirsiniz
0 oy
(1,038 puan) tarafından
Sebebı nedir bilmem hıc azerı de tanımıyorum ama çok severım içten gelen sebepsiz bır sevgı var :) 
tarafından
Bence sadece ülkeler farklı..ben Azerbaycanliyim ama Türkleri de Azerbaycanlılar gibi seviyorum
(1,038 puan) tarafından
Türkleri o kadar sevdıgım söylenemez ya özellikle akrabaları sjsjsjsj sjsjjsjs :)
0 oy
(1,122 puan) tarafından
Hiçbir ırka ya da milliyete genelleme yapılması taraftarı değilim... (Yahudiler hariç) 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 103 göst.
12 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Ayseeeeeeen (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 423 göst.
19 Mart 2019 Diğer kategorisinde ❤Mehincik❤ (6,687 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 130 göst.
11 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Mervece (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
45 cevap 1,676 göst.