0 oy
363 göst.
Diğer kategorisinde (673 puan) tarafından
Herkes hata yapar kusursuz insan yok benimde hatalarım var diye kendimi ikna etmeye çalışsam da olmuyor onları affedemiyorum içim almıyor bu saatten sonra  kimseye karşı kin nefret beslemek istemiyorum ama elimde olmadan yine de onlardan nefret ederken buluyorum kendimi...Biliyorum böyle kötü düşünmek sürünmelerini istemek onlardan çok bana zarar veriyor ama nasıl bu durumu aşabilirim sizce??

4 Cevaplar

0 oy
(1,041 puan) tarafından

Sevdiğin birini affetmek çok zor canım 

Güvenin kırılıyor 
Allah yardımcın olsun 

(673 puan) tarafından
Sevdiğimden değilde yazık olan gençliğime acıyorum o yüzden affedemiyorum
-Reklam-
0 oy
(12,712 puan) tarafından

Bende bazı şeyler yaşadım hiç destek olmadılar bende çok soğudum uzaklaştım ve baktım böyle daha iyiyim onlarsiz mesafe koydum gitmiyorum gelmiyorlar arada eşim üzülüyor biraz 

(673 puan) tarafından
Mesafe koymak da çözüm değil inan ki
(12,712 puan) tarafından
Sessizce koydum mesafemi kimseye bişey demeden ve çok iyi oldu öyle oldu böyle oldu deseydim daha da uzardi bende eşime bile demeden uzaklaştım akşam gidelim dedi başım agriyor çok yorgunum sen gitmek istersen git canım dedim oda bensiz gitmedi misss
0 oy
tarafından

"Bir adam, bir köpeği alelade bir sopayla dürtmüş. Köpek de o sopaya karşı hırlamaya, diş göstermeye başlamış. Adam her yandan dürtüyor, köpek her yandan sopaya saldırıyormuş."

Bu misalde ince bir mesele vardır. Orada fiili işleyen esasen sopa değil, adamdır. Ancak köpek ona vuran ve canını yakanın adam olduğunu anlayamaz, hiçbir suçu ve iradesi olmayan zavallı sopayı hedef alır.

Bu da şuna benzer, teşbihte hata yoktur afedersiniz köpek biziz, sopa bize imtihan olarak gönderilen kişilerdir. O adam iste, Allahü teala.

Allah, bizi çeşitli insanlar ve çeşitli sebepleri vasıta kılarak yüksek bir imtihandan geçirir. Vesile olan kötüler suçsuz mu? Asla değil. Zaten o sebeple onlar vesile kılındı. Çünkü cehenneme de odun lazımdır.

Biz sopayı değil, kullananı görmeliyiz. Allah, bizi çetin imtihanlardan geçiriyor. Bizim de bunu görebilmemiz ve buna göre de kin, nefret gibi duygularla kendimizi perişan etmememiz gerekir.

Herkesin derdi kendine büyüktür ama hepsi de kalbe yüktür. Müslümanın tek derdi vardır, o da Allahın Rızasıdır.
(142 puan) tarafından
+++++
(673 puan) tarafından
Yapanda yaptıran da Allah diyorsun ama yine de bu benim içimi rahatlatmıyor çünkü herkes herseyi bilerek ve isteyerek yaptı...Evet imtihan gereği Allah yapmalarına izin verdi ama o kötülükleri yapmayı kendileri secti senin bahsettiğin sopa iradesiz cansız bisey ama benim bahsettiklerim irade sahibi akıl fikir sahibi kişiler
0 oy
(927 puan) tarafından
cocuk olunca biraz asmis gibi oluyor ama yine de asilmiyor be cehennem olsunlar es ailesi
(673 puan) tarafından
Aynen çocuk olunca fazla düşünmeye fırsat olmuyo

İlgili sorular

0 oy
44 cevap 2,781 göst.
0 oy
19 cevap 1,075 göst.
7 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Hsret.1234 (89 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 696 göst.
25 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Hirasu (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 324 göst.
11 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde Birkoalaannesi (504 puan) tarafından soruldu

410,754 soru

12,359,611 cevap

41,370 kullanıcı

Kategoriler

...