0 oy
540 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,427 puan) tarafından
Iyi geceler arkadaslar. Kislik hazirlik yapanlarin eline saglik. Saglikla yesinler insallah. Benim sorum su benim gibi hic kislik hazirlik yapmayan var mi? 3 yillik evliyim 3. Evim o yuzden dolaba uzun sureli yiyecekler koymuyorum. Bir de buzluga girip cikan urunlerik tadini begenmiyorum. Buzlukta sadece biraz tavuk kiyma et oluyor genelde. 

Bir de bezelye koyacaktim alayim derken zamani bitmis:) iki.uc poset barbunya koyuyorum. Bir de uygun bulursam kapya biber dograyip koyayim diyorum belki pratik olur diye.  Ekimde de dogum olacak. Buzluga pasta kek kurabiye atanlar oluyormus onlardan da hic yapmadim . Fasulye domates patlican zaten onlari da yapmadimm merak ettim benim gibi olanlar var mi diye :) size hazirlik yapmali miyim. Tesekkurler cevaplar icin

41 Cevaplar

0 oy
(2,970 puan) tarafından
Bende yapmadim icimden gelmjyo
(1,427 puan) tarafından
Tesekkurker cevap icin. Benimde kislik hazirlik yapma aliskanligim yok saniirm
-Reklam-
0 oy
tarafından
İki küçük bebem var yapamam değil ama zorlanirim diye yapmıyorum. Kaynanam sagolsun yapıp gönderiyor.:)
(1,427 puan) tarafından
Ohh masallah saglikla yiyin. Bende hamileyim oglum 2 yasinda annemlerin bahceli evi var desem p pdun atesinde kaynatir sos falan kizartma yapar bana ama hic aliskanligim yok
0 oy
(61 puan) tarafından
Bende hiç bi hazırlık yapmadım senin dediğin gibi buzluğa giren ürünlerin tadının değiştiğinin taraftarıyım sadece et tavuk falan koyuyorum . 1 haftadır aklımda konserve Menemen yapmak var ama 3.5 aylık kızım var acaba tek başıma halledebilir miyim diye düşünüp duruyorum
(61 puan) tarafından
Benimde fazlada kapya biberim vardı iyi söyledim bende doğrayıp atıyım buzluğa dur gaza geldim yarın aliyimda yapim bi kaç sise :)
(11,869 puan) tarafından
Blender yapinca kabuk kalmiyoki dogruyosan ayrida
(61 puan) tarafından
Ya ben daha önce tek başıma yapmadım geçen sene kaynanamla biberli soyup doğrayıp yaptık şimdi ben nasıl yapsam aynı şekilde mı yoksa senin dediğin gibi blenderle çekip sadece domates sosu yapmak mı hangisi iyi olur sence bi de yağ ve tuz konuluyor mu sadece domates sosuna.
(11,869 puan) tarafından
Ben iki turlude yapiyrm canim. Nasil sevdiginize bagli domatesi. Ben taneli daha çok seviyorum menemende o yuzden dograrim genelde. Blender yaptigimi yemeklere koyuyorum domates sos gibi. Biberide ben ayri atiyorum buzluga ya icine koymuyorum. Onlarida ince ince dograyip atiyorum sonra cikarip kavuruyorum
(61 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim:)
0 oy
(11,869 puan) tarafından

