0 oy
381 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (127 puan) tarafından
Eve gelse cocuğu kucağında indirmez cocuk gibi oynar onunla eyvallah sevgisindendir ona diyecek lafım yok yanlız biz aldığımızda işte bak yürümeyi bu şekilde öğretiyorum dediğimde hemen alır yada kanepeye tırmanacak bnde ayağımda destek verip hani bi şeyleri kendi başına yapsın diye ona o cabayı göstermeye alışıyorum hemen alır dedesine götürürüm hasret gidersin diye hemen alır arabaya bineriz önde kücağima otursun öndeki manzara arkadakine oranla daha iyi gözüküyor arabaları izlesin diye hemen alır buna benzer bi sürü yani bu normal mı cok sahibleniyorsun bak bırak bıraz serbest kalsın diyorum hic sanki duvara söylemişim.?? 

16 Cevaplar

+1 oy
(4,756 puan) tarafından
Müsade etme bu kadar. Sevdiğinden yapıyordur ama fazlası zarar. O duymuyorsa sende duyma istediği zaman. 
(127 puan) tarafından
Ya bn bazen alırım mahsuzdan bnden almasın diye şansına ila bi iş cıkacak mecbur bırakırım dişarda da öyle bı sıkı sıkıya sarılıp alır ki bn alırım ondan 5 dakika gecmez eşim alır kayınpederim alır bi bakmişim onun kucağında yani cocuk kavgasına mı girecez mecbur katlanıyorum  artık
(4,756 puan) tarafından
Saçmalama ya mecbur katlanıyorum da ne demek. Olur mu öyle şey. Anne bırakta biraz bende kalsın aramızdaki bağ kuvvetlensin de açık açık
-Reklam-
0 oy
(1,479 puan) tarafından
Çocuğa zararı yoksa bırak sevsin yaben oğlum doğalı kendimi onlarin yerine koymaya başladım resmen sen bebisinin büyüyüp minik bebeği olduğunda sevmek isteyeceksin tabiki birinin çok sevme çocuğu demesine sende bozulur duymamazlıktan gelirsin boşver sen o severken dinlen kendine vakit ayır hazır bakan var bak ne güzel 
(127 puan) tarafından
Bakın zaten coğunlukla onda yani %95 onun kucağında o hep oynar o hep ilgilenir bizim ona karıştığımız yok yanlız bırakmıyor bize gelsin az bi şey kucağımızda dursun hemen kapar işte bn bunundan muzdaripim yoksa sevmesi sahiplebmesi bakması bni kasmas ki. Yani abartıyor sanarsın onun özel mülkü
(647 puan) tarafından
İyi de bir yerden sonra bu şekilde davranan aile büyükleri annenin otoritesini sarsıyor ve çocuğun gözünde anne kural koyan, sinir bozucu biri haline dönüşüyor. Bu örnekte kaynanada da çocuk büyüdükçe bunları yapacak potansiyel var. Küçük bebeğin ön koltukta gitmesi tamamen yanlış mesela. Benm kayınvalidem de çok istedi asla vermedik önde kucağında tutmaya. Çocuk sürekli istiyor sonra anne kötü oluyor
(127 puan) tarafından
Ya kısa mesafelerde öyle örnek olsun diye yazdım.
(647 puan) tarafından
Ben orayı yanlış anlamisim..kayinvalide öne kucağı alıyor sandım
(1,479 puan) tarafından
Hep çocuk onun yanındaysa tabiki sıkıntı o zman ben ara arageliyor diye yorumladım olayi
0 oy
(376 puan) tarafından
Keşke benimde kaynanam öyle olsa benim arkadaşım kayınvalidesiyle yaşıyor kadın torununa kendi çocuğu gibi bakıyor arkadaşımda hayatını yaşıyor  valla çok özeniyorum arkadaşımla kahve içerken çocuguna kayınvalidesi bakıyor ne güzel bence sende pozitif düşün çocugun seven ilgili bir babaannesi var bırak baksın ilgilensin sende hayatını yaşa. 
(127 puan) tarafından
Bakın sorunum farklı bakmasına sevmesine bi diyeceğim yok demişim zaten bn diyorum ki sahipleniyor yani nasil anlatsam aynı ortamda olsak  asla ondan alamiyorsun başkasının sevmesine başkasında 5 dakikadan fazla durdurmasına gelemiyor cocuğun sosyaleşmesine bi şeyleri tek başına öğrenmesine musade vermiyor sürekli kucağında sürekli onun bağırıp cağırıp birbirine uydurduğu mani şarkı söyleyıp sevmesi de bi acayıp yani
(376 puan) tarafından
Ömür boyu kucagında kalacak değil ya beli bir süre sonra oda sıkılır bırakır bırak ilgilensin fazla kafaya takıyorsun  bırak bu durumun tatını çıkar  hiç bakmamasından daha iyi bence keyfine o çocuk senin çocuğun o da babaannesi bu durumu kimse degiştiremez . Pozitif düşün ya fırsata çevir kendinle ilgilen eşinle ilgilen sosyal aktiviteler yap ona takılıp kalma .Çocuk her şekilde sosyalleşir merak etme sevgiyle geniş ailede büyüyen bebeklerin dil gelişimi önde oluyor hayata +1 önde başlıyorlar.

