0 oy
286 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (345 puan) tarafından
Bu hastalık hakkında bılgnz var mı nasıl olacak yine covıd gıbımı ıcıme sıkıntı giriyor covıd zaaanındakı gıbımı olcak sızce gelır mı bu ülkeye de   

7 Cevaplar

0 oy
(174 puan) tarafından
Ben covid gibi olacağını düşünmüyorum inşallah olmaz da
-Reklam-
0 oy
(97 puan) tarafından
Öyle olacağını düşünmüyorum geçen bir doktorun açıklamasını dinlerim hava yoluyla falan bulasmiymus cinsel iliskide açık yaradan falan bulasiyomus bide genelde eş cinsel birlikteliklerde oluyor diyodu artk ne kadar doğru bilemem. Bide şey diyodu çocuklara bebeklere falan bulasmazmis
(345 puan) tarafından
Kız cıddı mısın Allah razı olsun içime şu serptn panık oldum bende esım geldı eve benı korkuttu  bende saglık anksıyetesı var  hemen ölücem gıbı hissediyorum  çok tuhaf oldum
(1,281 puan) tarafından
Osman Gönülal diyor bunu, pediatri doktoru.
(97 puan) tarafından
Evet canım doktorun açıklaması öyleydi korkutma kendni Allah'ın izniyle inşallah bişey olmaz
(97 puan) tarafından
@mursi evet oydu canım ismini unutmuşum yazmayı
0 oy
(2,999 puan) tarafından
Temasla bulaşıyor buna da şükür diyelim hava yolu olsaydı kaçış olmazdi 
0 oy
(315 puan) tarafından
Yok canım ya cocunkukla iyileşiyor ölüm oranı az ama vücudu mahvediyor 

Ülkemizde henüz yok korkma 
(345 puan) tarafından
Kız eşim geldi benı korkuttu çocuklara aşı yapalım dedı   benimde saglık anksiyetem var hastalık hastasıyum  hemen ölücekmıyız dıye panik atak geçiriyorum ben covıdı ilk olanlardan hastanede yer bulamayıp evde ölümle Cebel leş mi iş bırı olduğum ıcın böyle bır hastalık kaldı
(315 puan) tarafından
Hemen sakın aşıya koşmayın canım
0 oy
(10,686 puan) tarafından
covid kadar bulaş riski yüksek bir hastalık değil. yeni bir hastalık da değil üstelik. daha çok ten tene temas, cinsel yolla bulaşıyor. 80 öncesinde doğanlarda çiçek aşısı var ama sonrasında çiçek hastalığı bittiği için aşılama da bitmiş. ölüm oranı düşük varyantı şu an yayılıyor. dsö nğn acil durum ilan etmesi ise önlem almak. 2022de de acil durum ilan edilmiş hastalık kontrol altına alınınca ilan kalkmış. 

covidte olduğu gibi kişisel hijyene ve sosyal mesafeye dikkat etmek yeterli. üstelik bu tarz hastalıklarda pandemi de ilan edilmiyormuş. 

bir de bizim medya bir şeyleri abartmayı, insanları korkutmayı sever. tık uğruna maymun çiçeği ile ilgili korkutucu haberler yapılıyor. 

çok çok yayılırsa yapılacak şey 80 öncesinde vurulan çiçek aşısının tekrar vurulması gündeme gelir. kuduz gibi enfekte olunca da vuruluyormuş bu aşı. bu aşıda yüzde 85 korumaya sahipmiş maymun çiçeğine. kısaca korkma 
(345 puan) tarafından
Allah razı olsun ne güzel uzun uzun yazmıssınz   ben bayag stres oldum zaten psikolojim bozuk ıyıce bozuldu akşam akşam esım kafasız benı strese soktu
(10,686 puan) tarafından
geçen burda doğa var ya o bir video paylaşmıştı bir virolog açıklaması, onu dinledim, başka doktorları dinledim. insan istemrz bir çekiniyor ama uzmanları dinlemek yeterli. haberler de gereksiz korkutucu koca koca başlıklar atıyorlar bir de. bir de sincap gibi sevimli hayvanlardan uzak durmak gerekiyormuş. kuduz, maymun çiçeği gibi hastalıklar çok olurmuş bu hayvanlarda
0 oy
tarafından
Eş cinsel ilişkilerde bulaşılan bir hastalık mış diye duydum bir doktordan 
0 oy
(398 puan) tarafından
Maymun çiçeğinden çok sorun çıkacağını düşünüyorum ama Yusuf Güney bu salgından sonra gelecek salgın daha kotu covidden bile diyordu tabiki çok inanmıyorum ama şu bı gerçek kıyamet yaklaştıkça salgın hastalıklar çoğalacak  aynenfe öyle oluyo ne yazikki

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 359 göst.
27 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Prens&PrensesAnnesi (2,233 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 394 göst.
16 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mursi (1,281 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 241 göst.
15 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yunusemrem (308 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 662 göst.
15 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Elif34 (313 puan) tarafından soruldu

401,984 soru

12,034,172 cevap

36,262 kullanıcı

...