Bende hic kendim yapmam ama buzluklarim hep doludur saolsunlar :D

(1,427 puan) tarafından
Saglikla yiyin. Benimde sagolsun anneme desem bir gunde malzeme alip hallederiz ama buzluktan birsey yeme huyum yok
(11,869 puan) tarafından
Ben koyuyorum ya ispanak. Kabak rendeleyip atarim mucverlik. Kapya biber patlican kozledik simdi köyde onlari koycam. Yogurtlayinca guzel oluyo. Biber dograr atarim hem kqvurmqya hem sotelere falan diye. Dolmalik biber atarim temizleyip. Kizartmalik çarliston. Pratik oluyo. Sogan dograr atarim. Maydonoz dereotu koyuyorum. Bezelye koyuyorum.
0 oy
(696 puan) tarafından
Bende pek yapmam ve kışın daha çok yemek seçeneğim var o yüzden fazla ihtiyaç duymam. Domates konservesi ve patlıcan közlerim birde turşular başka da koymam bir şey buzluğa 
(1,427 puan) tarafından
Evet sanirim.bende o yuzden buzluga koymuyorum. Ama bu sene diyorum biraz kapya ve domates dograyip posetlerde koyayim.
(696 puan) tarafından
Olabilir domates her türlü işe yarar biber de aynı şekılde
0 oy
(409 puan) tarafından
Bezelye, bamya kapya biber yaptım buzluğa attım ben, konserve de yapacam ama önce bir kendime gelmem lazım.. bnm özellikle konserve çok işimi kolaylaştırır  iki çocuğum var üçüncüsü geliyor,  kışın daha kolay olur bnm için o yüzden her sene en az 50 tane yaparım 
0 oy
(861 puan) tarafından
Aldığım erikler çok ekşi çıktı, yiyemedim, dolapta beklediler bir aya yakın, çürüyüp kurtlanma falan da olmayınca dedim bari komposto yapıyım, 3 kavanoz onlar oldu. Nohut ısladım, onu pişirip attım 4 5 poşet buzluğa (normalde hiç huyum değildir ama ıslanmasını beklemekten gına gelince dedim deneyeyim) kaynanam yaprakla iç verdi sarar dolaba atarsın diye, sardım attım dolaba, bi tabak kadarını pişirdim ve hoşuma gitmedi açıkçası o yüzden tekrar atacağımı sanmıyorum. Kaynanamın verdiği çilekler var buzlukta, nasip olursa birgün komposto olurlar diye düşünüyorum (buz halinde verdi, verdiği gibi duruyo) bi yemeklik ıspanak var kıştan, ya yemek olucaklar birgün ya börek :) biraz üzüm, biraz yer yaprağı, biraz da fasulye yaprağı var sarmalık. Onun dışında standart şeyler benim, tavuk, et, kıyma, tereyağı, kesik. Yani baktığın zaman çok da hazır bişey yok benim de
(4,779 puan) tarafından
Çilekleri tatlıların üzerinde kullanabilirsin yada dondurma yapabilirsin cnm
0 oy
(231 puan) tarafından
Bende daha hiç başlamadım cnmm hamileyim Bi de bakalım Bişeyler yapmaya çalışacağım 
0 oy
(248 puan) tarafından
Ben hiç yapmıyorum çünkü öyle yapsam kim yiyecek ki , millet kilo kilo alıp her şeyden yapıyor , ben yemek yemem pek eşimde her şeyi yemez , kızımda belli şeyleri yer , yapsam hepsi çöp olur , tabi ki yapanları uğraşanlari da tebrik ediyorum, hiç hevesim yok öyle şeylere yaaa
0 oy
(273 puan) tarafından
Ben herseyin mevsiminde tuketilmesinden yanayim o yuzden buzluğa hiç öyle şeyler atmam ki dediginiz gibi tadi asla ayni olmuyor dondurulmuş gidalar iyi olmuyor hele o kek kurabiye falam aşırı sacma geliyor canim ne zmaan isterse kalkar yaparım buzluktan cozulmesini bekleyene kadar piser zaten
0 oy
(9,254 puan) tarafından
Ben buzluk için değilde turşu yapmak için kornişon salatalık aldım ama az gene alacam menemen yapacam. Param alsa kurutmalık patlıcan biber yapacam. Buzluğa karnıyarık için biber patlıcan kızartıp atacam sebzeli pilav için gene kızartıp atacam 
0 oy
(2,226 puan) tarafından

Kaynanama yapıyorum :D oda bana veriyor yardım ettim diye ayrıca yaptığım bir şey olmuyor 

