0 oy
93 göst.
Diğer kategorisinde (142 puan) tarafından
Kızım 4 aylık tam.ek gıdaya başladım.evet henüz çok erken .evet biraz daha beklemeliydim.kimseye onerdigim ya da tasvir ettiğim bı durum değil lakin mecburiyetlerim var.kizimin beslenme reddi olduğunu bir çok postta belirtmiştim.cok küçük olduğu için neler vereceğim konusunda kararsızım.sut ve süt ürünleri alerjisi var üstelik.sorum şu.biz şundan iki hafta önce alerji testi yaptırdık.sut ürünlerine alerjisi çıktı.yime de üç gün kuralını uygulamalı miyim.baska biseye alerjisi olsaydı testte çıkar mıydı.yoksa belli başlı ürünleri mi teste dahil ediyorlar.ikincisi çok küçük olduğu için neler verebilirim.meyvelerin suyunu sıkıp verdim.karpuz muz şeftali ucunu denedim.iki gündür de kabak papates piric iyice kaynatıp sıvı bisekilde veriorum.azar azar iciriyorum.yutkua refleksi pek yok.pure şeklinde vermeye çok korkuyorum.benim.gini ek gıdaya erken geçen var mı neler verebilirim.napabilirim

4 Cevaplar

0 oy
(1,346 puan) tarafından
Dört aylık ek gıda dediğimiz şey genel olarak tadımlık oluyor zaten. Doktor da önermişse suçluluk duymanıza gerek yok.

Alerji testinde ağırlıklı olarak alerji yapabilecek yiyeceklere bakılıyor. Sadece süt ve süt ürünleri çıkmışsa diğer yiyeceklere o kadar da alerjisi yok demek ki. Mesela havuç alerji riski düşük bir sebze, üç gün değilde iki gün deneyebilirsiniz. Bezelye, taze fasulye, ıspanak aynı şekilde. Patates vermişsiniz, patates ve ıspanak karıştırıp verebilirsiniz. Böylelikle rahat anlarsınız alerji olup olmadığını. 
(142 puan) tarafından
Ayrıca gaz yapmayan sebzeler olursa daha iyi olur.fasulye acaba gaz yapar mı.ogunlerine ceviz de rendelesem yutabilir mi.bogazina kaçar mı yoksa.bezelye fasulye bunları püre seklinde mi yoksa sulu bı şekilde blenderdan mi gecireyim
(1,346 puan) tarafından
Gaz yaoan/yapmayan yiyecekler her bebek için farklıdır. Önce deneyin, baktınız gaz yaptı erteleyin. Ama belki de hiç sıkıntı olmayacak. Ceviz ve diğer kuru yemişler için biraz daha bekleyebilirsiniz. En azından başlangıcı sebze/meyve şeklinde ilerleyin. Kuru yemişler vereceğiniz zamanda mutlaka rendeleyin ya da mixere vurun. Sebzeleri çok sulu şeklinde verirseniz alışkanlık haline gelir. Püre şeklinde verin ama içinde parçacık kalmasın. Büyüdükçe, yada baktınız yutkunmada sorun yaşamıyor, çatalla ezip verin. Ben de sebzeleri haşlayıp çok az su bırakıp blendırdan geçiriyorum. Ama sulu bırakmıyorum, püre şeklinde.
-Reklam-
0 oy
(524 puan) tarafından
Evet şuan biberon ile ancak beslenebilir bnde o ayda denedim ama yutamadi 5 aylikken başladık. 

Şuan muhallebiyu sulandiraraj biberonda verebilirsin diye düşünüyorum ama suku olunca pek doyurucu olmuyor mama vermeye çalışın inşaallah alir
0 oy
(5,655 puan) tarafından
4 aylık daha kücük herseyi veremezsin ki suan zaten tadimlik alıcak herseyden birde 4 ayken atak var hepimiz red yedik hele ben 6.aya kadar her ay  1 hafta red yerdim süt sagma makinasini taşı biberonu taşı uykuya yakın emzir memem acık evin icinde cok gezdim kucagimda gezdire gezdire emzirdim dua actim.emzirdim biberon veriyormus gibi yapip emzirdim cok cabaladım beslenme bozuklugu degildir belki 4.ay atagidir
(142 puan) tarafından
Beslenme reddi canım.4.ayimda yaşamadım.1 ay emdi 3 aydır yaşıyorum.herturlu yol denedim.meme mama biberon kaşık şırınga silikon üç aklıma ne geliyorsa.en sonunda doktor ek gıdaya geç dedi
(5,655 puan) tarafından
Mamayi muhallebi gibi yapsan kasıkla versen nasil olur ki
0 oy
(2,537 puan) tarafından
Ek gıda değil de tadımlık olabilir ama kafamıza göre değil Dr kontrolünde olmalı bence.uc gün kuralı gerekiyor evet alerji sorununa karşı .meyveleri başta vermemelisin .sebzelerle baslamalisin ilerde sorun çekersin.son olarakta blender kullanma cam rende veya çatalla ezmelisin.puturlu yemesse ilerde ögurur ve yutmaz
(142 puan) tarafından
Şuan 4 aylık pütürlü verirsem yutkunabilir mi iste bogazina kaçar diye korkuyorum açıkçası.cunku sıvı gıdaları bile genzine kaciriyor
(2,537 puan) tarafından
Oturmadığı için oluyor genelde oturduğu zaman veriliyor ek gıda .şuan küçük yutma becerisi yok tabi

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 38 göst.
+1 oy
1 cevap 27 göst.
+1 oy
4 cevap 57 göst.
+1 oy
6 cevap 99 göst.

413,777 soru

12,455,237 cevap

46,452 kullanıcı