Pedagog bize geniş ailede büyüyen bebekler daha aktif ve dil gelişimi önde oluyor dedi çekirdek ailede büyüyen bebek dil gelişimi geriden geliyor demişti.
0 oy
(1,798 puan) tarafından
 Şöyle kaynanam olsa dilime beton dökerdim.benim çocuğumu görünce anası kılıklı der daha bir yasnda sevmez hortlak görmüş gibi gozetler.eltimle bir  oturuyo onun çocuğuna bizim çocuklar der benimkilere birak oğlum elin der kocam beye söylüyorum NATO mermemer  kafa
0 oy
(975 puan) tarafından
Sen de alıp tam tersini söyle fırsat verme. 
0 oy
(410 puan) tarafından
Annemde öyle ama ciddiye almıyorum yani bir şey yapsın diye bebeği bırakıyorum uğraşsın öğrensin bebek annem hemen kızar bebek zorlandı neden öyle yapıyorsun, arabaya binince annemde önde oturuyorsa bana ver der etrafı görsün, onlar kıyamıyor torunlara o yüzden, yürütmek istediğim de bebeği zorluyorsun ayağı acır bacağı acır vs diyor ama önemli değil bu ben takılmıyorum
0 oy
(502 puan) tarafından
Anladıgim kadarıyla sen öne oturtuyorsun araçta kayinvaliden alıyor hemen bu yaptığı davranış çok yerinde olmuş onun dışında kayinvalidem uzaktan sever öyle samimiyetsiz bir sevgisi vardır sevmesi çok çok güzel ama fazlası da abartı tepkinizi şimdiden koymazsaniz çok simarir ve isteginiz disinda bir şekilde yetişir önünü alamazsınız 
0 oy
(809 puan) tarafından
Kiz sevsin ne güzel işte annemde derdi sanki ben doğurmuş gibiyim kıyamıyorum sen bakmazsın diye korkuyorum diyordu kaynanama aynı şekilde seviyor onlara mutluluk işte 
(127 puan) tarafından
Sorum kaynanam cocuğa bakıyorda bn izin vermiyormuşum gibi değil bnim anlatmak istediğim cok aşiri sagiplenmesi yani ortamlarda cocuğun kimsede 5 dakikadan fazla kalmasına izin vermemesidir bu annem olsun kardeşlerim kendi babası kayınpederim olsun yani o cocuk senin özel eşyan değil. Ve ayrıca cok altın para bırıktırır madem cok seversin niye hic ona harcama yapmıyorsun yemeğine karişir ama alt değişim banyo uykusuna asla ilgilenmez işine göre sevmeside bi acayıp.
(809 puan) tarafından
Ha o zaman başka kıskançlıktan yapıyor demek ki seviyor sadece hevesini alıyor
(127 puan) tarafından
Ha tamda aradiğim yorum işte neden böyle yapıyor acaba diye düşünüyordum ki gerçekten de böyle olma ihtimali olabilir cünkü tek oğlu var daha da getirememiş süreklide diyordu hayat güzeleşti bn yaşlandim artık istesemde cocuk getiremem diye.
(809 puan) tarafından
Boş ver takılma istemediğin zaman da çocuğu uyuyacak de aç de al elinden
0 oy
(12,869 puan) tarafından
yaptıklarında bir şey yok ama ön koltuğa sakın oturtma,
(127 puan) tarafından
