+1 oy
1,659 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Aöf yaz donemi sınavında salon başkanı olarak görevliydim sınıfa birden peçeli gözlerinde siyah tül olan Bi kadın girdi yanına gidip kimlik kontrolü yaparken pecesini açmasını istedim kabul etmedi namahrem yerde pecemi açamam diye kendisine duvar dibine gidip orda arkasını dönüp pecesini açabileceğini söyledim gene kabul etmedi yavaş yavaş sinirlenmeye başladım kimlik kontrolü yapmadan sınava kabul edemeyecegimi bunun etik olmadığını söylediğimde siz kimsiniz beni sınava almiyorsunuz ben namahreme pecemi açmam gorun laik sistem zorla pecemi açmaya çalışıyor yetişin ey ümmeti muhammed Bi sürü sayip bağırmaya başladı sabrım iyice taştı elinizdeki kimlikte yüzünüz açık şuan elimdeki listede fotoğrafli bilgileriniz var yüzünüz açık gözetmen öğretmenimiz erkek o fotoğraflarınızı gördü ya kimlik kontrolu yapmama izin verin yada polisi çağırıp sizi binanın dışına alacağım diye bağırmaya başladım son kez sordum kimlik kontrolu yapmamiza izin veriyir musunuz diye hayir asla deyince gozetmene polisi ve bina sorumlusunu cagirmasini rica ettim bina sorumlusuna olanı anlatıp tutanak tutturdum polis eşliğinde öğrenciyi dışarı attirdim şikayet etmiş cimere beni istediği yere etsin bu kuralları biz koymadık bizler emir kuluyuz sonuçta karşı cevap hakkımı kullandım elbette siz peçeli hanımlar resmi kurum kuruluslarda yada herhangi Bi kimlik kontrolünde pecenizin açılmasını istediğinde açıyor musunuz yada herhangi Bi sorunla karşılaştıniz mi 