0 oy
(270 puan) tarafından
Her sene yapıyordum, bu sene taşınma ve yerleşmeye denk gelince hiç yapmadım. Ama bir kere alışınca insan hep yapmak istiyor. Ben ağırlıklı yemek, tatlı fazladan hazırlayıp koyuyorum. Ani misafir gelince her zaman buzlukta hazır yemek ve tatlı oluyor. Tüm gün gezmeye çıktım diyelim, eve gelince yemek hazırlamayı sevmiyorum. Hop buzluktan bir şeyler çıkarıyorum. O kadar rahat ki. Özellikle çocuklar olunca hazır bir şeyler bulundurmak pratik oluyor. 
(4,779 puan) tarafından
Yemek olarak ne atıyorsun cnm pide fln mi?
(270 puan) tarafından
Pide, lahmacun, dolma, sarma, içli köfte, pizza, her türlü börek, çörek, poğaça-açma büyük boyutta yapıp sandviç yapıyorum,fasulye /nohut/barbunya haşlayıp koyuyorum. Havuç rendeleyip yada yemeklik koyuyorum, salata için. Karnıyarık yapmak için patlıcan koyuyorum (önceden fırınlanmış şekilde).
(4,779 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim ❤️
(270 puan) tarafından
Rica ederim, kolay gelsin eğer yapacaksanız.
(4,779 puan) tarafından
Allah razı olsun, baya bısey atıyorum fikir olsun diye sordum isimede yaradı sagol..
0 oy
(4,342 puan) tarafından
hiç öyle alışkanlığım  yok sevmem de 
0 oy
(1,842 puan) tarafından
Bnde yapmam  tek salça arda turşu  o kadar   annem yapıyor o veriyor  
0 oy
(2,233 puan) tarafından

Aklına ne gelirse buzluguma atiyorum kışın sadece ekmek arada bir kaç domates alıyoruz salata için hepsi bu dolaptan yiyoruz 

9 çekmeceli dondurucu ve dolabın dondurucu bölümü full doldu şimdiden daha sos koayacam mesela 60.70 poşet her yeteneğime ılık suları işte saymama gerek yok
0 oy
tarafından

Yazın b.ku kışa katık olur derler :) şu ekonomide biraz da mantıklı ben de öyle kek pasta kurabiye yapip atmam bı kaç kere poğaça kurabiye atmıştım ama devamlı yapmam,domates alıp konserve yapiyorum,taze fasulye atiyorum benim için çok pratik oluyor  dolmalık kuru biber patlıcan,biraz mısır,bezelye ufak tefek şeyler iyi oluyor aslında. Kornişon turşu yaptım k.valide de karışık ve sade biber turşusu yapıyor bana.

0 oy
(4,946 puan) tarafından
Bende 3 yillik evliyim ilk yil kayinvalidem ve annem doldurdu buzlugumu 1.5 ay icinde hamile kaldim cünku riskliydi gebeligim ama 2.yil kendim yaptım kısın rahat oldu pazara gidemedim soguktan o zaman dolabimdakileri kullandım bu yil barbunya bezelye attim fasulye borulce ve bamya alicam tursulukda alicaktim annem erken dedi zeytin alicam birde pazarda kg 130 140 dan aliyorum bu sefer kendim yapim diyorum 
0 oy
(390 puan) tarafından
Valla bende hiç kendim yapmadım. Kaynanam ve annem 3er 5er veriyor onlarda yetiyor :) 
0 oy
(555 puan) tarafından

Ben de 3 yıllık evliyim. Bu zamana kadar yaptım hatta geçen sene kaynanama da kendime de yaptım turşular falan filan her şey. Ama bu sene yoook. Bi kızım var yakına doğumum var hiç yoramam kendimi. Kışın da Allah ne verdiyse yeriz besbelli :D

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 418 göst.
16 Aralık 2020 Aile kategorisinde buketimsim (790 puan) tarafından soruldu
0 oy
36 cevap 862 göst.
22 Ağustos 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 339 göst.
21 Kasım 2021 Diğer kategorisinde 2cocukannesiii (604 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 292 göst.