0 oy
191 göst.
Diğer kategorisinde (621 puan) tarafından

Soru saçma geliyor olabilir ama cidden kötü bir şey mi? 

Dinen doğru değil diye biliyorum eğer sağlık açısından sorun yoksa. Ama çözülen bağlama yapıyorlarmış. Tüpü komple yakmayıp sadece düğüm atıyorlarmış. 

Bir tane kızım var daha yeni 2 sine girdi. Ben hamileyim 33. Hafta bitmek üzere. İlk doğumum çok zordu. Akşam 9 da normal doğum oldu ama ben çataldan gece 2 de kalktım düşünün. Rahmim sıkıntılı. Şimdi nasıl olduysa hamile kaldım ve yine riskli. Benim ölüm riskim var. Yaşım 22. Acaba öyle bir şey yaparlar mı? Yaşım küçük belki yapmazlar dedim ama buraya da sormak istedim. Yaparlar mı sonradan açmak için daha iyi olur, ya da ne bileyim yaparlarsa acaba günah mıdır ki? Ben ilk doğumda n sonra spiral taktırdım ama 5 Ay anca dayanabildim 15 günden fazla kanamam oluyordu yoğun oluyordu. Hep baygınlık geçiriyordum. Kaç kez hastanelik oldum mecbur çıkarttım. Bundan sonra naparım bilmiyorum. 3. Bir çocuk düşünmüyorum çünkü hem bana zarar hem yeter daaa :D

6 Cevaplar

0 oy
(20,246 puan) tarafından
Sen istersen sezeryan olursa olur canım
tarafından
Çünkü gençlik heyecanına kapılıp bağlatıp sonra geri dönüşü olmayan bir yola girip pişman olduktan sonra actirmaya geliyorlar ama maalesef geri dönüşü olmuyor tek çözümü tüp Bebek oluyor
(20,246 puan) tarafından
Doğru olabilir bak bu
tarafından
Devletteki sürekli gittiğim doktorum söylemişti bunu bana
(20,246 puan) tarafından
Kız o değilde gram uykum yok uyku manyağı olan benim
tarafından
He kız aynı durum benimde sabah 8de sıpa dikiyor ayağa beni
-Reklam-
0 oy
(891 puan) tarafından
Madem çocuk düşünmüyorsun sonradan neden actırmak ıstıyorsun komple baglat gıtsın saglık sorunun da varmıs yaparlar 

Eğer düğüm seklınde sonradan actıracak sekılde yapılırsa yanı tamamen kopmaz ise o dügümden sperm gecıp bebek gelebilir haberın olsun :) 
(621 puan) tarafından
Ayy öyle hamile kalanı duydum. Hastanede diyorlardı bağlanan tüp açılmış diye dbdbbd
Bi dee yaşım daha küçük hem ne olur ne olmaz kesin çözüm değil de geçici çözüm arayışındayım hem bana zararı olmasın istiyorum hem rahat olmak istiyorum. Bilmiyorum hayat ne getirir ama belki düşüncem değişir 5-10 sene içinde yine isterim belki diye öyle geçti aklımdan
(891 puan) tarafından
Güvenemezsin kı o şekilde de bence korunma yontemı degıl tek basına bağlama kökten ayırmadıkca :)
0 oy
(913 puan) tarafından
Gebe kalmak hayatını riske atıyosa dini açıdan da bi sakıncası olduğunu sanmıyorum açıkçası, İslam mantık çerçevesinde bi dindir. Kendi elinizle kendinizi tehlikeye atmayın buyurmuş Allah bi ayetinde. 
(621 puan) tarafından
Evet öyle. Riskli de durum dediğim gibi ilkinde ölümden döndüm zar zor. Bunda da yine Aynı şeyler olabilir dedi doktor. O yüzden korkuyorum ya 2.den sonra yine gebe kalırsam diye. Çünkü kaç kez gördük korunduğu halde hamile kalanı
(913 puan) tarafından
İnandığım bişey var, nasibinde başka evlat varsa rahmini de alsalar o evlat gelir bi şekilde sana
0 oy
tarafından
Neden kötü bir şey olsun ki ?

Ben senin yerinde olsam başka çocuk düşünmezdim, bir şekilde okuyup meslek sahibi olmaya bakardım. Hayata bakış açın 22de ki gibi olmayacak ilerleyen zamanlarda. Erken evlilik, erken çocuk işlerine girmişsin. Allah'ın izniyle bunları biraz büyüt sonra kendin için bir şeyler yap derim.
(621 puan) tarafından
Evet öyle yapmak istiyorum. Bir tane üniversite bitirdim. Haftaya pazar kpss ye giricem yani illaki 3-5sene sonra bir şey olmak kendi paramı kazanmak isterim yanii
0 oy
(6,456 puan) tarafından
Sonradan açtırmak zor bir daha ameliyat gerekiyor yada hiç açılmaz bilgim yok ama

22 yaşında devlet bağlatmaz diye biliyorum yaş sınırı var 30 galiba

Bende özelde bağlatmak istiyorum bakalım zaman neyi gösterecek
0 oy
(2,235 puan) tarafından

İsteğe bağlı sezaryen ol canım sen en iyisi. Benim ilk doğumum da zordu, doğumumdan sonra doktor dedi olurda ikinci bir hamilelik yaşarsan normal doğum yapmanı tavsiye etmem dedi şimdi eşim bile konuya hakim ve diyor ki ikinci çocuğumuz olacak olursa normali hiç düşünme asla müsade etmem direkt sezaryen. 

Tüp bağlamaya gelince devlette bu yaşta bağlamıyorlar diye biliyorum. Bağlamalı mısın onu da bilemiyorum. Hakkında hayırlısı olsun inşallah 
(621 puan) tarafından
İlkinde yaşadığım sıkıntıları sezaryende de yaşarsın dediler. Çünkü rahimle alakalı dediler. O yüzden fark etmiyor ama zaten böyle giderse sezaryen olurum gibime geliyor

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 215 göst.
0 oy
17 cevap 642 göst.
28 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 181 göst.
20 Kasım 2024 Aile kategorisinde Roj_can (65 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 1,030 göst.
26 Temmuz 2024 Kültür-Sanat kategorisinde Gizemlises (57 puan) tarafından soruldu

404,743 soru

12,124,255 cevap

36,483 kullanıcı

...