34 Cevaplar

0 oy
(51,336 puan) tarafından
acmak zorundalar canim laik ulkeyle alakasi ne laik ulkenin şartlarında okumasin madem
tarafından
Ahh ahh
-Reklam-
0 oy
(115 puan) tarafından
Bende böyle bi durum yaşamıştım noter de kadın görevli de beni köşeye çağırmıştı göstermiştim tamam dedi kapandı konu yani kimsenin görmediği bir köşede açabilirdi neden bağırıp çağırmış anlam veremedim saçma geldi bana 
tarafından
Sınıf dışında zaten kontrol yapamayız kesinlikle yasak bu yüzden duvar dibini önerdim onuda kabul etmeyince patlak verdi hersey daha önce çok defa peçeli kadinlarimiz girdi ve hiçbiri kontrol sırasında problem çıkarmadı aklıma gelen tek ihtimal başkasının yerine girmeye calistigi
(115 puan) tarafından
Evet yorumları okudum çoğu kişi de böyle yazmış Allah daha iyisini bilir ama bu ihtimal çok yüksek tabi
0 oy
tarafından
Sen çok iyi yapmışsın namahrem mi olur bi köşede açıp baksan abartmış yaa
tarafından
Başkasının yerine girmeye çalışan biriydi zaten
tarafından
Ne ceserat yaa
0 oy
(2,262 puan) tarafından
amma abartmış, ben peçeli değilim ama kapalıyım peçeli olsam da açardım yani ne var bunda hem müsait bi yerde açmasını önermişsiniz zaten, yani kimlik fotosunu çekinirken, havalimanlarında vss açmak zorunda zaten ,illa ki açmıştır. günahını almak istemem de bence başka bişey var işin içinde belki başkasının yerinde giremye çalışıyordu.
tarafından
İlk aklıma o geldi benimde
0 oy
(4,354 puan) tarafından
Peceyi anlamıyorum ya. Bizim dinimize uygun degil bence. Soyleki İslamiyet toplumsal düzene cok önem verir acik açıkta belirtir. Soyle ticaret yapın eşler böyle olsun gibi. Ortunmenin de kurallari belirtilmistir. Yüce rabbim bilmiyo muydu yüzünüzu de ortun demesini. Pecenin altinda erkek mi var kadın mi belli degil. Bi kavga olsa birini yaralasa veya bi kaçırma bişey esgal bile veremezsin kimdi neydi bilemezsin. Bence bu yuzden uygun degil. Bu benim düşüncem 
tarafından
İnançları gereği pece takmasın elbette bisey demem hür iradedir ama kimlik kontrolu yapılmasına izin verilmiyorsa zaten altında mutlaka bi capanoglu vardir
0 oy
(5,464 puan) tarafından
Yıllardır bitmeyen mağdur edebiyatı. 
tarafından
Ooff ooofff ne zaman bitecek bu kavgalar
(5,464 puan) tarafından
Biiittmmeeez. Çünkü milletimiz empati yoksunu
0 oy
(19,503 puan) tarafından
Sen yüzde yüz haklısın. Kadın da namahrem değil ya. Gayet makul davranmissin.
tarafından
İlle bi arıza çıkaracak insanlar yoksa rahat edemezler
(19,503 puan) tarafından
Provakatör gibi birisiymis. Ya da başkasının yerine girmiş
0 oy
(1,101 puan) tarafından
Büyük ihtimal başkasının yerine sınava giriyordur  o yüzden zorlamıştır açmamaya .Bende e sınavda görev alıyorum orada açmak istemiyorlar ama ekran yüz okuma yapmayınca mecbur açtı akıllı düzenek varmış birde üzerinde  görüntü alacakmış sınavı . Kimsenin örtüsüne pecesine karışmam saygı duyarım ama bu şekilde kuralları net belli olan yerlerde beni de bir memur olarak zor duruma düşürürse elimden geleni ardına koymam .çok iyi yapmışsınız siz sınav kuralını uygulamissiniz hocam en fazla bir sorusturma gelir okulunuza gözetmene ve size sorarlar zaten yaptığınız da kurala mevzuata uygun olduğu için hiçbir şeycik olmaz  resmi olarak size .bu ülkede dindar geçinen kesim cemaat ayağıyla sınavlarda kopyalar cekerek soruları alarak tüm devlet kadrolarını doldurdular bir zaman .nerden bilebiliriz herhangi bir sınavda pecenin çarşafın altında kimin olduğunu kopya mi saklıyor baskasinin yerine mi giriyor sınava .paşa paşâ açacak o peçeyi .
tarafından
Bende inanclar konusunda kimseye karışmam herkesin tercihidir yıllarca sınavlarda görev aldım çok defa peçeli kadinlarimiz girdi hiçbiri sorun cikartmadi hatta bazıları duvar dibi şu bu diye ricada bile bulunmadı kapida açtı 10 saniye içinde komtrolu yapıp sırasına geçip oturdu e sınavlarda 2 senedir cezaliyim cezadan önce peçe adı altında çok defa düzenek kopya yakaladık zaten devletin bu konuda kuralı bellidir bu kuralı bile bile bu sınavlara giriliyor yok eğer kabul etmiyorlarsa hiç acımam attiririm disari soruşturma gecirmem 6 görevlinin imzası var sadece sinir bozar o kadar zaten başkasının yerine girmese bu kadar olay çıkartmazdi
0 oy
(1,549 puan) tarafından
Son zamanlarda bir de bu cimere sikayet çıktı teee allahim yarabbim acmasin anam kendi bilir sen muneccimsin bilirsin o mu değil mi 
tarafından
Sınav giriş belgesinde kurallar acikca yazıyor aklınca başkasının yerine girmeye çalışan bi uyanikti kesin ama yemezler binlerce insanin emeği hakkı var bunu gözardı edemem
(1,549 puan) tarafından
Tabi ya çok uyanıklar ya sen işini yapmışsın istediği yere sikayet edebilir
0 oy
(2,195 puan) tarafından
Cimerde çocuk oyuncağını döndü. Kesin kimlikteki değil di yada canı artistlik yapmak istedi. Annemler peçeli değil çarşaflı ve yeni kimliklerde gayette yüzlerini açıyorlar. Nüfus memurlarıda bu resme bakıyor haliyle. Bu kızın canı başka şeye sıkılmış :))))
tarafından
Zaten kimlikteki değildi aslında bundan emin gibiydim canini sıkanın canini siksin benim canımı sıkarsa kendini binanın dışında bulur :))))
(2,195 puan) tarafından
Büyük ihtimalle. Bu sefer Ümmet i Muhammed yemedi,sepetlendi. Garip dinimizi kullanmayan yok
0 oy
(281 puan) tarafından
Peçeyi dini amaç dışında kullanan da var maalesef. Muhtemelen kendini kamufle etmek için böyle davrandı yani başkasının yerine sınava girmek gibi.normalde Peçeli değildir belki
tarafından
Çok defa peçeli kadinlarimiz girdi sınavlara hiçbiri problem cikartmadi aksine biz pecenizi açar mısınız demeden cogu kimliği elimize aldığımız an kalabalikmis erkek varmış demeden açtı açıkçası en başından beri düşüncem başkasının yerine girmeye çalışan bi uyanikti ve bu kıyafeti çirkin bi kamuflaj olarak kullandi
0 oy
(14,482 puan) tarafından
Gülüm sen daha ne yapabilirsin ki,

Ulu orta yerde aç diye diretmemissin.

Müsait yerde aç demişsin.

Defalarca da  kibarca sormuşsun..

Yetişin ey ummedi Muhammed diyecek ne yapılmış ona yani..

Hayret bisi
tarafından
Karın ağrısı vardı ki kuyruğuna basılmış gibi bagiriyordu kuvvetli düşüncem başkasının yerine girmeye çalışan bi uyanikti o yüzden cingar cikartti
(14,482 puan) tarafından
Umarım dediğin gibidir.cunku diğer türlüsü daha vahim:)
0 oy
(1,125 puan) tarafından
Bende tesettürlüyüm, feraceliyim ve geniş eşarp takıyorum. Ama bence burada sonuna kadar siz haklısınız. Münasip olanı teklif etmişsiniz zaten. 
tarafından
Ettikte işte kıyamet koptu
(1,125 puan) tarafından
Aman boş verin.
0 oy
tarafından
Sen ne yazdın savunmada.
tarafından
Olan neyse kelimesi kelimesine yazdım bu yüzden 6 personelin imzalı tutanagida görsel olarak ekledim zaten bisey çıkmaz
tarafından
Ne çıkacak zaten de merak ettim :)

İlgili bir soru bulunamadı

408,427 soru

12,271,096 cevap

37,591 kullanıcı

Kategoriler

...