0 oy
216 göst.
Diğer kategorisinde (153 puan) tarafından

Kızlar arkadaşım 4 gün önce doğum yaptı ilk cocuğu çok tecrübesiz göğüsleri çok fazla şişmiş ve bugün hastaneye gitmiş göğüsleri yüzünden göğüsleri apse yapmış bebeği emziremiyor ilaç kullandığı için mamaya başlamışlar ama nasıl kullanacağını bilmiyor bende bilmiyorum hiç mama kullanmadım çocuklara sarılığı da var sanırım biraz ne yapmamız gerek arkadaşlar lütfen arkadaşım çok kötü durum da eşi cezaevinde yanında kaynanası var sadece kafayı yicek kız o doktorlsrın da ben ne diyim hiç ilgilenmemişler kızla mahvettiler beni diyor o kadar üzgünüm ki anlatamam size ağlicam nerdeyse nasıl vermemiz gerekiyor kaç cc verilmesi lazım sarılığı olduğundan ne kadar süre aralıklarla verilmesi lazım bide mama sarılığı giderir mi offff 

10 Cevaplar

0 oy
(153 puan) tarafından
Lütfen cevap verin nolur
-Reklam-
0 oy
(230 puan) tarafından
Üstünde yazılıyor .. YouTube den bak olmadı 
0 oy
tarafından
Mamaların üzerinde ölçekleri yazıyor yani buraya yazana kadar hiç bakmadınız mı mama kutusunun üstünde nasıl hazırlanır kısmı var. Yenidoğan bebeğe 30 cc verilir yani 1 ölçek mamaya 30 cc su. 
tarafından
Sarılık olan bebek tok olması lazım sürekli emzirilir ki sarılığı düşsün. Emziremiyorsa bunu mama ile sağlayacak belirli aralıklarla 2 saatte 1 karnını doyuracak. Tabii ki mama sarılığı giderir sadece anne sütüyle kaybolan bir şey değil sarılık
0 oy
(2,922 puan) tarafından
Canm 2saatte bir beslemesi gerekir eger surekli beslerse sarilik olmaz uyursa bile uyandirsn.mamayida kutuda yaziyor ama yinede anlatayim.30 cc'ye 1kasik koycak.yani 30a 1,60 a 2,90a 3 gibi.suanlik 30 yapsa doyar doymazsa 60a cikarsn ama 2saati asla gecirmesin gece bile 2saatte bi uyandrsn
0 oy
(940 puan) tarafından
Suyu kaynatıp ılıtmak gerekiyor öncelikle canım 30 ml ile başlanıyor ama 4 günlük bebek içemez o kadar yine de 30 ml ılık suya 1 ölçek mama katması lazım sık sık beslemesi lazım sarılık olduğu için 2 saatte bir versin içtiği mama fazla gelirse tekrar vermesin yeniden yapsın. Uyuyor olsa bile 2 saati geçirmesin kesinlikle uyandırıp beslesin lütfen.sarılık korkulacak bir şey değil benim oğlumda uzun süre vardı sık sık emzirdim hemen geçti çok şükür. Geçmiş olsun 
0 oy
tarafından
Bebek istedikçe mama verin doysun.

Miktarını arkadaşlar yazmis zaten . 

Bnmkide sarılık oldu sürekli besledim geçti 
(153 puan) tarafından
Ya sarılığı var ya dedim belki daha farklıdır ölçmesi süresi ondan sordum
tarafından
Sürekli besleyin.  Gece uyumasın arkadaşın. Bnmki kuvozde kaldı enfeksiyondan dolayı.  Hemşireler sarılık etmiş. Hergun süt götürdüm 3 saatte bir beslemişler bebek 1 ay sarı gezdi .şimdi tombis bisi oldu besledim surekli
0 oy
(3,278 puan) tarafından
Önce 30 CC kaynatılıp ılıtılmış su koyulup üzerine tam 1 ölçek mama koyacaksınız. Önce mama sonra su KOYMAYIN. Sarılık riski olan bebeği beslemek için 2 saatten fazla beklemeyin. Kaynanam uyumuştu sabah hastaneye yattı bebeğim 
0 oy
(644 puan) tarafından
Ben en son 3 yıl önce kullandım unutmuşum ama mama kutusunun üstünde yazıyo zor bişey değil hazirlamasi
0 oy
tarafından
Üstünde yazıyor mamanın önce az verin alişsin bide Aptamil çok gaz yapıyor bebelak Gold gaz sancı kabız yapmıyor tabi her bebek bir değil Rabbim kolaylastirsin zor ☺️
(153 puan) tarafından
SMA almış benim arkadaşım
0 oy
tarafından
Kaynatılmış soğutulmuş su ekleyin yani ılık olsun önce su koyun sonra mama ekleyin

İlgili sorular

+2 oy
48 cevap 2,415 göst.
4 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 235 göst.
21 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Ecekusu (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 487 göst.
21 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Melekannesiym (40 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 696 göst.
13 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Heidi nin koylusu (5,237 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,509,111 soru

24,627,789 cevap

364,933 kullanıcı

...