Kısa mesafede oturturum yani örnek olsun diye yazdım. Ayrıca sorum kaynanam cocuğa bakıyorda bn izin vermiyormuşum gibi değil bnim anlatmak istediğim cok aşiri sagiplenmesi yani ortamlarda cocuğun kimsede 5 dakikadan fazla kalmasına izin vermemesidir bu annem olsun kardeşlerim kendi babası kayınpederim olsun yani o cocuk senin özel eşyan değil. Ve ayrıca cok altın para bırıktırır madem cok seversin niye hic ona harcama yapmıyorsun yemeğine karişir ama alt değişim banyo uykusuna asla ilgilenmez işine göre sevmeside bi acayıp
(12,869 puan) tarafından
kısa mesafe uzun mesafe hiç farketmez. kaza saniyelik bir şey.
diğer olaylarda da al elinden, annesi sensin
0 oy
tarafından
Bizdede kayınbabam öyle oğlum 1.5 yaşında kaynanamı sevmiyor gitmiyor dedesine gidiyır ama kayınbabam da birakmıyor yerde yürüsün benim oğlum kuçak sevmiyor zorla kucağında tutmaya çalışıyor diyorum ki yerde yürüsün yürümek istiyor 3. Deyişimde bırakıyor sonra kucağında dursin diye arabaya bindiriyor çoçuk arabada kapılar kapalı terliyor bende dışarda dursun diyorum indiriyorum sonra arabanın kapısını açıyor binsin diye izin vermiyor benden habersiz bahçeye bile çıkmalarına izin vermiyorum sürekli peşindeyim gözümün önünden ayırmıyorum ve Hayır demeyi biliyorum o yüzden bişey yapacakları zaman gözümün içine bakıyorlar benim ilk bebeğim tabiki sakınacağım diyorum susturuyorum kayınbabamı dahil cünkü benim oğlum tek büyüttüm gurbette kimsem yoktu lohusayken tek başıma ev taşıdım 3 haftalık bebekle ev temizledim topladım sünnet oldu tek başımaydım oğlum hasta oldu tektim oğlum düştü köprüçük kemiği kırıldı tektim o yüzden kimse bana bişey diyemez 
(127 puan) tarafından
Ay bnim derdim tek var diye yakınıyordum bnim gibi olanı görünce tek olmadığımı şimdi daha iyi anliyorum. Rabbim sabir versin bizlere desene
0 oy
(7,775 puan) tarafından
Öne oturtuyor ve sen de veriyor musun cidden 
0 oy
(1,888 puan) tarafından
Ayyy benimki doğum yaptığımda 15 gün bizde kaldı. 3 günlük bebeğimi almış koltuk altına yatırmış cahil. O şekilde uyumuş üstu başı sigara kokuyor.yanina yatak yapmıştım orda yatacak diye beni tinlamamisti. ( Ben ağır bir ameliyat geçirdim sırtim felçli gibi 15 gün yatalak kalmıştım resmen ondan onun yanında kaldı oğlum salonda) Pis lik sigara içip oğlumun ağzindan opmustu. Ben yavaş yavaş ayağa kalkmaya başlamıştım altını değiştireyim dedim sancidan öluyorum ama geldi elimden aldı çocuğu salona götürdü.. lohusaydim ne kadar ağlıyordum. İçimde hala yaşadigim 15 gün yaradır. Akrabaları arayıp benim kokuma alıştı yavrum diyordu. Ben kucağıma bile alamazken yanımda böyle diyordu. Neyse ki oğlumu görmuyor bile artık şeyta nın arka bacağı. 
0 oy
(5,464 puan) tarafından
Tek takıldığım çocuk arabada neden kucakta gidiyor. Yok mu bi oto koltuğu. 
0 oy
(11,907 puan) tarafından

