0 oy
194 göst.
Diğer kategorisinde (5 puan) tarafından
Selam hanımlar..2 yaş 8 aylık binkizim var aşiri hiperaktiv.sinirli istediği olmadığında sürekli ağlayan biri..tuketdi beni.benim de psikolojim gitti.bi yere gidemiyoruz onun yüzünden...mesela plaja gittik.cocuklarin oyuncağını aliyo..kendinkine bakmiyo..milletin çantasını karisdiriyoo.artik dayanamıyorum MMM.benim durumumda olub sorunu çözen varmı.bana yazsın lütfen.cunki yaşam kalitem sıfır olmuş

7 Cevaplar

0 oy
tarafından
Başkasının eşyalarını karistirmamasi gerektiğini sürekli dile getir.
(5 puan) tarafından
Hep söylüyorum fayda yok
-Reklam-
0 oy
(7,372 puan) tarafından
Oğlum 19 aylık istediği olmayınca kendini yere atıp sırt üstü kafasini yere çarpıyor, yada kafasını yere vuruyor oyuncaklarla oynamaz asla sadece elektrik süpürgesi ütü mutfak kaşıkları falan. Çok nadir biseyler izler gözü çarpar. Evin içinde hiç oturmaz mesela . Yorulmaz herhalde bilmiyorum vala. Sadece uyuyunca uzanır gun içinde hep ayakta bende bı yere gidemiyorrm 4 günlük bı tatilde perişan etti bni . Hep teknolojik aletleri ister ağlardı . Bende çözemedim inşallah bir yıl içinde düzelir diye bekliyorum. Çocuk bu ne yapayım anlamıyor beni şuan yani bnde çare bulamadım cnm
(5 puan) tarafından
Ayın 29 u hastane randevumuz var bakalım doktor ne dicek.benimki kız o da elektronik şeylere meraklı.tornavida falan seviyo
0 oy
tarafından
25 aylık kızım çanta karıştırmak harici bu söylediklerin kızımda da var. Fakat ben bunda bir problem görmüyorum, çocuk bu elbette gördüğü başka oyuncakla oynamak isteyecek, istediği olmadığında ağlıyor fakat ben yapmıyorum. Sakinlestigi zaman gidip yanına konusuyorum.
0 oy
(5,415 puan) tarafından
Pedagog desteği alırsanız çok kısa zamanda düzelir. Bu hiperaktiflik değil malesef. Büyütürken yapılan hatalar bütününün dönüşü. Yani pedagog onu değil sizi eğitecek aslında
(5 puan) tarafından
Şimdi dusundumde babası her eve geldiğinde biseyler alib getiriyo ve ben bak bakiyim ne almış baba sana diyorum kendisi poşetin içini karişdiriyo aliyo acaba her çantayı poşeti kendinin algilaya bilirmi
(5,415 puan) tarafından
E tabi :D bunun gibi ufak şeyler işte. İyi yaptığımızı sandığımız çoğu şey kötü aslında. Çoğu zaman çocukları biz böyle yapıyoruz :(
0 oy
(725 puan) tarafından
Bemim kızım da öyleydi 3.5 yaşa kadar oyuncakla oynamadı kitap okuyamadım sıkılır elimden çeker atar veya yırtardı.2 yaşındaydı kahvaltı sonrası öğlen gibi bir çıkardım akşam olunca eve dönerdim bebek arabasında uyur yatağına koyardım.Parka giderdik suyu çok severdi akşama kadar oynardı.Hayatta evde duramazdı o kadar hızlı ki sürekli peşindeydim tehlikeli şeyler yapardı.Diyelim ki parktayıx yapmaması gereken birşey yapıyor uyarırdım bunu yapmak yk eğer yapmayı tercih edersen eve gitmeyi tercih etmiş olurdun.Daha oynamak ister msn”evet” o zaman güzelce oynuyoruz.Eğer ki devam ederse yaptığına eve götürürdüm bir iki seferden sonra anladı ve devam etmedi.Kısacası sınırları iyi çizdim.Şuan 5 yaşında çok şükür dinliyor artık.

1)bir şey yapmak istiyorsa iyice düşünüp evet veya hayır dedim.Evetse evet,hayırsa hayır sonradan değiştirmedim.Hayırsa neden olmaz ne zaman olabilir açıkladım

2)Ağladığında destek olup avuttum ama kararımdan geri dönmedim.Ben de çok istiyorum kalmak ama sen seçtin ben sana seçenek sundum sen bunu seçtim.Şimdi gidiyoruz ama tekrar gelicez eğer güzelce oynarsan daha çok oynayabileceksin gibi teselli ettim.

3)Seçenek sunma.Çantayı karıştırmak yk.Eğer çantayı karıştırıp eve gitmeyi mi tercih edersin ya da burda güzelce oynamayı mı?

Şimdilik aklıma gelen bunlar.
(5 puan) tarafından
Uyqulicam bugün mesela ağladı hiç takmadım kendiliğinden susdu
(725 puan) tarafından
Takmamak değil de sakinleşince konuşmak daha etkili olur
0 oy
(9,921 puan) tarafından
Hiperaktivite artı dürtüsellik mevcut olabilir. Once psıkologa sonrasında ergoterapi öneririm. 
0 oy
(5,834 puan) tarafından
Pedagog a götür. 

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,491,848 soru

24,377,724 cevap

348,454 kullanıcı

...