Benimki de aynı 7 aylık kızım ne yapsa ben öğrettim der bazen çok yoruyor beni dur kızım yapma kızım diye sitem ediyorum nenesinin kızı niye elalemi bıktırıyorsun senden dert yanıyorlar der sanki mh komsusuyum annesi değilde bazen çok şeye sabrediyoruz:angry:

0 oy
(1,280 puan) tarafından
Sevmese ilgilenmese bu nasıl kadın hiç torunuyla ilgilenmiyor dersiniz .

Ya ne güzel işte daha ne istiyosun seviyo ilgileniyo

Benim kaynanamda oyun oynar gezdirir kayinbabam kucağından indirmez çok hoşuma gider

Kendi annemler hiç oyun falan oynamaz 
(127 puan) tarafından
Bak bnim sorunum cocuğa bakıyor bnde bakmasını istemiyorum değil keşke baksa bak en basitinde her seferinde uyuyarmama rağmen geldiğinde zile basma cocuk uyuyor dememe rağmen sirf uykusuna denk gelmemek icin zile basar olsun gece rahatcana uyur aman kızım unutuyorum diyor sizce bu cocuğu düşünüyormudur bakıyormudur bir gün nedir ki uyutuğunu görmedim ine ucu kadar bi hediye bi oyuncak aldığına şahit olmadım yani bunları yapmak zorunda değil demek istediğim onun sevgisi bi değişik yani Allahtan aynı evde oturmuyoruz ama ne zaman aynı ortama gelsek sanarsın cocuk onun özel bi eşyası bnim bile almami istemez ya yeni 2 saat evel önce cocuk düştü babası balkona cıkartı hemen cayını bırakıp arkasımdan gidip alıp getirdi yani daha nasil anlatayım bilemiyorum ki.
(127 puan) tarafından
Bak bn bi ay annemlere gittim yemin yok böyle bi keyif annem öyle güzel bakardı ki asla bni yormazdı asla korkatacak bi şey yapmazdı yani o kayınvalide oda senin öz annen diye ayrımcılık yapıyorsumdur diye düşünebilirsiniz ama yeminle zere öyle bi durum yok annemde cocukla cok ilgilenirdi ama asla sıkmazdı emekleyip ortada mı geziyor gözetlerdi zarar görmesin diye ama asla sıkıpta bnim etrafımda dön dolaş veya kucağimda dur diye bı kayde kuralı davranmaz birimi aldı gözetlerdi biraktığında veya ona verildiğinde geri alırdı ya cocuk hastaydı gece sürekli uyanıp gelir normalde asla ayak salamasında durmayan kızım annem ayağında salayıp uyutur öyle gidip uyurdu. Yani böyle kolaylık görmedim zoru bna yaptırır sevme sahiplenme ona.
0 oy
(85 puan) tarafından
Canım demek istediğini çok iyi anladım. Benim kayinvalidemde çok iyidir kızımla oynar aşırı ilgilenir ama bazen bende sinir oluyorum ve uyarırım her konuda. O kadar kucağında tutmam bebekle annenin bağı güçlenmesi lâzım. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 155 göst.
4 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sila_eymen (322 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 330 göst.
22 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Nare88 (207 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 818 göst.
16 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde Ozgen (994 puan) tarafından soruldu
+2 oy
13 cevap 435 göst.

409,064 soru

12,294,769 cevap

38,300 kullanıcı

Kategoriler